Vaxholm

Västra Kasernvägen 6, Rindö

5 995 000 KR

3 Rok

90 Kvm

4 760 kr/mån

Våning 4 av 4

Högst upp i fastigheten på Västra Kasernvägen 6 saluförs nu denna helt fantastiska vind med två balkonger och öppen spis med slående takhöjd. Milsvid utsikt från balkongerna samt isolerat orangeri med golvvärme. Parkering och vinförråd ingår i lägenheten. Måste upplevas på plats! Välkommen hem.

Beskrivning

Interiör

Entré
Välkomnande rymlig hall med goda möjligheter att hänga av sig sina ytterkläder och skor. Här är väggarna målade och på golvet är det grått klinker. Resterande golv i bostaden är genomgående parkettgolv, förutom badrum där det är klinker. Väggar är genomgående målade i behagliga kulörer. 

Vardagsrum 
Stort sällskapligt vardagsrum med eldstad som skapar en mysig och en helt underbar känsla i bostaden. Här finns det plats för en soffgrupp, TV, tv-bänk och övrig möblering man önskar ha. 

Balkong
Direkt via orangeriet nås denna underbara terrass med plats för balkongmöbler. Här är det trevligt att slå sig ner och avnjuta morgonkaffet i solen med en fantastisk utsikt mot grönska och vatten.

Orangeri 
Trevligt rymligt orangeri som nås direkt från vardagsrummet och orangeriet tar dig vidare till terrassen. Här finns det plats för loungemöbler, växter och övrigt man önskar att ha.

Kök & matplats 
Ljust rymligt kök med vita skåpsluckor. Köket är utrustad med kyl och frys, diskmaskin, mikrovågsugn, ugn, induktionshäll samt fläkt ovan. och erbjuder bra förvaring för köksredskap samt bra arbetsyta för matlagning. Det finns plats för en stor matgrupp.

Master bedroom med balkong 
Stort charmigt master bedroom med en härlig balkong. Här finns det rymligt med plats för en stor dubbelsäng och övrig möblering som önskas. Tack vare stora garderoben erbjuds väldigt bra förvaring. På balkongen finns det plats för balkongmöbler och växter. 

Badrum 
Stort helkaklat badrum utrustat med WC, dusch med glasväggar, handfat med kommod samt spegel ovan. Grått kakel på väggarna samt matchande grått klinker på golvet. Detta badrum är i direkt anslutning till master bedroom.

Sovrum 
Trevligt sovrum som i dagsläget används som ett barnrum. Här finns det rymligt med plats för den möblering man önskar ha. Detta sovrum kan även med fördel användas som ett kontorsrum. 

Klädkammare
Invid hallen finns denna rymliga och praktiska klädkammare med hyllplan som erbjuder väldigt bra förvaring optimerar förvaringen i bostaden. 

WC / Tvätt
Helkaklat badrum utrustat med WC, handfat och spegel ovan, tvättmaskin, torktumlare samt bänkskiva och skåp ovan. Vitt kakel på väggar samt grått klinker på golvet. 

Förening

Allmänt om föreningen
BRF Grisselmaren 2 är en äkta stabil bostadsrättsförening i Vaxholm som upplåter 44 st bostäder med bostadsrätt. Föreningen äger marken. Byggnaden uppfördes ursprungligen 1900-1910 som kasernbyggnad och under 2013-15 byggdes den om till bostadslägenheter. Föreningen förvärvades fastigheten 2015 för ombildning till bostadsrätt. Föreningen har även 67 st parkeringsplatser.

Ägande i föreningen
Delat ägande accepteras av föreningen.

Juridisk person
Föreningen accepterar ej juridisk person som köpare.

Förråd
Till lägenheten hör ett förråd samt en vinkällare med ett fack med galler med nyttjanderätt. 

Genomförda renoveringar
Under 2021 har följande renoveringar genomförts; inköp av och läggning av plattor på uteplatsen, inköp av utemöbler och utegrill, installation av automatisk branddörrsstängning, förbättringsmålning i källaren, installation av digitaliserad tvättidsbokning, nya orangeritak - garantiåtgärd, nyinstallation av takvärmeanläggning - garantiåtgärd. 

Planerade renoveringar
Föreningen håller på att se över dagvattenlösningen, detta kommer påbörjas innan årsskiftet. Problemet med vattenavrinningen i hela området är kopplat till att kommunen pluggade igen ett rör och la nya rör som inte fungerar lika bra. Vad föreningen kan göra är att se till att så mycket av vattnet som möjligt får så fritt flöde som möjligt. I övrigt är inga större renoveringar är i dagsläget planerade. 

Gemensamma utrymmen
Föreningen har en tvättstuga som är utrustad med två maskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt mangel. Ett mysigt inrett gäst/övernattningsrum med hotell känsla för uthyrning till medlemmar, bastu med dusch och wc, mötes- och styrelserum, hobbyrum, cykelförråd, rum för tekniska anläggningar. Cykelställ och cykelförråd finns även utomhus. En digital app finns för att boka tid i både tvättstuga, övernattningsrum, bastu, föreningslokal och grill.

Kabel-TV & bredband
Föreningen är ansluten till kabel-TV samt bredband via Telia Trippel Play.

Parkering
Varje lägenhet har en tillhörande parkering med laddbox som kostar 200 kr/mån. Om laddboxen nyttjas debiteras 150 kr extra per månad + 69 kr/mån för laddningskonto med Waybler som tillhandahåller tjänsten. Pris för förbrukad el tillkommer också. Varje stolpe har en laddbox med två uttag som betjänar två parkeringsplatser. Laddboxarna har typ 2-uttag och man ombesörjer själv laddkabel. Laddeffekt upp till 11kW (3-fas 16A per laddbox), systemet har effektstyrning för att undvika effekttoppar. Därutöver finns 17 parkeringsplatser för uthyrning utan el.

Föreningens ekonomi
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar. Avstämt med styrelsen 2023-10-11.

Kontroll information
Ovanstående information kommer från årsredovisning 2022 samt kontrollerat med styrelsen den 2023-10-11. Uppgifter som är av särskild vikt för spekulant bör kontrolleras med föreningen.

Indirekt nettoskuldsättning

Indirekt nettoskuldsättning: 526 637 KR

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens årsredovisning 2022. 

Område & kommunikation

Allmänt om området
Rindö Hamn är en idyllisk skärgårdsdestination som erbjuder en bekväm och avkopplande livsstil. Hamnområdet har mycket att erbjuda, inklusive prisbelönt ost från lokala Ostmakeriet, ett bryggeri för öl, ett kafferosteri och Arkipelag konfektyr. På Syrran & Jag kan du njuta av en utsökt lunch eller middag medan ljudet av vågorna påminner dig om den vackra plats du valt att kalla hem. Hamnen erbjuder också kontorshotell, Rindö Hamn Bed and Breakfast och möjligheter att hyra en båtplats för din egen båt.

För de som gillar att vara aktiva finns det en mängd möjligheter till motion. Du kan delta i de omfattande träningsprogrammen som erbjuds av den lokala idrottsföreningen Ka1ifs, träna på FysioPlus inomhusgym, spela tennis eller använda elljusspåret. I de närliggande skogarna kan du till och med plocka bär och svamp. Om du vill ta ett svalkande dopp finns det flera vackra badplatser i närheten.

Rindö Hamn är hem för den omtyckta skolan för årskurs F-6, och det finns också en vacker lekpark och en äppellund i området. Förskolan på Rindö ligger bara 1,5 km bort och erbjuder stora lekytor och rymliga lokaler. Mitt på Rindö hittar du Lanthandeln, som har generösa öppettider året runt och ett brett utbud. Utöver det vanliga sortimentet erbjuder de även färska frukter, bär, grönsaker, nybakat bröd och närproducerat kött från Skarpö Gård, samt postservice.

Kommunikation
Du kan enkelt nå Rindö med bilfärja från Vaxholm och Värmdö. Det finns även en busslinje på ön. SL:s pendelbåt trafikerar regelbundet till Slussen och Strömkajen via bland annat Vaxholm, Gåshaga och Nacka Strand året runt.

Hittelön

Ambassadör Fastighetsmäkleri AB erbjuder ett helt unikt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. För denna bostad utgår en ersättning om 5 000 kr. Det enda du behöver göra är att tipsa om en potentiell köpare via mail eller telefon. Köper sedan denne och affären går igenom får du ersättningen.

Fakta
 • Ägandeform

  Lägenhet - Bostadsrätt

 • Adress

  Västra Kasernvägen 6

 • Postnummer

  185 41

 • Rum

  3 rum och kök

 • Byggnadsår

  1900-1910

 • Balkong

  2 stycken balkonger

 • Förråd

  Förråd samt vinkällare med galler

 • Eldstad

  Öppen spis

 • Tv/internet

  Telia (Triple play)

 • Lägenhetsnummer

  61402

 • Lägenhetsnummer LMV

  1402

 • Våning

  4 av 4

 • Hiss

  Ja

 • Byggnadstyp

  Flerfamiljshus

 • Uppvärming

  Bergvärme

 • Energiventilation

  Frånluftsventilation

 • Avgift

  4 760 kr/mån

 • Ingår i avgiften

  Värme och vatten

 • Ingår ej i avgiften

  Obligatoriskt tillägg om 200 kr/mån för parkeringsplats samt 269 kr/mån för bredband

 • Andelstal, ägande

  1.95907%

 • Pantsättningsavgift

  525 kr/pantbrev

 • Överlåtelseavgift

  1313 kr

Energi

 • Energistatus

  Utförd

 • Energiprestanda

  44kWh/m2ochår

 • Energiklass

  C

 • Registrerad

  2017-12-11

Förening

 • Förening

  Brf Grisselmaren 2

 • Org.nr

  769625-3702

Storlek

 • Boarea

  90 Kvm

Budgivning:

Kontakta mäklaren om budgivning.

Visning:

Kontakta mäklaren för visning.

1c16e445-0d4b-4243-a2aa-4dd5eaffe33b
8d22665f-447a-4cc4-bfbf-1a9951be0d28
b2c086a9-93a0-4cde-a379-83a75aac0646
b4be94ee-0882-4615-809b-9ce5867c291d
ba563494-d1b0-488b-a630-860bdb04cf2a

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

planskiss

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

top arrow