Ekerö

Södra Erikstensvägen 13, Ekerö / Skärvik

11 995 000 KR

8 Rok

230 Kvm Boarea

74 Kvm Biarea

1023 Kvm Tomtarea

Elegant arkitektritad villa i populärt område på Ekerö/Skärvik. Spektakulärt & enastående hus byggt 2011 med påkostade och genomtänkta materialval. Totalyta om 304 kvm, insynsskyddad tomt om 1023 kvm med ett av de bästa lägena i området. Vackra planteringar, solig altan där gränsen mellan inomhus och utomhus suddas ut. Här njuter vi av ett stort och härligt familjehus med pampiga fönsterpartier i söderläge med fantastisk ljusinsläpp, spektakulär takhöjd & en magisk sjöutsikt. Allt man kan önska sig för familjen såsom sex sovrum, två badrum, tvättstuga, kök med fina materialval och bra matplats. Lyxigt dubbelgarage med gott om förrådsutrymmen som även kan användas som tonårsrum, gym eller kontorsdel. Stor parkeringsyta framför huset med elbilsladdare.

Badrocksavstånd ca 100 meter från huset ligger Mälaren med tillgång till samfällighetens gemensamma brygga, vedeldad bastu & badstrand samt möjlighet till båtplats för boenden via samfälligheten. Njut av sjönära läget året om.

I populära Skärvik bor man i ett ypperligt läge med närhet till natureservat och skogen utanför dörren, utegym vid Lundhagsbadet, fina promenadstråk och utsiksplatser med utsikten över Mälaren. Närheten till Ekerö Centrum där du har tillgång till restauranger, caféer, shopping, banker och mycket mer. Nya el färjan Candela från hösten 2024 ska ta 25 min till Stockholms stadshus. Gångavstånd till skola & förskola, nära till nya simhallen, skidbacke & matbutiker. Bra kommunikationer och fritidsaktiviteter på nära håll. Detta område & hus måste upplevas på plats.

Välkommen på visning.

Beskrivning

Interiör

Entréplan

Entré
Välkomnande hall med väldigt bra förvaring, här finns det gott om plats att hänga av sig sina ytterkläder och skor. Fint ljusinsläpp flödar in genom glaset i dörren samt fönstret bredvid. Här är det klinker på golvet, som är enkelt att rengöra.

Tvättstuga
Bekväm och praktisk tvättstuga utrustad med diskho, en tvättmaskin och en torktumlare. Här finns det gott om arbetsyta och förvaring. 

Badrum
Stort modernt helkaklat badrum utrustat med WC, dusch med glasdörrar och stort handfat med kommod samt spegel ovan. 

Sovrum 1 / Vardagsrum 2
Härligt stort rum som i dagsläget nyttjas som vardagsrum, detta rum kan med fördel användas som ett sovrum eller ett barnrum. Eller varför inte ett kontorsrum? Här finns det gott om plats för möblemang som önskas.

Kök
Stort ljust kök som erbjuder väldigt bra förvaring för köksredskap samt arbetsyta för matlagning och bakning. Köksluckorna är vita, ljus bänkskiva och rött kakel ovan. Köket är utrustat med kyl och frys, köksö, dubbla hoar, diskmaskin, mikrovågsugn, ugn, spishäll samt fläkt ovan. 

Vardagsrum 1 & matplats 
Stort sällskapligt vardagsrum med rymlig härlig matplats. Här finns det gott om plats för en stor soffgrupp och övrig möblering som önskas. Matplatsen erbjuder generöst med utrymme för en stor matgrupp, där man kan slå sig ner vid och avnjuta sina måltider. Otroligt fint ljusinsläpp genom stora fönster längs väggen samt takfönster. Fantastisk takhöjd upp till taknock. Här kan man beskåda den vackra omgivningen och naturen som omvandlas under årets alla årstider. Tack vare att vardagsrum och kök är i öppen social aslutning med varandra har man sällskapliga ytor i bostaden. 

Sovrum 2 / Kontor
Stort trivsamt sovrum som även kan användas som ett kontor, i dagsläget nyttjas rummet som ett lekrum med långt skrivbord. 

Övre plan

Allrum
Trevligt socialt allrum med plats för soffgrupp och övrig möblering som önskas. Fin sjöutsikt samt vy över stora trädäcket och trädgården.

Badrum 2
Stort härligt helkaklat badrum utrustat med WC, dubbel handfat med kommod samt stor spegel ovan, badkar samt dubbeldusch. Badrummet är rymligt och bekvämt, erbjuder gott om plats för hygienartiklar och genom det stora fönster flödar fint naturligt ljusinsläpp in. 

Sovrum 3 med balkong & walk-in closet 
Fantastiskt sovrum med vackra väggpaneler i grön ton samt gröna tapeter. Här finns det gott om plats för en stor dubbelsäng och övrig möblering som önskas. Sovrummet erbjuder direkt tillgång till balkongen och här finns även en praktisk walk-in closet som medför bra förvaring och möjliggör bra organisering. Härifrån får du en fantastisk sjöutsikt. 

Sovrum 4
Mysigt sovrum med vacker blommig tapet och fint ljusinsläpp genom fönstret. Här finns det plats för en säng, skrivbord och övrig möblering som önskas. 

Sovrum 5 
Härligt trivsamt sovrum med plats för en säng, skrivbord och övrig möblering som önskas. Även detta rum har väldigt fint ljusinsläpp genom fönstret. 

Sovrum 6
Även detta rum har väldigt fint ljusinsläpp genom fönstret och erbjuder gott om plats för en säng och övrig möblering som önskas. Det är underbar utsikt över området och mot vattnet. Samt inbyggd garderob med skjutdörrar.  

WC
Bostaden har två badrum utrustade med WC samt ytterligare ett separat WC som är praktiskt att nyttja vid behov när badrummen skulle vara upptagna. 

Sluttningsplan
Här finns ett dubbelgarage med tillhörande förråd intill för extra förvaringsutrymme.

Övrigt 
Önskar man ha fler rum är det möjligt dela av vardagsrummet, samt lekrummet. Man kan också bygga allrum ovanför matplatsen och få ytterligare rum med helt fri sjöutsikt. WC kan enkelt omvandlas till bastu med underbar sjöutsikt året om. 

Garage

Här finns ett dubbelgarage med tillhörande förråd intill för extra förvaringsutrymme. Dessutom finns en vinkällare, perfekt för att förvara och åldra dina favoritviner under optimala förhållanden.

Trädgård / Plantering

Trädgården bjuder in till en rad soliga uteplatser, som sträcker sig över den generösa altanen, under pergolan och längs gaveln prydd med stenlagda skifferstenar. Med en markis och tillgång till altanen från både det stora vardagsrummet och TV-rummet erbjuds en sömlös övergång mellan inne och ute. På altanen finns dessutom ett välutrustat utekök, perfekt för sommarkvällar med grillning och gemenskap. Altanen är även stadigt förberedd för att kunna hysa en jacuzzi eller spabad, vilket ger möjlighet till avkopplande stunder under stjärnorna.

Trädgården är en lekfull oas med en plan gräsmatta och upphöjda bergsformationer som bjuder in till äventyr och utforskning. Från det högsta berget kan man njuta av en magnifik utsikt över omgivningen, vilket ger en extra dimension till trädgårdens charm. Vacker sjöutsikt med lummig och uppväxta trädgården är en fröjd för ögat och bjuder på en skyddad & harmonisk oas för avkoppling och underhållning. Insyningsskyddad tomt med växtlighet i form av häckar, träd och blommor här kan man njuta av soliga dagar och stilla kvällar. 

Övrigt gällande fastigheten

Fastigheten
Dubbelgarage. Motordrivna garageportar med fjärrkontroll. Uppvärmd garage med golvvärme
Fiber indraget med uttag i alla rum
Centraldammsugare på alla plan
Stensatt parkeringsyta för flera fordon i direkt anslutning av fastigheten
Totalyta huvudbyggnad 304 kvm
Tomt 1023 kvm

Utförda renoveringar 2023-2020:

2023
Ny innervägg med isolering i allrummet på övervåning. Nymålade väggar i allrummet
Ytterdörrar och garageportar ny vaxade
Pergola till vindruvsplantan samt byggt staket baksida av tomten

2022
Installation av laddbox till elbil inkl lastbalansering
Hela fasaden tvättad o nymålad med två lager med premium färg
Avtäckning av stora berget, bortforsling av jordmassor
Utekök på altanen. Altan och pergola nyoljad och pergola laserat med lasyr
Garderob i tvättstuga
Plantering äppel- persikoträd, lavendelblommor, olika bär, pallkragar med grönsaker, ny jord samt sådd gräsmatta framsida av tomten. Gångstig av skiffersten. Beskäring av stora träd på tomten

2021
Unik pergola inklädd i berget med LED spotlights
Stenläggning plattor, kantstenar samt skiffersten runt om huset samt mur med dränering utfört av entreprenör
Nyanläggning och finplanering av trädgård med omfattande rensning av sly o skog på tomten, plantering av thuja häckar
Skärmvägg inkl blomlådor på berget
Ytskiktsrenovering invändigt i alla övriga rum på entréplan samt på ovanvåning inkl trapphuset bredspacklat, nymålade väggar samt tapeter i två sovrum, innertaket nymålat. Väggpanel i master bedroom
Två nya markiser uteplats & balkong
Ny tvättmaskin & torktumlare
Service värmepanna & utbytte av ventil o expansionskärl

2020
Nybyggd altan med staket inkl nya reglar, bärlinor, trall med infälld LED spotlights. Extra förstärkt/förberett för jacuzzi/utomhus SPA
Byggt lekstuga med tillhörande altan
AC/Luftvärmepump vardagsrum
Nytt badkar övre plan. Nya duschväggar badrum nedre plan. Byte till LED Spotlights i kök och båda badrummen
Ny motor till ena takfönstret
Hyllor i garageplan + förråd
Installation av larm från Verisure
Ytskiktsrenovering invändigt nymålade väggar & tak i vardagsrum, lekrum & köket
Indraget öppet fiber med uttag i alla rum
Avloppsspolning (högtryck) alla avlopp och rengjord ventilation
Ny motor till ena takfönster med fjärrkontroll

Övrigt
Överlåtelsebesiktning. Se under dokument
Energideklaration. Se under dokument

Området & kommunikation

Området
Skärvik är en idyllisk plats som lockar med sin närhet till olika bekvämligheter och natursköna omgivningar. Beläget i närheten av Träkvistaskolan F-9 och flera förskolor, är det ett populärt område för familjer med barn. Lundhagsbadet erbjuder avkoppling och möjligheter till vattensporter, medan det omgivande naturreservatet och skogen lockar med ett rikt utbud av bär och svamp för naturälskare att utforska.Terrängen runt Skärvik bjuder på många vackra utsiktsplatser och utegym för de som vill hålla sig i form utomhus. Dess närhet till både Ekerö centrum och Träkvista torg ger invånarna enkel tillgång till ett varierat utbud av restauranger, butiker, apotek och banktjänster. Framtidsutsikterna för området ser också lovande ut, med planer på att omvandla Träkvista torg med nya butiker, restauranger och bostäder, vilket kommer att ytterligare förbättra bekvämligheten och attraktiviteten i Skärvik. Det är även nära till Jungfrusund med dess utbud, färjan, skidbacke m.m. 

Förskola, skola för små & stora
I Ekerö kommun finns cirka 30 förskolor, både kommunala och fristående. Gräsåkers förskola, Ekebyhovs förskola eller Birkaskolans förskola som erbjuder kontinuitet och trygghet i en inspirerande miljö, anpassad till barnens ålder och utvecklingsnivå utifrån montessoripedagogiken. För de äldre barnen finns 14 grundskolor som Träkvista skola som har årskurs F-9, Närlunda som har årskurs F-6, Birkaskolan eller Tappström skolan är också ett alternativ.

Sportaktiviteter
Det finns gott om sportaktiviteter på Ekerö för de aktiva. Det nya badhuset är populärt. På Träkvistavallens idrottsplats kan du utöva friidrott, spela fotboll, ishockey, tennis och padel. En judolokal finns även tillgänglig. Skateanläggningen om ca 700 kvm. För den golfintresserade finns tre vackra golfbanor, alla i fint skick som utmanar dig som golfare, oavsett nivå. Här spelar du längst Mälarens vatten eller i anrika och kungliga miljöer. Ekerö är en av de mest hästtäta kommunerna i Sverige med omkring 1 900 hästar. Ridsport är en av de största ungdomsidrotterna och det finns många ridskolor och ridklubbar att välja mellan. Det finns också gott om härliga vinteraktiviteter på Ekerö. Förutom plogade skridskobanor på Mälaren finns skidspår, ishockeyhallar, slalombacke och pulkabackar.

Kommunikation
Från Skärvik kan du med buss ta dig smidigt till Brommaplan där du sedan kan ta dig vidare till Stockholm City med tunnelbana. För den bilburna tar du dig till Kungsholmen på ca 30 min med den nya fyrfältsvägen. I från Jungfrusund går en populär bilfärja som gör att du är i Slagsta vid E4:an på en kvart. I Ekerö Centrum/Tappström finns infartsparkering. Med buss tar det ca 15 min till Brommaplan. Man kan också ta pendelbåt till stan - tar 50 min till Stockholms stadshus, 25 minuter med pilotprojektet Candela som startar hösten 2024.

Ekerö
Ekerö är en kommun i stark tillväxt både vad avser befolkningen men även de näringslivs- och infrastruktursatsningar som löpande genomförs i kommunen. Bara under de senaste åren har man sett ett kraftigt ökat utbud av såväl restauranger som handel och rekreation. Breddningen av Ekerövägen med nya körfält, byggnationen av förbifart Stockholm samt satsningar på båtpendel till och från Stockholms innerstad är några av de större infrastruktur- satsningarna som genomförts och är under genomförande. 

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning EKERÖ NÄRLUNDA GA:4
GA1

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 4 815 000 kr
Mark, totalt värde: 2 355 000 kr ().
Summavärde: 7 170 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 2011
Värdeår: 2011

Naturvårdsbestämmelse

vattenskyddsområde
Akt: 0125-P08/1125
Beslutsdatum: 2008-11-25
Senaste ändring: 2024-03-07

Fakta
 • Ägandeform

  Småhus - Friköpt

 • Adress

  Södra Erikstensvägen 13

 • Postnummer

  178 38

 • Rum

  8 rum och kök

 • Byggnadsår

  2011

 • Fönster

  3 glas isolerglaskasetter

 • Besiktigad

  2023-09-20

 • Byggnadstyp

  2 plans villa med souterrängdel

 • Uppvärming

  Bergvärme med vattenburet golvvärmesystem

 • Energiventilation

  Mekanisk frånluft

 • Fasad

  Träpanel

 • Tak

  Betongpannor ovan råspont och papp

 • Stomme

  Träregelstomme

 • Kommunalt vatten

  Kommunalt vatten och avlopp

 • Grund

  Krypgrund, betongplatta med grundmurar av typ Thermomur bjälklag av trä

 • Radon

  Utförd 2012-05-10

 • Taxeringsvärde fastighet

  4 815 000

 • Taxeringsvärde tomt

  2 355 000

 • Taxeringsvärde totalt

  7 170 000

 • Taxeringsår

  2021

 • Värdeår

  2011

 • Taxeringskod

  220

 • 35

 • Fastighetsavgift

  9 525

 • Pantbrev, antal

  2

 • Pantbrev, summa

  6 700 000

Energi

 • Energistatus

  Utförd

 • Energiprestanda

  63kWh/m²ochår

 • Energiklass

  B

 • Registrerad

  2019-05-14

Driftkostnader

 • Personer i hushåll

  5

 • El

  2183 kr/mån

 • Vatten/Avlopp

  625 kr/mån

 • Renhållning

  217 kr/mån

 • Försäkring

  742 kr/mån

 • Driftkostnader totalt

  3767 kr/mån

 • Kommentar

  Internet tilkommer. EL inkluderar laddning av elbil.

Storlek

 • Boarea

  230 Kvm

 • Biarea

  74 Kvm

 • Tomtarea

  1 023 Kvm

Budgivning:

Kontakta mäklaren om budgivning.

Visning:

sön 2/6 0.00 - 0.00

Anmälan krävs. Kontakta mäklaren för tid och bokning.

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

5 PLANRITNINGAR

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

Anmäl till visning

  Jag har tagit del av Ambassadörs integritetspolicy.

  top arrow