Stockholm

Sandhamnsgatan 53, Gärdet

3 995 000 KR

2 Rok

50.5 Kvm

3 156 kr/mån

Våning 2 av 5

Nu finns äntligen en unik möjlighet att förvärva denna fantastiska bostad om 50 kvm på populära Sandhamnsgatan 53 på Gärdet! Bostaden är rymlig och ljus, här bor du med all bekvämlighet du kan tänka behövas i vardagen. Ett stort ljust kök i social öppen anslutning med vardagsrummet, en fantastisk balkong, ett stort modernt badrum med kombimaskin och en mysig sovdel med plats för en dubbelsäng. Måste upplevas på plats Varmt välkommen på visning!

Beskrivning

Interiör

Entré
Stegen över tröskeln leder dig till en välkomnande hall med praktiskt klinkergolv, vilket gör rengöringen enkel. Det finns tillräckligt med plats för att hänga av sig sina ytterkläder och skor innan du fortsätter in i hemmet. Tack vare den öppna planlösningen möts du av en härlig känsla av rymd och ljus. Bostaden har genomgående vitmålade väggar och ett parkettgolv.

Badrum
Helkaklat stort badrum med vitt kakel på väggarna samt grått klinker på golvet. Badrummet är utrustat med WC, dusch med draperi, kombimaskin, handfat med kommod samt spegelskåp ovan. Här finns det gott om plats för förvaring av hygienartiklar och dylikt. 

Sovdel
Mysigt sovdel med plats för en dubbelsäng, nattduksbord och övrigt man skulle önska ha. Det är en mysig vrå där du kan krypa in och koppla av för en god natts sömn.

Kök
Stort ljust kök i öppen social anslutning till vardagsrummet, här är det trevligt att umgås med sitt sällskap samtidigt som man lagar mat. Köket har vita köksluckor och gott om förvaringsutrymme för köksredskap samt arbetsyta för både matlagning och bakning. Köket är fullt utrustat med kyl och frys, diskmaskin, mikrovågsugn, ugn, spishäll samt fläkt ovan. Här finns även plats för en stor matgrupp man kan avnjuta sina måltider vid. 

Vardagsrum
Härligt sällskapligt vardagsrum med direkt tillgång till balkongen, perfekt för social samvaro, Här finns det gott om utrymme för en stor soffgrupp och övrigt möblemang som önskas. 

Balkong
En generös och charmig balkong med gott om plats för både balkongmöbler och växtlighet. Här är det en fröjd att slå sig ned och njuta av en kopp kaffe under de soliga dagarna under vår- och sommarsäsongen.

Förening

Allmänt om föreningen
BRF Tegeludden 11 är en äkta bostadsrättsförening i Stockholm med 138 bostäder, samtliga upplåtna med bostadsrätt samt två lokaler. Föreningen äger marken. Huset är optimalt belägen invid Gärdetsfältet och vackra Djurgården. En total ombyggnation av hela fastigheten skedde 2010 och håller därmed en genomgående bra standard. Garage finns även i huset. Föreningens adresser är Sandhamnsgatan 47-53 och Sehlstedtsgatan 1-5.

Fastighetsförsäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Stockholms Stads Brandförsäkringskontor.

Ägande i föreningen
Delat ägande accepteras av föreningen, dock om minst 10%.

Juridisk person
Föreningen accepterar ej juridisk person som köpare.

Förråd
Till lägenheten hör ett förråd beläget  i källaren Extra förråd finns att hyra av föreningen i mån av tillgänglighet. 

Genomförda renoveringar
Genomfört planerat underhåll under räkenskapsåret 2023
- Upphandling samt färdigställande av projekt trevligare innergård och tätskiktsrenovering
- Golvvärd av linoleumgolv i vissa passager & marmor i entréer
- Ommålning av balkongdörrar på etagelägenheterna
- Införande av sortering av matavfall
- Installation av kamerabevakning av entréer och garage - Installation av 12 st nya elbilsladdare i garage
- Målning av nya hyresgästens Thorns förskolelokaler

2022 Renovering av innergård, byte trästaket, ommålning radhusen på tak; fönster, träpanel.
2021 OVk-besiktning av lokalerna
2021 Installation av fler elbilsladdare i garage
2020 Stamspolning
2020 Installation av Laddstolpar
2019 Tätning av fasad, 3 st nya värmepumpar, terrasser och uteplatser
2018 Ommålning av trapphus
2014 utfördes fasadreparation
2013 avslutades takrenovering
2009 påbörjades en omfattande till- och ombyggnad av fastigheten sedan samtliga lägenheter tidigare använt som kontor

Planerade renoveringar 
- Fastighet, översyn terrassdörrar och isolering
- Garage, införande av nya lättillgängliga betal-p-platser för vanliga cyklar samt lådcyklar och elcyklar.
- Radhusterrasser, åtgärder gällande vattenavrinning från radhusterrasser
- Loftgångar, åtgärder gällande vattenavrinning från Loftgångar plan 3
- Fastighet, OVK-besiktning av lägenheter

Underhållsplan för planerat periodiskt underhåll har upprättats av styrelsen. Planen ligger till grund för styrelsens beslut om reservering till eller ianspråktagande av underhållsfond.

Gemensamma utrymmen
Föreningen har en stor fin innergård med sittmöbler samt tvättstuga på Sandhamnsgatan 49 för medlemmar att nyttja. Det finns fler än 3 cykelförråd och även cykelparkering i garaget. 

Barnvagnsförråd/Cykelparkering
Barnvagnsförråd finns i varje trapphus. Det finns totalt 3 stora cykelförråd i föreningen samt ett par mindre runt om i fastigheten. Utomhus finns cykelparkering på Sandhamnsgatan 47, 49 och 53. I garaget finns 2 avsedda områden för cykelparkering.

Kabel-TV & bredband
Föreningen är ansluten till kabel-TV samt bredband via Telenor (1000/1000 Mbit). TV-box och router beställer den inflyttade själv hos Telenor.

Parkering
Föreningen har 77 st garageplatser, varav 6 st är extra stora. Utomhusplatser 19 st, varav 2 st snöröjning platser. Laddplatser finns i garaget och utökas löpande efter behov. För närvarande är det 11 stycken i kö. I övrigt gäller boendeparkering i området.

Övrigt
Fina restaurangen Funcalistic finns i huset, med både fransk bistromeny, svenska klassiker och populära luncher. Mycket populära caféet Funka deli i absolut närhet. Inom tvåhundrafemtiometers radie hittar du också exempelvis livsmedelsbutik, flera lunchrestauranger och tre gym. I grannfastigheten ligger SATS och Mekonomen (som bl.a. har biluthyrning och bilprovning). I absolut närhet på Ladugårdsgärdet på andra sidan gatan finns utomhusgym och volleybollplaner. Som boende i föreningen så kan man även bli gratis medlem i Snabbgross som ligger bredvid fastigheten.

Föreningens ekonomi
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar. Avstämt med styrelsen 2024-05-14.

Kontroll information
Ovanstående information kommer från årsredovisning 2022 samt kontrollerat med styrelsen den 2024-05-14. Uppgifter som är av särskild vikt för spekulant bör kontrolleras med föreningen.

Indirekt nettoskuldsättning

Indirekt nettoskuldsättning: 643 411 KR

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens årsredovisning 2022. 

Område & kommunikation

Allmänt om området
Området är verkligen en pärla med sina charmiga promenadvägar längs Ladugårdsgärdet, Djurgården och Djurgårdsbrunnskanalen, samt det natursköna Lill-Jansskogen. En kort promenad tar dig till Karlaplan och Fältöversten, där ett brett utbud av butiker och caféer lockar, medan det bara tar 10 minuter att cykla till pulsen vid Stureplan. För den som gillar att träna och simma finns SATS Gärdet och Kampementsbadet bara ett stenkast bort, medan flera restauranger lockar med sina kulinariska erbjudanden. En stor ICA Kvantum i Frihamnen och en närliggande ICA Gärdet gör matinköpen smidiga.

Kulturella utflykter är också nära till hands med flera museer inom bekvämt gångavstånd, inklusive det framstående Magasin III för samtidskonst. Filmälskare kan njuta av en kort promenad till Filmhuset för visningar på Cinemateket och en trevlig måltid på det närliggande caféet. För den som gillar aktiviteter finns volleybollplaner och ett stort utomhusgym i närheten. Tennisspelare har också flera alternativ, inklusive Kungliga Tennishallen.

Kommunikation
När det gäller kommunikation är det lätt att ta sig runt med tunnelbanans röda linje från Gärdet station, som ligger inom bekvämt gångavstånd. Busslinjer förbinder också området med centrum och andra delar av staden. För dem som kör finns parkeringsmöjligheter i fastighetens varmgarage för extra bekvämlighet. Buss 1 & 72 avgår utanför bostaden, samt  buss 76  som avgår fdrån närbelägna 79 & Park.

Mycket lätt med parkering på gatan.

Hittelön

Ambassadör Fastighetsmäkleri AB erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. För denna bostad utgår en ersättning om 5.000 kr. Det enda du behöver göra är att tipsa om en potentiell köpare via mail eller telefon. Köper sedan denne och affären går igenom får du ersättningen.

Ambassadör Fastighetsmäkleri AB - Ett bättre mäkleri helt enkelt!

 

Fakta
 • Ägandeform

  Lägenhet - Bostadsrätt

 • Adress

  Sandhamnsgatan 53

 • Postnummer

  115 28

 • Rum

  2 rum och kök

 • Byggnadsår

  1962 (ombyggnation till lägenheter år 2010)

 • Balkong

  Balkong

 • Förråd

  Ja

 • Tv/internet

  Telenor

 • Lägenhetsnummer

  00071

 • Lägenhetsnummer LMV

  1206

 • Våning

  2 av 5

 • Hiss

  Ja

 • Byggnadstyp

  Flerfamiljshus

 • Uppvärming

  Fjärrvärme och markvärmepump (el)

 • Avgift

  3 156 kr/mån

 • Ingår i avgiften

  Värme, vatten, bredband ( 1000/1000 Mbit) kabel-TV (basutbud)

 • Andelstal, ägande

  0.003879%

 • Pantsättningsavgift

  573 kr/pantbrev

 • Överlåtelseavgift

  1433 kr

Energi

 • Energistatus

  Utförd

 • Energiprestanda

  94kWh/m2ochår

 • Energiklass

  D

 • Registrerad

  2020-10-05

Förening

 • Förening

  Ny BRF 2024-05-13 12:24

 • Org.nr

Storlek

 • Boarea

  50.5 Kvm

 • Kommentar

  Lägenheten är registrerat som 1 rok enligt föreningens register men nyttjas som en 2 rok inklusive en sovdel. Lägenheten är uppmätt till 50.5 kvm, mätbevis finns.

Budgivning:

Budgivare 1

3 950 000 kr

Visning:

Kontakta mäklaren för visning.

_MG_1704
_MG_1698
IMG_1728
_MG_1707
Paternostervagen_98_2459_19561951

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

plansks

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

top arrow