Stockholm

Ruddammsbacken 28, Östermalm – Vasastan

6 495 000 KR

3 Rok

79 Kvm

4 879 kr/mån

Våning Entréplan

Låg belåning och möjlig 4 rok! Perfekt planerad trerummare i toppskick på entréplan med öppen planlösning, två franska balkonger, generös takhöjd, walk-in closet och med möjlighet att göra om till funktionen av en fyrarummare. I föreningen finns en exklusiv biograf för de boende, ett gym och parkeringsplatser. Området är mycket naturskönt med lummig natur som omsluter fastigheten och läget är centralt med närhet till restauranger, service och förskolor.

Beskrivning

LÄGENHETEN

När man stiger in genom huvudentrén möts man av den medvetna atmosfären med en hotellkänsla och fina designdetaljer.

Den vackra lägenheten har genomgående ljusa väggar, vackra plankgolv och generös takhöjd som ger en ljus och härlig atmosfär. Hallen är rymlig med plats för avhängning och från hallen når man det spatiösa badrummet som har vit-beige mosaik på väggar och golv. Badrummet har en dusch med glasvägg samt en specialbyggd öppen förvaring som fungerar som avskiljare mot tvättpelaren. Nedpendlad armatur ovanför handfatet ger god belysning och i övrigt finns spotlights i taket.

Från hallen når man det mindre sovrummet som är perfekt som barnrum eller kontor. Rummet har ett stort fönster och plats för en säng samt skrivbord.

Vardagsrummet och köket har en öppen planlösning och är verkligen ett socialt rum. Här finns det bl.a. stora fönsterpartier  från golv till tak och köket är specialdesignat av Kvänum med gråa luckor samt matchande grå bänkskiva av komposit. Vitvaror är kyl/frys, varmluftsugn, spishäll och diskmaskin och öppna hyllplan i en del av köket är en fin inredningsdetalj. Köket har plats för ett större matsalsbord och stora sällskap vid middagar. Den franska balkongen är härlig att öppna upp under ljumma dagar.

Från vardagsrummet finns ingång till ett stort förråd med platsbyggd förvaring och vidare leds man in till master bedroom. Det rymliga sovrummet är ljust med en fransk balkong och från rummet finns ingång till en smakfullt inredd klädkammare som erbjuder mycket god förvaring.

Lägenheten är sammantaget mycket ljus och härlig med stora sociala ytor samt generös förvaring. Belägen i ett naturskönt område som passar alla som uppskattar ett socialt boende med det lilla extra som detta hem och förening erbjuder.

Biografen är ett konceptboende med gym i huset samt en biograf som kan nyttjas av de som bor i huset. Det finns även ett hundspa för de boende. Fastigheten är vitputsad med svarta balkonger och har en ståtlig huvudentré från Ruddammsbacken samt en ingång från gårdssidan. 

Utanför finns bussen 61 som går till Tekniska Högskolan T-bana där man kan ta anslutningar till Odenplan och Kungsholmen. På Birger Jarlsgatan går buss 50 till Universitet eller Odenplan och på Valhallavägen går busslinjer till bl.a. Vaxholm och Vallentuna. I närheten ligger vackra naturområden såsom Lill-Jansskogen och Norra Djurgården med motionsspår och skogspromenader.

I området ligger en ICA-butik och i närheten finns det många bra restauranger såsom Michelin Agrikultur, Pizza Meno Male samt olika barer och restauranger. Det finns ett flertal förskolor bara några minuters promenadväg bort vilket är ultimat för barnfamiljen.

FÖRENINGEN

Brf Biografen är en äkta förening som förvärvade fastigheten 2014 och totalrenoverades av Oscar Properties till konceptboendet Biografen. 77 bostadsrätter och parkeringsplatser på gården. Föreningen kommer stå för en kostnad i en av bostadsrätterna som behövde genomgå ett arbete men inga ytterligare renoveringar av fastigheten är planerad.

Föreningen höjde avgifterna med 5 % från årsskiftet. Lågt belånad förening.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5 % av prisbasbeloppet som debiteras köparen och 1 % av prisbasbeloppet i pantsättningsavgift. Ett tidigare avtal om att bygga ytterligare två våningar har förelegat. En stämningsansökan mot föreningen har lämnats in från byggherren och där byggrätten nu är i föreningens ägo. För mera information, välkommen att kontakta oss.

BREDBAND & TV: Banhof för bredband och Sappa för digital TV. 

GEMENSAMMA UTRYMMEN: Exklusivt biorum för medlemmar med 12 platser samt gym och hundspa.

FÖRRÅD: Källarförråd.

TILLTRÄDE: Flexibelt och kort tillträde är möjligt.

ANDEL AV NETTOSKULDSÄTTNING: 575.156 kr.

Fakta
 • Ägandeform

  Lägenhet - Bostadsrätt

 • Adress

  Ruddammsbacken 28

 • Postnummer

  114 21

 • Rum

  3 rum och kök

 • Byggnadsår

  1939

 • Lägenhetsnummer

  36861015

 • Lägenhetsnummer LMV

  1015

 • Våning

  Entréplan

 • Byggnadstyp

  Flerfamiljshus

 • Uppvärming

  Fjärrvärme

 • Avgift

  4 879 kr/mån

 • Andelstal, ägande

  1.59500%

 • Andelstal, förening

  1.60%

 • Pantsättningsavgift

  525 kr/pantbrev

 • Överlåtelseavgift

  1 313 kr

Energi

 • Energistatus

  Utförd

 • Energiprestanda

  158kWh/m²ochår

 • Energiklass

  E

 • Registrerad

  2017-02-22

Förening

 • Förening

  Brf Biografen

 • Org.nr

  769625-3686

Storlek

 • Boarea

  79 Kvm

Budgivning:

Budgivning pågår.

Visning:

sön 2/4, 12:00 - 12:30

Välkommen!

Ruddammsbacken 28-19
Ruddammsbacken 28-11
20220316-2
Ruddammsbacken 28-7
Ruddammsbacken 28-8

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

2 PLANRITNINGAR

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

Anmäl till visning

  Jag har tagit del av Ambassadörs integritetspolicy.

  top arrow