Lidingö

Källängsvägen 56, Lidingö

3 950 000 KR

4 Rok

88,5 Kvm

5 049 kr/mån

Våning 3 av 3

Ljus lägenhet högst upp i huset i populär förening. Med ett centralt och samtidigt naturnära läge finner ni denna välplanerade 4 rok på 88,5 kvm med solig balkong. Här finns tre stora sovrum och två badrum/wc. Lägenheten ligger högst upp i fastigheten och är mycket charmigt omgiven av grönska och med ett flertal skolor samt förskolor i närheten. Renoveringschans med gott om originaldetaljer. Här har du din chans att sätta din egen prägel och skapa ett vackert hem. Parkeringsplats finns i föreningen samt övernattningslägenhet.

Beskrivning

LÄGENHETEN

När man kliver in i hallen öppnar lägenheten upp mot det stora vardagsrummet och köket. Hallen har gott om plats för avhängning och har en klädkammare som erbjuder generös förvaring.

I hallen finns också en gäst-WC som har kaklade väggar och klinkergolv.

Det stora vardagsrummet är mycket ljust och härligt och har utgång till den soliga balkongen. Från balkongen blickar man ut mot den bakre trädgården med vackra träd och gräsmattor i en parkliknande miljö.
I vardagsrummet får man plats med en stor soffgrupp och ett middagsbord om så önskas. 

Köket ligger i anslutning till vardagsrummet och här kan man som ny boende sätta sin egen prägel på köket då det är i behov av en modernisering. Idag finns det charmig skåpsinredning i original och med originaldetaljer samt diskmaskin, spis, fläkt och kyl/frys.

De tre sovrummen ligger i fil med varandra och de två mindre sovrummen passar utmärkt som barnrum där man får plats med både säng, skrivbord och förvaring och från ett utav rummen finns det en fransk balkong.

Master bedroom ligger rofyllt längst in i lägenheten och här får man plats med en rymlig dubbelsäng och det stora fönsterpartiet släpper in fint med ljus.
Utanför sovrumsdelen finns ett helt garderobsparti som rymmer mycket förvaring:

Badrummet ligger i anslutning till sovrummen och har en dusch med glasdörrar, handdukstork och handfat med en kommod. I taket finns det spotlights och badrummet är i övrigt helkaklat.

Lägenheten är sammantaget mycket bra planerad med ett fantastiskt läge på Lidingö som är mycket barnvänligt och samtidigt centralt.

Brf Haren 1 är en populär förening på Näset. Föreningen har ett antal parkeringsplatser att hyra och intill fastigheten finns en gräsmatta som kan disponeras av föreningens medlemmar. Föreningen har god ekonomi och har gjort många stora renoveringar (se mer i årsredovisningen). 
På Näset bor man centralt på Lidingö och samtidigt naturnära med vackra naturstråk och närhet till småbåtshamn. Det finns också många fritidsaktiviteter i området såsom tennishall, utegym, skidspår och fotbollsplaner. Allt som passar en barnfamilj i olika åldrar och runt Näset finns flera populära skolor och förskolor. 

I närmområdet finns en välsorterad ICA på Källängstorget samt restauranger och bageri samt en frisör. Från Näset tar man sig med lätthet till Ropsten för T-bana på cirka. 8 min eller med bil in till Stockholms innerstad på cirka 15 minuter. Ett mycket centralt men lugnt och barnvänligt område.

FÖRENINGEN & FASTIGHETEN

Bostadsrättsföreningen Haren 1 är en populär förening på Näset som består av hus byggda 1962 på Källängsvägen 54-64 med 30 bostadsrätter och 1 hyresrätt. Äkta förening som äger marken. Det finns en lokal som föreningen använder som styrelserum och som går att hyra som övernattningsrum. Föreningen har god ekonomi och har gjort många stora renoveringar (se mer i årsredovisningen). Föreningen kommer höja avgifterna med 4 % från årsskiftet. Man planerar fasadrenovering.

Hiss finns ej.

Genomförda större underhålls-och investeringsåtgärder under senare år:  

2016  Under året slutfördes fas 2 av den under 2015 påbörjade fönsterrenoveringen. Under försommaren genomfördes en renovering av fastighetens portar. I december målades väggar och golv i källargången i 56-60 samt åtgärdades felaktiga el- dragningar i tvättstugan. En motfläkt installerades i torkrummet. 
2017  Nytt yttertak.
2018  Nya tvättmaskiner. Väggar och golv målades i källargången 62-64 samt i soprummet. 
2019  Renovering av fastighetens spillvattensystem. 
2020  Under året beslutades om upphandling av ny trapphusbelysning samt i föreningens tvättstuga. 
2021  Efter beslut på årsstämma 2020 påbörjades projekteringen av omvandling av kontorslokalen i Källängsvägen 62 till bostadslägenhet. Tanken är att vinst från försäljning ska kunna finansiera en del av kommande fasadrenovering. 
2022 Under en besiktning upptäcktes fukt i källarområde Kv56-60. Därför kommer dräneringen att förnyas under 2022. Avloppssystemet inspekterades och en mindre skada i pannrummet åtgärdades redan i mars 2022. 

TV & BREDBAND
Bredband 1000/1000 och TV från Telia.

FÖRRÅD
Två förråd varav det ena är större och det andra mindre.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Tvättstuga samt övernattningsrum (som idag även används som styrelserum). Intill fastigheten finns en gräsmatta som kan disponeras av föreningens medlemmar. 

PARKERING
Det finns 19 parkeringsplatser i föreningen och el i stolparna får man på egen faktura från leverantör. En parkeringsplats kostar 325 kr/månad från 2023.

OMRÅDET
På Näset bor man centralt på Lidingö och samtidigt naturnära med vackra naturstråk och närhet till småbåtshamn. Det finns också många fritidsaktiviteter i området såsom tennishall, utegym, skidspår och fotbollsplaner. Allt som passar en barnfamilj i olika åldrar och runt Näset finns flera populära skolor och förskolor. 

Mycket bra läge med närhet till mataffär, restauranger, café, grönområden och all tänkbar allmän service. Goda kommunikationer, från Näset tar man sig med lätthet till Ropsten på 8 min eller med bil in till Stockholms innerstad på cirka 15 minuter. Ett mycket centralt men lugnt och barnvänligt område.

  

Fakta
 • Ägandeform

  Lägenhet - Bostadsrätt

 • Adress

  Källängsvägen 56

 • Postnummer

  181 44

 • Rum

  4 rum och kök

 • Förråd

  Källarförråd

 • Lägenhetsnummer

  1010

 • Våning

  3 av 3

 • Uppvärming

  Fjärrvärme

 • Avgift

  5 049 kr/mån

 • Ingår i avgiften

  Värme, vatten, bredband & kabel-TV (basutbud)

 • Andelstal, ägande

  0.03847240%

Energi

 • Energistatus

  Beställd

 • Energiprestanda

  135kWh/m2ochår

 • Energiklass

  E

 • Registrerad

  2019-05-06

Förening

 • Förening

  Brf Haren 1

 • Org.nr

  769607-5584

Storlek

 • Boarea

  88,5 Kvm

Budgivning:

Kontakta mäklaren om budgivning.

Visning:

ons 30/11, 17:15 - 17:45

Välkommen på visning!

451ed7b5-1cea-45a6-a424-743db6946879
c948dc64-338e-469a-bb96-0a4679f139d3
0f452b3a-eaea-43fc-9796-a700d6743205
012866b6-35a5-4c46-a6ca-8f48179ac8aa
30daeefb-5c61-4000-9d54-f69a47e7e880

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

Planskiss

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

Anmäl till visning

  Jag har tagit del av Ambassadörs integritetspolicy.

  top arrow