Sandviken

Hammargatan 15C, Centrum

795 000 KR

2 Rok

61 Kvm

4 045 kr/mån

Välkommen på visning 18/4 kl 14:30! *ACCEPTERAT PRIS!* Här erbjuds en unik möjlighet att smidigt förvärva denna mycket ljusa och trivsamma 2 ROK i välskötta Brf Blocket, med ypperligt lugnt läge, men ändå mitt i Sandvikens trevliga centrum och dessutom med omedelbar närhet till kommunens resecentrum. Ljus färgsättning, stora ljusinsläpp generösa förvaringsmöjligheter och smakfulla materialval präglar denna bostad. Köket är relativt nyligen helrenoverat. Alla rum är väl disponerade och rejält tilltagna för praktisk funktion. Badrum med egen tvättmaskin, stort härligt sovrum och ett mycket väl tilltaget vardagsrum med plats för såväl stor soffgrupp och matplats och arbetshörna. Härlig fransk balkong med dörr från vardagsrummet ut mot öppen vy mot centrumlivet. Välkommen till detta synnerligen trevliga och praktiska boende med is tort sett nära till allt man kan önska för ett modernt liv med livskvalitet. Möjlighet till snabb affär och flexibelt tillträde. Måste ses. Varmt välkommen på visning!

Beskrivning

Interiör

Entré
Välkomnande rymlig hall med generös utrymme. Här finns gott om plats för hallmöbler och garderober, vilket möjliggör utmärkt förvaring för alla dina behov. Lägenheten har genomgående vitmålade väggar samt grått golv. 

Kök
Stort stilfullt kök med stilrena ljusgrå köksluckor och en ljus bänkskiva. Här finns tillräckligt med plats för en mindre matgrupp, vilket gör det till en perfekt plats för att avnjuta sina måltider. Köket är fullt utrustat med kyl och frys, ugn, spishäll och en effektiv fläkt ovanför. Dessutom erbjuder det generöst med förvaringsutrymme för alla köksbehov.

Vardagsrum
Stort ljust vardagsrum med gott om plats för en stor soffgrupp och en matgrupp, samt andra möbler efter önskemål. Här är det härligt att umgås och spendera tid tillsammans. Det finns en härlig naturlig ljuskälla som strömmar in i vardagsrummet, och för att förstärka detta finns även en underbar fransk balkong. Balkongen kan enkelt öppnas för att låta solen flöda in och skapa vackra ljusmönster i rummet, vilket ger en varm och inbjudande atmosfär.

Sovrum
Ett mysigt och trivsamt sovrum med gott om plats för en stor dubbelsäng och andra möbler. Den stora garderoben med skjutdörrar erbjuder utmärkt förvaring, vilket gör det enkelt att hålla ordning och reda i sovrummet.

Badrum
Rymligt helkaklat badrum som är utrustat med alla bekvämligheter för daglig hygien. Här finner du en WC, en dusch, en praktisk tvättmaskin och ett handfat med tillhörande kommod. Ett spegelskåp är placerat ovanför handfatet, vilket ger extra förvaringsmöjligheter och praktisk användning. Det finns gott om utrymme för att organisera och förvara hygienartiklar både i kommoden och i spegelskåpet, vilket gör det lätt att hålla badrummet rent och organiserat.

Förening

Allmänt om föreningen
BRF Blocket är en äkta bostadsrättsförening i Sandviken som upplåter 42 lägenheter och 12 lokaler. Föreningen äger marken. Hammargatan 15A-D och Hyttgatan 10. 

Ägande i föreningen
Delat ägande accepteras av föreningen. 

Juridisk person
Föreningen accepterar ej juridisk person som köpare.

Förråd
Till lägenheten hör ett vindsförråd samt ett mat-källarförråd med nyttjanderätt. 

Genomförda renoveringar
2023 - Ombyggnation av värmesystem
2023 - Nytt låssystem
2022 - Iordningsställande av föreningslokal för uthyrning till medlemmar
2021 - Byte av cirkulationspump
2020 - Radonmätning
2019 - OVK utfördes samt rengöring av stammar
2018 - Upprättande av tre nya parkeringsplatser, totalt 43 st. 
2017 - Renovering av tak  
2002 - Stambyte  
2001 - Byte av fönster och dörrar 

Planerade renoveringar
Föreningen planerar att renovera fönster i år, och ska renovera fasaden nästa år - detta kommer inte att påverka avgiften.

Gemensamma utrymmen
Föreningen har en gemensam tvättstuga belägen på källarplan. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. I föreningen finns även ett övernattningsrum som medlemmar kan hyra. Gemensam innergård med utemöbler och grill. 

Kabel-TV & bredband
Föreningen är ansluten till kabel-TV via Tele2 samt bredband via Telenor (fiber).

Parkering
Föreningen har 43 parkeringsplatser med elstolpe för 150 kr/månad. I dagsläget finns 8 st platser lediga. 

Föreningens ekonomi
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar. Avstämt med styrelsen 2024-02-27.

Kontroll information
Ovanstående information kommer från årsredovisning 2022/23 samt kontrollerat med styrelsen den 2024-02-27. Uppgifter som är av särskild vikt för spekulant bör kontrolleras med föreningen.

Indirekt nettoskuldsättning

Indirekt nettoskuldsättning: 65 445 KR

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens årsredovisning 2022. 

Område & kommunikation

Allmänt om förening
I Sandvikens hjärta finns något för alla att upptäcka. Den vackra Kanalen slingrar sig genom hela centrum och avslutas vid Dal-Britas damm, skapande en pittoresk vy som fångar besökarens uppmärksamhet. Gamla Bruket bär på anrika brukslängor som inte bara tillför en charmig touch till stadsbilden utan också berättar en viktig del av Sandvikens historia. Denna historia är tätt sammanflätad med Sandvikens Järnverk, numera känt som Sandvik och Alleima, som har satt sin prägel på orten genom åren. Det gamla huvudkontoret är en symbol för denna historia och ligger vackert beläget längs Storgatan med den berömda ånghammaren som en välkänd ikon vid infarten till området. 
Naturen är också lättillgänglig med gröna parker och promenadstråk i, perfekt för avkoppling och frisk luft.

 

Sandviken stoltserar med ett brett utbud av affärer och restauranger. Mitt i stadskärnan ligger "Krysset", som fungerar som navet för många butiker längs gågatorna. Det expanderande handelsområdet Mosaiken har under de senaste åren lockat till sig flera stora butiker och varuhus såsom ICA Maxi, Willys, McDonalds, Dollarstore, Toyota, Jysk och Rusta. För matinköp finns Tempo mitt i stan och Coop vid Parkbadet. Dessutom finns flera trevliga parker att utforska, varav Stadsparken är den största.

När det gäller kultur och nöjen är Sandviken en stad som har något för alla åldrar. Parkbadet är ett populärt utflyktsmål för både barn och vuxna, där vattenaktiviteter och friskvårdspass erbjuds. Staden är också känt som ett Mekka för kulturälskare, med olika musikevenemang som arrangeras under sommarmånaderna. Bangen, som äger rum sista helgen i juni, är en av stadens mest framstående festivaler och erbjuder ett varierat musikprogram som ursprungligen var en ren jazz-festival men som idag inkluderar en bredare musikgenre. Sandviken har också fått erkännande för sin kulturella betydelse genom att bli utsedd till Årets kulturkommun vid två tillfällen.

Högbo bruk är en unik kombination av natur, aktiviteter och kulturhistoria. Här finns något för alla, stora som små. Herrgårdarna, de röda längorna, smedstugorna, kvarnen, stallet och bruksparken ger Högbo dess karaktär och minner om det som varit. En promenad i bruksområdet visar dig många byggnader från brukets storhetstid. I Högbo bruk finns många aktiviteter att utöva, både för den som vill motionera och för den som vill ta del av rogivande naturupplevelser

Kommunikation
Kommunikationen i Sandviken är smidig och tillgänglig för alla. Resecentrum är centralt beläget och erbjuder utmärkta förbindelser med både tåg och buss. Dessutom finns det gott om fria parkeringsplatser runt hela stadskärnan.

Sandviken -En pärla mitt i gävleborgs hjärta!

Hittelön

Ambassadör Fastighetsmäkleri AB erbjuder ett helt unikt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. För denna bostad utgår en ersättning om 5 000 kr. Det enda du behöver göra är att tipsa om en potentiell köpare via mail eller telefon. Köper sedan denne och affären går igenom får du ersättningen.

Fakta
 • Ägandeform

  Lägenhet - Bostadsrätt

 • Adress

  Hammargatan 15C

 • Postnummer

  811 30

 • Rum

  2 rum och kök

 • Byggnadsår

  1954

 • Förråd

  Vindsförråd

 • Tv/internet

  Tele2 / Telenor (fiber)

 • Lägenhetsnummer

  30-3126-1-32

 • Byggnadstyp

  Flerfamiljshus

 • Uppvärming

  Fjärrvärme

 • Energiventilation

  Mekanisk (endast frånluft)

 • Avgift

  4 045 kr/mån

 • Ingår i avgiften

  Värme, vatten, kabel-TV och BR-försäkring

 • Ingår ej i avgiften

  Obligatoriskt tillägg om 70 kr/mån för bredband

 • Andelstal, ägande

  1,95958%

 • Andelstal, förening

  1,95958%

 • Pantsättningsavgift

  573 kr/pantbrev

 • Överlåtelseavgift

  1433 kr

Förening

 • Förening

  BRF Blocket

 • Org.nr

  785500-0142

Storlek

 • Boarea

  61 Kvm

Budgivning:

Kontakta mäklaren om budgivning.

Visning:

tors 18/4 14.30 - 15.00

Visningsanmälan krävs. Kontakta mäklaren för bokning.

630342-420-1_014
630342-420-1_015
630342-420-1_013
Gottroraslingan_26_2264_19096319 (1)
630342-420-1_018

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

Hammargatan 15C copy

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

Anmäl till visning

  Jag har tagit del av Ambassadörs integritetspolicy.

  top arrow