Stockholm

Furusundsgatan 21B, 7 tr, Övre Gärdet

11 995 000 KR

3 Rok

91 Kvm

7 448 kr/mån

Våning 7

Äntligen finns chansen att förvärva en av Stockholms bästa terrasser med milsvid utsikt. Bostaden har både terrass och balkong som erbjuder sol hela dagen och kvällen. Denna välplanerade trerummare är i toppskick och har inte lämnat någonting åt slumpen. Solid äkta förening som äger marken och med garage i huset. Måste upplevas på plats! Välkommen hem.

Beskrivning

Interiör

Entré
Välkomnande ljus hall med goda möjligheter att hänga av sig sina ytterkläder och skor samt bra förvaring i stora garderober. Bostaden har genomgående ljusmålade väggar samt parkettgolv, förutom badrum där det är kakel och klinker. Bostaden erbjuder också väldigt fint ljusinsläpp genom stora fönster och det är otroligt "tyst" pga. tjocka glas och stenväggar.

Vardagsrum
Trevligt sällskapligt vardagsrum med plats för en stor soffgrupp och övrig möblering som önskas. Terrassen nås direkt via vardagsrummet och köket.

Kök
Stort stilfullt kök i anslutning till vardagsrummet. Köket är utrustat med kyl och frys, diskmaskin, mikrovågsugn, ugn, induktionshäll samt fläkt ovan. Köket erbjuder väldigt bra förvaring för köksredskap och bra arbetsyta för matlagning. Det finns rymligt med plats för en stor matgrupp. Härifrån nås även terrassen.

Terrass
Stor fantastisk terrass om ca 46 kvm utöver det vanliga, här finns det generöst med plats för loungemöbler, grill, växter och dylikt man önskar att ha. Terrassen erbjuder en magisk utsikt, här är det trevligt att umgås med nära och kära. Terrassen nås både från kök och vardagsrum. Här finns både vattenutkast och eluttag för att kunna bygga ex: Utekök.

Master bedroom med balkong 
Stort charmigt sovrum med plats för en stor dubbelsäng och övrig möblering som önskas. Bra förvaring tack vare stora garderober med smidiga skjutdörrar. I detta sovrum finns en stor balkong och en härlig utsikt att vakna upp till.

Sovrum / Kontor
Trevligt rum som i dagsläget används som ett gästrum och kontor. Här finns det plats för en dubbelsäng, skrivbord och övrig möblering som önskas. Kan också med fördel användas som ett barnrum eller en walk-in closet. 

Badrum 1
Stort modernt badrum utrustat med WC, tvättmaskin, torktumlare, dusch med glasvägg, handfat med kommod samt spegel med belysning ovan. Väggar är delvis målade och delvis i kakel. Matchande klinker på golvet. 

Badrum 2
Stort modernt badrum utrustat med WC, dusch med glasvägg, handfat med kommod samt spegelskåp ovan. Väggar är delvis målade och delvis i kakel. Matchande klinker på golvet. 

Förening

Allmänt om föreningen
Brf Ordonnansen 5 & 6 är en äkta bostadsrättsförening med adress Furusundsgatan 21 (A-B), Värtavägen 51 och Värtavägen 53 (A-G). Föreningen är äkta och äger marken. Det finns 116 lägenheter, upplåtna med bostadsrätt samt 3 lokaler med hyresrätt. Föreningen är uppdelad i två flerbostadshus i nio respektive tolv våningar ovan mark samt ett plan med garage och källare under mark. Entreprenör PEAB / Byggherre Aros bostad. Det finns även en pool-bil i garaget som får hyras till självkostnadspris av alla boenden i föreningen. Kommunen äger marken framför bostaden och har varit jättenoga med att det grönytan skall behållas, så det kommer inte byggas något framför huset. 

Ägande i föreningen
Delat ägande accepteras av föreningen.

Juridisk person
Föreningen accepterar ej juridisk person som köpare.

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd med nyttjanderätt.

Genomförda renoveringar
Inga renoveringar är genomförda då fastigheten är nybyggd. 

Planerade renoveringar
Då fastigheten är nybyggd är inga renoveringar heller planerade i dagsläget. 

Gemensamma utrymmen
Föreningen har en trevlig innergård samt barnvagnsrum och cykelrum. 

Sopsortering 
Det finns ett miljörum i trapphus 4 (gårdshus) samt markkärl på gård. 

Kabel-TV & bredband
Föreningen är ansluten till kabel-TV samt bredband via Net at Once.

Parkering
Föreningen har ca 37 garageplatser som kan hyras till en kostnad om 2 850 kr/månad och uppåt beroende på vilken typ av parkeringsplats det är och och storlek. Det är just nu kö, ca 40 personer i dagsläget. På en intilliggande fastighet på Tegeluddsvägen finns ca 20 parkeringsplatser som medlemmarna i föreningen har möjlighet att hyra vid mån av plats. I övrigt råder boendeparkering i området.

Föreningens ekonomi
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar. Avstämt med styrelsen 2023-10-05.

Kontroll information
Ovanstående information kommer från årsredovisning 2022 samt kontrollerat med styrelsen den 2023-10-05. Uppgifter som är av särskild vikt för spekulant bör kontrolleras med föreningen.

Indirekt nettoskuldsättning

Indirekt nettoskuldsättning: 904 761 KR

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens årsredovisning 2022. 

Område & kommunikation

Allmänt om området
Ovanför Brantingsgatan börjar den delen av området Gärdet som vanligtvis kallas Övre Gärdet. Här klamrar de eleganta funkishusen sig fast på berget, och terrängen kan vara ganska brant. Fördelen med detta är att utsikten blir desto imponerande och särskilt de högst belägna adresserna längst upp på toppen, med Furusundsgatan som ledare, erbjuder enastående panoramavy över staden. Mellan husen på Övre Gärdet finns mysiga innergårdar, och atmosfären är lugn och inbjudande.

Närservice och utbud 
Precis vid stationens utgång hittar du ICA Gärdet, där du kan handla livsmedel och även hyra filmer. I närheten finns även pizzerior och sushirestauranger. Längs Furusundsgatan, högre upp, finner du den nyöppnade "Gärdets Kaffebar," som serverar färska smörgåsar, kaffe och har en charmig liten uteservering. Fortsätter du längre upp på gatan stöter du på den legendariska restaurangen Funkis, som levererar mat till de boende i husen via hissar. Om du promenerar ner längs Rindögatan mot Erik Dahlbergsgatan kommer du att hitta flera mindre företag, caféer och en omtyckt thailändsk restaurang med en rymlig uteservering.

En kort promenad bort finner du Kaknästornet, en av de högsta byggnaderna i norra Europa, som sträcker sig 155 meter upp i luften och har 34 våningar. På vägen passerar du även Filmhuset, där du kan njuta av filmer som Casablanca och andra klassiker på Cinemateket. Under sommarmånaderna kan du stanna till vid Kampementsbadet för ett dopp eller spela fotboll eller rugby på fälten i närheten. Lite längre bort finns SATS, där du har möjlighet att spela squash.

Kommunikation
Det enklaste sättet att nå Övre Gärdet är med tunnelbanan genom att använda uppgången vid Gärdet station. Det finns också en del bussar och för den som cyklar är det smidigt att ta sig in till City och övriga stadsdelar i stan. För den bilburna är det enkelt och smidigt att ta sig runt i området samt ut till andra delar i och från Stockholm. 

Hittelön

Ambassadör Fastighetsmäkleri AB erbjuder ett helt unikt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. För denna bostad utgår en ersättning om 10 000 kr. Det enda du behöver göra är att tipsa om en potentiell köpare via mail eller telefon. Köper sedan denne och affären går igenom får du ersättningen.

Fakta
 • Ägandeform

  Lägenhet - Bostadsrätt

 • Adress

  Furusundsgatan 21B, 7 tr

 • Postnummer

  115 37

 • Rum

  3 rum och kök

 • Byggnadsår

  2020/2022

 • Balkong

  En terrass samt en balkong

 • Förråd

  Källarförråd

 • Tv/internet

  Net at Once

 • Lägenhetsnummer LMV

  1701

 • Våning

  7

 • Hiss

  Ja

 • Byggnadstyp

  Flerfamiljshus

 • Uppvärming

  Fjärrvärme

 • Energiventilation

  FTX-system

 • Avgift

  7 448 kr/mån

 • Ingår i avgiften

  Värme och kallvatten

 • Ingår ej i avgiften

  Obligatoriskt tillägg om 199 kr/mån för TV och bredband

 • Andelstal, ägande

  1.26925%

 • Andelstal, förening

  1.01286%

 • Pantsättningsavgift

  573 kr/pantbrev

 • Överlåtelseavgift

  1433 kr

Förening

 • Förening

  Brf Ordonannsen 5 & 6

 • Org.nr

  769633-9972

Storlek

 • Boarea

  91 Kvm

Budgivning:

Budgivning pågår.

Visning:

Kontakta mäklaren för visning.

15dfc641-7c93-4a2d-afaa-28ebff167331
1cd6dd1f-134b-4eb2-a7e7-c8d9486a0526
2c03c3f2-73d6-417a-8a60-b6e25075e705
5ad96e11-f506-4764-a756-bc8c72c98b4f
f36a8fd0-7030-43b9-b444-2196f9075722

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

planskiss

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

top arrow