Ekerö

Ängshöjden 2, Ekerö / Kaggeholms Slott

6 950 000 KR

5 Rok

140 Kvm Boarea

976 Kvm Tomtarea

Välkommen till etapp 2 på Kaggeholms Slott. Nu erbjuds möjligheten att bo i en nyrenoverad villa på Ängshöjden med fantastiskt strandläge och naturnära idyll på Kaggeholm / Ekerö. Nyrenoverad villa med grund från byggår 1983 kommer färdigställas under 2024. Friköpt hus om 140 kvm med insynsskyddad tomt om 976 kvm. Huset erbjuder fina materialval och genomtänkta detaljer för en modern känsla där villan får ett helt nytt liv i en exklusiv design. Njut av stor härlig tomt med fantastisk kanalutsikt och mot de grönskande ängarna. Här finns allt som man kan önska sig som garage, öppna sociala ytor, generösa glaspartier, stor terrass och en underbar grönskande trädgård. Samt tillval som pool, solceller och elbilsladdare erbjuds.

Tänk dig att bo i nära samspel med naturen och Mälarens vatten som inbjuder till morgondopp på sommaren, vinterbad och skridskois på vintern. Stjärnklara nätter och frisk luft. Samtidigt finns staden inom räckhåll. Det finns gott om sportaktiviteter på Kaggeholm för de aktiva. Det finns nybyggda padelbanor som ligger i en vacker slottsmiljö. Kaggeholm har också en nio håls discgolfbana, fotbollsplan, boulebana, och beachvolleybollplan. Är du grillsugen så är du välkommen att nyttja någon av grillplatserna. De ligger alla precis vid vattnet. När Kaggeholms strandbistro har öppet finns det även brädspel och käpphästar att låna. Ett stenkast nedanför finns en perfekt strand att bygga strandslott på och en härlig brygga.

Villa Ängshöjden 1 – Kommande
Villa Ängshöjden 2 – Till Salu
Villa Ängshöjden 3 – Kommande
Villa Ängshöjden 4 – Kommande

Välkommen till ett underbart boende nära vatten och natur i en vacker Slottsmiljö.

Kontakta ansvarig mäklare för privat visning.

Ansvarig Fastighetsmäklare
Mikael Bjérnhof
Ambassadör Fastighetsmäkleri

Beskrivning

Välkommen till Ängshöjden på Kaggeholms Slott / Ekerö

Kaggeholm är inte plats som alla andra, det är lika bra att säga det direkt. Här har verkligen vatten runnit under bron som skiljer Helgö från Ekerö. Kaggeholm är en bit svensk historia och nu har du möjligheten att likt en nybyggare vara med och skapa framtid här.

Kaggeholm ramas in av slottet, Mälaren, skogen och naturen. Här är man på landet, även fast Stockholms innerstad bara ligger 45 minuter bort. Det är inte öde, det är inte livat, bara lite skönt mitt emellan för den som söker en plats att leva på som innehåller lite av varje. Vill du ta ett morgondopp, bara att hoppa i. Vill du promenera på stigar längs vattnet, bara att vandra på. Vill du trots allt kunna ta dig in till stan, det är enkelt med bil, buss eller båt.

Det nya Kaggeholm börjar här, det kommer att sakta och varsamt utvecklas till ett nytt litet samhälle.

Du kommer vara bland de första på platsen, men det finns redan spår som leder in i framtiden; grillplatser, padelbanor, motionsspår, discgolfbana, fotbollsplan och boule. Du har tillgång till brygga och strand och ja, det finns möjlighet till båtplats.

Väljer du ett liv på Kaggeholm, så blir inte du som alla andra.

Villor Ängshöjden

Välkommen till Ängshöjden på Ekerö. Att bo på Kaggeholm i en villa på Ängshöjden är som att få det bästa av två världar. Här bor du i ett mindre samhälle bredvid Mälaren.

Fantastiska villor med praktisk, smart och trevlig planlösning. Nya stora glaspartier i kök och vardagsrum mot generös uteplats och vacker utsikt över ängarna.

Bo i nära samspel med naturen och Mälarens vatten som inbjuder till morgondopp på sommaren samt vinterbad och skridskois på vintern. Stjärnklara nätter och frisk luft. Samtidigt finns staden inom räckhåll.

Dessa nyrenoverade villor från 80-talet har välplanerade praktiska ytor. Friköpta villor/äganderätt

Beskrivning Ängshöjden

Att bo på Kaggeholm i en villa på Sjöhöjden är som att få det bästa av två världar. Här bor du i ett mindre samhälle bredvid Mälaren. Hållbarhet är förstås att inte riva och bygga nytt i onödan. Inte bara för att det tar bort den historia platsen bär på, det är förstås även helt knasigt att inte dra nytta av redan existerande bra saker. Därför river vi inte hus, vi förädlar dem in i nutiden och framtiden. 

En fantastisk villa med praktisk, smart och trevlig planlösning. Stora glaspartier är välplacerade för att maximera utsikten mot vatten och natur. En villa med en stor fin terrass och utomhusytor. Nya stora glaspartier i kök och vardagsrum mot generös uteplats och vacker utsikt över ängarna. 

Välkommen till Sjöhöjden på Ekerö

Arkitektens ord

På en kort promenad genom slottsparken via Slottsbacken, kommer man till Ängshöjden. Här är man på områdets högsta punkt med vacker utsikt. Fortsätter man ett stenkast passerar man Sjöängen och landar sen i skogen på Helgös nordvästra udde. Under hela promenaden glittrar Mälaren på ena sidan och gräset på Helgös ängar vajar i vinden på andra. Norrsundet anas knappt men finns där.

På Ängshöjden ligger fyra tidstypiska byggnader från 80-talet, välplanerade och praktiska med suveränt bra nyttjade ytor. Kontakten med uteplatsen och utsikten förbättras med stora glaspartier i de nya öppna sociala ytorna. 

/Jonas Haga

Fakta / Villa Ängshöjden 2

Fakta Villa Ängshöjden 2

 • Friköpt villa/äganderätt
 • Boarea 140 kvm
 • Garage 24 kvm 
 • Förråd vid garage 10 kvm
 • Tomt 976 kvm
 • Antal rum 6 st
 • Inflyttning hösten 2024
 • Arkitekt Jonas Haga

Mer detaljerad fakta

Se specifikation Ängshöjden 2

Tillval

Tillval som pool, solceller och elbilsladdare erbjuds

Tillträde

Tillträde är planerat hösten 2024

Området & kommunikation

Området
Den vackra naturen runt Kaggeholm inbjuder till många olika aktiviteter och upplevelser. Det finns gott om sportaktiviteter på Kaggeholm för de aktiva. Det finns nybyggda padelbanor som ligger i en vacker slottsmiljö. Medtag egna padelrack och bollar. Banor bokar du via Matchi. Kaggeholm har också en nio håls discgolfbana, fotbollsplan, boulebana, och beachvolleybollplan. Är du grillsugen så är du välkommen att nyttja någon av våra grillplatser. De ligger alla precis vid vattnet. När Kaggeholms strandbistro har öppet finns det även brädspel och käpphästar att låna. Ett stenkast nedanför finns en perfekt strand att bygga strandslott på. Tillgång till brygga och strand med möjlighet till båtplats.

Kommunikation
Kaggeholm ligger på Helgö som ligger i Ekerö kommun. 15 minuter med bil från Ekerö Centrum och cirka 45 minuter från Stockholm. Bussen tar dig direkt från Kaggeholm till Brommaplan och sedan vidare med tunnelbana till Stockholm C. Pendelbåt går till stan från Tappström (Ekerö Centrum), tar 50 min till Stockholms stadshus, 25 minuter med pilotprojektet Candela som startar 1 juli 2024. Med buss tar det ca 15 min till Brommaplan. Eller varför inte ta sin egen båt ett trevligt sätt att starta och avsluta arbetsdagen.

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning EKERÖ KAGGEHOLM GA:6
GA2

Gemensamhetsanläggning EKERÖ KAGGEHOLM GA:7
GA1

Naturvårdsbestämmelse

vattenskyddsområde
Akt: 0125-P08/1125
Beslutsdatum: 2008-11-25
Senaste ändring: 2023-12-27

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning EKERÖ KAGGEHOLM GA:7
GA1

Gemensamhetsanläggning EKERÖ KAGGEHOLM GA:6
GA2

Fakta
 • Ägandeform

  Småhus - Friköpt

 • Adress

  Ängshöjden 2

 • Postnummer

  178 54

 • Rum

  5 rum och kök

 • Byggnadsår

  1983

 • Kommentar

  Nyrenoverat 2024 med grund från byggår 1983 (se materialspecifikation Ängshöjden 2 för exakt info)

 • Fönster

  Nya 2 glas energi fönster

 • Tv/internet

  Anslutning till öppen fiber

 • Byggnadstyp

  Villa

 • Uppvärming

  Frånluftsvärmepump, vattenburna radiatorer

 • Energiventilation

  Mekansik frånluft, frånluftsvärmepump

 • Fasad

  Trä grå

 • Tak

  Befintliga betongpannor i grå

 • Kommunalt vatten

  Enskilt vatten & avlopp (samfällighet)

 • Grund

  Torpargrund

Driftkostnader

 • El

  2125 kr/mån

 • Vatten/Avlopp

  792 kr/mån

 • Samfällighet

  792 kr/mån

 • Renhållning

  224 kr/mån

 • Driftkostnader totalt

  3933 kr/mån

 • Kommentar

  Driftkostnader; Elkostnad (uppvärmning & hushållsel): ca 25500 kr/år * Vatten & avlopp & väg (samfällighet): ca 19000 kr/år Avfall/sophantering: 2690 kr/år Fiber/bredband - Öppen fiber * Elkostnaden är beräknad på en uppskattad förbrukning på ca 15000 kWh/år och ett elpris (inkl. avgift) på 1,70 kr/kWh.

Storlek

 • Boarea

  140 Kvm

 • Kommentar

  Bo, biarea, garage & förråd säljarens uppgifter. Garage 24 kvm. Förråd vid garaget 10 kvm.

 • Tomtarea

  976 Kvm

Budgivning:

Kontakta mäklaren om budgivning.

Visning:

sön 2/6 0.00 - 0.00

Anmälan krävs. Kontakta mäklaren för tid och bokning.

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

3 PLANRITNINGAR

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

Anmäl till visning

  Jag har tagit del av Ambassadörs integritetspolicy.

  top arrow