Täby

Åkerbyvägen 292, Täby

BUD

3 Rok

86 Kvm

4 552 kr/mån

Våning 3/3

Kommande!
Just nu erbjuds en unik möjlighet att förvärva denna högt placerade 3-rummare om 86 kvm i populära och välrenommerade BRF Farmen i Täby. Lägenheten bjuder på härliga ljusinsläpp genom stora fönster. Praktisk planlösning och en helt underbar stor inglasad balkong med utgång från ett av de harmoniska sovrummen. Balkongen har en vacker vid utsikt över området. Detta blir som ett extra härligt rum för njutning under stora delar av året. Bostaden har högsta potential att bli ett mycket praktiskt och trivsamt hem med närhet till allt för sin nästa ägare.
Måste ses. Varmt välkomna på visning!

Beskrivning

Interiör

Välkomnande och rymlig hall, här finns det gott om utrymme för att hänga av sig sina ytterkläder och skor. Invid hallen finns en separat WC som är utrustat med WC, handfat samt spegelskåp ovan och ett badrum som är utrustat med dusch, tvättmaskin, handfat med kommod samt spegelskåp med belysning ovan. Här finns även skåp som medför bra förvaring i badrummet. Vidare in i lägenheten finns två trevliga och rymliga sovrum där i ena sovrummet finns väldigt bra förvaring längs väggen. Det finns plats för mer förvaring om man så skulle önska och bägge sovrum erbjuder gott om plats för en stor dubbelsäng och övrig möblering som önskas. Från ena sovrummet når man direkt balkongen. Balkongen är stor med plats för balkongmöbler och växter, den är inglasad så kan avnjutas året om. Köket är rymligt och erbjuder gott om förvaringsutrymme för köksredskap samt arbetsyta för både matlagning och bakning. Här finns även plats för en matgrupp vid matplatsen, som är i öppen anslutning till vardagsrummet. Köket är utrustat med kyl och frys, diskmaskin, ugn, spis samt fläkt ovan. Vardagsrummet invid är rymligt och trevligt, här finns det gott om plats för en stor soffgrupp och övrig möblering som önskas. Bostaden har väldigt fint ljusinsläpp genom stora fönster och är väldigt trivsam. 

Förening

Allmänt om föreningen
BRF Farmen i Täby är en äkta bostadsrättsförening i Täby med 866 bostäder, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen äger marken. Föreningen har en god ekonomi och med en låg belåning. Föreningen disponerar även lokaler vilka man hyr ut. Föreningen består av trevåningshus uppdelade på fem rymliga och lummiga gårdar. Samtliga balkonger har försetts med mycket användbara och eleganta inglasningar. I Brf Farmen finns lägenheter i många olika storlekar, från 1:or på 39,5 kvm till 6:or på 131,5 kvm. Lägenheterna är ljusa och välplanerade. Här bor människor i alla åldrar, vilket bidrar till den trevliga boendemiljön.

Föreningen har informativ hemsida, ta gärna del av den i länk ovan för fler detaljer gällande föreningen.

Bostadsrättsförsäkring
Föreningen har tecknat en kollektiv bostadsrättsförsäkring för alla medlemmar. Det innebär att man inte behöver ett bostadsrättstillägg i den egna hemförsäkringen. Alla boende ansvarar dock själva för att ha en hemförsäkring.

Ägande i föreningen
Delat ägande accepteras av föreningen.

Juridisk person
Föreningen accepterar ej juridisk person som köpare.

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd med nyttjanderätt.

Genomförda renoveringar
2014-2016 Stamrenovering/relining (Tubus system AB har utfört relining av fastigheternas samtliga avloppssystem under åren 2014- 2016. En stamrenovering är inte aktuellt på en lång tid)
2016-2018 Fönsterbyte

Planerade renoveringar
Just nu håller föreningen på att gå över till gemensamhetsel. Föreningen planerar även att se över och rusta upp innergårdarna framöver.

Gemensamma utrymmen
Föreningen har 29 st tvättstugor varav 2 st är utrustade för grovtvätt, dessa är belägna på Åkerbyvägen 154 samt 270 och kan bokas via internet, 4 st övernattningslägenheter för gäster till medlemmarna, 1 st festlokal för upp till 40 gäster, 1st hobbylokal samt 1 st syateljé. 

Kabel-TV & bredband
Föreningen är ansluten till kabel-TV via Tele2 samt bredband via Ownit.

Parkering
Föreningen har 1 069 parkeringsplatser, varav 101 är garage och 284 upplysta carports. Dessutom finns parkeringshus för knappt 20 motorcyklar. Samtliga parkeringsplatser har utrustats med motorvärmare, som kan fjärrstyras via telefonen. Till föreningen hör också 50 avgiftsbelagda gästparkeringsplatser. Det finns i dagsläget lediga platser. 

Priser
P-plats utan el kostar 110 kr i månaden, med el kostar 143 kr i månaden. Carport kostar 220 kr i månaden, fn råder kö till dessa, garage kostar 402 kr i månaden, fn råder kö till dessa. Föreningen har även börjat installera laddstolpar för laddhybrider. Sådana platser kostar 450 kr per månad + 1,50 kr/kWh. 

Föreningens ekonomi
Föreningen höjde avgiften 1 januari 2024 med 6%. Det är beslutat att hyran kommer höjas varje år i takt med inflationen.  Avstämt med styrelsen 2024-04-11.

Kontroll information
Ovanstående information kommer från årsredovisning 2022 samt kontrollerat med styrelsen den 2024-04-11. Uppgifter som är av särskild vikt för spekulant bör kontrolleras med föreningen.

Indirekt nettoskuldsättning

Indirekt nettoskuldsättning: 142 197 KR

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens årsredovisning 2022. 

Område & kommunikationer

Allmänt om området
Här bor du med bekvämlighet och naturskön omgivning. Beläget med Stolpaskogen i norr och motionsgården Ensta krog med sina varierande motionsspår, erbjuder detta område en harmonisk balans mellan stadens puls och naturens lugn. De motionsspår som sträcker sig genom Stolpaskogen och Täbys gamla kulturbygd är en fröjd för både motionären och naturälskaren. Med olika längder på 2,5, 5 och 10 km, tar de dig genom skogens tystnad och ut i det öppna landskapet. För de som föredrar att cykla finns Rönningesjön inom bekvämt avstånd, med en charmig 6 km lång promenadväg runt Ängsholmsbadet. Kulturbyn Rönningeby lockar med sitt levande jordbruk, mysiga kaféer och aktiviteter som tilltalar hela familjen.

Kommunikation
När det gäller kommunikationer är bostaden privilegierat beläget. Åkerbyvägens centrala placering ger dig enkel tillgång till utmärkta transportmöjligheter. Bussförbindelserna tar dig smidigt runt inom Täby och ännu längre bort, medan Roslagsbanan erbjuder en snabb förbindelse till Stockholm Östra-station på endast cirka 15 minuter. Så oavsett om du ska till stan för arbete eller nöje, är resan bekväm och effektiv från bostaden. 

Hittelön

Ambassadör Fastighetsmäkleri AB erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. För denna bostad utgår en ersättning om 5 000 kr. Det enda du behöver göra är att tipsa om en potentiell köpare via mail eller telefon. Köper sedan denne och affären går igenom får du ersättningen.

Fakta
 • Ägandeform

  Lägenhet - Bostadsrätt

 • Adress

  Åkerbyvägen 292

 • Postnummer

  187 38

 • Rum

  3 rum och kök

 • Byggnadsår

  1964

 • Fönster

  Isolerglas

 • Balkong

  Inglasad balkong

 • Förråd

  Källarförråd

 • Tv/internet

  Tele2 / Ownit

 • Lägenhetsnummer

  0581

 • Lägenhetsnummer LMV

  1301

 • Våning

  3/3

 • Byggnadstyp

  Flerfamiljshus

 • Uppvärming

  Fjärrvärme

 • Energiventilation

  Mekanisk frånluft

 • Avgift

  4 552 kr/mån

 • Ingår i avgiften

  Värme, vatten, bostadsrättstillägg & bredband 1000 Mbit/s

 • Ingår ej i avgiften

  Obligatoriskt tillägg om 85 kr/mån för kabel-TV avgift samt 230 kr/mån för balkongtillägg

 • Andelstal, ägande

  0.11520%

 • Andelstal, förening

  0.12%

 • Pantsättningsavgift

  573 kr/pantbrev

 • Överlåtelseavgift

  1433 kr

Energi

 • Energistatus

  Beställd

 • Energiprestanda

  132kWh/m2ochår

 • Energiklass

  E

 • Registrerad

  2020-06-07

Förening

 • Förening

  BRF Farmen i Täby

 • Org.nr

  716000-0209

Storlek

 • Boarea

  86 Kvm

Budgivning:

Kontakta mäklaren om budgivning.

Visning:

Kontakta mäklaren för visning.

Vatobergsvagen_19_2392_19429079

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

top arrow