Stockholm

Skeppsbron 6 / Skeppar Karls Gränd 2A, Gamla Stan

BUD

4 Rok

151 Kvm

7 909 kr/mån

Våning Entréplan

På en av Stockholms starkaste adresser finner ni denna underbara våning med EGET garage i direkt anslutning, vilket även ingår i avgiften. Här bor ni i RUUTHSKA PALATSET ANNO 1650 på första parkett invid slottet. Våningen har även 2 ingångar vilket möjliggör en uthyrningsdel. Detta ger verkligen en villakänsla i Gamla Stan och är något utöver det vanliga. Måste upplevas på plats! Välkommen hem.

Beskrivning

Interiör

Entré
Ljus och rymlig välkomnande hall. Fint ljusinsläpp genom fönstret samt spottar i taket. Vitmålade väggar och fiskbensparkett på golvet. 

Garage
Precis utanför entrén till bostaden finns det ett eget privat garage om ca 18.

Kök
Modernt och härligt kök. Gott om plats för köksförvaring. Köksluckor i naturgrön färg, rostfri bänkskiva och glasskiva ovan. Spottar i överskåp som medför bra belysning på bänkskivan och arbetsytan vid matlagning. Köket är utrustat med kyl och frys, ytterligare mindre kyl, inbyggd mikrovågsugn, diskmaskin, ugn och induktionshäll med fläkt ovan. Vitmålade väggar och fiskbensparkett på golvet. 

Matplats 
Precis invid köket finns denna härliga matplats i bostaden, här är det rymligt med plats för en stor matgrupp och här kan man avnjuta middagar med sina nära och kära. Fint ljusinsläpp genom de stora fönsterpartier som finns från orangeriet. 

Orangeri / matsal
I mittpunkten av bostaden finns detta fantastiska orangeri, där man kan slå sig ner och relaxa eller umgås med vänner och familj. Gott om plats för stor soffgrupp, här kan man även ha en mindre matgrupp om man så skulle önska. Otroligt ljusinsläpp genom de stora tak-fönsterpartiet. På golvet är det grått klinker. 

Master bedroom
Fantastiskt master bedroom med badrum och en walk-in closet. Här finns det rymligt med plats för en stor dubbelsäng. Spottar i taket. På golvet är det heltäckningsmatta i ljusgrått och väggar är vitmålade.

Walk-in closet 
Via master bedroom tar du dig in i den härliga walk-in closet som optimerar förvaringen i bostaden. 

Badrum
Från master bedroom når man detta moderna och stora helkaklade badrum genom glas-skjutdörr. Badrummet är utrustat med WC, dusch med ihopfällbara glasväggar, badkar, dubbelhandfat med kommod samt stort spegelskåp ovan och en stor handdukstork i krom. Bra förvaring i spegelskåpet samt i kommoden. Vitt kakel på väggar samt grått klinker på golvet, spottar i taket. 

Vardagsrum 
Sällskapligt och socialt vardagsrum, rymligt med plats för en stor soffgrupp. Charmig vinförvaring i väggen, ombyggd från en gammal original bakugn. Vitmålade väggar och fiskbensparkett på golvet. 

Sovrum
Trevligt sovrum med plats för en säng. Invid sovrummet finns det kapprum och tvättrum. I kapprummet finns en stor garderob. Vitmålade väggar samt fiskbensparkett på golvet. 

Badrum 2
Modernt helkaklat badrum utrustat med WC, dusch med ihopfällbar glasvägg och handfat med kommod samt spegelskåp ovan. Vitt kakel på väggar samt grått klinker på golvet. 

Övrigt

Garaget är ca 18 kvm och ingår i månadsavgiften och hör till lägenheten.

Fjärrstyrd garageport.

Installerat larm med kameror.

Belysning från bland annat Italienska lyxmärket Occhio.

Uppbelysning infällt i Orangeriets kalkstensgolv.

Kök och garderober platsbyggd av Möbelsnickarna.

Elektroniska köksluckor.

Vattenburen golvvärme, elburen golvvärme i badrum.

Mekanisk från- och tilluft filtrerad.

 

Förening

Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen Högvakten är en äkta förening som äger marken. Föreningen består av 17 stycken lägenheter med bostadsrätt, 1 stycken lägenhet med hyresrätt (dold tillgång), 5 stycken lokaler med hyresrätt samt 1 stycken lokal med bostadsrätt. Föreningen äger fastigheten Bootes 12 och omfattas av adresserna Skeppsbron 4, Skeppsbron 6, Telegrafgränd 1A och Skeppar Karls Gränd 2A. Fastigheten består av två hus mot Skeppsbron med två tillhörande gårdshus från mitten av 1600-talet (invändigt gårdshus samt gårdshus mot Telegrafgränd), samt en enplansbyggnad mot Skeppar Karls Gränd från första halvan av 1900-talet. Ingen avgiftshöjning planerad, kontrollerad med ordförande 2022-09-17.

Delat ägande
Föreningen accepterar delat ägande. 

Juridisk person
Föreningen accepterar ej juridisk person som köpare. 

Förråd
Till lägenheten tillhör ett källarförråd om ca 6 kvm med nyttjanderätt

Gemensamma utrymmen
Föreningens gemensamma utrymmen är terrass, cykel- och barnvagnsförråd samt tvättstuga.

Genomförda renoveringar

2021 - fiber indraget i fastigheterna och ingår i månadsavgiften 

2021 - renovering av terrassen samt målning av tak

2018 - ny tvättmaskin till tvättstugan

2015 - ny torktumlare och torkskåp till tvättstugan

2015 - relining avloppsstam till Skeppar Karls Gränd

2014/15 - omvandling av lokaler i markplan till 2 stycken bostadsrätter samt en bostadsrättslokal

2014 - restaurering trappa våning 4, Skeppsbron 4

2014 - energiutredning samt vissa energibesparande åtgärder

2014 - brandåtgärder / dörrar samt gemensamma utrymmen

2010 - ny tvättmaskin till tvättstugan

2010/15 - ny ventilation samt flytt av ventilation Skeppsbron 4

1991 - fastigheten totalrenoverades, stambyte etc

Planerade renoveringar
Inga stora renoveringar planerade

Kabel-TV & bredband
Föreningen har kabel-TV via leverantören Tele2 och internet via fiber. 

Garage
Denna bostad är helt unik av sitt slag och med ett alldeles eget garage i bostaden. Här får du vardagslyxen att parkera bilen i hemmet, mitt i Gamla Stan dessutom!

Parkering
I övrigt råder boendeparkering i området.

Ekonomi
Inga planerade avgiftsförändringar, avstämt med ordförande 2022-09-17.

Området

Allmänt om området
Stockholms geografiska och historiska hjärta är Gamla stan, en stadsdel med en anrik atmosfär. Husen i detta område skulle kunna fylla varsin historiebok. I området ligger klassiska byggnader runt varje hörn, Kungliga slottet och Stockholms smalaste gata. I Gamla Stan kryllar det av olika sevärdheter -  Kungliga Slottet, Riddarholmskyrkan, Riddarhuset och Storkyrkan. Här kan du även besöka olika museum - Livrustkammaren, Medeltidsmuseet, Nobel Prize museet och Postmuseet. 

Gamla stan är en stadsdel full av kontraster. Det är Stockholms äldsta stadsdel, med byggnader, museer och sevärdheter stöpta i historia. Men det är även ett område känt för gastronomiska innovationer och unik shopping. Kurrande mage? Bara ett stenkast bort hittar du ett flertal restauranger, bland annat Barrels Burgers & Beer, Bistro Marie, Den Gyldene Freden & Järnet. Har du istället sug efter en god fika kan du slå dig ner på den mysiga chokladkoppen på idylliska Stortorget. Självklart finns det även ett flertal barer i området, besök gärna Corner Club och Pharmarium. 

Det är härligt att strosa runt i mysiga gränder och gator i Gamla Stan, passa på att besöka den omtalade populära science fiction bokhandeln, det finns mer än bara böcker. Bräd- och rollspel, seriealbum, filmer, manga, gossedjur, samlarkortspel och mycket mer.

Kommunikation

Här är kommunikationen smidigt, bara ett stenkast bort från bostaden finner du busshållsplats Slottsbacken där ett flertal bussar såsom buss 2, 57, 67, 96, 191 tar dig runt i Stockholms innerstad. Närhet till Slussens tunnelbanestation samt Gamla Stan. Från Gamla Stan station kan du med gröna eller röda linjen ta dig in till Stockholm City på bara några minuter. Med tunnelbanans röda linje kan du ta dig direkt till Östermalmstorg. Du kan även ta båtfärjan över till Djurgården eller Gröna Lund. 

Hittelön

Ambassadör Fastighetsmäkleri AB erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. För denna bostad utgår en ersättning om 5.000 kr. Det enda du behöver göra är att tipsa om en potentiell köpare via mail eller telefon. Köper sedan denne och affären går igenom får du ersättningen.

Fakta
 • Ägandeform

  Lägenhet - Bostadsrätt

 • Adress

  Skeppsbron 6 / Skeppar Karls Gränd 2A

 • Postnummer

  111 30

 • Rum

  4 rum och kök

 • Byggnadsår

  1650

 • Kommentar

  Fastigheten totalrenoverades år 1991

 • Förråd

  Källarförråd

 • Tv/internet

  Tele2 / Fiber

 • Lägenhetsnummer

  Hv18

 • Lägenhetsnummer LMV

  1002

 • Våning

  Entréplan

 • Byggnadstyp

  Flerfamiljshus

 • Uppvärming

  Fjärrvärme

 • Avgift

  7 909 kr/mån

 • Ingår i avgiften

  Värme, vatten, kabel-TV (basutbud) och bredband

Energi

 • Energistatus

  Utförd

 • Energiprestanda

  112kWh/m2ochår

 • Energiklass

  E

 • Registrerad

  2021-08-10

Förening

 • Förening

  Brf Högvakten

 • Org.nr

  769611-0183

Storlek

 • Boarea

  151 Kvm

Budgivning:

Kontakta mäklaren om budgivning.

Visning:

Kontakta mäklaren för visning.

L1850079 copy
L1850053
L1850039
L1850091
L1850036

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

skeppsbron

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

top arrow