Stockholm

Pontonjärgatan 18, Kungsholmen

BUD

2 Rok

38 Kvm

2 335 kr/mån

Våning 3 av 4

Nu finns äntligen en möjlighet att förvärva denna fantastiska 2:a om 38 kvm på nedre Kungsholmen. Tack vare byggnadens soutteräng så upplevs det som att du bor i ett högt läge där du har ett rikligt ljusinsläpp. Här bor du med 30-tals charm med vackra trägolv, dörrar och breda fönsterpartier. Måste upplevas på plats! Varmt välkommen hem.

Beskrivning

Interiör

Entré
Välkomnande hall med plats för avhängning. Praktisk förvaring i form inbyggd garderob. Lägenheten har en 30-tals charm samt genomgående målade väggar i ljusgrått och ett vackert trägolv. 

Badrum
Helkaklat badrum utrustat med dusch med tillhörande duschvägg, handfat med spegel ovan samt WC.

Vardagsrum
Rymligt vardagsrum med ett brett fönsterparti som ger rikligt ljusinsläpp. Gott om plats för soffgrupp samt matgrupp. Trevligt och högt läge över Pontonjärgatan. Klädkammare för praktisk förvaring. 

Kök
Stilrent kök med goda arbetsytor och bra förvaring för köksredskap. Vita skåpsluckor och bänkskivor i vackert trä. Vitt kakel på väggen samt målat i grått. Köket är utrustat med kyl och frys, diskmaskin samt ugn och induktionshäll med fläkt ovan.

Sovrum
Trevligt sovrum med gott om plats för dubbelsäng. Klädkammare för praktisk förvaring. Fint ljusinsläpp genom fönstret. 

Förråd
Lägenhetsinnehavaren disponerar ett vindsförråd samt hyr ett extra källarförråd.

Förening

Allmänt om föreningen
Brf Pontonjärkasern är en äkta bostadsrättsförening som äger marken, föreningen har god ekonomi och bildades år 1931. Adresserna är Jaktvarvsplan 3, Pontonjärgatan 14,16,18 och 20 samt Polhemsgatan 7. Föreningen upplåter 142 st lägenheter med bostadsrätt, 13 st lokaler med bostadsrätt, 3 lokaler med hyresrätt samt 4 lokaler för eget bruk. Lokalerna är en bra tillgång till föreningens ekonomi. Den totala bostadsytan uppgår till 5 940 kvm och lokalytan till 796 kvm. 

Föreningen har låg belåning, lån per kvm bostadsyta uppgår till 2 376kr. I januari 2021 gjorde föreningen en extra amortering på sina lån med 2,5 miljoner kronor. Grönskande, fin innergård med flertalet sittplatser och grillmöjligheter. Det finns en trädgårdsförening som har hand om innergården. Det finns 3 fräscha tvättstugor med full maskinell utrustning, belägna i källarplan. Föreningen har ett antal cykelställ utanför porten. Ett större cykelrum finns där avgiften är 50 kr/månad samt ett mindre cykelrum i källaren, avgiften är 25 kr/månad.

Föreningen har en lokal som uthyres till medlemmar för stillsamma fester, middagar m.m. mot en avgift på 100 kr/tillfälle. På innergården finns det ett grovsoprum. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Folksam. Inga beslutade avgiftsförändringar, kontrollerat 2021-12-20. Delat ägande godkänns med krav på minsta ägarandel om 10%. Styrelsen godkänner ej juridisk person. Styrelsen godkänner delat ägande. Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.

Föreningen har en trevlig innergård och i trapphusen finns det trapphus-balkonger.

Ekonomi
Inga beslutade avgiftsförändringar enligt föreningens hemsida.
Föreningen extra-amorterade 2,5miljoner kr januari 2021.

Gemensamma utrymmen
Föreningslokal (övernattningslägenhet) i Jaktvarvsplan 3 som kan hyras av föreningens medlemmar. Vädringsbalkonger i alla trapphus samt pingisrum i källaren på Pontonjärgatan 18.

Utförda renoveringar

2022 - fönsterbleck samt målning av yttertak

2020/2021 - stamspolning

2020/2021 - generell upprustning av föreningens fastigheter – målningsarbete i trapphusen, renovering av utskjutande tak mot gården på Jaktvarvsplan 3, målning av fasadlist, murarbeten mm.

2017 - nya portar

2015 - muren mot grannen

2014 - nytt cykelrum

2013 - installation av sopsug

2001 - installation av bredband

1992/1993 - stambyten och genomgripande renovering (stambyte vatten och avlopp i kök och badrum, uppgradering och omdragning av el, helrenovering av badrum, ny takbeläggning yttertak samt skyddsanordningar, renovering av putsfasader, balkongrenovering mm).

1990 - renovering av fönster och av trapphusen 

TV & bredband
Internet från Telenor med en hastighet av 250 Mbit ner och 100 Mbit upp (250/100). Samtliga lägenheter är anslutna till Canal Digital kabel-TV. Canal Digitals analoga basutbud ingår i månadsavgiften, ca 20 kanaler. Numera ingår Canal Digital i Telenor.

Ny leverantör av bredband och kabel-TV
Styrelsen har fattat beslut om att teckna ett avtal med Tele2, med start den 1 september 2022. För befintlig kostnad, 125 kr per lägenhet och månad blir den nya hastigheten 1000/1000, att jämföra med dagens 250/100.

Hemsida
www.hsb.se/stockholm/brf/pontonjarkasern

Område

Allmänt om området
Med absolut toppläge på nedre Kungsholmen med Norr Mälarstrands strandpromenad och Riddarfjärden intill finner du denna pärla. Här bor du med direkt närhet till såväl natur som stadspuls. Någon minut bort finns Fridhemsplan med Västermalmsgallerian och fullt utbud av service samt flertalet butiker. Vid Fridhemsplan finns även utmärkta kommunikationer med två tunnelbanelinjer och bussar. Närhet till Rålambshovsparken med populära Smedsuddsbadet som bjuder på trevligt bad- och parkliv. I området finns många populära restauranger såsom Mälarpaviljongen, Orangeriet och Pontonen under sommarhalvåret. För den motionsintresserade finns flertalet träningsanläggningar och för att inte glömma den trevliga löprundan runt Kungsholmens strandlinje. Här erbjuds även ett stort utbud av skolor såsom Eiraskolan, Kungsholmens Gymnasium och flertalet förskolor. 

Kommunikation
Väldigt bra kommunikationer med både T-bana och bussar. Närmaste T-banestation är Rådhuset och i närheten finns flertalet innerstadsbussar som tar dig smidigt runtom stan. 

Hittelön

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. För denna bostad utgår en ersättning om 5.000 kr. Det enda du behöver göra är att tipsa om en potentiell köpare via mail eller telefon. Köper sedan denne och affären går igenom får du ersättningen.

Fakta
 • Ägandeform

  Lägenhet - Bostadsrätt

 • Adress

  Pontonjärgatan 18

 • Postnummer

  112 37

 • Rum

  2 rum och kök

 • Byggnadsår

  1931

 • Förråd

  Vindsförråd, samt extra förråd i källaren att hyra

 • Tv/internet

  Canal Digital kabel-TV samt Telenor bredband

 • Lägenhetsnummer

  59

 • Lägenhetsnummer LMV

  1304

 • Våning

  3 av 4

 • Hiss

  Ja

 • Byggnadstyp

  Flerfamiljshus

 • Uppvärming

  Fjärrvärme

 • Avgift

  2 335 kr/mån

 • Ingår i avgiften

  Värme, vatten & kabel-TV (basutbud)

 • Ingår ej i avgiften

  Obligatoriskt tillägg för bredband om 125:- / mån

 • Andelstal, ägande

  0.65279 %

 • Andelstal, förening

  0.65279%

Energi

 • Energistatus

  Utförd

 • Energiprestanda

  181kWh/m2ochår

 • Energiklass

  F

 • Registrerad

  2019-07-02

Förening

 • Förening

  Brf Pontonjärkasern

 • Org.nr

  702001-6890

Storlek

 • Boarea

  38 Kvm

Budgivning:

Kontakta mäklaren om budgivning.

Visning:

Kontakta mäklaren för visning.

04
05
06
01
33

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

Planskiss

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

top arrow