Stockholm

Blecktornsgränd 7, Mariaberget / Södermalm

9 495 000 KR

2.5 Rok

59 Kvm

4 190 kr/mån

Våning 3

*KOMMANDE PÅ MARKNADEN*
Nu finns äntligen möjligheten att förvärva denna fantastiska lägenhet på Marieberget. Här bor du i en historisk fastighet från 1885 med alla de klassiska sekelskiftesattributen bevarade och två vackra välfungerande kakelugnar. Precis utanför porten når du Monteliusvägen med sin hänförande utsikt över Stockholm. Från vardagsrummet får du en underbar utsikt mot vattnet och Rådhuset. Bostaden har totalrenoverats år 2022. Köket är i öppen social planlösning tillsammans med vardagsrummet och sovrummet är väldigt mysigt med en avskild arbetshörna. Måste upplevas på plats, varmt välkommen hem!

Beskrivning

Interiör

Entré
Välkomnande trevlig och rymlig hall. Genom en fantastiskt fin säkerhetsdörr av den högsta säkerhetsklassen tar du dig in i bostaden. Här bor du i en historisk fastighet från 1885 med alla de klassiska sekelskiftesattributen bevarade. Hallen erbjuder gott om plats för att hänga av sig sina ytterkläder och skor. Det finns även väldigt bra förvaring i stora garderober som optimerar förvaringen. Bostaden har genomgående vackert trägolv, ljusmålade väggar och fint naturligt ljusinsläpp genom stora fina fönster. 

Kök
Hjärtat av bostaden, ett fantastiskt stort kök med beige köksluckor och en stor köksö. Här finns gott om plats för förvaring av köksredskap samt för både matlagning och bakning. Köket är utrustat med kyl och frys, vinkyl, diskmaskin, ugn, mikrovågsugn och en induktionshäll med inbyggd fläkt. Vitvaror i köket är från bosch. Vid den fantastiska stora könsön finns fem sittplatser, här är det trevligt att slå sig ner och avnjuta sina måltider.  

Vardagsrum
Stort härligt vardagsrum i öppen social planlösning tillsammans med köket, här är det trevligt att umgås med sitt sällskap medan maten tillagas. Vardagsrummet erbjuder generöst med plats för en stor soffa och övrig möblering efter önskemål och behov. En vacker kakelugn pryder vardagsrummet, här är det mysigt att slå sig ner i soffan och avnjuta brasan under kalla höst- och vinterhalvåret. 

Sovrum 
Trivsamt och väldigt mysigt sovrum med plats för en stor dubbelsäng och övrig möblering efter behov. Här finns även en vacker kakelugn som pryder sovrummet samt en stor garderob och plats för ett skrivbord.För att skilja av delen där garderob och skrivbord är, som är en praktisk arbetshörna finns glasväggar uppsatta med skjutdörrar. 

Badrum
Helkaklat stort badrum med beige kakel och matchande beige klinker. Badrummet är utrustat med WC, dusch med glasväggar där en inbyggd hylla finns, handfat med kommod samt spegel med belysning ovan. 

Förening

Allmänt om föreningen
BRF Kattan Större Nr 2 är en äkta bostadsrättsförening i Stockholm med 18 bostäder, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen hyr ut en källarlokal samt ett förråd. Föreningen äger marken.

Ägande i föreningen
Delat ägande accepteras av föreningen.

Juridisk person
Föreningen accepterar ej juridisk person som köpare.

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd med nyttjanderätt.

Genomförda renoveringar
2022 - Justering värmesystem
2020 - Nya brevlådor
2019 - Värmekablar i stuprör
2018 - Fasadrenovering
2016 - Byte/renovering av fönster
2014 - Trapphusrenovering
1983 - Stambyte

Planerade renoveringar
Föreningen har i dagsläget inga större planerade renoveringar. 

Gemensamma utrymmen
Föreningen har en trevlig innergård med sittgrupp och grillmöjligheter för medlemmar att nyttja. Föreningen har även en tvättstuga samt cykelförråd.

Kabel-TV & bredband
Föreningen är ansluten till kabel-TV samt bredband via Stockholms Stadsnät. 

Parkering
Boendeparkering råder i området. 

Föreningens ekonomi
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar. Avstämt med styrelsen 2024-06-24.

Kontroll information
Ovanstående information kommer från årsredovisning 2023 samt kontrollerat med styrelsen den 2024-06-24. Uppgifter som är av särskild vikt för spekulant bör kontrolleras med föreningen.

Område & kommunikation

Bostaden ligger på historiska Mariaberget, en vacker och attraktiv del av Södermalm som präglas av kulturhistorisk bebyggelse, kullerstensgator och fantastiska vyer. Här bor du i en lugn oas, bara ett stenkast från Mariatorget och livliga Swedenborgsgatan med sina barer, uteserveringar och restauranger som erbjuder mat från världens alla hörn. Längs Hornsgatan hittar du flera butiker som säljer allt från möbler och belysning till vintagekläder och vinylskivor. På Mariatorget kan du handla blommor och frukt, besöka Folkoperan för teaterföreställningar eller njuta av en bok på någon av parkens bänkar.

I närområdet finns flera välsorterade och ekologiska matvarubutiker samt mysiga caféer och bagerier. Fina grönområden nås på promenadavstånd: pittoreska Monteliusvägen och Ivar Los park med generös panoramavy från Mariabergets höjder, Skinnarviksberget med utsikt över Riddarfjärden, Söder Mälarstrand med joggingspår längs vattnet, Tantolunden med grönområden, promenadstråk och badmöjligheter samt Högalidsparken med ståtliga Högalidskyrkan. Det finns goda kommunikationer med tunnelbanans röda linje från Mariatorget och flera busslinjer.

Hittelön

Ambassadör Fastighetsmäkleri AB erbjuder ett helt unikt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. För denna bostad utgår en ersättning om 5 000 kr. Det enda du behöver göra är att tipsa om en potentiell köpare via mail eller telefon. Köper sedan denne och affären går igenom får du ersättningen.

Fakta
 • Ägandeform

  Lägenhet - Bostadsrätt

 • Adress

  Blecktornsgränd 7

 • Postnummer

  118 24

 • Rum

  2.5 rum och kök

 • Byggnadsår

  1885

 • Lägenhetsnummer

  310

 • Lägenhetsnummer LMV

  1203

 • Våning

  3

 • Byggnadstyp

  Flerfamiljshus

 • Uppvärming

  Fjärrvärme

 • Avgift

  4 190 kr/mån

 • Ingår i avgiften

  Värme & vatten

 • Ingår ej i avgiften

  Obligatoriskt tillägg om 216 kr/mån för bredband

Energi

 • Energistatus

  Utförd

 • Energiprestanda

  105kWh/m2ochår

 • Energiklass

  E

 • Registrerad

  2021-11-08

Förening

 • Förening

  Brf Kattan Större nr 2

 • Org.nr

  716417-4679

Storlek

 • Boarea

  59 Kvm

Budgivning:

Kontakta mäklaren om budgivning.

Visning:

Kontakta mäklaren för visning.

Blecktornsgränd-17
Blecktornsgränd-15
Blecktornsgränd-29
Blecktornsgränd-14
Blecktornsgränd-21

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

Blecktornsgränd 7 copy

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

top arrow