Stockholm

Vänskapsvägen 42, 3tr, Stora Essingen

BUD

2 Rok

42 Kvm

2 499 kr/mån

Våning 3 av 3

Kommande på marknaden.Välkomnande och ytterst välplanerad bostad, högst upp i huset. Absolut toppläge på Stora Essingen, ett stenkast från badplats och natur. Solig balkong med fantastisk utsikt över takåsar och grönska. Lägenheten har rikligt med ljusinsläpp samt insynsskyddat läge. I vardagsrummet finns det plats för större soffgrupp, matbord eller annan önskvärd möblering. Vackert fiskbensmönstrad ekparkett i vardagsrummet. Charmigt och modernt kök med bevarade originaldetaljer i form av serveringsskåp och köksluckor. Tyst och rogivande sovrum med plats för dubbelsäng. Lägenheten har generöst med förvaring i form av inbyggda garderober. Föreningen har en gemensam takterrass inredd med soffgrupp och grill. Närhet till kommunikation, gångavstånd till buss och tvärbana. Här bor du med närhet till restauranger, gym, affärer, badplats och grönska. Varmt välkommen på visning!

Beskrivning

Interiör

Hall
Ljus och välkomnande rymlig hall. Plats för avhängning samt generöst med förvaring i form av bevarade garderober i original. 

Vardagsrum
Rymligt vardagsrum, vackert fiskbensmönstrad ekparkett samt rikligt med ljusinsläpp från den soliga balkongen och det stora fönsterpartiet. Plats för soffgrupp, matbord samt övrig möblering. Fantastisk utsikt från balkongen, högt upp i huset samt insynsskyddat läge. Stor balkong med plats för utemöbler, växter samt övrig inredning.

Balkong
Fantastisk utsikt över Gröna Lund, stadshuset, slottet samt västerbron. 

Kök
Stilrent kök, generöst med arbetsyta och förvaring i form av köksskåp samt serveringsskåp som är bevarat i original. Utrustat med integrerad diskmaskin, kyl, frys, spis, ugn och fläkt. Generöst med ljusinsläpp från fönsterparti, utsikt från högt läge.

Sovrum
Plats för dubbelsäng. Insynsskyddat tyst läge med utsikt över takåsar och grönska. Elegant fönsterbänkskiva i sten.

Badrum
Helkaklat badrum med duschhörna. Kakel i vitt samt beiget klinker. Wc och handfat i vitt porslin. Spegelskåp med bra förvaring ovan handfat med belysning. 

Förening

Allmänt om föreningen
Brf Essingeklippan 2 förvärvade fastigheten år 2009, föreningen är en äkta förening och marken är friköpt samt ägs av föreningen. Det finns totalt 19 st bostadsrätter i föreningen. 

Ägande i föreningen
Delat ägande accepteras av föreningen

Juridisk person
Föreningen accepterar ej juridisk person som köpare.

Genomförda renoveringar
2019/2020 - Renovering av balkonger
2016 - Renovering av takterrass
2016 - Byte av tak
2015 - Nybyggd tvättstuga
2014 - Målning av trapphus
2014 - Fiber aktiverad. Avtal med Telenor
2014 - Utbyte värmesystem såsom element och rör
2012 - Ny entréport installerades
2012 - Fasad isolerad och putsad
2012 - Ommålning av balkonger
2011 - Fönster byttes till 3-glas
2010 - Tvättstuga
2010 - Elstigare byttes och fiber drogs in
2009 - Fjärrvärme
2005 - Stambyte

Kommande renoveringar
Inga planerade renoveringar i dagsläget. 

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en trevlig möblerad takterrass med grillmöjligheter, med en härlig utsikt i söderläge. De har även en sittgrupp framför huset i anslutning till gräsmatta och rabatter. Cykelrum belägen på markplan. Tvättstuga som är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp, belägen i källaren. 

Förråd
Till lägenheten hör ett vindsförråd med nyttjanderätt.

TV / Internet 
Bredband via fiber, (250/250 Mbit) Telenor.  Kabel-TV, leverantör Telenor.

Parkering
I området råder boendeparkering på gatan, om 500 kr/månad.

Nettoskuld

Indirekt nettoskuldsättning: bostadsrättens indirekta nettoskuldsättningen har ej varit möjlig att räkna fram eftersom bostadsrättens andelstal av årsavgift ej tillhandahållits av föreningen.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. 

Området / Kommunikationer

Allmänt om området
Stora Essingen hör till Kungsholmens stadsdelsområde och ligger inom tullarna. Stora Essingen är en ö i Stockholm, intill Lilla Essingen i Mälaren. Härifrån har du nära till Fredhäll, Lilla Essingen, Gröndal, Äppelviken samt Alvik. Stora Essingen erbjuder härlig miljö full av grönska och vatten. Här har du nära till vattnet, badbryggor och klippor, båthamnar och promenadstråk längs vattnet runt stora delar av ön samtidigt som det är ett stenkast in till City. Vid Essingetorget erbjuds generöst utbud av restauranger, caféer, bagerier och en del småbutiker. Varmt välkommen till ett område att trivas i!

Kommunikationer
Här bor du med mycket bra kommunikationer. Flera busslinjer som bland annat 1:ans buss och tvärbanan som går mellan Alvik, Solna och Sickla udde. Det finns även nattbuss 91 som tar dig smidigt in till Frihamnen, Gärdet, Hötorget Cityterminalen, och Fridhemsplan. Sommartid kan man ta båten till Stadshuset och Drottningholm. För den bilburna är det enkelt att ta sig ut på Essingeleden. 

Hittelön

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. För denna bostad utgår en ersättning om 5.000 kr. Det enda du behöver göra är att tipsa om en potentiell köpare via mail eller telefon. Köper sedan denne och affären går igenom får du ersättningen.

Fakta
 • Ägandeform

  Lägenhet - Bostadsrätt

 • Adress

  Vänskapsvägen 42, 3tr

 • Postnummer

  112 65

 • Rum

  2 rum och kök

 • Byggnadsår

  1942

 • Tv/internet

  Telenor

 • Lägenhetsnummer LMV

  1305

 • Våning

  3 av 3

 • Byggnadstyp

  Flerfamiljshus

 • Uppvärming

  Fjärrvärme

 • Avgift

  2 499 kr/mån

 • Ingår i avgiften

  Värme, vatten & bredband

 • Andelstal, ägande

  4.776000%

 • Andelstal, förening

  4.776000%

Energi

 • Energistatus

  Utförd

 • Energiprestanda

  177kWh/m2ochår

 • Energiklass

  F

 • Registrerad

  2020-03-06

Förening

 • Förening

  Brf Essingeklippan 2

 • Org.nr

  769608-1640

Storlek

 • Boarea

  42 Kvm

Budgivning:

Kontakta mäklaren om budgivning.

Visning:

Kontakta mäklaren för visning.

9f73ca0d-a862-4244-a61b-785a6bb73d75
2d6608d9-5758-45e0-b072-a7887984f6ef
image003
733afe4f-f9de-49b6-9285-7b8ca71b0fe9
083aa4f7-7d78-4c60-9577-77017dcdea91

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

Vänskapsvägen 42

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

top arrow