Huddinge

Södervägen 28B, Högmora, Huddinge

2 745 000 KR

2 Rok

57 Kvm

5 803 kr/mån

Välkommen till detta unika fantastiskt fina och genomtänkta 2 rok studiohus om 57 kvm. Bostaden präglas av omsorgsfullt framtagna materialval och stora fina fönsterpartier som skapar ett fantastiskt ljusinsläpp. Här bor du med naturen runt hörnet och bostaden erbjuder både gemenskap och avskildhet, en härlig altan som nås direkt via vardagsrummet och designkök med italienska bänkskivor i carraramarmor och rosfria vitvaror från Siemens. Möjlighet till elbilsladdning. Stor förvaringsvind för extra förvaring. Ett boende som måste upplevas på plats! Varmt välkommen på visning.

Beskrivning

Interiör

Entré
Trevlig välkomnande och ljus hall som om genast välkomnar dig hem. Hallen är utformad för att ge gott om förvaringsutrymme med en imponerande garderob som är utrustad med spegelskjutdörrar, vilket både maximerar utrymmet och ger en känsla av rymd. Ljuset strömmar in i hallen genom den glasbeklädda dörren och de omgivande fönstren, vilket skapar en behaglig atmosfär. För att ytterligare organisera och hålla ordning finns det också plats för ett skoskåp på väggen. På golvet breder ett modernt och elegant klinkergolv i en mjuk gråton ut sig och väggarna är vitmålade som skapar en stilren känsla i bostaden. I övriga utrymmen i bostaden möts du av varmt och inbjudande trägolv som ger en känsla av hemtrevnad. 

Kök
Smakfullt designkök med ljusa köksluckor och italiensk bänkskiva i carraramarmor samt rostfria vitvaror från Siemens. Köket erbjuder gott om förvaring för köksredskap och bra arbetsyta för matlagning och bakning. Här finns även plats för en stor matgrupp att slå sig ner och avnjuta sina måltider vid. 

Vardagsrum
Stort sällskapligt vardagsrum som erbjuder generöst med utrymme för en stor soffgrupp och övrig möblering som önskas. Från vardagsrummet nås altanen via fönsterdörrar, dessa tillsammans med stora fönster släpper in fint naturligt ljusinsläpp som skapar luftig och härlig atmosfär. Tack vare den genomtänka öppna planlösningen tillsammans med köket, ger det möjlighet att enkelt umgås med sitt sällskap samtidigt som man lagar mat i köket. 

Sovrum
Det luftiga och trivsamma sovrummet bjuder in till avkoppling med sin generösa storlek och smarta förvaringslösningar i den stora garderoben med spegelskjutdörrar. Här finns gott om plats för en rymlig dubbelsäng och övrig möblering efter behov och önskemål. Det stora fönstret släpper in härligt naturligt ljus.

WC
Praktisk och modern gäst-WC utrustad med en vägghängd WC, handfat och en spegel med belysning ovan. Alla detaljer är genomtänkta som bidrar till både funktionalitet och stil. Väggarna pryds av elegant kakel i en mjuk gråton, som harmonierar perfekt med det matchande klinkergolvet.

Badrum
Modernt rymligt badrum utrustat med vägghängd WC, dusch med glasdörr, handfat och ovanför handfatet finns en elegant spegel med belysning. Perfekt för att ge optimal ljus när du fixar dig på morgonen eller kvällen. I badrummet finns även ett högskåp som medför bra förvaring för exempelvis hygienartiklar samt en praktisk tvättpelare. Här inne står även värmepumpen. Väggarna pryds av elegant kakel i en mjuk gråton, som harmonierar perfekt med det matchande klinkergolvet.

Vind finns för god extra förvaring. Elbilsladdare i anslutning till parkeringsplatsen.

Altan

Bostaden har en fantastisk altan som sträcker sig runt halva studiohuset. Här erbjuds gott om utrymme för loungemöbler, grill, matgrupp och växter. Den gröna trädgården smälter samman med altanen och skapar en härlig atmosfär perfekt för socialt umgänge under vår- och sommarhalvåret.

Förening

Allmänt om föreningen
BRF Söderpärlan är en äkta bostadsrättsförening i Huddinge som äger 3 fastigheter med 18 bostäder, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen äger marken. Pga att husen är nyproducerade, kommer fastigheterna vara enligt gällande regelverk att vara befriade från kommunal fastighetsavgift i femton år.

Ägande i föreningen
Delat ägande accepteras av föreningen.

Juridisk person
Föreningen accepterar ej juridisk person som köpare.

Kabel-TV & bredband
Föreningen är ansluten till kabel-TV samt bredband via fiber. 

Parkering
Parkering finns till varje bostad. Laddare för elbil finns.

Föreningens ekonomi
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar. Avstämt med styrelsen 2023-03-15.

Kontroll information
Ovanstående information kommer från årsredovisning 2022 samt kontrollerat med styrelsen den 2023-03-15. Uppgifter som är av särskild vikt för spekulant bör kontrolleras med föreningen.

Område & kommunikation

I skogsbrynet och nära sjön växer Högmora fram som ett nytt villasamhälle, där naturens vildhet smälter samman med människans planerade strukturer på ett slående sätt. Det gamla fritidshusområdet genomgår en imponerande förvandling, där nya arkitektoniska uttryck tar plats bredvid de traditionella stugorna. I flera etapper har moderna villor, parhus, radhus och studiohus med loft rest sig, skapandes ett nytt bostadsområde som välkomnar permanentboende.

Vid Tuvhopparvägen i Högmora reser sig en ny förskola stolt, med kapacitet för 160 barn fördelade på åtta avdelningar, byggd över två plan för att möta de små invånarnas behov. I närheten finns även Myrängsskolan, som tar hand om de yngre eleverna från förskoleklass till årskurs 3. Högmora delar gränser med det natursköna Orlångens naturreservat, där möjligheterna till friluftsliv är många. Här kan man njuta av joggingturer, skidåkning eller stillsamma promenader längs markerade stigar och leder. Med närheten till badsjöar, Ågesta Golf, ridhus och andra fritidsaktiviteter är Högmora en plats där både naturälskare och aktiva människor kan trivas och finna sina favoritsysselsättningar.

Busslinje 742 gör det enkelt att pendla från Högmoravägen till viktiga knutpunkter som Farsta Strand med T-bana och pendeltåg, samt Huddinge med ytterligare pendeltågsförbindelser som snabbt leder till Stockholm C. För den dagliga servicen och shoppingmöjligheterna finns Huddinge Centrum inom räckhåll, medan Farsta Centrum, inte långt bort, lockar med sina 150 butiker, matställen och generösa öppettider.

Indirekt nettoskuldsättning

Indirekt nettoskuldsättning: 995 966 KR

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens årsredovisning 2022. 

Hittelön

Ambassadör Fastighetsmäkleri AB erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. För denna bostad utgår en ersättning om 5 000 kr. Det enda du behöver göra är att tipsa om en potentiell köpare via mail eller telefon. Köper sedan denne och affären går igenom får du ersättningen.

Ambassadör Fastighetsmäkleri AB - Ett bättre mäkleri helt enkelt!

Fakta
 • Ägandeform

  Lägenhet - Bostadsrätt

 • Adress

  Södervägen 28B

 • Postnummer

  141 36

 • Rum

  2 rum och kök

 • Byggnadsår

  2019-2020

 • Fönster

  3-glas

 • Balkong

  Altan

 • Tv/internet

  Fiber

 • Lägenhetsnummer

  2

 • Byggnadstyp

  Parhus

 • Uppvärming

  Värmepump/ Vattenburen golvvärme

 • Energiventilation

  Mekanisk (endast frånluft)

 • Allmänt skick

  Gott

 • Avgift

  5 803 kr/mån

 • Ingår i avgiften

  Vatten, parkeringsplats & sophantering

 • Andelstal, ägande

  5,13%

 • Andelstal, förening

  5.13%

 • Pantsättningsavgift

  573 kr/pantbrev

 • Överlåtelseavgift

  1433 kr

Förening

 • Förening

  BRF Söderpärlan

 • Org.nr

  769637-4268

Driftkostnader

 • El

  1333 kr/mån

 • Försäkring

  150 kr/mån

 • Övrigt

  442 kr/mån

 • Driftkostnader totalt

  1925 kr/mån

 • Kommentar

  Uppvärmning genom egen luft/vattenvämepump som driver vattenburet golvvärmesystem. Eventuell elbilsladdning tillkommer.

Storlek

 • Boarea

  57 Kvm

Budgivning:

Kontakta mäklaren om budgivning.

Visning:

Kontakta mäklaren för visning.

67383344-f06f-40af-9694-7fc65807a12d
d05b5c67-9a2e-4257-8aec-16bcd7715712
9c37c6c3-6233-4082-92cf-8acd0d85750d
c507c14a-b707-4db6-abd8-7addd30d7b96
688912f8-5b74-4dbc-aeda-92d58b3a49a7

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

planskiss

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

top arrow