Gävle

Skolgatan 4 A, Strömsbro

2 495 000 KR

3 Rok

105 Kvm

6 196 kr/mån

Våning 1 av 2

Nu finns en fantastiskt möjlighet att förvärva denna exklusiva 3 rok om 105 kvm i gamla Missionshuset i underbara Strömsbro - en perfekt kombination av sekelskiftescharm och modern bekvämlighet! Denna unika lägenhet bjuder på en atmosfär där det gamla möter det nya på ett förtrollande sätt. Här bor du med en öppen planlösning som förenar kök, allrum och vardagsrum på ett elegant sätt, vilket ger gott om utrymme för social samvaro och trivsamma stunder. Bevarade originaldetaljer pryder bostaden såsom vackra snickerier, träpelare och trägolv, förälskar man sig direkt i den genuina karaktären. Dessutom finns tillgång till föreningens grönskande trädgård och uteplats, perfekt för avkoppling eller trevliga stunder utomhus. Tillgång till kostnadsfri p-plats på gården finns för boende. Bostaden och området måste upplevas på plats, varmt välkommen på visning!

Beskrivning

Interiör

Entré
Välkomnande rymlig och ljus hall med goda möjligheter att hänga av sig sina ytterkläder och skor. I hallen möts du av en bekväm och praktisk platsbyggd bänk, där du kan slå dig ner för att bekvämt sätta på dig dina ytterskor. Bostaden är fantastisk och har stora vackra fönster som släpper in härligt naturligt ljusinsläpp i alla rum. Det är en plats där funktion möter stil, där varje detalj är noggrant genomtänkt för att skapa en harmonisk atmosfär. Väggarna är smakfullt målade i mjuka nyanser som kompletterar det vackra trägolvet som sträcker sig genom hela bostaden.

Kök
Hjärtat i hemmet, köket. Fantastiskt elegant och modernt kök som är fullt utrustat med kyl och frys, diskmaskin, mikrovågsugn, ugn, spishäll samt fläkt ovan. Kökets pryds av vackra gråa köksluckor och fina bänkskivor i marmormönster, vilket ger en känsla av lyx och tidlös stil. Köksön erbjuder två sittplatser, här kan man med fördel avnjuta sin frukost bekvämt. Med gott om förvaringsutrymme för köksredskap och tillräckligt med plats för matlagning och bakning är det här verkligen ett kök där både form och funktion möts på bästa möjliga sätt.

Allrum / Matrum
Intill köket breder detta rymliga allrum ut sig, perfekt för en generös matgrupp där måltider kan avnjutas i trevligt sällskap. Här finns gott om utrymme för övrig möblering enligt behov och önskemål, vilket gör det till en flexibel och mångsidig plats där man kan skapa den perfekta atmosfären för både avslappnade middagar och livliga sammankomster.

Vardagsrum
I det upphöjda vardagsrummet finns generöst med plats för en stor soffgrupp, en TV och ytterligare möblering enligt behov och önskemål. Med sitt öppna och luftiga utrymme blir det en idealisk plats för avkoppling och socialt umgänge, där man kan njuta av sköna stunder ensam eller tillsammans med familj och vänner.

Master bedroom med walk-in closet 
Härligt trivsamt och stort sovrum med en praktisk walk-in closet precis bredvid. Sovrummet erbjuder generöst med utrymme för en stor dubbelsäng och övrig möblering som önskas. Väggarna är i en fin behaglig blå kulör. Den samma kulören fortsätter även in i walk-in closeten, vilket ger en enhetlig känsla i rummet. I den generösa walk-in closeten finns gott om plats för att organisera och förvara kläder, skor och accessoarer. Med smarta förvaringslösningar kan du enkelt hålla ordning på dina ägodelar och skapa en stilfull och organiserad miljö.

Sovrum 
I detta underbara sovrum, som för närvarande används som ett barnrum, finns en charmig och inbjudande atmosfär. En specialbyggd säng tar centrumplatsen med en tillhörande trappa och smart förvaringsutrymme under, vilket ger gott om plats att hålla ordning på leksaker och andra ägodelar man önskar att förvara. Rummet pryds av en behaglig blå kulör på väggarna. 

Badrum
Stort helkaklat badrum utrustat med WC, dusch med fint betongglas, tvättmaskin, handfat med stor kommod samt stort spegelskåp med belysning ovan. Invid duschen finns två rymliga garderober som erbjuder gott om förvaring för hygienartiklar, handdukar och dylikt man önskar förvara. På väggarna är det vitt kakel och på golvet är det charmigt schackmönstrad klinker. 

Källarutrymme
Invid allrummet finns detta praktiska källarutrymme som sträcker sig under vardagsrummet och uppskattas vara ungefär 8 kvadratmeter stort. Utrymmet är inte uppmätt och ingår inte i boareas kvadratmeter. Detta källarutrymme är användbart tillägg till hemmet.

Förening

Allmänt om föreningen
BRF Inspektören är en äkta bostadsrättsförening i Gävle med 8 bostäder, varav en upplåtes med hyresrätt. Föreningen äger marken och bildades år 2016. Bostaden är belägen med närhet till natursköna områden som Skidstavallen och Testebovallen samt Gävle Golfklubb för golfentusiaster, här finns det något för alla intressen. 

Ägande i föreningen
Delat ägande accepteras av föreningen.

Juridisk person
Föreningen accepterar ej juridisk person som köpare.

Försäkring
Fastigheten är försäkrad hos Länsförsäkringar Gävleborg. I försäkringen ingår kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna samt ansvarsförsäkring för styrelsen.2

Förråd 
Ett externt förråd tillhör lägenheten med nyttjanderätt, beläget på garagebyggnadens vind, storlek ca 8-9 kvm.

Genomförda renoveringar
2023

Ny tröskel entre 4A
Inspektion av samlingsledning
Köpt ny tvättmaskin till gemensam tvättstuga

2022
Målat tak ovanför entre 4A

2021
Målning fasad, Missionshuset

2020
Skorsten - rensning av rökkanaler i 2 öppna spisar (4A)
installation av skyddsplåtar interiört samt exteriör montering huva och kajgaller
Plantering längs plank

2019
Nya entrédörrar + kodlås till trapphus
Ny entrédörr till tvättstuga
Markarbete södra + norra infarterna

2018
Tagit bort buskar mot Skolgatan 2
Ommålning av två garageportar
Byggnation av uteplats
Byte av termostat på radiatorer samt inköp sandlådor
Tagit bort is från tak
Ny trapp till förråd (garage)

2017
Rust av vindslägenhet
El dragen till garage och utsidan av bostadshus
Markarbete framsida

2016
Tagit ner stora träd
Byggnation av cykelskjul/förråd vid garagen

Planerade renoveringar 
Målning av fasad 4D/D & garage. Nytt balkongräcke 4A. Underhåll/reparation av entrédörr 4A.

Gemensamma utrymmen
Föreningen har en trevlig tomt och uteplats för medlemmar att nyttja. På våning 3 på Skolgatan 4 A finns ett nyinrett övernattningsrum för föreningens medlemmar att låna.

Tvättstuga
Föreningen har en gemensam tvättstuga i källaren till Skolgatan 4 A, nås via husets gavel. Tvättstugan är utrustad med dubbla tvättmaskiner och dubbla torktumlare samt torkrum. 

Kabel-TV & bredband
Föreningen är ansluten till kabel-TV via Cantab finns förberett i fastigheterna samt bredband via GavleNet hastighet 100/100 Mbit.

Parkering
På gården finns kostnadsfri parkeringsplats för boende att nyttja. Föreningen har även ett garage med 4 garageplatser som kostar 350 kr/månad.

Föreningens ekonomi
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar. Avstämt med styrelsen 2024-05-07.

Kontroll information
Ovanstående information kommer från årsredovisning 2023 samt kontrollerat med styrelsen den 2024-05-07. Uppgifter som är av särskild vikt för spekulant bör kontrolleras med föreningen.

Indirekt nettoskuldsättning

Indirekt nettoskuldsättning: 756 741 KR

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens årsredovisning 2023.

Området & kommunikation

Allmänt om området
Strömsbro bär stolt titeln som den äldsta av stadsdelarna, där tidsandan av 1700- och 1800-talet fortfarande dansar bland de smala kullerstensgatorna. Husen, med sin karakteristiska låghet och charm, står sida vid sida som vittnesbörd om en svunnen era. Det är i denna genuina stadsdel som en övervägande del av villabebyggelsen hittas, där varje hus bär på en historia och varje gata en berättelse.

Den äldre och charmiga kärnan av Strömsbro utgör hjärtat av området och är oerhört eftertraktad av de som söker en bit av det autentiska. Men även de nyare områdena har smugit sig in på kartan, med radhus och enplansfastigheter som kompletterar det historiska landskapet. Strömsbro är en levande stadsdel som kontinuerligt expanderar, och i dess växande armar finns också ett brett utbud av modernare fastigheter.

Naturen är aldrig långt borta i Strömsbro, med Testeboån som stilla rinner genom stadsdelen och skapar en atmosfär av fridfullhet. Här kan invånarna njuta av en harmonisk symbios mellan det urbana och det naturliga, där stadslivets puls möter naturens lugnande sus.

Kommunikation
Kommunikationerna och cykelbanorna i området är väl utbyggda och effektiva. Oavsett om du befinner dig i Strömsbro, Lindbacka eller Jonstorp är det enkelt att ta sig till Gävle centrum på bara några minuter. Med välplanerade vägar och cykelvägar är det möjligt att ta sig runt på ett smidigt sätt, vilket gör pendlingen till och från centrum till en bris. På mindre än en kvart kan invånarna ta sig från sina hem till hjärtat av Gävle, vilket ger en bekväm och praktisk livsstil för alla som bor i dessa områden.

Natur och fritid
I Strömsbro är idrottslivet pulserande, med Testebovallens omfattande idrottsanläggning som en central del av gemenskapen. Här finns en egen fotbollsplan och hallar som erbjuder möjligheter för ishockey, allmän idrott och till och med curling. Denna mångfald av faciliteter ger upphov till ett aktivt och engagerat föreningsliv där många invånare deltar och bidrar till gemenskapen.

För de som älskar att vara nära vatten finns det gott om möjligheter längs Testeboån, där en badplats lockar under varma sommardagar och fiskemöjligheterna är generösa. Testeboån fungerar som en direkt länk till havet, vilket ger både praktiska och rekreativa fördelar för invånarna.

Golfentusiaster kan glädja sig åt närheten till en golfbana med inte mindre än 36 hål, samt möjligheten till pay-and-play. För hästintresserade erbjuder Gävle Ryttarsällskaps ridanläggning i Lervik en plats att utforska och utöva sin passion.

Under vintermånaderna förvandlas området till en vinterparadis med Skidstavallen och dess välpreparerade spår för skidåkning. Dessutom finns det naturreservat i närheten för de som längtar efter att utforska den vilda sidan av området. Strömsbro och dess omgivningar är verkligen en plats där naturen och idrotten går hand i hand för att skapa en levande och aktiv gemenskap året om.

Hittelön

Ambassadör Fastighetsmäkleri AB erbjuder ett helt unikt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. För denna bostad utgår en ersättning om 5 000 kr. Det enda du behöver göra är att tipsa om en potentiell köpare via mail eller telefon. Köper sedan denne och affären går igenom får du ersättningen.

Fakta
 • Ägandeform

  Lägenhet - Bostadsrätt

 • Adress

  Skolgatan 4 A

 • Postnummer

  806 45

 • Rum

  3 rum och kök

 • Byggnadsår

  1887

 • Kommentar

  Ombyggnadsår 2002

 • Förråd

  Ja

 • Tv/internet

  Cantab / GavleNet

 • Lägenhetsnummer LMV

  1002

 • Våning

  1 av 2

 • Byggnadstyp

  Flerfamiljshus

 • Uppvärming

  Fjärrvärme

 • Avgift

  6 196 kr/mån

 • Ingår i avgiften

  Värme, vatten, bredband & kabel-TV (basutbud)

 • Andelstal, ägande

  19.24863%

 • Andelstal, förening

  19.26637%

 • Pantsättningsavgift

  716 kr/pantbrev

 • Överlåtelseavgift

  1788 kr

Energi

 • Energistatus

  Utförd

 • Energiprestanda

  107kWh/m2ochår

 • Energiklass

  E

 • Registrerad

  2022-03-21

Förening

 • Förening

  BRF Inspektören i Strömsbro

 • Org.nr

  769631-6335

Storlek

 • Boarea

  105 Kvm

Budgivning:

Budgivare 1

2 400 000 kr

Visning:

lör 1/6 13.45 - 14.30

Föranmälan krävs!

650413-420-1_027
650413-420-1_022
650413-420-1_021
650413-420-1_033
Skolgatan_2478_19659649

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

Skolgatan 4 A copy

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

Anmäl till visning

  Jag har tagit del av Ambassadörs integritetspolicy.

  top arrow