Stockholm

Sköldgatan 3, 1 tr (vån 2), Södermalm

5 250 000 KR

2 Rok

68 Kvm

3 256 kr/mån

Våning 2 av 7

Ytterst välplanerad tvåa (möjlig trea), genomgående med fönster mot två olika väderstreck som medför rikligt med ljusinsläpp i lägenheten. Rymlig balkong i soligt söderläge med plats för utemöbler och växter. Balkongen är inglasad och kan nyttjas under hela året. Inglasningen går att öppna upp enkelt vid varma dagar. Stort kök med god förvaring och arbetsyta, plats för matbord eller annat önskvärt möblemang. Generöst med yta i vardagsrummet som inrymmer större soffgrupp, matbord eller övrig möblering. Ett väl tilltaget sovrum med plats för dubbelsäng, förvaring och skrivbord. Från både vardagsrummet och sovrummet är det en vacker utsikt mot trädkronor i lugn park. I hallen finns det gott om plats för förvaring i form av garderobsektion med skjutdörrar. Lägenheten är belägen i ett attraktivt område med närhet till grönska och natur. Stabil och välskött förening som är äkta och äger marken.

Beskrivning

Interiör

Entré
Välkomnande rymlig hall med goda möjligheter att hänga av sig ytterkläder och skor. Tack vare den generösa garderoben har man gott om plats för organisering och förvaring. Bostaden har genomgående ljusa väggar och parkettgolv i ek, förutom i hallen och badrum där det är klinker.

Vardagsrum
Stort härligt och socialt vardagsrum med gott om plats för en soffgrupp och övrig möblering som önskas. Här är det fint ljusinsläpp genom stora fönster. 

Kök
Stilfullt stort kök, med plats för en stor matgrupp att avnjuta sina måltider vid. Köket är utrustat med kyl och frys, diskmaskin, mikrovågsugn, ångugn, spishäll samt fläkt ovan. Luckor är ljusa och bänkskivan är svart, det finns gott om plats för förvaring av köksredskap samt arbetsyta för matlagning och bakning. 

Sovrum 
Trivsamt och mysigt sovrum med plats för en stor dubbelsäng, skrivbord och övrig möblering som önskas samt gott om förvaring med tillhörande garderober.

Badrum
Modernt helkaklat badrum utrustat med WC, tvättmaskin, dusch med skjutbara glasdörrar, handdukstork, handfat med stor kommod med spegel ovan samt golvvärme. Det finns gott om förvaring i den stora kommoden för exempelvis hygienartiklar. 

Balkong
Fantastisk balkong som erbjuder generöst med utrymme för balkongmöbler och växter. Balkongen är inglasad och tack vare detta kan man avnjuta balkongen under alla väder och årstider. Inglasningen går att öppna upp och skjuta åt sidan. 

Förening

Allmänt om föreningen
BRF Svärdet 6 är en äkta bostadsrättsförening i Stockholm som äger 1 fastighet med 121 bostäder, varav 16 hyresrätter och 2 lokaler belägna på Sköldgatan 1, 3 och 5 samt Ringvägen 41 A, 41 B, 43 A och 43 B. Föreningen äger marken.

Ägande i föreningen
Föreningen godkänner delat ägande, där en eller flera inte kommer bosätta sig i lägenheten. Detta under förutsättning att den som bor i lägenheten äger minst 50% av bostaden. 

Juridisk person
Föreningen accepterar ej juridisk person som köpare.

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd med nyttjanderätt, om extra förråd behövs finns kölista på HSB för lediga förråd i föreningen (i storlek mellan 4–10 m2). Väntetiden på dessa är kort.

Genomförda renoveringar
2010 Nytt låssystem till portar och allmänna utrymmen
2010 Nytt centralstyrt portkodsystem
2010 Byggt om grovsoprum till källsorteringsrum
2011 Fastighetsnät (fiber) till alla lägenheter
2011 Ombildat 2 lokaler till bostadsrätter
2011 Radonmätning
2013 Nya frånluftfläktar
2013 Ny energibesparande belysning i trapphus och på gården
2013 Byggt ny bergvärmecentral, kopplat bort oss från fjärrvärmen
2013 Nya frånluftelement som tar tillvara på värmen i frånluften
2013 OVK
2014 Upprustning av gård
2014 Installation av energiglas i lägenheter och trapphus
2015 Målning av portar och trapphus.
2015 Helrenovering tvättstuga (Nya maskiner, tumlare, golv, väggar, ventilation)
2015 Renovering av balkonger/loftgångar (nya träbalkar + högtryckstvätt av betongpelare och plåt)
2016 Spola stammar
2016 Slipning av entregolv
2016 Byte av ventiler på vattenledningar
2017 Byte till vattenbesparande ventiler i lägenheter
2017 Upprustning av skyddsrum enligt tillsyn
2017 Genomgång av brandskydd
2017 Plåtgarnering, byte av tegel samt tvätt av tak
2017 Renovering av kök
2017 Byte av torkskåp och installation av kylelement
2017 Målning av slagportar
2018 Upprustning alla skyddsrum
2018 Uppdatering av låssystem för portar och allmänna utrymmen
2018 Tilläggsisolering av vindsutrymmen
2018 Ombildat lokal till övernattningslägenhet
2019 Nya takpannor och dillfogar
2019 Tvätt och ommålning av fasader 
2019 Solpaneler på taket
2020 Ventilation OVK
2020 Injustering av värmesystemet
2020 Radonmätning
2020 Upprustning av del av gård
2020 Byte av elmätare och införande av gemensam el
2020 Installation av elpatron
2021 Stamspolning
2022 Renovering av hissar (ej nya lån upptagna för denna renovering)

Planerade renoveringar
2035 stambyte.

Gemensamma utrymmen
Föreningen har en nyrenoverad tvättstuga med 6 stora tvättmaskiner samt en grovtvättmaskin, fem cykelrum, 7 barnvagnsrum, källsorteringsrum, flertalet mindre lekplatser på gårdarna samt en gästlägenhet på bottenplan med fyra bäddar, kostnad är 300 kr/dygn. 

Kabel-TV & bredband
Föreningen har bredband 700/700 Mbit och TV-paket Lagom från Telia. Fast telefoni via bredband, finns som tilläggstjänst. Boende har även möjlighet att köpa bredband eller TV tjänster av Tele2.

Parkering
Boendeparkering råder i området, eller parkering efter angiven taxa. 

Övrigt
En alternativ planritning garanterar inte att ombyggnationen kommer att godkännas av föreningen eller att det är tekniskt genomförbart. Den är köparens ansvar att säkerställa att den får tillstånd från föreningen/kommunen för de önskade ombyggnationerna och att de kan genomföras tekniskt.

Föreningens ekonomi
Föreningen höjer månadsavgiften med 2% årligen. Avstämt med styrelsen 2024-03-15.

Kontroll information
Ovanstående information kommer från årsredovisning 2022 samt kontrollerat med styrelsen den 2024-03-15. Uppgifter som är av särskild vikt för spekulant bör kontrolleras med föreningen.

Indirekt nettoskuldsättning

Indirekt nettoskuldsättning: 305 737 KR

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens årsredovisning 2022. 

Område & kommunikation

Allmänt om området
Här bor du i lugnt och tyst i direkt anslutning till en park och omgiven av naturen med närhet till flera charmiga grönområden. På bekvämt promenadavstånd finner du Årstaviken och Tantolunden, ett av stadens mest omfattande parkområden med frodiga grönområden, charmiga kolonistugor, mångsidiga aktiviteter och badmöjligheter. Dessutom ligger Skinnarviksparken och Skinnarviksberget med dess hisnande utsikt över Riddarfjärden bara en kort promenad bort. Om du är intresserad av sport och motion, så finns Zinkensdamm IP i området, vilket passar utmärkt för fotboll och bandy. Runt Hornstull finns också det breda utbudet av Söders trevliga restauranger som bjuder på smaker från världens alla hörn, mysiga caféer och små butiker som lockar till en upptäcktsfärd.

Kommunikationer
Området är utmärkt för kommunikationer och trafikeras av flera busslinjer, inklusive 4 och 66, som ger dig smidig åtkomst till olika delar av staden. Dessutom har du den röda linjen på tunnelbanan vid Zinkensdamm precis runt hörnet, vilket ger dig snabb och enkel tillgång till resten av Stockholms tunnelbanenät. Vid Södra Station, som också ligger i närheten, har du dessutom tillgång till flera pendeltågslinjer, vilket gör det enkelt att resa till och från området både inom staden och till andra destinationer utanför Stockholmsregionen.

Närservice
I området finns ett brett utbud av bekvämligheter, inklusive gym i närheten, matvarubutiker, apotek och andra nödvändigheter som är lättillgängliga. Här finns även ett överflöd av mysiga restauranger och barer på bekvämt gångavstånd. Flertalet större mataffärer ligger i närheten och erbjuder ett stort utbud av varor för ditt dagliga behov. Längs Hornsgatan hittar du även ett stort antal gallerior och unika småbutiker som lockar till upptäcktsfärd. För familjer med barn finns det skolor, fritidsaktiviteter och förskolor i närområdet, vilket gör det till ett bekvämt och familjevänligt område att bo i.

Hittelön

Ambassadör Fastighetsmäkleri AB erbjuder ett helt unikt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. För denna bostad utgår en ersättning om 5 000 kr. Det enda du behöver göra är att tipsa om en potentiell köpare via mail eller telefon. Köper sedan denne och affären går igenom får du ersättningen.

Fakta
 • Ägandeform

  Lägenhet - Bostadsrätt

 • Adress

  Sköldgatan 3, 1 tr (vån 2)

 • Postnummer

  118 63

 • Rum

  2 rum och kök

 • Byggnadsår

  1990

 • Balkong

  Balkong

 • Förråd

  Källarförråd

 • Tv/internet

  Telia / Fiber (möjligt att teckna Tele2)

 • Lägenhetsnummer

  77

 • Lägenhetsnummer LMV

  1103

 • Våning

  2 av 7

 • Hiss

  Ja

 • Byggnadstyp

  Flerfamiljshus

 • Uppvärming

  Fjärrvärme

 • Energiventilation

  Mekanisk m. värmeåtervinning

 • Avgift

  3 256 kr/mån

 • Ingår i avgiften

  Värme, vatten, bredband & TV (basutbud)

 • Andelstal, ägande

  0.8312%

 • Andelstal, förening

  0.8312%

 • Pantsättningsavgift

  573 kr/pantbrev

 • Överlåtelseavgift

  1 433 kr

Energi

 • Energistatus

  Utförd

 • Energiprestanda

  49 kWh/m2 och år

 • Energiklass

  C

 • Registrerad

  2018-01-04

Förening

 • Förening

  Brf Svärdet 6

 • Org.nr

  769604-0927

Driftkostnader

 • Personer i hushåll

  3

 • El

  225 kr/mån

 • Försäkring

  285 kr/mån

 • Driftkostnader totalt

  510 kr/mån

Storlek

 • Boarea

  68 Kvm

Budgivning:

Budgivare 1

5 325 000 kr

Budgivare 2

5 300 000 kr

Budgivare 1

5 250 000 kr

Visning:

Kontakta mäklaren för visning.

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

2 PLANRITNINGAR

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

top arrow