Stockholm

Sankt Göransgatan 102, 5 tr, Kungsholmen

3 795 000 KR

2 Rok

45 Kvm

2 518 kr/mån

Våning 5 av 7

Varmt välkommen till denna insynsfria bostad högt upp i huset med ytterst välplanerade 45 kvadratmeter på Kungsholmen. Lägenheten erbjuder ett separat kök och modernt vardagsrum. Mysigt och rymligt sovrum med plats för dubbelsäng, sovrumsmöbel och garderob. Här bor du med en rogivande vy från franska balkongen i soligt sydväst läge över parken och Sankt Görans kyrka samtidigt som du har tunnelbanan precis utanför bostaden. Några minuter bort finns Fridhemsplan och Västermalmsgallerian med sitt rika serviceutbud. I närområdet finns också flera grönområden och promenadvägar längs vattnet. En otroligt mysig innergård finns i föreningen, vilken är perfekt för aktiviteter året om. En genomtänkt bostad som måste ses på plats.

Beskrivning

Interiör

Entré
Ljus och välkomnande hall. Väggar i vitt och golv i en mörkare klinkers. God plats för förvaring och annan dekor. På höger sida har du en rymlig platsbyggd garderob med ytterligare plats för förvaring.  

Kök 
Stort och rymligt kök med god förvaring och bra med bänkyta. Luckor och skåp i vitt och bänkskiva i en mörkare kulör. Väggarna är målade i vitt och vägg bakom bänkytan i ett vitt kakel. Köket är utrustat med spis, fläkt, ugn, kyl/frys och diskmaskin. Köket har ett bra ljusinsläpp och god plats för en matgrupp och hemmakontor.

Vardagsrum
Ljus och rymligt vardagsrum. Rikligt med ljusinsläpp tack vare fönstren och den helglasade balkongdörren till den franska balkongen. Väggarna är målade i en moderna mörkare färg och golvet är det parkett. Här finns det ett flertal olika alternativ för möblering. Det finns gott om plats för soffgrupp samt annan dekor. 

Fransk balkong
Franska balkongen i soligt sydväst läge med fri utsikt över park och Sankt Görans kyrka.

Sovrum
Mysigt och rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och sängbord. Väggarna är målade i samma ljusgrön kulör och parkett på golvet. Bra ljusinsläpp ifrån fönstret. 

Badrum
Modernt och trevligt badrum med väggar i vitt kakel och grått klinkers. Badrummet är utrustat med WC, handfat med skåp, spegelskåp och dusch och handdukstork.

Innergård
Föreningen disponerar av en mysig innergård med fontän, stor matplats för trevliga tillställningar, grillmöjligheter samt stor konstgräsmatta för lek.

Förening

Allmänt om föreningen
BRF Herden 8 är en äkta bostadsrättsförening på Kungsholmen, Stockholm. Föreningen äger en fastighet med 227st bostadsrättslägenheter och 10st hyreslägenheter som är en dold tillgång, då de på sikt kan säljas av föreningen och kan ge stora kapitaltillskott, samt fyra lokaler som är en bra inkomstkälla för föreningen. Föreningen har god ekonomi med en låg belåning om 3302kr/kvm enligt årsredovisning 2021. Siab (Svenska Industribyggen AB) byggde fastigheten Herden 8 år 1991–1993. Föreningen bildades år 1999.

Avgiftsändringar
Inga avgiftsändringar är planerade enligt förenings hemsida 2023-01-24.

Ägande i föreningen 
Delat ägande är godkänt i föreningen. 

Juridisk person
Juridisk person accepteras ej som köpare.

Förråd
Källarförråd med nyttjanderätt. 

Genomförda renoveringar
2022 Stamspolning

2022 Installation av laddboxar i garaget för alla 74st platser. Gårdsrenovering klar med utökning av konstgräs, flytt av grillar för mer plats för bord samt stenläggning runt fontänen. Ny pergola med belysning och ny boulebana. Nytt cykelställ vid gavel på Arbetargatan 23A.

2020 Slutfört reparation av fontänen. Stamspolat lång ledning från Mariebergsgatan 30 längs med fastigheter ut på Sankt Göransgatan. Bytt ut alla golvbrunnar i garaget (7 st). Utökat cykelrum i garaget för fler platser. Installerat överspolningsskydd på stuprör framför allt de mot Sankt Göransgatan och Mariebergsgatan. OVK på förskolan genomförd och godkänd.

2019 Bättringsmålning av trapphus genomförs. Påbörjat renovering av fontänen. Höjt garagehyrorna från 2019-05-01. Frigjort utrymme i återvinningsrummet för matavfallssortering.

2018 Stamspolning genomfört i samtliga lägenheter som en förebyggande åtgärd. Ommålning av taken på Sankt Göransgatan 96, 98, 102 och Mariebergsgatan 30. Cykelställ utanför St Göransgatan 100 mot gården utökas. Slutför installation av dörrautomatik på alla portar. Målning av golv i undercentralen.

2017 Ommålning av taken på Arbetargatan 23A och B samt 27A och B. I garaget installerades två laddstationer för elbilsladdning, vilka ger uttag för fyra laddplatser. OVK på förskolan genomförd och godkänd. Ett hantverksrum på Arbetargatan 23B omgjort till lånetoalett och dusch för boende, vid t.ex. renovering av den egna lägenheten. Utökning av cykelställ mellan Arbetargatan 23 A och B. Påbörjar installation av dörrautomatik på tunga dörrar till och från garaget.

2016 Slutför utbyte av undercentral och OVK för bostäder. Byte av garageportar till återvinningsrum och sopcontainer. Inför porttelefoner och elektroniskt nyckelsystem (brickor) samt nytt bokningssystem för tvättstugor. Försäkringsbesiktning av samtliga lägenheter genomförs av Anticimex. Ansöker om bidrag för installation i garaget av 4 laddplatser för elbil.

2015 Energi: Utbyte av frånluftsfläktar, återvinningsbatterier, värmeväxlare och värmepumpar samt anpassning av och utbyte av styr- regler- och övervakningssystem. Tidigareläggning av OVK. Påbörja byte av låssystem på entréer och allmänna utrymmen. Översyn av fler cykelparkeringar. Fortsatt arbete kring eventuellt nya balkonger.

2014 Ommålning av samtliga trapphus (februari-april). OVK i förskola (Arbetargatan 27). Stamspolning i alla lägenheter samt förskola  och gruppbostäder. Fortsatt översyn av undercentralen.

2013 Fortsatt översyn av gården/utemiljön. Ytterligare armaturer vid entréerna mot gården. Översyn/genomgång av undercentralen (påbörjan av energiöversyn). Utbyte av värmeanläggningen i stuprören (motverkar is).

2012 Slutför OVK för bostäder. Slutför bytet till säkerhetsdörrar. Fortsatt installation av modernt tryckregleringssystem för ventilationsfläktarna (återstående trapphus). Konstgräs på gården. Relining av sopnedkasten på S:t Göransgatan 96 samt Arbetargatan 23A. Försäkringsbesiktning av samtliga lägenheter genomförs av Anticimex.

2011 Bytet av kulventiler slutförs. OVK genomfört på förskolan. OVK genomförs i bostäderna. Byte till säkerhetsdörrar i samtliga lägenheter som har kvar originaldörren. Renovering av grovsoprummet. Påbörjar översyn av entréer inför ommålning. Installation till ventilationsfläktar med modern tryckregleringen (på vinden).

2010 Besiktning av samtliga lägenheter slutförs. Fuktlarm installeras i samtliga kök. Ytterligare översyn av gårdsbelysningen genomförs. Byte av kulventiler i samtliga lägenheter. Stenläggning runt fontänen samt på delar av gården.

2009 Spolningen av avloppsstammarna avslutas. Renoveringen av hängrännor och värmekabelsystemet avslutas. Målning av garaget. Upprustning av samtliga hissar (byte av inredning mm). Sopsugens container ersätts med en ny. Renovering av fontänen. Uteplatsernas staket/plank renoveras. Fastigheten ska inspekteras varefter Underhållsplanen ska uppdateras. Besiktning av lägenheter påbörjas.

2008 Översynen av gårdsbelysningen slutförs. Spolning av samtliga avloppsstammar kommer att ske. Renovering av hängrännor och värmekabelsystemet påbörjas. Nytt smidesstaket till gården.

2007 Översyn av fastighetens ventilation och värmesystem genomfördes genom att fastighetens styr- och regler-system byttes ut.

2006 Bredbandsnätet färdigställdes. Gården rustades vidare. Översyn av gårdsbelysningen påbörjades.
2005 Delar av fastighetens tak målades. Installation av vårt eget bredbandsnät påbörjades.
2004 Fortsatt översyn av gården.
2003 Upprustning av gården samt installation av brandvarnare i samtliga lägenheter.
2002 Ommålning av samtliga trapphus.

Planerade renoveringar
Pågående hissrenovering med start november 2022 först ut Arbetargatan 27A. 

Gemensamma utrymmen
I föreningen finns det tvättstuga, innegård, cykelförråd och grovsoprum.

Kabel-TV och bredband
Kabel-TV (basutbud) via Com Hem och Bredband levereras av Ownit.

Garage
I fastighetens källare finns garage med 74st platser som upplåts separat. Boende har företräde framför icke-boende i kön. I området råder boendeparkering. 

Övrig information
Föreningen utreder installation av solceller samt övergång till gemensamt elabonnemang.

Kontroll information
Ovanstående information kommer från årsredovisningen 2021 och föreningens hemsida, kontrollerat 2023-01-24. Uppgifter som är av särskild vikt för spekulant bör kontrolleras med föreningen.

Området / Kommunikation

Allmänt om området
Sankt Göransgatan 102 ligger på hemtrevliga och mysiga Kungsholmen i Stockholm. Här har du nära till det mesta om det så gäller stadspulsen så som lugna grönskande områden och vattenstråk. Här bor du nära Fridhemsplan där du kan hitta det mesta du kan tänka dig behöva inom kategorierna restauranger, livsmedelsaffärer och annan shopping. Några populära restauranger att nämna är AG, Industrigatan 2 samt Kungsholmens vinbar. Du har även glassbaren FRYST i närheten, vilken är väldigt populär i Stockholm. För den aktiva är detta ett guldläge då närmsta park, Sankt Göransparken, ligger precis vid bostaden. Är du ute efter något större så har du Rålambshovsparken en kortare promenad bort. Sen har du ju såklart kanske det bästa alternativet, promenads- och joggingsstråken vid vattnet vilket är otroligt mysigt året om.

Kommunikation
En kort promenad bort hittar du tunnelbanestationen Fridhemsplan, vilket är den gröna och blåa linjen. Härifrån kan du ta dig in till Stockholm City på enbart 8 minuter, därifrån kan du ta dig vidare var du än ska. Med tunnelbana från blåa linjen tar du dig till Kungsträdgården på 4 minuter. Du har även tillgång till ett flertal busslinjer runt omkring Fridhemsplan.

Nettoskuld

Indirekt nettoskuldsättning: 132.041kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens årsredovisning.

Hittelön

Ambassadör Fastighetsmäkleri AB erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. För denna bostad utgår en ersättning om 5.000kr. Det enda du behöver göra är att tipsa om en potentiell köpare via mail eller telefon. Köper sedan denne och affären går igenom får du ersättningen.

Fakta
 • Ägandeform

  Lägenhet - Bostadsrätt

 • Adress

  Sankt Göransgatan 102, 5 tr

 • Postnummer

  112 45

 • Rum

  2 rum och kök

 • Byggnadsår

  1993

 • Balkong

  Franskbalkong

 • Förråd

  Källarförråd

 • Tv/internet

  Com hem / Ownit

 • Lägenhetsnummer LMV

  1501

 • Våning

  5 av 7

 • Hiss

  Ja

 • Uppvärming

  Fjärrvärme och värmepump-frånluft

 • Avgift

  2 518 kr/mån

 • Ingår i avgiften

  Värme, Vatten

 • Andelstal, ägande

  0.27896%

 • Andelstal, förening

  0.27706%

 • Pantsättningsavgift

  525 kr/pantbrev

 • Överlåtelseavgift

  1313 kr

Energi

 • Energistatus

  Utförd

 • Energiprestanda

  85kWh/m²ochår

 • Energiklass

  D

 • Registrerad

  2018-01-16

Förening

 • Förening

  BRF Herden 8

 • Org.nr

  769605-0074

Driftkostnader

 • Personer i hushåll

  1

 • El

  341 kr/mån

 • Försäkring

  139 kr/mån

 • Driftkostnader totalt

  480 kr/mån

Storlek

 • Boarea

  45 Kvm

Budgivning:

Kontakta mäklaren om budgivning.

Visning:

sön 29/1, 12:30 - 13:30

Välkommen på visning! Anmäl dig gärna för visningen så vi kan ge bästa service.

mån 30/1, 18:00 - 18:30

Välkommen på visning! Anmäl dig gärna för visningen så vi kan ge bästa service.

62622264-ddd3-4574-bffc-4288c4ca2df1
e212f79f-5fd2-4cf8-a475-9e024b07c6b0
71ddc33c-58d8-4310-b397-027f5acdf36b

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

Anmäl till visning

  Jag har tagit del av Ambassadörs integritetspolicy.

  top arrow