Stockholm

Riksbyvägen 12, Bromma – Riksby

BUD

3 Rok

68 Kvm

4 483 kr/mån

Våning 1 av 3

Kommande på marknaden. Ytterst välplanerad trea med absolut toppläge i Bromma. Lägenheten är genomgående och har rikligt med ljusinsläpp från tre olika väderstreck samt har högt i tak. Solig balkong i västerläge med plats för växter och utemöbler. Två rymliga sovrum med plats för dubbelsäng, skrivbord och förvaring. Belägen med fritt och insynsskyddat läge. Stilfullt och välutrustat kök med gott om förvaring och arbetsyta samt utrustat med diskmaskin. I anslutning till köket finns det plats för ett större matbord, social och trevlig planlösning. Från vardagsrummet nås den soliga balkongen i västerläge med utsikt mot grönska. I vardagsrummet finns det plats för större soffgrupp, matbord eller annat önskvärd möblemang. Lägenheten har gott om förvaring med en väl tilltagen garderob med skjutdörrar samt en rymlig klädkammare. Välkommen på visning!

Beskrivning

Interiör

Entré
Ljus välkomnande hall som erbjuder goda möjligheter att hänga av sig sina ytterkläder och skor. Mittemot hallen finns även en klädkammare som erbjuder bra förvaring. I hallen täcker ölandskalksten golvet.

Vardagsrum
Trevligt och sällskapligt vardagsrum som erbjuder gott om plats för en soffgrupp, TV, bokhylla och fåtölj. I vardagsrummet är det parkettgolv i original.

Balkong
Stor trevlig och solig balkong i västerläge med plats för balkongmöbler och växter, balkongen nås direkt från vardagsrummet och erbjuder lugn utsikt mot grönskan. Här är det trevligt att slå sig ner och ta en kopp kaffe i solen under sommarhalvåret. 

Kök / Matplats
Ljust stort kök med rymlig matplats. Här finns det generöst med utrymme för matlagning, bakning och en stor matgrupp att kunna avnjuta sina måltider vid. Köket är utrustat med kyl och frys, diskmaskin, ugn med spis samt fläkt ovanför och erbjuder gott om förvaring för köksredskap. I köket täcks golvet av ett linoleumgolv.

Sovrum 1
Stort sovrum som erbjuder generöst med utrymme för en stor dubbelsäng och byrå eller skrivbord. Även här finns är det parkettgolv i original. I anslutning till sovrummet finns det en väl tilltagen garderob som optimerar förvaringen. 

Sovrum 2
Mysigt sovrum intill det andra sovrummet, även i detta sovrum finns det plats för en dubbelsäng och övrigt möblemang som önskas. Även här är parkettgolvet i original bevarat.

Badrum
Helkaklat badrum med ett litet fönster. Badrummet är utrustat med WC, dusch, handfat med kommod samt spegelskåp ovanför. I kommoden samt spegelskåpet har man bra förvaring för exempelvis hygienartiklar och dylikt. Förberett för tvättmaskin.

Förening

Allmänt om föreningen
Brf Brickbandet är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1946 och består av 27 huskroppar varav 26 bostadshus som upplåter 558 bostadsrätter, 1 hyresrätt och 54 lokaler. Husen är byggda mellan år 1938 och 1943, föreningen grundades år 1946. Arkitekterna hette Wallander och Grönwall och trädgårdsarkitekt var Ulla Bodoff. Byggingenjören var Sven Tyrén. Byggmästaren hette Baltzar Lundström som via sitt holdingbolag, Byggnadsföreningen Svenska Bostäder lät bygga de nuvarande 3 föreningarna i delen av Riksby - Brf Brickbandet, Brf Norrby samt Brf Riksby. Föreningen innehar marken med tomträtt. Föreningen har en låg belåning om 2673 kr/kvm enligt årsredovisningen för år 2023.

Ägande i föreningen
Delat ägande accepteras av föreningen.

Juridisk person
Föreningen accepterar ej juridisk person som köpare.

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd med nyttjanderätt.

Genomförda renoveringar
2021 OVK
2021 Tak och fasadrenovering hus 23 och 25
2021 Underhåll av parken
2021 Flera tvättmaskiner och torktumlare byttes ut i tvättstugan
2021 Renovering av gamla panncentralen.
2021 Föreningen ser över möjligheterna att bygga 4 smålägenheter i egen regi på Dukvägen 2021 24. Bygglov är sökt.
2021 Köksstambyte i hus 13, 14 och 17
2020 Tak-och fasadrenovering, hus 12 och 15.
2020 Underhåll av park och växter
2020 Rivning av fjärrvärmecentralen
2020 Påbörjade bytet av köksavloppsstammar i hus 11,12,15 och 16
2020 Golvet i panncentralen flytspacklades. 
2020 3 almar togs ned som hade fått almsjukan
2019 Nedmonteringen av vår skorsten vid panncentralen, Dukvägen 24 
2019 Belysningsstolpar monterade 
2019 Ny energideklaration
2018 Nya uteplatser har anlagts med nya möbler, mer plantering till våren
2018 Ny porttelefoni
2016 Nya portar, portbytet pågår med ca 30 portar/år
2014-2015 Ommålning av trapphus
2014 Dränering
2012 Tilläggsisolering av vindarna
2012 Installation av Aptus-låssystem portar
2011-2012 Dränering 
2011 Byte vattenstammar i kök (Hus nr 6)

2010 Byte av uppvärmningssystem (byte till fjärrvärme)
2009 Renovering av tvättstugan
2007 Dränering
2003 Installation av nytt TV- och bredbandssystem 
2003-2004 Byte av vattenstammar kök
2001-2003 Balkongbyggen på de flesta av föreningens fastigheter
1995-1998 Stambyte av badrum 
1992-1995 Om-dragning av el
1981-1988 Renovering av tak
1983-1987 Stambyte av kök, avloppsstammar
1988-1989 Fönsterinklädnad med aluminiumprofiler och byte av entrépartierna

Planerade renoveringar
Renovering av tak- och fasad samt köks-avloppsstammar pågår. Bytet av köks-avloppsstammarna på Riksbyvägen 12 är genomfört. Tak och fasadrenovering på Riksbyvägen 12 är preliminärt planerat till 2028 i nuvarande plan.

Gemensamma utrymmen
Föreningen har två föreningslokaler som kan hyras till egna tillställningar eller övernattning. Kostnad 400 kr/dygn. Det skall vara tyst 22 på alla dagar så större fester är inte lämpliga. Det finns även cykel- & barnvagnsrum och i källaren finns goda förvaringsmöjligheter för cyklar och barnvagnar.

Tvättstuga
Föreningens gemensamma tvättstuga är belägen på intilliggande Dukvägen 24 och är bokningsbar via internet. Tvättmöjlighet dygnet runt samt sju stycken "drop-in" Miele tvättpelare. I tvättstugan finns 17 tvättmaskiner. 

Kabel-TV & bredband
Föreningen erbjuder bredband via kollektivt avtal med Stockholm Stadsnät 1 000 mbit/s men på grund av föreningens kablar är det lite långsammare, många får dock upp till 800 mbit/s. Fiberkablar ska installeras så småningom. TV levereras via Telenor och basutbud ingår i månadsavgiften. Digitala tilläggspaket via Telenor kan beställs.

Parkering
Föreningen har parkeringsplatser för boende att hyra, 202 p-platser därav 122 med eluttag. Parkeringsplatserna kostar 175 kr/mån utan el och 315 kr/mån med el. Parkeringsplatser med laddplats för elhybrid kostar 715 kr/mån och parkeringsplatserna med laddplats för elbil höjs 1015 kr/mån. I dagsläget är det kö. I övrigt gäller områdesparkering taxa 5 på lokalgatorna området.

Föreningens ekonomi
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar. Avstämt med styrelsen 2024-04-02.

Kontroll information
Ovanstående information kommer från årsredovisning 2023 samt kontrollerat med styrelsen den 2023-01-10. Uppgifter som är av särskild vikt för spekulant bör kontrolleras med föreningen.

Indirekt nettoskuldsättning

Indirekt nettoskuldsättning: 182 259 KR

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens årsredovisning 2023.

Område & kommunikation

Bostadsområdet Riksby är inte bara en plats att bo på, det är en pärla som erbjuder en harmonisk och omtyckt livsstil. Det charmiga samhället här återspeglar en småstadskänsla samtidigt som det gläder invånarna med närheten till vackra naturområden. Den idylliska platsen är strategiskt belägen med endast en kort promenad till Brommaplan och Abrahamsberg, vilket inte bara gör det enkelt att nå stadens puls, utan ger även Riksby enastående kommunikationsmöjligheter. Vid stranden av Lillsjön finner man ett charmigt koloniområde där vackra trädgårdar omger de pittoreska kolonistugorna. Dessa trädgårdar blir en frodig oas för dem som vill odla egna grönsaker eller bara njuta av en lugn stund i naturen. Det koloniala området blir en plats för gemenskap och grönska, där varje kolonistuga bär på sin egen unika karaktär och historia.

Vid Brommaplan hittar du ett stort serviceutbud med butiker, restauranger och olika serviceinrättningar som banker, gym, apotek och post. I närheten ligger köpcentrumet Bromma Blocks med allt för hela familjen. Med en kort bussresa härifrån når du även Solna Centrum eller Mall of Scandinavia. Här är nära både till Abrahamsbergs tunnelbana, restauranger och service samt Brommaplan där kommunikationerna är mycket goda med både bussar och tunnelbanans gröna linje som tar dig till city på en kvart. Här finns även bussförbindelser mot bl. a Solna, Sundbyberg, Spånga och Ekerö.

Hittelön

Ambassadör Fastighetsmäkleri AB erbjuder ett helt unikt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. För denna bostad utgår en ersättning om 5 000 kr. Det enda du behöver göra är att tipsa om en potentiell köpare via mail eller telefon. Köper sedan denne och affären går igenom får du ersättningen.

Fakta
 • Ägandeform

  Lägenhet - Bostadsrätt

 • Adress

  Riksbyvägen 12

 • Postnummer

  168 74

 • Rum

  3 rum och kök

 • Byggnadsår

  1944

 • Balkong

  Balkong

 • Förråd

  Källarförråd

 • Tv/internet

  Telenor / Stockholm Stadsnät

 • Lägenhetsnummer

  0126

 • Lägenhetsnummer LMV

  1002

 • Våning

  1 av 3

 • Byggnadstyp

  Flerfamiljshus

 • Uppvärming

  Markvärmepump (el)

 • Energiventilation

  Självdrag

 • Avgift

  4 483 kr/mån

 • Ingår i avgiften

  Värme, kallvatten, varmvatten, bredband och kabel-TV (basutbud)

 • Andelstal, ägande

  0.22720%

 • Andelstal, förening

  0.24%

 • Pantsättningsavgift

  573 kr/pantbrev

 • Överlåtelseavgift

  1433 kr

Energi

 • Energistatus

  Utförd

 • Energiprestanda

  77kWh/m2ochår

 • Energiklass

  C

 • Registrerad

  2019-11-06

Förening

 • Förening

  Brf Brickbandet

 • Org.nr

  702000-2619

Driftkostnader

 • Personer i hushåll

  2

 • El

  600 kr/mån

 • Försäkring

  365 kr/mån

 • Driftkostnader totalt

  965 kr/mån

Storlek

 • Boarea

  68 Kvm

Budgivning:

Kontakta mäklaren om budgivning.

Visning:

Kontakta mäklaren för visning.

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

top arrow