Stockholm

Östgötagatan 25, Mosebacke

5 800 000 KR

2.5 Rok

45 Kvm

2 343 kr/mån

Våning 5 av 6

Fantastisk och mycket välplanerad 2,5:a med attraktivt läge högt upp i attraktiva Brf Grand Mosebacke. Franska dörrar ut mot gården.

Projektet Grand Mosebacke inspirerades av Grand Hotel och består av 45 bostäder. Låga avgifter generösa regler kring andrahandsuthyrning.

Byggnaden är ursprungligen från 1881 men 2020 stod helt nya bostäder klara i byggnaden.

Mycket attraktivt läge på Södermalm med närhet till Mosebacke och många mysiga kvarter med trevliga restauranger, caféer och butiker.

Beskrivning

Interiör

Mycket välplanerad lägenhet med attraktivt läge högt upp i söderläge. Generöst vardagsrum med köksdel samt plats för både matplats och soffa. Kök med diskmaskin, kyl, frys, ugn och microugn. Samtliga vitvaror från Gaggenau. Sovrum med garderobsvägg och plats för dubbelsäng. Ytterligare ett ”rum” som kan användas som arbetsrum, gästrum eller stor walk-in-closet. Mycket generöst helkaklat badrum med wc, duschplats, tm/tt (kombimaskin) från SMEG, golvvärme och infällda spotlights.

Italiensk design går som en röd tråd i bostäderna med kök, garderober och badrumsinredning från Arclinea, armaturer från Flos, bänkskivor i Carrara-marmor samt sandsten från Petra Antiqua. Alla kök har fullskalig vitvaru-uppställning från Gaggenau. För mer info om materialval, ses "Rumsbeskrivning"


Om projektet: 45 exklusiva bostäder inspirerade av Grand hotel mitt på Södermalm, på Östgötagatan 25 invid Mosebacke. Mosebacke har sedan 1700-talet varit Stockholms centrum för nöjen och underhållning och en plats som ofta skildrats i litteraturens och konstens värld. På Östgötagatan 25 vid Mosebacke byggdes år 1881 Sveriges äldsta bevarade gymnastikhall. Arkitekten Per Emanuel Werning skapade en kraftfull gavelarkitektur med tung fronton och rusticerande sockel. 2003 eldhärjades platsen och till slut fanns endast dom unika gavelfasaderna. 

Förening

Allmänt om föreningen
Brf Grand Mosebacke är en äkta bostadsrättsförening med 45 stycken lägenheter i Stockholm. Föreningen bildades år 2019. Eftersom fastigheten byggdes 2020 så finns inga stora planerade renoveringar dom kommande åren. Till bostaden tillhör ett källarförråd. 
Grand Mosebacke är ett boende som erbjuder något extra, för de som bor i huset såväl som för sitt kvarter. Generösa regler för andrahandsuthyrning och låga avgifter för bostäderna.

Ägande
Delat ägande accepteras.

Parkering
Boendeparkering råder i området. Besök www.stockholm.se för mer information. För information om övriga parkeringsplatser i närområdet, besök www.stockholmparkering.se men även www.garageplatsen.se

Föreningens ekonomi
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar.

Gym
För medlemmar i föreningen får man förmånligt pris för medlemskapet på gymmet i fastigheten. Ett medlemskap kostar 1 499 kr/månad om man signar 12 månader alternativt 1 699 kr/månad om man vill ha löpande medlemskap med en månads uppsägningstid.

I fastigheten finns ett gym med kallbad. Se https://www.grandmosebackesmartclub.se/
Välkommen att uppleva ett boende i första klass. 

 

Område

Allmänt om området
Området runt Katarina kyrka erbjuder populära platser som exempelvis mysiga och historiska Cornelisparken. Här finner du populära Nytorget runt hörnet med stort utbud av trevliga restauranger, barer och caféer som bland annat Bar Agrikultur, Kaferang och Urban Deli. Otroligt promenadvänliga kvarter med kullerstensklädda gator och bedårande utsiktsplatser vid bl.a. Fjällgatan, där du kan blicka ut över vattnet och båtarna vid Stockholms inlopp med Skeppsholmen, Djurgården och Gröna Lund i bakgrunden. Ett lugnt och barnvänligt område där du samtidigt har närhet till pulsen vid Mosebacke och Medborgarplatsen.

Kommunikation

Goda kommunikationer med närhet till både Medborgarplatsen med T-banans gröna linje, samt Slussen med både grön och röd linje såväl som dess bussterminal. På Tjärhovsplan trafikerar flera busslinjer som bl.a. buss nr 2, 3, 4, 53, 55 och 76.


Närservice 
Gott utbud av livsmedelsbutiker med bl.a. två stycken ICA Supermarket, ena på Folkungagatan och den andra ICA Nära på Östgötagatan. Här finns också mängder av populära restauranger, trendiga barer, mysiga caféer, gym, butiker samt all tänkbar närservice. Både förskola och gymnasieskola finns i området.

Hittelön

Ambassadör Fastighetsmäkleri AB erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. För denna bostad utgår en ersättning om 5.000 kr. Det enda du behöver göra är att tipsa om en potentiell köpare via mail eller telefon. Köper sedan denne och affären går igenom får du ersättningen.

Nettoskuldsättning

Indirekt nettoskuldsättning: 660 868 KR

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens årsredovisning 2022. 

Fakta
 • Ägandeform

  Lägenhet - Bostadsrätt

 • Adress

  Östgötagatan 25

 • Postnummer

  116 25

 • Rum

  2.5 rum och kök

 • Byggnadsår

  2020

 • Fönster

  2-glas och 3-glas

 • Förråd

  Källarförråd

 • Tv/internet

  Tele2

 • Lägenhetsnummer

  1404

 • Våning

  5 av 6

 • Hiss

  Ja

 • Byggnadstyp

  Flerbostadshus

 • Uppvärming

  Fjärrvärme

 • Avgift

  2 343 kr/mån

 • Ingår i avgiften

  Värme, vatten & bredband

 • Ingår ej i avgiften

  Obligatoriskt tillägg för bredband om 109kr /mån

 • Andelstal, ägande

  2.20004%

 • Andelstal, förening

  2.20004%

 • Pantsättningsavgift

  483 kr/pantbrev

 • Överlåtelseavgift

  1208 kr

Förening

 • Förening

  Brf Grand Mosebacke

 • Org.nr

  769638-0752

Storlek

 • Boarea

  45 Kvm

Budgivning:

Kontakta mäklaren om budgivning.

Visning:

Kontakta mäklaren för visning.

MTM5ODczMTkuanBndzEwMjRoNjgzbWluc2lkZXIwczB1MGIwdA==
MTM5ODczNTMuanBndzEwMjRoNjgzbWluc2lkZXIwczB1MGIwdA==
MTM5ODczMjUuanBndzEwMjRoMTAyNG1pbnNpZGVyMHMwdTBiMHQ=
MTM5ODczMDMuanBndzEwMjRoNjg0bWluc2lkZXIwczB1MGIwdA==
MTM5ODczMjcuanBndzEwMjRoNjgzbWluc2lkZXIwczB1MGIwdA==

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

planskiss

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

top arrow