Sigtuna

Lantbrukets väg 1, Steninge Slottsby

3 495 000 KR

3 Rok

97 Kvm

6 524 kr/mån

Välkomna till Slottsbyns kanske bästa boende! Just nu erbjuds en unik möjlighet att förvärva denna mycket smakfulla och unika lägenheten i premium-projektet Flora Steninge! 3 RoK om 97 kvm med privat uteplats har bästa läge i Steninge Slottsby mycket nära slottsområdet och stenladan med sina butiker restaurang och många event. Även omedelbar närhet och promenadavstånd till Steningebadet Lägenheten producerades 2022 och präglas av fantastisk rymd med 2,70m i takhöjd och fantastiska stora spröjsade glaspartier samt exklusiva material som ger bostaden en alldeles enastående känsla. Nuvarande ägare har därtill lagt ner sin själ i att fortsätta att ytterligare renovera & ytterligare förfina denna diamant med smakfullhet till yttersta perfektion för ännu mer ljus & rymd. Detta får den att sticka ut mot övriga lägenheter i projektet. Fantastisk öppen planlösning mellan kök vardagsrum och matplats, stort välutrustat badrum, Master bedroom med WC en suite. Stor egen uteplats m.m. Ett fantastiskt boende på en plats som sjuder av kreativitet och livskvalitet. Måste ses! För privatvisning: kontalta mäklare Mats Olander, tel 070-641 13 36.

Beskrivning

Interiör

Entré
Välkomnande ljus hall med bra möjlighet att hänga av sig sina ytterkläder och skor samt bra förvaring i stora garderober. Bostaden har väldigt fint ljusinsläpp genom stora fönster samt genomgående trägolv. 

Kök
Stort modernt kök i öppen social planlösning tillsammans med vardagsrummet. Här är det trevligt att umgås samtidigt som man lagar mat. Köket är utrustat med kyl och frys, diskmaskin, ugn, induktionshäll med fläkt ovan. Det finns gott om utrymme för förvaring av köksredskap. Nedre köksluckor är mörkgrå och övre skåpen är pärlgrå.

Vardagsrum & matplats 
Stort socialt vardagsrum och matplats som erbjuder generöst med utrymme för soffgrupp, matgrupp och övrig möblering som önskas. 

Uteplats 
Direkt tillgång till en stor härlig uteplats från vardagsrummet. Här finns det rymligt med plats för utemöbler. 

Badrum
Stort badrum klätt i keramiska Studio Stone Grigio plattor från Verde, utrustat med WC, dusch med glasvägg, badkar, handdukstork, tvättpelare, dubbla handfat med kommoder samt stor spegel med belysning ovan. 

WC
Rymlig gäst WC med handfat och kommod samt belyst spegel ovan. 

Master bedroom
Stort trivsamt sovrum med plats för en stor dubbelsäng och övrig möblering som önskas. Från detta sovrum nås WC. Stora garderober som finns i rummet medför bra förvaring. 

Sovrum 2
Trevligt rymligt sovrum som med fördel kan användas som ett kontorsrum eller ett barnrum. Här finns det plats för en säng och övrig möblering som önskas. Det finns även bra förvaring tack vare stora garderober i rummet. 

Renovering har genomförts i lägenheten under vår 2023
I köket från Ballingslöv har samtliga överskåp samt luckor för kylskåp och sidoskåp bytts ut till en ljus pärlgrå färg. Skåpen har även sänkts till standardhöjd 150 cm. Toaletten har fått nytt handfat med kommod med två lådor. Fönsterbrädor har satts in i kontoret samt i punschverandan/matrummet. Tapetsering av samtliga rum även i badrum och toalett men ej i kontoret (15 kvm). Nya vita garderobsdörrar i alla rum. Innerdörrar målade vita samt alla golvlister målade vita.

Exklusiva material i lägenheten

Säkerhetsdörr i stål beklädd med trä

Vattenburen golvvärme under trägolvet

Eluppvärmd golvvärme i badrum och toalett

Ljus ek plankgolv mattlackat

Dörrhandtag samt knoppar Buster + Punch

Kök och garderobsdörrar och kommod badrum  Ballingslöv

Granitskiva 20 mm i kök och på köksö

Underlimmad köksho Franke

Köksblandare med duschfunktion Dornbracht 

Kyl/Frys, diskmaskin, varmluftsugn och induktionshäll Gaggenau

Keramiska Studio Stone Grigio från Verde 1999 i badrum och toalett på golv och väggar

Toaletter Sanova

Handfat Silistone i badrum

Blandare mm Dornbracht

Speglar med integrerad belysning Dansani

Handdukstork Pax

Tvättmaskin och torktumlare Bosch

Frånluftsvärmepump Bosch

Tapeter från Sanderson, Jane Churchill och Colefax and Fowler

Förening

Allmänt om föreningen
BRF Trädgårdsstaden i Steninge 2 är en äkta bostadsrättsförening i Steninge Slottsby, Sigtuna kommun som äger 2 fastigheter med 22 bostäder, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen äger marken. Upgrade Development och arkitekt Peter Hallén har skapat något verkligt unikt. Man har kombinerat det bästa från klassisk arkitektur, bullerbykänsla, tidstypiska färger och former samt framför allt bekvämligheter och miljömedvetenhet.

Ägande i föreningen
Delat ägande accepteras av föreningen.

Juridisk person
Föreningen accepterar ej juridisk person som köpare.

Förråd
Ett förråd om 3 kvm i länga bredvid huset och parkeringen.

Kabel-TV & bredband
Föreningen är ansluten till kabel-TV samt bredband via fiber, Global Connect.

Parkering
I föreningen finns 22 parkeringsplatser. En parkeringsplats är kopplad till lägenheten mot en avgift (750 kr/mån). Till lägenheten hör plats nr 14. Man kan även hyra extra plats nere vid Stenladans parkering. Ingen gästparkering finns men man kan stå nere vid Stenladans parkering.

Föreningens ekonomi
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar. Avstämt med styrelsen 2023-08-18.

Kontroll information
Ovanstående information är kontrollerat med styrelsen den 2023-08-18. Uppgifter som är av särskild vikt för spekulant bör kontrolleras med föreningen.

Område & kommunikation

Allmänt om området
I en vacker, anrik slottsmiljö med Mälarens strand runt hörnet har det nya området Steninge Slottsby tagit form. Inget är lämnat åt slumpen, här erbjuds den kräsne ett lyxigt boende utöver det vanliga. I den klassiska stenladan huserar en välbesökt restaurang som bl.a. har en populär brunch på helgerna. I stenladan finns populära restaurangen STENINGE BRUK samt flera spännande butiker såsom Steningekompaniet där du hittar det mesta för hemmet, inredningsbutiken POSH LIVING med inspiration för både dig och ditt hem. En trappa upp i Stenladan ligger den nya butiken UTOMHUS STENINGE. Steninge Slottsby uppfyller alla krav för dig som gillar båtliv med en stor marina. Idag har marinan fyra bryggor med plats för 350 fritidsbåtar samt uppställningsplatser vintertid. Boende kommer ha möjlighet till båtplats. längre bort, förbi slottet ligger även en hamn och Flottviks Båtklubb. En fin hästanläggning och upplysta motionsspår är några exempel på aktiviteter som du som boende kan åtnjuta. Här planeras förskola, skola samt äldreboende centralt i området. Söker du ett hållbart boende med närhet till storstaden, då är detta boendet för dig.

Kring Steninge Slottsby finns vackra strövområden och stigar genom skogen. Untill Slottsbyn finns trevliga Steningebadet. Vintertid kan den skridsko-intresserade ta sig några skär runt Mälaren. Eller varför inte styra kosan mot Sigtuna för en kopp kaffe på historiska caféet Tant Brun.

Buss 524 trafikerar området till och från Märsta Station. Från Märsta Station går bussar till Sigtuna och Arlanda. Från Märsta Station tar du dig till Stockholm på ca 20 minuter med SJ och till Uppsala på samma tid. Det går även pendeltåg till Stockholm och Uppsala. Till Arlanda kommer du med buss från Märsta Station på ca 16 min.

Midgårdsvallen är ett stort sportfält som har en badanläggning med SPA och ett utomhusbad som på vintern används för skridskoåkning. Där finns även fotbollsplaner, friidrottsplaner, en plan för Amerikansk fotboll och en BMX-bana. I Märsta Centrum finns större livsmedelsbutiker, gym. shopping, restauranger, caféer mm. I Valsta Centrum finns närservice, vårdcentral, apotek, restauranger och livsmedelsbutiker.

Indirekt nettoskuldsättning

Indirekt nettoskuldsättning: summan går inte att räkna fram då uppgifter från föreningen saknas.

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.

Hittelön

Ambassadör Fastighetsmäkleri AB erbjuder ett helt unikt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. För denna bostad utgår en ersättning om 5 000 kr. Det enda du behöver göra är att tipsa om en potentiell köpare via mail eller telefon. Köper sedan denne och affären går igenom får du ersättningen.

Ambassadör Fastighetsmäkleri AB - Ett bättre mäkleri helt enkelt!

Fakta
 • Ägandeform

  Lägenhet - Bostadsrätt

 • Adress

  Lantbrukets väg 1

 • Postnummer

  195 59

 • Rum

  3 rum och kök

 • Byggnadsår

  2022

 • Fönster

  Treglasfönster i trä med genomgående spröjs

 • Balkong

  Egen uteplats

 • Förråd

  Ja

 • Tv/internet

  Fiber via Global Connect

 • Lägenhetsnummer

  Ö1004

 • Lägenhetsnummer LMV

  1004

 • Byggnadstyp

  Flerbostadshus

 • Uppvärming

  Vattenburet system med frånluftsvärmepump

 • Energiventilation

  Frånluftsventilation

 • Allmänt skick

  Som nytt

 • Avgift

  6 524 kr/mån

 • Ingår i avgiften

  Kallvatten, renhållning, fastighetsskötsel & sophämtning

 • Andelstal, ägande

  4.34270%

 • Andelstal, förening

  4.34%

 • Pantsättningsavgift

  525 kr/pantbrev

 • Överlåtelseavgift

  1313 kr

Energi

 • Energistatus

  Utförd

 • Energiklass

Förening

 • Förening

  Brf Trädgårdsstaden 2 i Steninge

 • Org.nr

  769639-8697

Storlek

 • Boarea

  97 Kvm

Budgivning:

Kontakta mäklaren om budgivning.

Visning:

Kontakta mäklaren för visning.

Lantbrukets Va?g 1 11
Lantbrukets Va?g 1 14
20230922_092430
20230922_092633
Fyrskeppsvagen_60_1932_18547243

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

planskiss

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

top arrow