Stockholm

Kruthornsvägen 31, Edsberg

2 295 000 KR

3 Rok

74 Kvm

5 062 kr/mån

Våning 1 av 3

Trevlig och mycket välplanerad lägenhet med stor balkong i soligt söderläge mot den grönskan. Generöst vardagsrum med utgång till balkongen. Välutrustat kök med matplats. Två bra sovrum samt stort badrum med förberett för tvättmaskin. Stor och stabil förening. Trevligt läge med närhet till Edsbergs centrum och grönområden såsom Edsviken och Rösjön.

Beskrivning

Interiör

Entré
Trevlig välkomnande hall med gott om plats att hänga av sig sina ytterkläder och skor. Det finns också bra förvaring i stora garderoberna längst väggen. Bostaden har genomgående ljusmålade väggar och parkettgolv. 

Vardagsrum
Rymligt socialt vardagsrum med direkt tillgång till balkongen. Här finns det generöst med utrymme för en stor soffgrupp och övrig möblemang som önskas.

Balkong
Härlig och rymlig balkong med plats för balkongmöbler, växter och dylikt man önskar ha. Harmonisk utsikt ut mot grönskan, här är det trevligt att slå sig ner och avnjuta sin kopp kaffe i solen under vår- och sommarhalvåret. 

Kök
Stilfullt kök med en rymlig matplats, det finns utrymme för en stor matgrupp där man kan slå sig ner bekvämt och avnjuta sina måltider vid. Köket är utrustat med kyl och frys, diskmaskin, ugn med spis samt fläkt ovan. Det finns gott om förvaring för köksredskap samt arbetsyta för både matlagning och bakning. 

Sovrum 1
Trivsamt stort sovrum med plats för en dubbelsäng och övrig möblering efter önskemål och behov. Det finns gott om förvaring tack vare den rymliga garderoben. 

Sovrum 2
Även detta sovrum väldigt trevlig och rymligt som i dagsläget används som ett barnrum. Här finns plats för säng, skrivbord, garderob och övrig möblering efter behov och önskemål.

Badrum
Stort helkaklat badrum utrustat med WC, dusch med ihopfällbara glasväggar, handdukstork, handfat med stor kommod samt spegel ovan. Önskar man ha en tvättmaskin i badrummet, är det förberett för det. På väggarna är det vitt kakel och på golvet grått klinker. 

Förening

Allmänt om föreningen
BRF Solhjulet är en äkta bostadsrättsförening i Sollentuna med 701 bostäder samt 1 lokal, restaurang Kruthornet. Föreningen äger marken. Husen är byggda i början på 60-talet efter ritningar av den kända arkitekten Ernst Grönwall (biografen Draken). Trädgårdsanläggningen omkring husen utformades samtidigt av trädgårdsarkitekten Eric Anjou. Föreningen har tilldelats Sollentuna Kommuns byggnadsvårdsdiplom för föredömlig förvaltning. 

Ägande i föreningen
Delat ägande accepteras av föreningen.

Juridisk person
Föreningen accepterar ej juridisk person som köpare.

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd samt ett matförråd med nyttjanderätt.

Genomförda renoveringar
2023 OVK
2022/2023 Byte av trapphusbelysning i höghuset
2022 Byte av rökluckor i trapphus
2022 Föreningen har under våren bytt ut samtliga stolpar för motorvärmare på P-däck och i P-garaget Kruthornsvägen 19 till en ”combolösning” med både motorvärmaruttag och laddning för elbil
2021 Byte av färskvattenledningar i samtliga fastigheter
2020 Hissrenovering Kruthornsvägen 50-66
2017/2019 Införs portkod på samtliga portar
2017 Byggdes en ny modern tvättstuga Kruthornsvägen 4
2014/2019 Renovering av fasad & balkonger
2014/2019 Renovering av tak

Planerade renoveringar
2024 Kontroll av radiatorer samt demontering av gamla vattenmätare i de lägenheter som har dessa kvar. Utöver detta finns för närvarande inga beslut om några större renoveringar.

Gemensamma utrymmen
Föreningen har fyra övernattningslägenheter för gäster (på Kruthornsvägen 18). På Kruthornsvägen 48 finns ateljé samt hobbyrum med snickeriutrustning och systuga med symaskin. Tillgång till gym som ligger centralt på Kruthornsvägen 18, en trappa ned. Föreningen har även en bastuanläggning som ligger i anslutning till gästlägenheterna. En större bastu inkl. relaxavdelning och en något mindre.

Tvättstugor
Det finns två stortvättstugor som är öppna dygnet runt. Utöver stortvättstugorna finns fem stycken tvättstugor med hög standard på maskiner och utrustning. Dessa ligger på Ribbings väg 10, Kruthornsvägen 11, Kruthornsvägen 32, Kruthornsvägen 54 och Kruthornsvägen 60. 

Kabel-TV & bredband
Föreningen är ansluten till kabel-TV samt bredband via Tele2.

Parkering
I föreningen finns totalt 680 bilparkeringsplatser samt 6 speciella parkeringsplatser för motorcyklar. Det har under våren 2022 installerats 104 elbilsladdare på samtliga p-platser på övre parkeringsdäck och i det gemensamma garaget på Kruthornsvägen 19. Utöver detta har föreningen 123 bostadsrättsgarage som köps och säljs på samma sätt som bostadsrättslägenheterna, dessa har för närvarande en månadsavgift på 835 kr.

Föreningens ekonomi
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar. Avstämt med styrelsen 2024-06-13.

Kontroll information
Ovanstående information kommer från årsredovisning 2023 samt kontrollerat med styrelsen den 2024-06-13. Uppgifter som är av särskild vikt för spekulant bör kontrolleras med föreningen.

Område & kommunikation

Edsberg, beläget mellan Sollentuna och Täby, är en charmig oas med småstadskänsla och ett eget centrum som en gång var Sollentunas största med sina 18 butiker. Trots detta är det bara en 10-minuters bussresa till Sollentuna Centrum med över 100 butiker. Området runt Edsviken erbjuder rikliga möjligheter till rekreation. En kort promenad på fem minuter tar dig till en vacker strandpromenad, och naturreservatet mot Täby bjuder på härliga strövtåg, löprundor och bad vid Rösjön. Även kring Edsviken finns flera fina badplatser.

Edsberg har också mycket att erbjuda på kultursidan, främst kring Edsbergs slott som härstammar från 1600-talet. Slottet fungerar idag som ett livligt kulturcentrum med konstutställningar, teater, konserter och ett museum samt den vackra Edsbergsparken – ett utflyktsmål man aldrig tröttnar på.

Pendeltåget tar dig till Stockholm city på bara 15 minuter, antingen från Häggvik som ligger tre kilometer bort eller från Sollentuna station. Pendeltågen går även direkt till Arlanda och Uppsala. Bussar trafikerar Sollentuna station, Danderyd, Karolinska och Mörby, och det finns även nattbussar som går hela vägen till Edsberg från Stockholms central.

Hittelön

Ambassadör Fastighetsmäkleri AB erbjuder ett helt unikt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. För denna bostad utgår en ersättning om 5 000 kr. Det enda du behöver göra är att tipsa om en potentiell köpare via mail eller telefon. Köper sedan denne och affären går igenom får du ersättningen.

Fakta
 • Ägandeform

  Lägenhet - Bostadsrätt

 • Adress

  Kruthornsvägen 31

 • Postnummer

  192 32

 • Rum

  3 rum och kök

 • Byggnadsår

  1963

 • Förråd

  Källarförråd och matförråd

 • Tv/internet

  Tele2

 • Lägenhetsnummer LMV

  1102

 • Våning

  1 av 3

 • Byggnadstyp

  Flerfamiljshus

 • Uppvärming

  Fjärrvärme

 • Avgift

  5 062 kr/mån

 • Ingår i avgiften

  Värme, vatten & kabel-tv (basutbud)

 • Andelstal, ägande

  0,14349%

 • Andelstal, förening

  0,14%

 • Pantsättningsavgift

  573 kr/pantbrev

 • Överlåtelseavgift

  1433 kr

Energi

 • Energistatus

  Beställd

 • Energiprestanda

  120kWh/m2ochår

 • Energiklass

  E

 • Registrerad

  2021-06-29

Förening

 • Förening

  Brf Solhjulet

 • Org.nr

  714800-1675

Storlek

 • Boarea

  74 Kvm

Budgivning:

Kontakta mäklaren om budgivning.

Visning:

Kontakta mäklaren för visning.

9b5839dc-d051-4a09-9c11-a5916c2ed716
50ce305a-7ff9-4e37-8091-75a076183342
82babdea-d137-48bc-81ab-4bf844ba455a
b34ff61a-1c69-4fd9-b25a-851ddf70a28b
a9060c64-bae0-45eb-8bdd-0bd54a96aa5b

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

Planskiss NY

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

top arrow