Stockholm

Källängsvägen 28, 9 tr, Lidingö / Näset

5 795 000 KR

5 Rok

101 Kvm

7 777 kr/mån

Våning 9 av 9

Välkommen till denna superfina femrummare, hörnlägenhet högst upp i huset med storslagen panoramavy över Stockholm. Balkongen ligger i ett västerläge med generös sol och magiska solnedgångar. Här erbjuds en bostad som renoveras med känsla och omsorg med bevarad 50-talscharm och moderna inslag. Hög takhöjd, goda förvaringsmöjligheter, fint ljusinsläpp, nylagt parkettgolv och ljusa väggar. Det splitternya köket från Vedum är påkostat och väldigt exklusivt, stambyt badrum och alla tänkbara bekvämligheter såsom renoverad gäst wc, samt diskmaskin i köket. Denna familjevåning måste ses och upplevas på plats för att få bästa känsla. Kontakta mäklaren för visning.

Beskrivning

Interiör

Entré
Välkomnande rymlig och ljus hall med bra möjligheter att hänga av sig sina ytterkläder och skor. Det finns även original platsbyggda garderober som erbjuder generöst med utrymme för förvaring. Entrédörren är en nyinstallerad säkerhetsdörr 2023. Kolmårdsmarmor golv samt vitmålade väggar. Resterande väggar i bostaden är målade i ljusa kulörer. 

Vardagsrum & matplats 
Stort trevligt och socialt vardagsrum med direkt tillgång till balkongen. Här finns även en rymlig matplats med utrymme för en stor matgrupp att kunna avnjuta sina måltider vid. I vardagsrummet finns det generöst med plats för stor soffgrupp och övrig möblering. På golvet är det originalparkett. 

Balkong
Stor härlig balkong med sol från em till solnedgång, plats för balkongmöbler, här är det trevligt att slå sig ner och ta en kopp kaffe i solen. Lägenheten är högst upp på våning 9 med fantastisk panorama-utsikt ut mot grönskan och vattnet.

Kök
Stort modernt kök nyrenoverat 2023 utrustat med kyl/frys side by side med inbyggd ismaskin, mikrovågsugn, ugn, induktionshäll samt fläkt ovan. Även i köket finns det plats för en mindre matgrupp. Vedum Skogsgröna köksluckor med mässingsbeslag och bänkskiva av sten Verde Guatemala med mässingsho från Intra samt mässingsblandare från Tapwell. Vitvaror Samsung och Electrolux. Det finns generöst med arbetsyta samt förvaring för köksredskap. 

Badrum
Stort modernt och ljust helkaklat badrum stambyt/renoverat 2022/2023 utrustat med WC, dusch med ihopfällbara glasväggar, handfat med kommod från Vedum Flow i vitlaserad ek samt spegel från Vedum. Statuario marmorgolv. Förberett för tvättmaskin. 

Gästtoalett 
Rymlig gästtoalett utrustad med WC, handfat samt spegel ovan. Klinker på golvet samt matchande kakel vid handfatet för stänkskydd samt målade väggar i behaglig grön färg som även matchar kaklet och kolmårdsmarmor golv.

Sovrum 1
Detta sovrum kan med fördel även användas som ett kontor. Här finns det plats för en säng och god förvaring i garderober och övrig möblering som önskas. Nytt parkettgolv.

Sovrum 2
Stort trevligt sovrum med plats för en stor dubbelsäng och övrig möblering god förvaring i garderober. Detta sovrum har nytt parkettgolv. 

Sovrum 3
Detta sovrum finns plats för dubbelsäng och övrig möblering. Nytt ytskikt och nytt parkettgolv. 

Sovrum 4
Stort trevligt rum med helt nytt parkettgolv och nytt ytskikt. Här finns det plats för en stor dubbelsäng och övrig möblering. 

Förening

Allmänt om föreningen
BRF Järven 3 är en äkta bostadsrättsförening som äger marken med 29st bostadsrätter och 8st (ca530kvm) hyresrättslägenheter som är en dold tillgång, då den på sikt kan säljas av föreningen och kan ge stora kapitaltillskott. Utöver hyresrätterna finns en 150kvm lokal i markplan som ska byggas om till 2st lägenheter, vardera 75kvm med byggstart hösten 2023. Ambitionen efter försäljningen av lokalerna är att avgiften ska sänkas. Föreningen har även en hyreslokal, 6st garageplatser samt 10st parkeringsplatser som är en bra inkomstkälla.

Ägande i föreningen
Delat ägande accepteras av föreningen.

Juridisk person
Föreningen accepterar ej juridisk person som köpare.

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd med nyttjanderätt.

Genomförda renoveringar
2022/23 Stambyte
2022/23 Ny stigarledning
2022 Byte av armatur i entré
2022 Byte av styrskor för hiss samt underhåll
2021 Plattformlift tvättstuga 
2020 Byte av liggande stammar i källaren
2020 Ny och uppdaterad tvättstuga i källarplan 
2019 Lagning av fläktsystem för bättre ventilation
2019 Spolning av stammar samt rengöring av ventilationskanaler 
2019 Relining av dagvattenstammar
2019 Installation av postboxar i entrén
2019 Målning av trapphuset
2019 Uppdatering av radiatorer och termostater 
2019 OVK samt energideklaration
2019 Takrenovering
2019 LED belysning 
2018 Reparation av tvättmaskin och torktumlare i trapphus och källare

Planerade renoveringar
2023 Nybyggnation av lägenheter
2023 Hissrenovering vid behov

Gemensamma utrymmen
Föreningen har en tvättstuga som finns i källarplan utrustad med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel (Mielemaskiner) samt cykelförråd på entréplan. I entréplanet finns även barnvagnsrum.

Kabel-TV & bredband
Föreningen är ansluten till kabel-TV samt bredband via Tele2.

Parkering
Föreningen har 10st parkeringsplatser (550kr/mån) och 6st garageplatser, styrelsen administrerar kölistan till garage och parkeringsplatser. Föreningen ser över möjligheten att installera laddstolpar. I övrigt råder boendeparkering i området och det finns gratis gästparkering samt generöst med parkeringsplatser. 

Föreningens ekonomi
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar. Avstämt med styrelsen 2023-08-25.

Kontroll information
Ovanstående information kommer från årsredovisning 2022 samt kontrollerat med styrelsen den 2023-08-25. Uppgifter som är av särskild vikt för spekulant bör kontrolleras med föreningen.

Nettoskuld

Indirekt nettoskuldsättning
Parametrarna för beräkningen av bostadsrättens indirekta nettoskuld har inte gått att få fram då de ej tillhandahållits av föreningen. För ytterligare information kontakta föreningen.

 

Område & kommunikation

Allmänt om området
På Näset bor man centralt på Lidingö och samtidigt naturnära med vackra naturstråk och närhet till småbåtshamn. Det finns också många fritidsaktiviteter i området såsom tennishall, utegym, skidspår och fotbollsplaner. Allt som passar en barnfamilj i olika åldrar och runt Näset finns flera populära skolor och förskolor. Här bor du i mycket bra läge med närhet till mataffär, restauranger, café, grönområden och all tänkbar allmän service.

Kommunikationer
Goda kommunikationer, f
rån Näset tar man sig med lätthet till Ropsten på 8 min eller med bil in till Stockholms innerstad på cirka 15 minuter. Ett mycket centralt men lugnt och barnvänligt område.

Fakta
 • Ägandeform

  Lägenhet - Bostadsrätt

 • Adress

  Källängsvägen 28, 9 tr

 • Postnummer

  181 44

 • Rum

  5 rum och kök

 • Byggnadsår

  1958

 • Fönster

  2-glas + isolerglas

 • Förråd

  Källarförråd

 • Tv/internet

  Tele2

 • Lägenhetsnummer

  36

 • Lägenhetsnummer LMV

  1904

 • Våning

  9 av 9

 • Hiss

  Ja

 • Byggnadstyp

  Flerfamiljshus

 • Uppvärming

  Fjärrvärme

 • Energiventilation

  Frånluftssystem

 • Avgift

  7 777 kr/mån

 • Ingår i avgiften

  Värme & vatten

 • Ingår ej i avgiften

  Obligatoriskt tillägg om 234kr/mån för kabel-TV & bredband

 • Andelstal, ägande

  5.13241%

 • Andelstal, förening

  5.13241%

 • Pantsättningsavgift

  525 kr/pantbrev

 • Överlåtelseavgift

  1313 kr

Energi

 • Energistatus

  Utförd

 • Energiprestanda

  198kWh/m2ochår

 • Energiklass

  F

 • Registrerad

  2019-12-28

Förening

 • Förening

  BRF Järven 3

 • Org.nr

  769606-9405

Driftkostnader

 • Personer i hushåll

  4

 • El

  531 kr/mån

 • Försäkring

  257 kr/mån

 • Driftkostnader totalt

  788 kr/mån

Storlek

 • Boarea

  101 Kvm

Budgivning:

Budgivning pågår.

Visning:

Kontakta mäklaren för visning.

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

top arrow