Stockholm

Heleneborgsgatan 5C, ÖG, Södermalm

5 800 000 KR

2 Rok

54 Kvm

3 341 kr/mån

Våning 1 av 4 (1,5 tr)

"ACCEPTERAT PRIS" Ytterst välplanerad hörnlägenhet med absolut toppläge på Södermalm. Rikligt med ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna sommar och vintertid, beläget med två väderstreck. Högt i tak, stuckatur från sekelskiftet genomgående i lägenheten, vackert vitlaserat trägolv genom hela bostaden samt fina bevarade detaljer. Lägenheten totalrenoverades år 2022 och är i toppskick samt utrustat med exklusiva materialval. Stor och rymlig balkong mot föreningens idylliska innergård, plats för utemöbler, växter eller övrig möblering. Lägenheten har en social och öppen planlösning. Generöst med förvaring i master bedroom med platsbyggda garderober. Lyxigt renoverat med en suite som är vanligt i Frankrike. Ljus och välkomnande rymlig hall med gott om plats för avhägning. I anslutning till hallen finns det en garderob som skapar ytterliggare med förvaring. Eleganta Heleneborgsgatan med 50 m från utsiktplats mot stadshuset. Äkta och stabil förening som äger marken.

Beskrivning

Interiör

Hall
Ljus och välkomnande hall med gott om plats för avhägning och förvaring. Anslutning till hallen ligger en garderob som skapar ytterligare med förvaring. Vackra vitlaserade trägolv i original, generös takhöjd samt väggar målade i ljus ton.

Vardagsrum
Plats för soffgrupp, matbord eller annan önskvärd möblering. Eleganta fönsterpartier i hörnläge som ger rikligt med ljusinsläpp sommar och vintertid samt vackert ljus från den stora balkongen där det finns plats för utemöbler och växter. Vackra vitlaserade trägolv i original och generös takhöjd samt stuckaturer skapar charm i bostaden med bevarade detaljer. Öppen och social planlösning mot köket där trevliga middagar kan spenderas.

Kök
Stilfullt kök från Noblessa i grått, exklusivt stengolv samt påkostade materialval. Utrustat med diskmaskin, spis, ugn samt kyl/frys. Gott om plats för förvaring i form av över och underskåp hela vägen upp till taket. Generöst med arbetsyta, vitt kakel ovan arbetsbänk i askträ. Öppen och social planlösning mot vardagsrummet, även plats för matbord.

Sovrum
Master bedroom är beläget med fönster mot föreningens trivsamma och idylliska innergård. Plats för dubbelsäng, sängbord, skrivbord samt förvaring. Charmiga och eleganta pardörrar från sovrummet ut till vardagsrummet ger en känsla av öppen planlösning. Platsbyggda garderober som skapar bra med förvaring. Lyxiga en suite badrum insparat från Frankrike.

Badrum
Stilrent helkaklat badrum i vitt. Utrustat med handdukstork, handfat med underliggande kommod i grått, spegelskåp i grått med förvaring, tak och handdusch med duschvägg i glas samt wc i porslin. Badrummet är beläget med en suite som kommer från Frankrike.

 

Förening

Allmänt om föreningen
Brf vi i Femman är en äkta bostadsrättsförening som äger fastigheten Muttern 8.
föreningen har adresserna Heleneborgsgatan 5A, 5B, 5C.
Föreningen upplåter 35 lägenheter med bostadsrätt och 3 lokaler.
Den totala bostadsytan uppgår till 2 523 kvm och lokalytan uppgår till 248 kvm.
Föreningen har låg belåning, lån per kvm bostadsyta uppgår till 4 500 kr år 2021.
Föreningen registrerades 1904-09-24.
Byggnaden uppfördes år 1912.
Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo.
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Brandkontoret.
Det finns inga beslutade avgiftsförändringar kontrollerat med styrelsen 2022-12-21.

Genomförda renoveringar
2022 - Fasad
2022 - Stuprännor
2021 - Installation av nya fönsterventiler.
2020 - Renovering av dörr mot gården A-hus, Beskärning av träd på innergård.
2020 - Trapphusen har målats.
2019 - Fiber instalerades i lägenheterna.
2017 - 2018 - Renoverades hissarna och hisskorgar byttes ut. 2018 - Fiber installerades i lägenheterna.
2016 - Relining.
2015 - Nya entrédörrar.
2014 - Stamspolning.
2013 - Taket på gatuhuset lades om.
2012 - Gårdsbjälklagen på de båda gårdarna renoverades.
2012 - Fönstermålning.
2004 - Stamspolning.
1977 - Stambyte
1977 - Fasader och yttertak renoverades.
1977 - Fastigheten anslöts till fjärrvärme.

Kommande renoveringar
Fasadrenovering.

Gemensamma utrymmen
Föreningen har en trivsam gemensam innergård med cykelställ och lekplats. Finns även barnvagnsrum, cykelförråd och tvättstuga.

Förråd
Till lägenheten hör ett vindsförråd med nyttjanderätt. 

Juridisk person
Juridisk person godkänns inte som medlem.

Ägande
Delat ägande godkänns.

Indirekt nettoskuldsättning
210 080 kr. Den indirekta nettoskuldsättningen är uträknad genom bostadsrättens andelstal i föreningen och inte bostadsrättens andelstal av årsavgift då den informationen ej tillhandahållits av föreningen.

Parkering
Det är boendeparkering som råder i området.

TV/Bredband
Fiber från Stockholms stadsnät.

Kontroll information
Ovanstående information kommer från årsredovisning 2021 samt från styrelsen och föreningens hemsida. Kontrollerat 2022-12-21. Uppgifter som är av särskild vikt för spekulant bör kontrolleras med föreningen.

Nettoskuld

Bostadens del av nettoskuldsättningen: 210 080 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.

Område

Allmänt om området
Lugnt toppläge på Södermalm, Hornstull har kommit att bli ett av Södermalms trendigaste områden med sitt breda utbud och pulserande stadsliv. Eleganta Heleneborgsgatan med 50 m från utsiktsplats mot stadshuset. Hornstulls nybyggda galleria erbjuder nischade butiker, matvarubutiker och ett flertal restauranger. Missa inte välbesökta Hornstulls marknad som sommartid erbjuder allt ifrån antikviteter, konst, hantverk till oslagbar street food. Populära Heleneborgsgatan är en lugn gata med väldigt lite trafik och direkt närhet till grönska och vatten. Ett stenkast ner till Söder Mälarstrands trevliga strandpromenad och Riddarfjärdens glittrande vatten. I närområdet finns bl a grönskande Skinnarviksparken med Skinnarviksberget och sin vackra Stockholmsutsikt. Ca 5 min bort ligger även populära Långholmsbadet med strand och bryggor.

Kommunikation
Kommunikationerna är smidiga med många busslinjer samt T-bana Hornstull och Zinkensdamm. Busshållplats Varvsgatan/ Sofia, buss 66 finns precis utanför porten.

Hittelön

Ambassadör Fastighetsmäkleri AB erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. För denna bostad utgår en ersättning om 5.000 kr. Det enda du behöver göra är att tipsa om en potentiell köpare via mail eller telefon. Köper sedan denne och affären går igenom får du ersättningen.

Fakta
 • Ägandeform

  Lägenhet - Bostadsrätt

 • Adress

  Heleneborgsgatan 5C, ÖG

 • Postnummer

  117 31

 • Rum

  2 rum och kök

 • Byggnadsår

  1912

 • Balkong

  Balkong

 • Förråd

  Vindsförråd

 • Lägenhetsnummer

  24

 • Lägenhetsnummer LMV

  1103

 • Våning

  1 av 4 (1,5 tr)

 • Hiss

  Ja

 • Byggnadstyp

  Flerfamiljshus

 • Uppvärming

  Fjärrvärme

 • Energiventilation

  Mekanisk (endast frånluft)

 • Avgift

  3 341 kr/mån

 • Ingår i avgiften

  Värme, vatten och el.

 • Ingår ej i avgiften

  Obligatoriskt tillägg för bredband om 85kr /mån samt för balkong om 10kr /mån

 • Andelstal, ägande

  2.28145%

 • Pantsättningsavgift

  525 kr/pantbrev

 • Överlåtelseavgift

  1313 kr

Energi

 • Energistatus

  Utförd

 • Energiprestanda

  196Wh/m2ochår

 • Energiklass

  G

 • Registrerad

  2018-06-27

Förening

 • Förening

  BRF Vi i Femman

 • Org.nr

  716418-8059

Driftkostnader

 • Personer i hushåll

  2

 • Försäkring

  200 kr/mån

 • Driftkostnader totalt

  200 kr/mån

Storlek

 • Boarea

  54 Kvm

Budgivning:

Budgivare 2

5 570 000 kr

Budgivare 1

5 450 000 kr

Visning:

sön 29/1, 11:30 - 12:15

Välkommen på visning!

IMG_2122
IMG_2121
IMG_2108
IMG_2125
IMG_2110

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

Planritning

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

Anmäl till visning

  Jag har tagit del av Ambassadörs integritetspolicy.

  top arrow