Stockholm

Fruängstorget 3, 3 tr, Fruängen

BUD

2 Rok

45 Kvm

3 762 kr/mån

Våning 3 av 7

Kommande på marknaden. Ytterst välplanerad lägenhet med social och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Rikligt med ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna samt väggar målade i vitt. Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och skrivbord, platsbyggd garderob med spegelskjutdörrar som inrymmer generöst med förvaring. Stilfullt kök med gott om arbetsyta och förvaring i form av över och underskåp. Helkaklat badrum som är utrustat med tvättmaskin, kommod och dusch. Lägenheten erbjuder allt du önskar samt belägen i ett attraktivt område med närhet till grönska, butiker och kommunikation.

Beskrivning

Interiör

Entré
Trevlig välkomnande och ljus hall med goda möjligheter att hänga av sig sina ytterkläder och skor. I den stora garderoben med spegeldörrar rymmer mycket förvaring. 

Kök / Vardagsrum
Stort stilrent kök och vardagsrum med social och öppen planlösning som skapar härliga sällskapsytor. Köket har vita köksluckor och är utrustat med kyl och frys, diskmaskin, ugn, induktionshäll samt fläkt ovan. Invid köket finns det plats för en matgrupp man kan avnjuta sina måltider vid. Genom stora fönster är det väldigt fint ljusinsläpp i lägenheten. Vardagsrummet är rymligt och trevlig, här finns det plats för en soffgrupp och övrig möblering som önskas. 

Sovrum med klädkammare 
Trivsamt sovrum med plats för en säng och övrig möblering som önskas. Även här är det fint ljusinsläpp genom det stora fönstret. Bakom skjutdörrarna med spegel finns en rymlig klädkammare där det finns mycket plats för förvaring som optimerar förvaringen i lägenheten. 

Badrum
Helkaklat rymligt badrum utrustat med WC, dusch med ihopfällbara glasdörrar, tvättmaskin, kommod med handfat samt spegel ovan. 

Förening

Allmänt om föreningen
HSB BRF Fruängsgumman 1 har 83 st lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt, samt två lokaler. Den totala bostadsytan är om 3 086 kvm. Byggnaden uppfördes ursprungligen år 1961 och genomgick under år 2006 en omfattande renovering. Inflyttning skedde under första kvartalet 2007. Byggnadsprojektet genomfördes av Peab Bostad AB. HSB Brf Fruängsgumman 1 innehar tomträtten till fastigheten Direktrisen 2 och avgäldsperioden sträcker sig till 2025-09-30.”

Ägande i föreningen
Delat ägande accepteras av föreningen.

Juridisk person
Föreningen accepterar ej juridisk person som köpare.

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd med nyttjanderätt.

Genomförda renoveringar
2023 Renovering av tak garagenedfart samt portier
2023 Stamspolning
2022 Fortsättning med byte av belysning
2022 Byte av fläktar
2021 Översyn låssystem
2021 Översyn
2021 Byte av belysning i trapphus
2021 Inköp av ventilationsfläkt till garage
2021 Komplettering av OVK samt kanalrensning av ventilation
2020 Inköp av 2 nya torktumlare
2020 På kortsidan av fastigheten, sätta upp två spaljéer med dörr på vardera sidan

2018 Installation av två nya hissar
2015 Stamspolning 
2015 Installation av Tele2 f.d. ComHem
2012 OVK

2006/07 Stambyte samt fasadrenovering


Planerade renoveringar
Inga större renoveringar är planerade i dagsläget.

Gemensamma utrymmen
Föreningen har två tvättstugor och cykelrum för medlemmar att nyttja samt två soprum varav ett är för hushållssopor och ett för grovsopor.

Kabel-TV & bredband
Föreningen är ansluten till kabel-TV via Tele2 samt bredband via koax-fiber (100/50 Mbit/s). 

Parkering
Föreningen har 9 st parkeringsplatser ute bakom huset. Sedan kan man även hyra plats av Fruängens Auto garage (inomhus garage), det finn lediga platser och en plats kostar 2 000 kr/mån inkl moms (kontrollerat 2024-04-03). I dagsläget är det fri parkering längst gatorna i Fruängen.

Föreningens ekonomi
Det finns inga beslutade avgiftshöjningar i dagsläget. Avstämt med styrelsen 2024-02-28.

Kontroll information
Ovanstående information kommer från årsredovisning 2022 samt kontrollerat med styrelsen den 2024-02-28. Uppgifter som är av särskild vikt för spekulant bör kontrolleras med föreningen.

Indirekt nettoskuldsättning

Indirekt nettoskuldsättning: 300 628 KR

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens årsredovisning 2022.

Område & kommunikation

Allmänt om området
Välkommen till Fruängen, hjärtat av händelser och aktiviteter! Här i Fruängen finns allt du kan önska inom bekvämt gångavstånd. Utöver ett brett utbud av matbutiker, frisörsalonger, bibliotek, systembolag och över 30 andra butiker kan du också njuta av trevliga lunchrestauranger och mysiga caféer. Exempelvis kan du avnjuta färska delikatesser på det välkända Erssons Fisk & Deli eller koppla av på det gemytliga Café Kaffekoppen. Bara en kort promenad bort hittar du den prisbelönta chokladbutiken Handgjort, som är väl värd ett besök.

Fruängen och dess omgivningar erbjuder en mängd aktiviteter för människor i alla åldrar. I närheten finns Långbro Park med sitt berömda värdshus och gröna oaser där du kan njuta av naturen. Dessutom finns det en ungdomsgård, sporthall och gym för att hålla dig aktiv och i form. För familjer med barn finns närheten till skolor och förskolor, vilket gör området perfekt för att uppfylla dina familjebehov.

Kommunikationer
Kommunikationerna är utmärkta med tunnelbanans röda linje och flera busslinjer som ger dig smidig tillgång till resten av staden. Dessutom har du närhet till de populära handelscentren i Kungens Kurva och Liljeholmen. Fruängen är helt enkelt en plats där bekvämlighet och aktiviteter går hand i hand.

Hittelön

Ambassadör Fastighetsmäkleri AB erbjuder ett helt unikt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. För denna bostad utgår en ersättning om 5 000 kr. Det enda du behöver göra är att tipsa om en potentiell köpare via mail eller telefon. Köper sedan denne och affären går igenom får du ersättningen.

Fakta
 • Ägandeform

  Lägenhet - Bostadsrätt

 • Adress

  Fruängstorget 3, 3 tr

 • Postnummer

  129 52

 • Rum

  2 rum och kök

 • Byggnadsår

  1961

 • Förråd

  Källarförråd

 • Tv/internet

  Tele2 / Koax-fiber

 • Lägenhetsnummer

  1025

 • Lägenhetsnummer LMV

  1303

 • Våning

  3 av 7

 • Hiss

  Ja

 • Byggnadstyp

  Flerfamiljshus

 • Uppvärming

  Fjärrvärme

 • Energiventilation

  Mekanisk till- och frånluft (FT)

 • Avgift

  3 762 kr/mån

 • Ingår i avgiften

  Värme, vatten, kabel-TV & bredband (100 mbit/s)

 • Andelstal, ägande

  1.47638%

 • Andelstal, förening

  1.44%

 • Pantsättningsavgift

  573 kr/pantbrev

 • Överlåtelseavgift

  1433 kr

Energi

 • Energistatus

  Utförd

 • Energiprestanda

  190kWh/m2ochår

 • Energiklass

  F

 • Registrerad

  2019-02-24

Förening

 • Förening

  HSB BRF Fruängsgumman 1

 • Org.nr

  769606-2491

Driftkostnader

 • Personer i hushåll

  1

 • El

  150 kr/mån

 • Försäkring

  125 kr/mån

 • Driftkostnader totalt

  275 kr/mån

Storlek

 • Boarea

  45 Kvm

Budgivning:

Kontakta mäklaren om budgivning.

Visning:

Kontakta mäklaren för visning.

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

top arrow