Stockholm

Fatburs Kvarngata 12, 5 tr, Södermalm

BUD

2 Rok

57 Kvm

5 699 kr/mån

Våning 5 av 6

Kommande på marknaden. Ytterst välplanerad tvåa med balkong och stora fönsterpartier som ger generöst med ljusinsläpp genom hela bostaden. Lägenheten är genomgående med ljusinsläpp från två väderstreck. Social och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, gott om plats för större soffgrupp, matbord eller annan önskvärd möblering. Stilfullt kök med gott om förvaring och arbetsyta. Rofyllt sovrum mot föreningens idylliska innergård, i sovrummet finns det plats för dubbelsäng, förvaring och skrivbord samt i anslutning till sovrummet finns det en 6 kvm stor klädkammare. Lägenheten är belägen högt upp i huset med utsikt över takåsar. Belägen i ett attraktivt område på Södermalm med närhet till grönska och natur, butiker och kommunikation.

Beskrivning

Interiör

Hall
Ljus och välkomnande rymlig hall med plats för avhängning samt platsbyggd garderobsektion med spegelskjutdörrar.

Vardagsrum
Plats för soffgrupp, matbord eller annan önskvärd möblering. Öppen och social planlösning mellan kök och vardagsrummet. Stora fönsterpartier ger rikligt med ljusinsläpp samt från den stora balkongen med plats för utemöbler och växter. Vackert trägolv och väggar målade i vitt.

Kök
Stilfullt kök med vita köksskåp och luckor samt generöst med arbetsyta och förvaring. Utrustat med integrerad diskmaskin, ugn, micro, spishäll, fläkt samt kyl och frys. Rymligt kök med öppen och social planlösning mellan kök och vardagsrum.

Sovrum
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord, förvaring, skrivbord eller annan önskvärd möblering. Stora fönsterpartier ger ett härligt ljusinsläpp.

Klädkammare
6 kvm stor klädkammare som ger gott om förvaring ligger i anslutning till sovrummet.

Badrum
Helkaklat badrum med vitt kakel och blått klinker. gott om förvaring i form av skåp och kommod. Utrustat med tvättmaskin, wc, handfat med kommod och dusch med duschväggar i glas.

Förening

Allmänt om föreningen
Brf Stockholmshus 37 är en äkta stabil förening som bildades 1991 som i dagsläget består av totalt 128 lägenheter upplåtna med bostadsrätter och 8 lokaler. Adresserna är Fatburs Kvarngata 2, 4, 8, 10, 12 och 14. Marken upplåts med tomträtt. Lokalerna ger en bra hyresintäkt till föreningen ca 3,2 miljoner årligen. Föreningen har låg belåning, lån per kvm bostadsyta uppgår endast till ca 2 460 kr vid utgången av årsredovisningen 2022. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad visa Riksbyggen hos Protector och försäkring mot ohyra ingår. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Riksbyggen Stockholm. Läs gärna mer på föreningens hemsida: http://www.stockholmshus37.se/site/index.php.

Ägande i föreningen
Delat ägande med föräldrar accepteras av föreningen, med lägsta ägarandel om 10%.

Juridisk person
Föreningen accepterar ej juridisk person som köpare.

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd med nyttjanderätt.

Genomförda renoveringar
2011 Ventilationssystemet FTX, byte pulsdrivna fläktar
2012 Elektroniskt låssystem entrédörrar & gemensamma lokaler
2013 Fjärrvärmecentral, byte av värmeväxlare, cirkulationspump och regeldon
2013 Tilläggsisolering samtliga vindar
2014 Elektroniskt låssystem även till gemensamma inre lokaler
2016 Takvärmeanläggning
2017 Snörasskydd på tak
2018 Garagerenovering samfällighet
2022 Installationer, hissar

Planerade renoveringar
Föreningens underhållsplan justeras vid den årliga fastighetsbesiktningen. För avsättningar och redan utförda underhållsåtgärder hänvisas till årsredovisningen. Underhållsplanen är inte offentlig.

Gemensamhetslokaler
För föreningens medlemmar finns nyttjanderätt till bastu, föreningslokal, hobbylokal samt cykel- och barnvagnsrum samt tre fina innergårdar.

Tvättstuga
I varje trappuppgång finns tillgång till en tvättstuga som har två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en kallmangel. I uppgången till Fatburs Kvarngata 12 finns även en grovtvättstuga. Tvättstugorna disponeras alla dagar kl 07.00-22.00 i tretimmarspass.

Kabel-TV & bredband
Föreningen är ansluten till Tele2 för kabel-tv där basutbud (12 kanaler) ingår i avgiften. Även bredband (100mbit) via OwnIT ingår i avgiften. 

Parkering
Föreningen är medlem i Södrastationsgaragens Samfällighetsförening som har totalt sju garage med totalt 733 platser i närområde. Samfälligheten hyr endast ut garageplatserna till medlemmarna i de föreningar äger som garagesamfälligheten och den förvaltas av HSB Stockholm som även ansvarar för uthyrningen av garageplatser. I övrigt råder boendeparkering i området.

Föreningens ekonomi
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar. Avstämt med styrelsen 2023-07-12.

Kontroll information
Ovanstående information kommer från årsredovisning 2022 samt kontrollerat med styrelsen den 2023-07-12. Uppgifter som är av särskild vikt för spekulant bör kontrolleras med föreningen.

Indirekt nettoskuldsättning

Parametrarna för beräkningen av bostadsrättens indirekta nettoskuld har inte gått att få fram då de ej tillhandahållits av föreningen. För ytterligare information kontakta föreningen.

Område & kommunikation

Här bor ni i lugna och omtyckta kvarter med närhet till Söders alla spännande hörn! En kort promenad bort finner ni lummiga Tantolunden med koloniområden, lekpark och badmöjligheter samt Zinkensdamms idrottsplats. För barnfamiljen finns det flertalet välbesökta lekplatser och förskolor runt hörnet utan genomgångstrafik. Bara ett stenkast från lägenheten finns flertalet restauranger, barer, biografer, saluhall, uteserveringar och närhet till både Mariatorget, Medborgarplatsen och Hornsgatans nöjesutbud. Kommunikationsmöjligheterna kunde inte vara bättre med Södra Stations pendeltågsstation och bl.a. 4:ans busshållsplats inom 2 minuters gångavstånd samt Mariatorgets tunnelbana 5 min bort.

Hittelön

Ambassadör Fastighetsmäkleri AB erbjuder ett helt unikt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. För denna bostad utgår en ersättning om 5 000 kr. Det enda du behöver göra är att tipsa om en potentiell köpare via mail eller telefon. Köper sedan denne och affären går igenom får du ersättningen.

Fakta
 • Ägandeform

  Lägenhet - Bostadsrätt

 • Adress

  Fatburs Kvarngata 12, 5 tr

 • Postnummer

  118 64

 • Rum

  2 rum och kök

 • Byggnadsår

  1991

 • Balkong

  Balkong

 • Förråd

  Källarförråd

 • Tv/internet

  Tele2 & Ownit

 • Lägenhetsnummer

  231037001-0102

 • Lägenhetsnummer LMV

  1502

 • Våning

  5 av 6

 • Hiss

  Ja

 • Byggnadstyp

  Flerfamiljhus

 • Uppvärming

  Fjärrvärme

 • Energiventilation

  Mekanisk från- och tilluft med (FTX) värmeåtervinning

 • Avgift

  5 699 kr/mån

 • Ingår i avgiften

  Vatten & avlopp, uppvärmning, kabel-TV (basutbud) ca 14 kanaler samt bredband (OwnIT)

 • Andelstal, ägande

  1.62440%

 • Andelstal, förening

  0.95877%

 • Pantsättningsavgift

  525 kr/pantbrev

 • Överlåtelseavgift

  1313 kr

Energi

 • Energistatus

  Utförd

 • Energiprestanda

  104kWh/m²ochår

 • Energiklass

  E

 • Registrerad

  2021-02-12

Förening

 • Förening

  Riksbyggen BRF Stockholmshus nr 37

 • Org.nr

  716419-1418

Driftkostnader

 • Personer i hushåll

  2

 • El

  300 kr/mån

 • Försäkring

  200 kr/mån

 • Driftkostnader totalt

  500 kr/mån

Storlek

 • Boarea

  57 Kvm

Budgivning:

Kontakta mäklaren om budgivning.

Visning:

Kontakta mäklaren för visning.

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

top arrow