Stockholm

Ystadsvägen 124, 3 tr, Björkhagen

BUD

4 Rok

86 Kvm

4 988 kr/mån

Våning 3 av 3

Kommande på marknaden. Stig in i denna ytterst välplanerade fyra på populära Ystadsvägen – med stor balkong i sydväst och sol hela dagen. Med fantastisk utsikt mot Nytorps Gärde, i fritt och insynsskyddat läge. Vardagsrummet är stort nog för både större soffgrupp och matbord för festliga tillfällen om så önskas. Och den fungerande öppna spisen sprider ett otroligt mys. Lägenheten är genomgående, med fönster i två olika väderstreck, vilket ger ett underbart ljusinsläpp. Tidstypiska detaljer är genomgående, från fönsterbräder i kalksten till stavparkett i ek. Det nyrenoverade köket kommer från Funkiskök, ett hantverk av hög kvalité i massiv furu. Tre rymliga sovrum med plats för dubbelsäng, skrivbord och förvaring. Stabil och välskött förening med låg belåning per kvm 2 519 kr. Välkommen på visning!

Beskrivning

Interiör

Entré
Trevlig välkomnande hall med tidstypiska tapeter. Här finns det gott om plats för att hänga av sig sina ytterkläder och skor. Invid hallen finns även en praktisk klädkammare som optimerar förvaringen.

Gäst-WC
Separat gäst-wc med handfat, golvvärme och tvättmaskin. Samt ett högskåp som tillför extra förvaring.

Kök
Tidstypiskt kök i massiv furu från Funkiskök – utrustat med kyl, frys, diskmaskin, ugn och spis med fläkt ovanför. Bänkskiva i vacker Carrara-marmor. Här finns det gott om plats för förvaring av köksredskap, arbetsyta för både matlagning och bakning, samt plats för en matgrupp där hela familjen kan samlas under måltider.

Badrum
Helkaklat rymligt badrum utrustat med badkar, WC och handfat med spegelskåp ovanför. Väggarna pryds av vackert grönt kakel, och golvet har grå klinker och golvvärme.

Vardagsrum
Stort socialt vardagsrum med fungerande öppen spis som sprider ett otroligt mys. Ljuvligt att kunna värma sig framför elden under kalla höst- och vinterdagar. Vardagsrummet erbjuder gott om plats för soffgrupp och övrig möblering, och härifrån nås även balkongen.

Balkong
Härlig och rymlig balkong i soligt sydvästläge med utrymme för balkongmöbler och växter. En underbar oas att njuta av en drink i solnedgången under vår- och sommarhalvåret. Storslagen utsikt över ett grönskande Nytorpsgärde. 

Sovrum 1
Även detta sovrum, likt resterande, är trivsamt och erbjuder plats för en dubbelsäng och övrig möblering efter behov och önskemål. Perfekt som gästrum.

Sovrum 2
Stort och trevligt sovrum som erbjuder plats för en dubbelsäng och övrig möblering efter behov och önskemål. Här finns även två platsbyggda garderober.

Sovrum 3
Stort trevligt sovrum som i dagsläget nyttjas som ett barnrum, kan även med fördel nyttjas som ett kontorsrum eller ett vanligt sovrum. Här finns plats för säng och övrig möblering efter önskemål och behov.

Förening

Allmänt om föreningen
BRF Atmosfären nr 1 är en äkta bostadsrättsförening i Stockholm, grundad 1972. Föreningen omfattar 18 bostäder, samtliga upplåtna med bostadsrätt samt en lokal som hyrs ut. Föreningen innehar marken med tomträtt (tomträttsavgälden omförhandlas 2027) och äger samt förvaltar byggnaden på fastigheten Atmosfären 1. Föreningen har en låg belåning som uppgår går endast till 2 519 kr per kvadratmeter enligt årsredovisningen för 2023.

Ägande i föreningen
Delat ägande accepteras av föreningen.

Juridisk person
Föreningen accepterar ej juridisk person som köpare.

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd med nyttjanderätt.

Genomförda renoveringar
2024 Relining av horisontella avloppsstammar
2023 Plattorna på uteplatsen lades om
2023 Tvättstugan renoverades
2021 Fiberinstallation till alla lägenheter och lokaler
2021 Laddboxar till elbil på alla parkeringsplatser
2020 Portkodlås, målning av gemensamma golvytor
2019 Byte av fjärrvärmeanläggning
2018 Nytt grus till gångar
2017 Taken i entréhallarnas trapphus målas om
2017 Arborist beskar det gamla lönnträdet utanför 122:ans port
2016 Liten fasadrenovering på baksidan.
2016 Alla fönster renoverades och ena rutan byttes ut till energiglas
2014 Stamrensning
2013 Ny målning av källardörrarnas utsida
2011 Hantverkare målade om i tvättstugegången och fixade cementgolv i lilla cykelrummet
2010 Målning av pannrummet
2009 Radonmätningar genomförda och godkända
2009 Fasaden renoverades
2007 Nya markiser & översyn för bättre vindisolering
2006 Utbyte av motorvärmare, ny ytterbelysning på baksidan
2005 Översyn skorstenar
2003 Målning av fönster
2000 Rörstambyte
1992 Elstambyte
1990 Renovering av balkonger
1989 Omläggning av tak
1988 Filminspelning i 122:an med regissören Peter Schildt för ungdomsserie i SVT 1 - Ebba och Didrik
1986 Nya dörrar på baksidan
1985 Adjöss till branschorganisationen SBC och byte till Fastighetsägareförbundet
1981 Ny tvättmaskin, centrifug, torktumlare och mangel. Portvaktstjänsten upphörde
1979 Reparation av hängrännor och gjutning av mur på baksidan
1978 Nya portar på framsidan
1972 Bostadsrättsföreningen Atmosfären nr 1 bildas
1947-49 Huset i Björkhagen uppfördes av privat fastighetsägare och ritades av arkitekten Gustaf Letterström

Planerade renoveringar
Föreningen jobbar utifrån en underhållsplan. Enligt den ska föreningen renovera taket inom ett par år. Föreningen undersöker också möjligheten att bygga om en lokal till lägenhet men det finns inget beslut på det i nuläget. Föreningen har nyligen renoverat tvättstugan och just nu renoveras avloppsrören under huset. 

Gemensamma utrymmen
I föreningen finns barnvagnsförråd, cykelrum, hobby/snickarrum och tvättstuga med torkrum. Det finns även en gemensamhetslokal med kök och badrum, som kan användas som övernattningsrum eller för medlemmars fester. Dessutom har föreningen en gemensam trädgård med platsbyggda grillar.

Kabel-TV & bredband
Föreningen är ansluten till kabel-TV samt bredband via Ownit.

Parkering
Föreningen har 14 st parkeringsplatser som kostar 300 kr/mån att hyra. (Avgiften kommer att höjas om 5% från och med 2024-07-01). Det finns en ledig plats som nu tillhör lägenhetsinnehavaren.

Föreningens ekonomi
Föreningen kommer att höja avgiften om 5% från och med 2024-07-01. Avstämt med styrelsen 2024-05-29.

Kontroll information
Ovanstående information kommer från årsredovisning 2023 samt kontrollerat med styrelsen den 2024-05-29. Uppgifter som är av särskild vikt för spekulant bör kontrolleras med föreningen.

Indirekt nettoskuldsättning

Indirekt nettoskuldsättning: 162 220 KR

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens årsredovisning 2023.

Område & kommunikation

Allmänt om området
Ystadsvägen erbjuder ett idylliskt boende i det eftertraktade området Björkhagen, omgärdat av det vackra Nackareservatet där Sörmlandsleden tar sin början. Detta charmiga område, som växte fram under 1940- och 1950-talet, är känt för sin unika arkitektur och anmärkningsvärda byggnader.En kort promenad tar dig till Björkhagens centrum med sitt utbud av bibliotek, vårdcentral och folktandvård. Dessutom ligger Kärrtorps centrum nära, med en stor Konsumbutik, apotek och mysiga caféer.

Kommunikationer
Tunnelbanestationen, bara några minuter bort, tar dig till T-centralen på cirka 15 minuter och till Gullmarsplan på ungefär fem minuter.

Natur och fritid
Nackareservatet erbjuder fantastiska rekreationsmöjligheter med sina natursköna strövområden och badsjöar. Området har ett brett utbud av fritidsaktiviteter såsom utomhusbassäng, parklek och golfbana. Vintertid prepareras skidspår på elljusspåret. Kärrtorps IP, med skridskobana och tennishall, ligger bara några hundra meter bort och Nytorps gärde ligger strax intill.

Stadspuls, sport och kultur
Ta en promenad eller cykeltur till Hammarby Sjöstad, känt för sina vackra bryggor, restauranger och caféer. Du har även nära till Globens nöjes- och sportarenor, shoppingcenter med ett stort utbud av butiker, samt Sickla köpkvarter med ett stort köpcentrum, restauranger och kulturhuset Dieselverkstaden.

Hittelön

Ambassadör Fastighetsmäkleri AB erbjuder ett helt unikt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. För denna bostad utgår en ersättning om 5 000 kr. Det enda du behöver göra är att tipsa om en potentiell köpare via mail eller telefon. Köper sedan denne och affären går igenom får du ersättningen.

Fakta
 • Ägandeform

  Lägenhet - Bostadsrätt

 • Adress

  Ystadsvägen 124, 3 tr

 • Postnummer

  121 51

 • Rum

  4 rum och kök

 • Byggnadsår

  1949

 • Balkong

  Balkong

 • Förråd

  Källarförråd

 • Eldstad

  Öppen spis

 • Tv/internet

  Ownit

 • Lägenhetsnummer

  33

 • Lägenhetsnummer LMV

  1301

 • Våning

  3 av 3

 • Byggnadstyp

  Flerfamiljshus

 • Uppvärming

  Fjärrvärme

 • Energiventilation

  Självdrag

 • Avgift

  4 988 kr/mån

 • Ingår i avgiften

  Värme och vatten

 • Ingår ej i avgiften

  Obligatoriskt tillägg om 19 kr/mån för TV (SVT1, SVT2, TV4, Barnkanalen/SVT24 och Kunskapskanalen i HD, samt 6:an) samt 149 kr/mån för bredband via f

 • Andelstal, ägande

  5.64613%

 • Andelstal, förening

  5.64609%

 • Pantsättningsavgift

  860 kr/pantbrev

 • Överlåtelseavgift

  2006 kr

Energi

 • Energistatus

  Utförd

 • Energiprestanda

  154kWh/m2ochår

 • Energiklass

  F

 • Registrerad

  2019-11-01

Förening

 • Förening

  BRF Atmosfären nr 1

 • Org.nr

  702002-8838

Driftkostnader

 • Personer i hushåll

  4

 • El

  717 kr/mån

 • Försäkring

  343 kr/mån

 • Driftkostnader totalt

  1060 kr/mån

Storlek

 • Boarea

  86 Kvm

Budgivning:

Kontakta mäklaren om budgivning.

Visning:

Kontakta mäklaren för visning.

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

top arrow