Stockholm

Timotejgatan 4, Södermalm

2 750 000 KR

1 Rok

27.5 Kvm

1 758 kr/mån

Våning 1 av 3

Nu finns äntligen möjligheten att förvärva denna trevliga 1 ROK om 27.5 välplanerade kvadratmetrar på mysiga Timotejgatan 4. Bostaden har ett generöst ljusinsläpp, rymlig sovdel, socialt vardagsrum samt ett funktionellt kök. Brf Axet är en stor och välskött förening som äger marken. På endast några minuters gångavstånd når man vackra promenadstråk längs vattnet vid Årstaviken samt tunnelbana och bussar. Bostaden måste upplevas på plats, varmt välkommen på visning!

Beskrivning

Interiör

Entré
Välkomnande hall med plats att hänga av sig sina ytterkläder och skor, här finns även stora garderober som optimerar förvaringen i bostaden. Bostaden har genomgående målade väggar i ljusa kulörer och på golvet är det ljust parkettgolv. 

Vardagsrum
Stort trevligt vardagsrum med öppen social planlösning med köket, här finns även plats för en stor matgrupp. Vardagsrummet har fint ljusinsläpp genom stora fönster och erbjuder gott om plats för soffa, TV och övrig möblering som önskas. 

Kök
Charmigt kök med ljusa köksluckor som är utrustat med kyl och frys, mikrovågsugn, ugn, spishäll samt fläkt ovan. Köket erbjuder gott om förvaringsutrymme för köksredskap och utrymme för matlagning samt bakning. 

Sovalkov
Mysig sovdel med en vägg mellan vardagsrum som skärmar av och skapar en egen liten oas för en godnatt sömn. En del av väggen är en fönstervägg som skapar öppen och ljus atmosfär i hela rummet. Här finns det plats för en dubbelsäng och hyllan invid sängen erbjuder utrymme för en lampa och övrigt man kan ha vid sängen. 

Badrum
Rymligt badrum utrustat med WC, dusch med glasdörrar, handfat samt spegelskåp med belysning ovan. Det finns gott om plats för förvaring av hygienartiklar och dylikt. Vid duschen och vid handfatet är väggen kaklad med vitt kakel, resterande väggar är målade i en fin blå kulör och golvet på är det en ljusgrå linoleummatta.

Förening

Allmänt om föreningen 
HSB BRF Axet är en äkta bostadsrättsförening i Stockholm med 404 bostäder, samtliga upplåtna med bostadsrätt och 29 lokaler. Föreningen äger marken och är stabil med välskött ekonomi samt många faciliteter så som cykelrum, bastu, övernattningsrum, samlingslokal, odlingsrutor och flertalet tvättstugor.

Ägande i föreningen
Delat ägande accepteras av föreningen, om minst 50% vardera. 

Juridisk person
Föreningen accepterar ej juridisk person som köpare.

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd med nyttjanderätt.

Genomförda renoveringar
Gjorda renoveringar 1984-1992
- Stambyte kök och badrum
- Elstigare bytta 
- Takrenovering
- Fasadrenovering 
- Fönsterrenovering
2015 - OVK
2016 - Delvis renovering tvättstugan Timotejgatan 6 (nya maskiner)
2018 - Renovering trapphus Timotejgatan 5-7
2018 - Installation av sopinkast för matavfall
2018 - Servicegenomgång av värmeanläggning
2018 - Installation av blipsystem på dörrar i Rågen 6
2018 - Ny belysning på gårdarna
2021 / 22 - Målning av portar, golv i vickergatans portar
2022 / 23 - Installation av solceller samt stamspoling på Eriksdalsgatan

Planerade renoveringar
Föreningen har bestämt att bygga sopkärl stationer på gårdarna samt att dränera ett par byggnader från fukt i källarna. Detta beräknas att påbörjas och utföras under 2024/2025.

Gemensamma utrymmen
Föreningen har cykelrum, bastu, övernattningsrum, samlingslokal, odlingsrutor och flertalet tvättstugor för medlemmarna att nyttja. 

Föreningen har flera trevliga grönskande gårdar med bersåer, odlingslotter och sittgrupper där man kan grilla för medlemmar att nyttja. Det finns även fyra tvättstugor i föreningen (Timotejgatan 6, Timotejgatan 5, Eriksdalsgatan 34 och Råggatan 10). På Timotejgatan 4 har föreningen två övernattningsrum som medlemmarna kan hyra för 150 kr per rum och dygn. Det finns även en festlokal som kallas för ''Tejan" och den kan man hyra för 150 kr/dygn. Utöver detta finns också bastu, hobbyrum, vävstuga, cykelrum och cykelställ på gårdarna.

Kabel-TV & bredband
Föreningen är ansluten till kabel-TV via Tele2 samt bredband via fiber. Föreningen har ett fiberbredbandsnät med 1000 mb/s och avtal om gruppanslutning till en bredbandsleverantör (Bahnhof). Gruppanslutningen innebär att alla lägenheter har tillgång till bredbandet och att kostnaden ingår i månadsavgiften. Även abonnemang för IP-telefoni ingår i avgiften och föreningen tillhandahåller box för trådlös uppkoppling. 

Parkering
Boendeparkering råder i området. 

Föreningens ekonomi
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar. Avstämt med styrelsen 2024-05-13.

Kontroll information
Ovanstående information kommer från årsredovisning 2022/23. samt kontrollerat med styrelsen den 2024-05-13. Uppgifter som är av särskild vikt för spekulant bör kontrolleras med föreningen.

Indirekt nettoskuldsättning

Indirekt nettoskuldsättning: 70 675 KR

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens årsredovisning 2022/23.

Område & kommunikation

Allmänt om området
Katarina församling är centralt belägen på Södermalm och sträcker sig från de kulturella kvarteren på Katarinaberget i norr, mellan Götgatan och Renstiernas gata, till Skanstull och Årstaviken i söder. Det är som att ta en historisk resa genom Södermalms utveckling, där olika epoker av bebyggelse vävs samman längs en tidsaxel. I det norra området, vid Katarinaberget, väcks minnen till liv från Södermalms ursprungliga historia. Här kan man promenera längs historiska gator och upptäcka spår av det förflutna. När man följer området söderut möter man en mångfald av arkitekturstilar och atmosfärer, som berättar om olika skeden i stadsdelens utveckling.

Katarina församling är inte bara en plats för historia och arkitektur, utan också ett pulserande centrum för kultur, nöje och gastronomi. Teatrar, restauranger, kaféer och biografer erbjuder en mångfald av upplevelser för alla smaker. De grönskande parkerna och utsiktsplatserna bjuder in till avkoppling och njutning, medan de många butikerna lockar med shoppingmöjligheter för alla behov och önskemål.

Naturen och fritid
I Södermalmens hjärta, nära Slussen, hittar du Björns trädgård vid Medborgarplatsen, en oas med en skateboardpark och en lekpark som lockar både barn och ungdomar. Bara några kvarter söderut, bakom den imponerande Skatteskrapan, breder Rosenlundsparken ut sig med sina välkända solstolar och den charmiga lekplatsen Skånegläntan. Ovanför Rosenlundsparken vilar pittoreska Helgalunden, som omfamnar den vackra Allhelgonakyrkan.

Öster om Götgatan, i hjärtat av Katarina församling, ligger kanske den mest populära parken - Nytorget. Här samlas människor vid de omgivande kaféerna, njuter av picknick på de gröna ytorna eller låter barnen leka fritt på parkens lekplats. Två mindre grönområden som förgyller området är Axel Landquists park vid korsningen Södermannagatan/Åsögatan samt den hemliga pärlan Bjurholmsplan, ett stenkast från Ringvägen. Längst i söder sträcker sig Årstaviken med sina idylliska promenadstråk längs vattnet, Tantolundens vackra koloniområden och Eriksdalsbadet som bjuder på både inomhus- och utomhusbad. Oavsett om du söker aktiviteter för barnen, avkoppling i grönskan eller en vacker promenad längs vattnet, har Katarina församling en mängd fantastiska platser att erbjuda.

Kommunikationer
Här bor du med väldigt goda kommunikationer. Närmaste T-banestation är Skanstull och n
ärmaste pendeltågsstation är Stockholm Södra på Rosenlundsgatan. Det är även smidigt att cykla inom city.  Närmaste bussar som går från Ringvägen; 
4:an (Mot Gullmarsplan eller Radiohuset), 3:an (Mot Södersjukhuset eller Karolinska sjukhuset), 57:an (Mot Sofia eller Karolinska sjukhuset), 74:an (mot MariaTorget eller Sickla Udde), 164:an (Mot Södersjukhuset eller Årsta).

Hittelön

Ambassadör Fastighetsmäkleri AB erbjuder ett helt unikt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. För denna bostad utgår en ersättning om 5 000 kr. Det enda du behöver göra är att tipsa om en potentiell köpare via mail eller telefon. Köper sedan denne och affären går igenom får du ersättningen.

Fakta
 • Ägandeform

  Lägenhet - Bostadsrätt

 • Adress

  Timotejgatan 4

 • Postnummer

  118 59

 • Rum

  1 rum och kök

 • Byggnadsår

  1930

 • Förråd

  Källarförråd

 • Lägenhetsnummer

  99-2029-5-389

 • Lägenhetsnummer LMV

  1002

 • Våning

  1 av 3

 • Byggnadstyp

  Flerfamiljshus

 • Uppvärming

  Fjärrvärme

 • Energiventilation

  FTX

 • Avgift

  1 758 kr/mån

 • Ingår i avgiften

  Värme, vatten, bredband & kabel-TV (basutbud)

 • Andelstal, ägande

  0.22297%

 • Andelstal, förening

  0.17459%

 • Pantsättningsavgift

  573 kr/pantbrev

 • Överlåtelseavgift

  1433 kr

Energi

 • Energistatus

  Utförd

 • Energiprestanda

  146kWh/m2ochår

 • Energiklass

  E

 • Registrerad

  2014-09-24

Förening

 • Förening

  HSB Brf Axet

 • Org.nr

  702000-1041

Storlek

 • Boarea

  27.5 Kvm

Budgivning:

Kontakta mäklaren om budgivning.

Visning:

Kontakta mäklaren för visning.

33958d18-fbdd-4dc7-b1ef-01afbc4e7860
b203ea20-0ae9-4901-91ad-0c7e8e70916c
f4b555d6-80bd-48a7-b1b2-5852dbc231fc
1fe754bb-cb66-4692-a37b-8bc58af210a6
df0d9bd3-0cbc-4901-a88b-6aa94752fb86

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

Timotejgatan 4 copy

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

top arrow