Fagersta

Teggatan 3, Vretarne, Fagersta

1 195 000 KR

5 Rok

106.4 Kvm Boarea

56.6 Kvm Biarea

1264 Kvm Tomtarea

Unik möjlighet!!! ACCEPTERAT PRIS! Först till kvarn... Underbart lantligt boende med sjöutsikt och påtaglig gårdskänsla i vackra byn Vretarne, endast drygt 90 minuter från Stockholm kan bli ditt! Just nu erbjuds en unik möjlighet att förvärva denna vackra och charmiga BESIKTADE fastighet bestående av ett äldre klassist och vackert bostadshus på 1,5 plan samt källare om 5 RoK, samt inte mindre än tre andra mycket funktionella och utvecklingsbara byggnader på tomten. Ett möjligt gästhus finns på tomten. Här bor du lugnt enskilt och fridfullt men ändå mitt i byn och mycket nära butik och service i Virsbo, någon kilometer bort. Fastigheten ger goda möjligheter till odling för eget skafferi i den välskötta uppväxta trädgården. Den händige eller konstnärligt lagde finns möjlighet att jobba på givande hobbyprojekt i snickarverkstaden. På tomten finns även hönsgård och hönshus samt plats för andra smådjur. En härlig badplats finns inom några minuters promenad från bostaden. Detta är ett boende för det fria livet och passar såväl barnfamiljen som paret som önskar ett harmoniskt boende på landet för att ladda batterierna med sann livskvalitet och som samtidigt ligger nära såväl Virsbo som Fagersta med all tänkbar service och handel.
Byn Vretarne är känd för sin goda sammanhållning och sitt aktiva byalag som verkar för bästa trivsel över generationsgränserna i byn. Ett boende för det goda livet!
Måste ses. Varmt välkomna på visning!

Beskrivning

Interiör

Huvudbyggnad Plan 1

Entré
Välkomnande rymlig hall med goda möjligheter att hänga av sig sina ytterkläder och skor. 

Badrum
Rymligt badrum utrustat med WC, dusch, handfat med kommod samt spegel ovan. 

Kök
Stort trevligt kök utrustat med kyl och frys, ugn, spis och fläkt ovan. Här finns det bra förvaring för köksredskap samt rymligt med plats för en matgrupp. 

Vardagsrum
Trevligt sällskapligt vardagsrum med öppen spis. Här finns det plats för soffgrupp och övrig möblering som önskas. 

Matrum
Invid vardagsrummet finns detta matrum som rymmer en stor matgrupp som man kan avnjuta sina måltider vid. 

Altan
Stor härlig altan, här finns det rymligt med plats för utemöbler, grill, växter och övrigt man önskar att ha. 

Plan 2

Master bedroom
Stort sovrum med plats för en stor dubbelsäng och övrig möblering som önskas. 

Sovrum 1 & 2
På övre plats finns ytterligare två sovrum, likvärdiga varandra. Det ena sovrummet är lite större än det andra. Det finns plats för säng och övrig möblering i bägge. 

Källare

Källare under stora delar av huset som inrymmer tvättstugedel, samt värmecentral och illhörande tekning & driftsutrustning. Direkt utgång till tomten från källaren. Gott om plats till förvaring samt lagring. Källardelen har god utvecklingspotential.

Fastighet

Underbar lantligt placerad fastighet med mycket gårdskänsla om 1.264 kvm mitt i byn Vretarne mellan Fagersta & Virsbo i Västmanland. Endast 16 mil från Stockholm. På fastigheten finns idag flera byggnader. Huvudbyggnaden utgörs av en charmig  röd och vit trävilla byggd i vinkel om 1, 5 plan plus källare på totalt 106,4 kvm BOA & 56,6 kvm BIA med plåtbelaggt mansardtak. Villan har hela 5 rum och kök med sovrumsavdelningarna lugnt placerade på övre plan och de inbjudande sociala ytorna samt kök och badrum i entréplanet. Källaren inrymmer bland annat en tvättstugedel samt förvaring och värmecentral. Byggnaden uppvärms med luft/vatten-värmepump som driver ett vattenburet värmesystem via radiatorer i huset. Det vattenburna värmesystemet kan vid behov och önskemål konverteras till drift via vedpanna.
Utöver huvudbyggnaden finns på tomten ytterligare tre byggnader varav ett inrymmer garage, snickarverkstad & ett utrymme som kan användas som charmigt gästhus. En annan byggnad  fungerar som förråd och vedbod, samt en tredje, f.d  timrad lada fungerar som förråd och hönshus. Intill denna byggnad finns  såväl uppbyggda hönsgård som kaningård med burar.
Lång och stor uppfart till grusad gårdsplan med gott om plats för bilar. Tomten är en klassisk uppväxt trädgårdstomt med olika träd & buskar och med möjlighet till  odling i trädgårdsland. Runt huvudbyggnaden har uteplatser skapats i flera väderstreck för långa sköna lata dagar. Önskar man bada så har man rätt att nyttja byalagets egna badplats som ligger på bekvämt promenadavstånd från hemmet. Fastigheten har anmält sig att deltaga och ingå i en kommande fiberutbyggnad som planeras göra inom en snar framtid. Huvudbyggnaden har genomgått överlåtelsebesiktning utförd av fackmän inför försäljningen. Se bifogade dokument.

Område

Fastigheten ligger fridfullt och avskilt  mitt i den ljuvliga byn Vretarne, strax söder om Fagersta. Här lever man högsta livskvalitet och har trolsk skog, porlande vatten, levande modern landsbygd och Bergslagens industri & kulturhistoria in på knuten. Dessutom är det mycket nära om man vill ta sig till såväl vatten eller vill komma in till centrala Fagersta. Miljön här inbjuder verkligen till en aktiv livsstil med naturens rika skafferi och rekreationsmöjligheter utanför köksfönstret. Byn Vretarne är känd för sin goda sammanhållning och sitt aktiva byalag som ser till att ställa till med en rad aktiviteter för stora och små under året. Byalaget har egen badplats. Byalaget har aktiviteter i  bygdegården i Västansjö Skola som även är populär att hyra för privata sammankomster och fester.

Endast dryga milen bort når man centrala Fagersta och stadsdelen Västanfors. Här finns den kända & mycket välbesökta hembygdsgården med kaffestuga, handelsbod, sommarrestaurangen Hamnkrogen, hantverk, bagarstuga och museer. Intill flyter Strömsholms kanal som ett pärlband genom stan och gör det möjligt att per båt nå Smedjebacken i norr och Mälaren i söder, och vidare till Stockholm. Nära Hembygdsgården finns även camping med servering, bad, minigolf, vattenrutchbana och en av världens främsta cable-park banor för vattenskidor och wakeboard. Världsarvet Engelsbergs Bruk och Oljeön är exempel på två andra besöksmål i staden. I Fagersta finns även allt man kan behöva i form av handel, närsjukhus, och service. Här finns ishall, idrottshallar, padelhall, parkourpark & simhall med inne och utebassänger. Här finns även en mycket välrenommerad & välskött 18-håls golfbana m.m . God barnomsorg i kommunen och såväl kommunala som populära alternativa skolor finns att välja mellan i området.

Ännu närmre Vretarne, nämligen bara någon kilometer bort ligger samhället Virsbo som erbjuder en fantastisk ICA-butik med utlämning för Apoteket och Systembolaget, Här finns även tågstation, idrottsförening , mack, skola, ridcenter samt hoetl och restaurang. Virsbo har en lång historia och har varit bebott i århundraden. Området har haft betydelse både som jordbruksområde och som en knutpunkt för handel och kommunikation på grund av sin strategiska placering. 

Här finns stora skogsområden som lockar till skogspromenader, svamp- och bärplockning samt jakt under rätt säsong. Om du är intresserad av friluftsliv har ett boende här mycket att erbjuda. En populär aktivitet är att vandra längs de många vandringslederna som slingrar sig genom skogarna, och vintern erbjuder möjligheter till skidåkning och isfiske.

Vill man ta sig till andra orter för mer shopping eller andra aktiviteter så ligger detta boende mycket strategiskt till så man snabbt  smidigt kan ta sig dit. Exempel:

Norberg: ca 25 km

Avesta: ca 45 km

Västerås: ca 60 km

Stockholm: ca 160 km

Örebro: ca 110 km

Borlänge: ca 90 km

Säfsen: ca 110 km

Sälen: ca 250 km

Fagersta har prisats för sin speciella slogan "Fagersta- Här får Du livstid". Och ett boende här, på Tegvägen 3 i Vretarne, Fagersta ger verkligen skäl för det -HÄR får Du verkligen tid att leva, med livskvalitet, fullt ut!

Besiktning

Denna fastighet har genomgått en komplett överlåtelsebesiktning av auktoriserad besiktningsman. Besiktningsprotokollet finns att läsa eller ladda ner i PDF-format i denna annonsen, under fliken dokument. Tryckt besiktningsprotokoll kommer även finnas tillgängligt att låna vid visningen.

Hittelön

Ambassadör Fastighetsmäkleri AB erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. För denna bostad utgår en ersättning om 5.000 kr. Det enda du behöver göra är att tipsa om en potentiell köpare via mail eller telefon. Köper sedan denne och affären går igenom får du ersättningen.

Fakta
 • Ägandeform

  Småhus - Friköpt

 • Adress

  Teggatan 3

 • Postnummer

  737 91

 • Rum

  5 rum och kök

 • Byggnadsår

  1937

 • Kommentar

  Uppskattning av byggnadsår! Värdeår 1960 i fast.reg.

 • Fönster

  2-glas Kopplade

 • Eldstad

  Öppen spis & vedpanna vid önskemål

 • Besiktigad

  Ja. Se protokoll!

 • Byggnadstyp

  1 1/2 plansvilla med källare

 • Uppvärming

  Frånluftsvärmepump till vattenburna radiatorer

 • Energiventilation

  Självdrag

 • Fasad

  Trä

 • Tak

  Plåt

 • Bjälklag

  Trä

 • Stomme

  Trä

 • Grundmur

  Betong

 • Murstock

  Tegel

 • Kommunalt vatten

  Enskilt vatten året om/Enskilt avlopp.

 • Plåtarbete

  Plåtisol

 • Grund

  Källargrund

 • Allmänt skick

  Normalt

 • Taxeringsvärde fastighet

  389 000

 • Taxeringsvärde tomt

  177 000

 • Taxeringsvärde totalt

  566 000

 • Taxeringsår

  2021

 • Värdeår

  1960

 • Taxeringskod

  220

 • 32

 • Fastighetsavgift

  4 245

 • Pantbrev, antal

  5

 • Pantbrev, summa

  983 000

Driftkostnader

 • El

  1417 kr/mån

 • Sotning

  82 kr/mån

 • Renhållning

  288 kr/mån

 • Försäkring

  625 kr/mån

 • Driftkostnader totalt

  2411 kr/mån

Storlek

 • Boarea

  106.4 Kvm

 • Biarea

  56.6 Kvm

 • Tomtarea

  1 264 Kvm

Budgivning:

Budgivning pågår.

Visning:

sön 3/3 14.00 - 14.30

Välkommen på visning!

619558-447-1 006
619558-447-1 010
_MG_0248
Vfretarne172_2159_18622221
619558-447-1 001

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

2 PLANRITNINGAR

Teggatan 3 entre? copy

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

Anmäl till visning

  Jag har tagit del av Ambassadörs integritetspolicy.

  top arrow