Stockholm

Sankt Eriksgatan 23, 5 tr, Kungsholmen

11 995 000 KR

3 Rok

90 Kvm

1 601 kr/mån

Våning 5 av 6

*KOMMANDE PÅ MARKNADEN*
I en skuldfri förening med väldigt låg avgift saluförs nu äntligen denna exceptionella våning som verkligen är något utöver det vanliga. Våningen har nyligen renoverats med extremt hög standard och inte lämnat något åt slumpen. Måste upplevas på plats! Välkommen hem.

Beskrivning

Interiör

Entré
Trevlig välkomnande och rymlig hall med gott om plats att hänga av sig sina ytterkläder och skor med entrégolv i Kolmårdsmarmor. Invid hallen finns en rymlig garderob som optimerar förvaringen ytterligare där även plats för barnvagn finns. Bostaden har genomgående vacker fiskbensparkett av modell chevron och ljusmålade väggar i fina behagliga kulörer. 

Vardagsrum
Fantastiskt vardagsrum i öppen social planlösning tillsammans med köket, här är det trevligt att umgås med sitt sällskap samtidigt som maten tillagas. Vardagsrummet erbjuder generöst med plats för en stor soffgrupp, matgrupp och övrig möblering efter önskemål och behov. Det är fint naturligt ljusinsläpp genom tre stora fönster. Den vackra öppna-spisen som pryder bostaden är underbar att avnjuta under kalla höst- och vinterdagar. 

Kök
Hjärtat av bostaden, ett underbart stilrent och smakfullt kök som erbjuder väldigt bra förvaring för köksutrustning samt arbetsyta för både matlagning och bakning. Köksluckor är delvis av betsad ek och ljusbeige, bänkskivan är av vacker italiensk marmor vid namn Silver Root och matchar färgsättningen väl. Köket är utrustat med kyl och frys, diskmaskin, ugn, spishäll samt fläkt ovan. Här finns även en köksö som förlänger köket med god plats för tre barstolar.

Master bedroom 
Stort trivsamt sovrum med fantastisk utsikt, gott om plats för en stor dubbelsäng och övrig möblering efter behov. Här finns det gott om förvaring i stora rymliga garderober med träinredning. Fantastiskt ljusinsläpp genom stora fönster i vinkel.

Sovrum 
Trevligt sovrum som i dagsläget används som ett barnrum. Här finns plats för både säng, skrivbord och övrig möblering efter behov. Fint naturligt ljusinsläpp genom det stora fönstret. 

Badrum 
Modernt och stilfullt badrum utrustat med WC, dusch med glasvägg, stor kommod med fantastiskt handfat av Calacatta Viola marmor och en spegel ovan. Väggar är delvis kaklade med Italienskt kakel och delvis målade, på golvet är det Ekebergsmarmor. Badrummet erbjuder gott om förvaring för hygienartiklar. 

WC
Separat stilfull WC med handfat i Calacatta Viola marmor samt spegel ovan, väggarna är målade i en fin grön kulör och på golvet är det Kolmårdsmarmor.

Tvättstuga
Golv i Ekebergsmarmor där både tvättmaskin och torktumlare finns samt plats för förvaring.

Förening

Allmänt om föreningen
BRF Kulsprutan 5 är en äkta skuldfri bostadsrättsförening i Stockholm och äger marken. Föreningen 5 består av 19 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 3 lokaler upplåtna med hyresrätt. Brf Kulsprutan 5 är ytterst välskött och har en mycket god ekonomi.

Ägande i föreningen
Delat ägande accepteras av föreningen.

Juridisk person
Föreningen accepterar ej juridisk person som köpare.

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd med nyttjanderätt.

Genomförda renoveringar
2023 - Målning takfot innergård (plåt närmast takfot)
2023 - Nedmontering fläktventkanal till tak samt uttjänt fläkt tak, lagningsarbeten puts
2023 - Uppförande spaljé på grannhusmur pga vattenskador i puts
2023 - Arbeten i källaren m.m. för att täppa till håligheter för råttor
2023 - Byte av uttjänta (samtliga) stuprör mot gata
2021 - Ny ventilation lokaler
2020 - Byte av avloppsstam i källare
2020 - Sanering oljetank krypgrund
2019 - Energideklaration
2018 - Stamspolning och bättringsmålning av trapphus
2017 / 18 - Byte av frånluftsventiler i lägenheter
2017 - Renovering av butiksskyltfönster, byte av hissbroms
2016 - Renovering av trapphus till källaren, justering av takfläkt
2015 - Del av avloppstam i lokal utbytt, finjustering av entréport
2014 - Nya maskiner till tvättstugan, injustering och byte av radiatorventiler
2013 - Fönsterrenovering mot gården, byte av värmeväxlare
2013 / 14 - Renovering av soprum
2011 - Kompletteringsmålning av yttertak
2008 / 09 - Nytt gårdsbjälklag
2007 / 08 - Trapphusrenovering
2006 - Besiktning av el-stigare
2004 / 05 - Byggnation av 2 lägenheter på vinden,
2004 / 05 - Nytt yttertak, ny tvättstuga, nytt hissmaskineri, nya källarförråd
1988 - Stambyte av avloppstammar

Planerade renoveringar
2024 - Målningsarbeten (plåttaket närmast) takfot mot gata 
2024 - Taksäkerhet - Ny brygga på en skorstenspipa (1 av 7 saknas) 
2024 - Översyn fönster mot gata i takvåningar

Gemensamma utrymmen
Föreningen har en trevlig grönskande innergård med utemöbler och grill. På gården finns även cykelparkering. Utöver det har föreningen även en tvättstuga samt soprum, ligger beläget invid tvättstugan och nås via gården.

Kabel-TV & bredband
Föreningen är ansluten till kabel-TV via Tele2 samt bredband via Stockholms Stadsnät.

Parkering
Boendeparkering råder i området. 

Föreningens ekonomi
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar. Avstämt med styrelsen 2024-06-17.

Kontroll information
Ovanstående information kommer från årsredovisning 2022 samt kontrollerat med styrelsen den 2024-06-17. Uppgifter som är av särskild vikt för spekulant bör kontrolleras med föreningen.

Indirekt nettoskuldsättning

Indirekt nettoskuldsättning: 0 KR

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens årsredovisning 2023.

Område & kommunikation

Allmänt om området
På Sankt Eriksgatan 23 bor du med ett optimalt läge mitt på Kungsholmen, precis vid Fridhemsplan, där allt du kan önska dig finns precis utanför porten. Här har du nära till Västermalmsgallerian, ett stort utbud av butiker, restauranger, apotek, matbutiker, gym och mycket mer. Trots den pulserande stadsmiljön har du även nära till grönområden. Flertalet parker såsom Kronobergsparken och den populära Rålambshovsparken ligger i närheten, och du har fina promenadstråk längs med Kungsholmsstrand och Norr Mälarstrand att utforska. Med denna blandning av stadspuls och naturnära miljöer får du det bästa av två världar.

Kommunikation
Kommunikationer i området har ett perfekt läge. Gröna och blå tunnelbanelinjerna ligger nära bostaden och det tar bara någon minut att promenera till busshållplatser som trafikeras av linjebussarna 1 och 4 samt flera andra busslinjer.

Hittelön

Ambassadör Fastighetsmäkleri AB erbjuder ett helt unikt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. För denna bostad utgår en ersättning om 5 000 kr. Det enda du behöver göra är att tipsa om en potentiell köpare via mail eller telefon. Köper sedan denne och affären går igenom får du ersättningen.

Fakta
 • Ägandeform

  Lägenhet - Bostadsrätt

 • Adress

  Sankt Eriksgatan 23, 5 tr

 • Postnummer

  112 39

 • Rum

  3 rum och kök

 • Byggnadsår

  1907

 • Förråd

  Källarförråd

 • Tv/internet

  Tele2 / Stockholms stadsnät

 • Lägenhetsnummer LMV

  1502

 • Våning

  5 av 6

 • Hiss

  Ja

 • Byggnadstyp

  Flerfamiljshus

 • Uppvärming

  Fjärrvärme

 • Avgift

  1 601 kr/mån

 • Ingår i avgiften

  Värme, vatten, bredband & kabel-TV (basutbud)

 • Andelstal, ägande

  3.48049%

 • Andelstal, förening

  3.45827%

Energi

 • Energistatus

  Utförd

 • Energiprestanda

  146 kWh/m2 och år

 • Energiklass

  E

 • Registrerad

  2019-10-14

Förening

 • Förening

  Brf Kulsprutan nr.5

 • Org.nr

  716417-9900

Storlek

 • Boarea

  90 Kvm

 • Kommentar

  Enligt föreningens lägenhetsregister är bostaden registrerad som 3 rok om 87 kvm men uppmätt till 90 kvm (se bifogat mätbevis under dokument)

Budgivning:

Kontakta mäklaren om budgivning.

Visning:

Kontakta mäklaren för visning.

L1420708
L1420698
L1420678
L1420689
L1420666

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

Sankt Eriksgatan 23 copy

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

top arrow