Stockholm

Roslagsgatan 17, Vasastan

BUD

3 Rok

75 Kvm

1 383 kr/mån

Våning 2 av 5

Kommande på marknaden. Ytterst välplanerad sekeskiftestrea i en skuldfri förening med absolut toppläge i Vasastan med flertalet restauranger i området. Stor och solig balkong med plats för utemöbler, växter eller annan önskvärd möblering, föreningen godkänner att man får grilla på balkongen. Elegant fungerande kakelugn och öppen spis som skapar charm i lägenheten. Högt i tak, vackra stuckaturer och fiskbensmönstrat ekparkett som är genomgående i hela lägenheten. Ett trivsamt boende med gott om förvaring och väggar målade i grå/beige nyans. Lägenheten är genomgående med direkt ljusinsläpp från två olika väderstreck. Optimalt planerad med ett badrum och en gäst-wc. Modern och stilfull bostad som måste upplevas på plats.

Beskrivning

Interiör

Hall
Ljus och välkomnande hall med gott om plats för avhägning och förvaring. Vackert fiskbensmönstrat ekparkett som är genomgående i hela lägenheten.

Kök
Smakfullt och påkostat kök med gott om förvaring och arbetsyta med exklusiv stenskiva. Utrustat med diskmaskin, kyl/frys, induktionshäll, fläkt och ugn. Plats för mindre matbord eller annan möblering. I köket finns även en fungerande öppen spis som skapar charm och en hemtrevlig känsla. 

Vardagsrum
Plats för större matbord, soffgrupp eller annan önskvärd möblering. Fungerande och unik kakelugn som skapar charm i lägenheten. Rikligt med ljusinsläpp från de stora fönsterpartiet. Högt i tak, eleganta vägglister, vackert fiskbensmönstrat ekparkett samt väggar målade i beige nyans. 

Sovrum
Rymligt sovrum med gott om plats för förvaring. Plats för dubbelsäng, sängbord och skrivbord. Stor och solig balkong som ligger i anslutning till sovrummet och belägen mot föreningens idylliska innergård. Plats för utemöbler, växter eller annan önskvärd möblering på balkongen. Badrummet ligger i anslutning till sovrummet. 

Sovrum/Kontor
Plats för dubbelsäng, skrivbord eller annan önskvärd möblering. Rummet är beläget mot föreningens trivsamma innergård. Vackrt fiskbensmönstrat ekparkett och lister på väggarna. Här finns det även tvättmaskin och en garderob.

Inre hall
I hallen som tar dig till sovrummet och vardagsrummet finns det gott om förvaring i form av en garderob och en platsbyggd garderob. Högt i tak, vackra speglade dörrar och elegant trägolv som skapar en trivsam känsla i lägenheten.

Badrum
Exklusivt badrum med golv och väggar i grå sten. Utrustat med golvvärme, handdukstork, inbyggd dusch med glasväggar, vägghängd toalett, kommod och spegel. 

Gäst-wc
Stilfull wc och utrustat med golvvärme, handfat och vägghängd toalett. Ligger i anslutning till hallen.

Förening

Allmänt om föreningen
BRF Baggen 14 är en äkta och skuldfri bostadsrättsförening som äger marken. Föreningen förvaltar både gathuset och gårdshuset. Föreningen förvärvade fastigheten år 1989 och upplåter 29 lägenheter med bostadsrätt, 4 lokaler med hyresrätt och 1 hyresrätt. Hyresrätten är än dold tillgång för föreningen. Föreningen har en väldigt god ekonomi, ca 3 miljoner kronor i kassan och är därmed skuldfri. Föreningens ekonomiska förvaltare sköts av Fastighetsägarna Service Stockholm AB. Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Brandkontoret.

Ägande i föreningen
Delat ägande accepteras av föreningen.

Juridisk person
Föreningen accepterar ej juridisk person som köpare.

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd med nyttjanderätt.

Genomförda renoveringar
2019 - OVK, godkänd.
2018 - Ommålning av båda taken.
2017 - Taksäkerhet.
2016 - Modernisering av hiss.
2015 - Puts och renovering av fasad gårdshuset.
2013 - Installation av eluppvärmning i stuprör på gatuhuset mot gården.
2006 - Stambyte (vatten och avlopp) i merparten av lägenheterna.
2002 - Renovering av gårdar.
2000 - Balkonger (2011 ytterligare 5 balkonger och 2016 ytterligare 1).
1998 - Ombyggnad av vind i gatuhus till 2 st lägenheter.
1990 - Nytt tak på gårdshus.
1985 - Nytt tak på gatuhus.

Planerade renoveringar
Fasadrenovering, vilket år detta kommer att ske är inte beslutat.

Gemensamma utrymmen
Föreningen har en gemensam innergård med uteplats och grill. Gemensam tvättstuga och cykelställ på gården.

Kabel-TV & bredband
Föreningen är ansluten till kabel-TV via Tele2 samt bredband via Ownit. 

Parkering
I området råder boendeparkering. För mer information se: https://parkering.stockholm/boendeparkering/.

Föreningens ekonomi
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar. Avstämt med styrelsen 2024-03-20.

Kontroll information
Ovanstående information kommer från årsredovisning 2022 samt kontrollerat med styrelsen den 2024-03-20. Uppgifter som är av särskild vikt för spekulant bör kontrolleras med föreningen.

Indirekt nettoskuldsättning

Indirekt nettoskuldsättning: 0 KR

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens årsredovisning 2022. 

Område & kommunikation

Allmänt om området
Absolut toppläge i Vasastan med närhet till Birger Jarlsgatan, Odenplan och vackra grönområden. Flertal restauranger och cafeér i närheten så som Den gamle och havet, L'Avventura, Agrikultur, Mahalo, Á la lo samt Meno Malé. Matbutiker och all service finns runt hörnet. Mycket goda träningsmöjligheter med ett gediget utbud av gym, bland annat Sats Tulegatan och Sats Odenplan samt Nordic Wellnes. Närhet till Stockholms universitet, KTH, Handelshögskolan och Berghs School of Communication. Ett stenkast till badplatsen Brunnsviken, promenadavstånd till grönska och natur i form av Hagaparken och Vanadislunden. 

Kommunikationer
I närheten finns ett stort utbud av kommunikationer. Odenplan är en knutpunkt för lokaltrafik i Vasastan med entré till tunnelbanestationen Odenplan och pendeltågsstationen Stockholm Odenplan, samt flertalet bussar som tar dig smidigt över hela stan såsom buss 2, 4, 42, 47, 72 med flera. För den som planerar lite längre resor finns även hållplats för Arlandabussen vid S:t Eriksplan. För den som föredrar att cykla är det smidigt att ta sig runt i city med cykeln. 

Hittelön

Ambassadör Fastighetsmäkleri AB erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. För denna bostad utgår en ersättning om 5.000 kr. Det enda du behöver göra är att tipsa om en potentiell köpare via mail eller telefon. Köper sedan denne och affären går igenom får du ersättningen.

Fakta
 • Ägandeform

  Lägenhet - Bostadsrätt

 • Adress

  Roslagsgatan 17

 • Postnummer

  113 55

 • Rum

  3 rum och kök

 • Byggnadsår

  1907

 • Balkong

  Balkong

 • Förråd

  Källarförråd

 • Eldstad

  Kakelugn, Öppen spis

 • Tv/internet

  Tele2 / Ownit

 • Lägenhetsnummer

  0009

 • Lägenhetsnummer LMV

  1201

 • Våning

  2 av 5

 • Hiss

  Ja

 • Byggnadstyp

  Flerfamiljshus

 • Uppvärming

  Direktverkande el

 • Energiventilation

  Självdrag

 • Avgift

  1 383 kr/mån

 • Ingår i avgiften

  Kallvatten, bredband & TV (basutbud)

 • Andelstal, ägande

  4.22168870%

 • Andelstal, förening

  4.22178000%

 • Pantsättningsavgift

  573 kr/pantbrev

 • Överlåtelseavgift

  1433 kr

Energi

 • Energistatus

  Utförd

 • Energiprestanda

  179kWh/m2ochår

 • Energiklass

  G

 • Registrerad

  2022-05-30

Förening

 • Förening

  Brf Baggen 14

 • Org.nr

  716403-4055

Driftkostnader

 • Personer i hushåll

  2

 • El

  1250 kr/mån

 • Försäkring

  200 kr/mån

 • Driftkostnader totalt

  1450 kr/mån

Storlek

 • Boarea

  75 Kvm

 • Kommentar

  Lägenheten är registrerad som 74 kvm men uppmätt till 75 kvm. Se bifogat mätbevis. Lägenheten är ombyggd till 3 RoK, registrerad som 2 RoK.

Budgivning:

Kontakta mäklaren om budgivning.

Visning:

Kontakta mäklaren för visning.

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

Planritning

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

top arrow