Fagersta

Rösbacken 6, Meling, Västanfors

1 245 000 KR

4 Rok

135 Kvm Boarea

76 Kvm Biarea

1318 Kvm Tomtarea

Unikt tillfälle! Just nu saluförs denna BESIKTADE villa med högt läge på attraktiv adress i vackra Meling/Västanfors!. Smakfullt inredd och delvis renoverad bostad om 4 rum och kök, badrum, nygjord bastu/relax, tvättstuga samt stort paraktiskt dubbelgarage. Allt fördelat på 1,5 plan med källare. Ljusa fräscha färger och mycket inbyggd förvaring.samt solbadande altan, balkong och uterum. Härlig trädgård och stor grusad plan vid vägs ände för utomhusparkering. Nära till grönska för njutning och rekreation under långa sköna dagar! Detta är verkligen ett hem för lugn & trivsel för hela familjen. Den trevliga planlösningen separerar generösa & välkomnande sociala utrymmen med privata bostadsdelar på ett fint unikt sätt. Bostaden ligger mycket lugnt men ändå centralt & med alla bekvämligheter och service, skolor och barnomsorg nära inom räckhåll. Man har bara en kort promenad till stärkande idrottsaktiviteter vid Västanfors IP. Detta hem måste upplevas. Varmt välkomna på visning!

Beskrivning

Interiör

ENTRÉPLAN

Hall:
Stor välkomnande hall mär man kommer in från altandelen med fantastiskt ljusinsläpp och gott om plats för möblering, avhängning och förvaring. Redan här infinner sig husets trevliga känsla och harmoni.Ljusa & smakfulla färg och materialval. Vidare från hallen möter man löket och passerar det charmiga och tidstypiska trapphuset som leder till övre plan och källarplanet.

Kök:
Mycket trevligt  välutrustat kök med ljusinsläpp och utsikt i två väderstreck. Rejält tilltagen matplats för 4-6 personer. Stora arbetsytor allt man kan önska och vackra färg/materialval

Vardagsrum:
Stort och härligt vardagsrum med fantastiska fönsterpartier. Här finns plats för hela familjens sociala samvaro och mys med stor soffgrupp och övrig vardagsrumsmöblering. Här inne finns även utrymme för att möblera en mycket stor och trevlig  matsalsdel för att ta emot gäster och mingala med större sällskap. Överallt härliga ljusa färger mixat med avbrytande detaljer.

WC:
Ovanligt Stor wc-yta med toalett och handfat och palts för klädvård.

ÖVRE PLAN

Övre hall:
Ljus och välkomnande yta öven här uppe med palts för inredning. Denna övre hall leder vidare dels till de två sovrummen och ut på balkongen som är placerad över husets entré.

Master Bedroom:
Helt avskilt och privat master bedroom med fina ljusinsläpp och i övrigt en mer dov och lugnande färgsättning. Plats för stor dubbelsäng, och all övrig sovrumsmöblering. Här inne finns även en mycket stor platsbyggd garderobslösning med plats till det mesta.

Sovrum 2:
Rejält väl tilltaget sovrum även här  med plats för stor säng och sovrumsmöblering. Härifrån nås även förvaring och inspektion i husets kattvind.

KÄLLARPLAN

Nedre hall/klädvård:
Praktisk yta med förvaring goch arbetsbänkar samt acces härifrån till källarplanets utrymmen.

Badrum/ Bastu/Relax:
Här finns huets fantastiska senaste tillskott... Ytterst smakfullt utformat badrum av senaste moderna stil. Setn glas och stål ger en lite "rough" men ändå ytterst skönt intryck och ger känsla av botiquehotell. Toalett &handfat med kommod och vacker spegelinstallation med inbyggd belysning. Därtill en lyxig stor duschyta, för att inte tala den stora lyxiga bastum med väggar av rökfärgat glas. Återhämtning här nere stavas livskvalitet. 
Utrymmet rymmer även praktisk utrustning för en familj såsom tvättmaskin och torktumlare.

Pannrum:
Tilltager tum där pelletsbrännaren finns och plats för förvaring av pellets.

Dubbelgarage:
Vidare passage från nedre hall till det stora dubbelgaraget med palts för såväl två bilar samt ytor för hemmafix & hobby.

Välkommen hem!

Fastighet

Härligt högt placerad tomt med behändig trädgård, praktisk grusad plan för parkering och tilltalande  äldre villa byggd i sluttning. Del av huset utgör ett mycket stort dubbelgarage för parkering eller hobbyverksamhet. Härligt fristående inglasat uterum. Huset har byggts till under 1970-talet. Lättskött trädgårdstomt med allehanda frukt & bärbuskar. På tomten finns även en generöst tilltagen fristående trädgårdsförrådsbyggnad.
Lugnt och trevligt läge utan förbipasserande trafik.

Senaste utförda renoveringar:

2023: Ny rökkanal i rostfritt stål i skorstenen.
2021: Nytt badrum & Bastu in källaren.
2020: Dränering av hus, 100mm Isodrän.
2020: Nya avloppsrör i källare.
2019: Fönster bytta till treglas (sista etappen).

Fastigheten har genomgått en överlåtelsebesiktning inför försäljningen. Protokollet finns i annonsen att ladda ner och läsa, se under fliken "dokument". Dessutom kommer besiktningsprotokollet att finnas till hands vid visningen.

Område

Fagersta kommun i Bergslagen med sina ca 13.000 invånare ligger oerhört vackert i norra Västmanland. Staden har en lång och rik industritradition inom stål och järn, vilket än idag genomsyrar näringslivet i staden med en rad världsledande företag inom denna sektor. Fagersta tätort utgörs egentligen av två  vackra bruksorter som vuxit samman, Fagersta och Västanfors som sedan 1944 är en stolt gemensam kommun.

I 
Västanfors finns ett litet centrum med en stor välsorterad matbutik, småbutiker, optiker, pizzerior och populära restauranger med mera. Här ligger även Fagersta Central som är resecentrum i Fagersta. Västanfors Hembygdsgård med sitt vackra läge i Västanfors är ett populärt utflyktsmål med museistugor, herrgårdsmuseum, handelsbod, guidade visningar och kaffestuga. Västanfors IP i stadsdelen är av tradition den givna platsen där åtskilliga generationer fått sin idrottsliga fostran och fritidsaktiviteter. Såväl kommunal skola i välskötta Mariaskolan och god barnomsorg. dessutom finns som alternativ dem mycket populära Lindgårdsskolan i stadsdelen.  Här är det alltid nära till naturen med många promenadstråk. Sjön Aspen har badplats vid Simbadet. Där finns även en stor hundrastgård att lufta din fyrbente vän i. I närområdet ligger även Fagerstas välrenommérade båthamn. En gångbana finns för en trevlig promenad längs strandpromenaden. Sjön aspen är även en del av farleden för Strömsholms kanal som gör att man härifrån kan ta sig hela vägen till såväl Smedjebacken i ena riktningen, som till Mälaren och vidare till Stockholm eller ännu längre om man så vill.

Från Fagersta Centralstation tar man sig snabbt och enkelt till bl.a. Stockholms Central (ca 2 tim), Västerås (ca 1 tim) och Gävle ca 1,5 tim). Från Centralstation går även bussar mot Västerås, Ludvika, Avesta mm. 

Vill man ta sig till andra orter  med bil för mer shopping eller andra aktiviteter så ligger detta boende mycket strategiskt till så man snabbt  smidigt kan ta sig dit. Exempel:

Norberg: ca 15 km

Avesta: ca 35 km

Västerås: ca 60 km

Stockholm: ca 160 km

Örebro: ca 100 km

Borlänge: ca 80 km

Säfsen: ca 100 km

Sälen: ca 240 km

Fagersta har prisats för sin speciella slogan "Fagersta- Här får Du livstid". Och ett boende här på Sjöhagsvägen 35, ger verkligen skäl för det -HÄR får Du verkligen tid att leva, med livskvalitet, fullt ut! 

Hittelön

Ambassadör Fastighetsmäkleri AB erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. För denna bostad utgår en ersättning om 5.000 kr. Det enda du behöver göra är att tipsa om en potentiell köpare via mail eller telefon. Köper sedan denne och affären går igenom får du ersättningen.

Ambassadör Fastighetsmäkleri AB - Ett bättre mäkleri helt enkelt!

Fakta
 • Ägandeform

  Småhus - Friköpt

 • Adress

  Rösbacken 6

 • Postnummer

  737 33

 • Rum

  4 Rum och kök

 • Byggnadsår

  1934

 • Fönster

  3-glas Isolerglas

 • Byggnadstyp

  Småhus/ Enbostadshus

 • Uppvärming

  Driftskälla: Pelletspanna. Värmevärare: Vattenburna radiatorer.

 • Energiventilation

  Självdragsventilation

 • Fasad

  Trä

 • Tak

  Betongpannor / Plåt

 • Bjälklag

  Trä/Betomg

 • Stomme

  Trä

 • Grundmur

  Betong

 • Murstock

  Tegel

 • Kommunalt vatten

  Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.

 • Plåtarbete

  Plåtisol

 • Grund

  Källargrund, Betong

 • Allmänt skick

  Gott

 • Taxeringsvärde fastighet

  512 000

 • Taxeringsvärde tomt

  195 000

 • Taxeringsvärde totalt

  707 000

 • Taxeringsår

  2021

 • Värdeår

  1944

 • Taxeringskod

  220

 • 27

 • Fastighetsavgift

  5 303

 • Pantbrev, antal

  7

 • Pantbrev, summa

  923 000

Driftkostnader

 • Värme

  1850 kr/mån

 • El

  1000 kr/mån

 • Vatten/Avlopp

  279 kr/mån

 • Sotning

  32 kr/mån

 • Renhållning

  165 kr/mån

 • Försäkring

  650 kr/mån

 • Driftkostnader totalt

  3976 kr/mån

Storlek

 • Boarea

  135 Kvm

 • Biarea

  76 Kvm

 • Tomtarea

  1 318 Kvm

Budgivning:

Budgivare 2

1 100 000 kr

Budgivare 1

1 000 000 kr

Visning:

Kontakta mäklaren för visning.

DJI 0025
DJI 0027
MG 6337
Fyrskeppsvagen 110 1933 17955769
DJI 0026

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

3 PLANRITNINGAR

Rösbacken 6 EP copy

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

top arrow