Botkyrka

Ribacken 30, Ribackens Fritidsby, Grödinge, Vårsta

1 745 000 KR

3 Rok

60 Kvm Boarea

303 Kvm Tomtarea

Äntligen på marknaden. -Populära stugområdet Ribackens kanske allra bästa läge!
Detta välskötta smultronställe med underbar behändig tomt och med hela cirka 60 kvm boarea vilket är betydligt större än de flesta andra i området, genom sin godkända attefallstillbyggnad saluförs just nu. Planlösningen är synnerligen tilltalande med 3 r.o.k, stora ljusinsläpp & fina materialval passar såväl den mindre som den lite större familjen. Här finns plats och möjlighet för vila, mys, friluftsliv, rekreation och sann livskvalitet året runt. Goda förvaringsmöjligheter och fristående gäststuga med förrådsdel. Perfekt avstånd till centrala Stockholm. Måste ses. Varmt välkomna på visning!!

Beskrivning

Interiör

Ytterst smakfull byggnad  och sidobyggnad med många smarta lösningar och extra kvadratmetrar utöver boytan. Välskött, välrenoverat och smakfulla materialval rakt igenom. Kanske områdets mest påkostade hus med bästa och trevligaste läge.

Hall:

Djup och mycket välkomnande hall med rejält fönster som ger härligt ljusflöde. Vackert ljusbrunt laminatgolv, samt vitmålade träväggar & vitt panelinnertak. I hallen finns gott om plats för avhängning & förvaring. Hallen rymmer även plats för ytterligare möblering,

Kök:

Stort ljust och vackert kök i öppen planlösning mot vardagsrummet i lantlig stil med mörka bänkskivor utrustat med spishäll, ugn, köksfläkt samt kyl/frys. Gott om skåpförvaring och goda arbetsytor samt stor mobil köks-ö. Utgång till terrassen från köket. Ljusa väggar och tak samt ett snyggt och praktiskt laminatgolv i en ljusbrun nyans på golvet. 

Storstuga:

Mycket stor ljus och öppen yta i anslutning till köksdelen med plats för all önskvärd möblering såsom soffgrupp med bord, hyllor och matsalsmöbler. Helt underbar utsikt genom såväl de stora vackert spröjsade fönstren  samt dubbelfönsterdörrarna som leder ut till terrassen och vidare ut på tomten samt mot entrén till gästhuset.

Sovrum:

Stort lugnt romantiskt och harmoniskt sovrum i den senast tillbyggda delen av huset. Här finns plats för stor dubbelsäng nattduksbord och förvaring. Rejäla fönster även i denna del ger en härlig känsla. Sovrummet präglas av lugna färger och har vackra portalformade spegeldörrar i ingången.

TV/Vardagsrumsdel:

I ett separerat utrymme intill vardagsrum och kök finns detta rum med plats för mysigt häng. Här finns plats för stor soffa TV-möbler och förvaring. Här avslutar du en härlig dag på bästa sätt uppkrupen med en god kopp te eller ett glas vin i soffan när skymningen sänker sig stämningsfullt utanför.

Gäststuga:

Vid sidan av huvudbyggnaden finns en mycket mysig sidobyggnad som inretts till en vacker gäststuga med plats för stor dubbelsäng, förvaring och viss annan möblering. Samma smakfulla stil och känsla här inne som i huvudhuset. I samma byggnad finns ett stort praktiskt förråd med separat ingång.

Välkommen hem!

Fastighet

Välkommen till Ert nya fritidsnöje på Ribacken i natursköna Malmsjö/Grödinge. Här, endast en kort resa från centrala Stockholm finner man all lugn återhämtning och närhet till naturen som är framtidens bristvara. Här kan Du finna ro & låta den sanna livskvaliteten frodas under ljuvliga skogspromenader eller påtande i den mycket mysiga och behändiga egna trädgården.
Denna bostad har bästa centrala men fria läge i Ribackens populära stugområde, som bjuder på god sammanhållning, gemensam service och aktiviteter.
Bostaden har genomgående 3-glasfönster och är extra väl isolerat för god energihushållning och nyttjande året om.

Den tilltalande tomten är på 303 kvm trädgårdstomt som angränsar till allmänning på två sidor, och har fri vidsträckt utsikt över grönområde åt ena hållet och skogsmark åt andra hållet vilket ger en känsla av enskilt läge och förhöjer den lantliga känslan.Tomten är Inhängnad med trästaket. Här finns frukträd buskar & rabatter med blommande växter och egna odlingsmöjligheter sida vid sida med mysiga sitthörnor, platser för trädgårdsbänkar och terrasser.

Huvudbyggnaden är mycket välunderhållen och har en godkänd attefallstillbyggnad på ca 15 kvm (något som är ovanligt i området) vilket gör huset extra rejält och mycket flexibelt i sin användning. Utöver huvudbyggnaden finns en mycket smakfullt utformad gäststuga med separat stor förrådsdel på tomten. Byggnaden har terrass byggd runt om med flera platser för sittgrupper och utekök. Underbart solläge hela dagen.

Boende här har tillgång till stugområdets servicebyggnader med  bl.a. vattentoaletter och duschar under hela året.

Möjlighet finns för den som så önskar att arrendera mer tomtmark.

Område

Här finns stora skogar med ett rikligt utbud av både svamp och bär. Det finns hela 11 naturreservat i Grödinge med fina vandringsleder och ett flertal sjöar och badplatser. Badplats ligger ca 300 m bort i Malmsjön. I området finns många fina promenadstråk.

I Vårsta C ca 5 min bort med bil finns en matbutik och restauranger samt en blomsteraffär. I Tumba Centrum hittar man all service som behövs i vardagen. Från Ribackens stugby har du ca. 20 minuters promenad till närmsta busshållplats. Buss 783 tar dig till Vårsta C, Södertälje C, Nynäshamn.

Från Vårsta C går buss till Tumba där man kan ta pendeltåget till Stockholm C.  Resan tar ca 40 min.

Med bil tar det ca 30 min från Stockholm till stugan, till Södertälje tar man sig på ca 10-15 min.

Hittelön

Ambassadör Fastighetsmäkleri AB erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. För denna bostad utgår en ersättning om 5.000 kr. Det enda du behöver göra är att tipsa om en potentiell köpare via mail eller telefon. Köper sedan denne och affären går igenom får du ersättningen.

Ambassadör Fastighetsmäkleri AB - Ett bättre mäkleri helt enkelt!

Fakta
 • Ägandeform

  Småhus - Friköpt

 • Adress

  Ribacken 30

 • Postnummer

  147 91

 • Rum

  3 rum och kök

 • Byggnadsår

  1986

 • Fönster

  3-glas

 • Uppvärming

  Luft/luftVärmepump

 • Energiventilation

  Självdrag

 • Fasad

  Trä

 • Tak

  Papp

 • Bjälklag

  Trä

 • Stomme

  Trä

 • Kommunalt vatten

  Kommunalt/Enskilt sommarv/Avlopp saknas.

 • Plåtarbete

  Plåtisol

 • Grund

  Plintar

 • Allmänt skick

  Gott

 • Taxeringsvärde fastighet

  341 000

 • Taxeringsvärde tomt

  350 000

 • Taxeringsvärde totalt

  691 000

 • Taxeringsår

  2021

 • Värdeår

  1986

 • Taxeringskod

  220

 • 15

 • Fastighetsavgift

  5 183

 • Pantbrev, antal

  2

 • Pantbrev, summa

  500 000

Storlek

 • Boarea

  60 Kvm

 • Kommentar

  Därtill separat gäststuga/förrådsbyggnad om ca 15 kvm. Boytan är ungefärlig och baseras på säljarens upgifter.

 • Tomtarea

  303 Kvm

Budgivning:

Budgivare 1

1 675 000 kr

Budgivare 2

1 650 000 kr

Budgivare 1

1 625 000 kr

Budgivare 2

1 600 000 kr

Budgivare 1

1 575 000 kr

Visning:

Kontakta mäklaren för visning.

Ridbacken 30 41
Ridbacken 30 29
Ridbacken 30 01
Hasselbacken_710_2395_19660017
Ridbacken 30 43

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

all_floors_30_ribacken_gr_dinge_with_dim

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

top arrow