Knivsta

Margaretavägen 55, Centralt, Knivsta

3 349 000 KR

4 Rok

135 Kvm

4 588 kr/mån

Välkommen till denna spektakulära etagelägenhet i ett vackert tegelhus anno 1916 som renoverades 2021. Med imponerande takhöjd och stora fönster som släpper in gott om ljus med häftig arkitektur med detta skapar en New York-känsla över hela bostaden. Denna fyra disponerar 135 välplanerade kvadratmeter som erbjuder genomgående moderna inslag. Öppen planlösning mellan kök, matplats och det nedre vardagsrummet inbjuder till socialt umgänge och gör det till ett nöje att bjuda hem gäster på middag. Det nya köket är påkostat och genomtänkt med fina materialval. Alla tänkbara bekvämligheter såsom tre sovrum, två badrum, två vardagsrum, tvättmaskin & torktumlare samt diskmaskin i köket och gott om förvaring i garderober. Denna bostad måste upplevas på plats.

Med sitt strategiska läge, mitt emellan Uppsala och Stockholm och med Arlanda in på knuten, erbjuder Knivsta ett av Sveriges bästa lägen. Bo i underbar miljö med naturen och vattnet precis utanför dörren. Samtidigt en kort promenad når man Knivsta Centrum med all tänkbar service och tågstationen. Tåget tar ca 10 min till Arlanda & Uppsala samt ca 30 min till Stockholm. Även för den bilburna är det smidigt att komma ut på E4:an.

Föreningen accepterar juridisk person.

Varmt välkomna till ett boende utöver det vanliga och ett område som har det mesta.

Beskrivning

Interiör

Entré
Trevlig välkomnande hall med plats att hänga av sig sina ytterkläder och skor. När du kommer in i lägenheten möts du direkt av den fantastiska öppna planlösningen och charmiga virveltrappan som tar dig upp till övre plan. Lägenheten har fint ljusinsläpp genom stora fönster, vitmålade väggar och parkettgolv på golvet - förutom i badrummen som är helkaklade.

Vardagsrum 1
Sällskapligt vardagsrum som erbjuder gott om plats för soffgrupp och övrig möblering som önskas. Vardagsrummet är i öppen social planlösning med köket och matplatsen som skapar utrymme för socialt umgänge. 

Kök / Matplats 
Modernt smakfullt kök med gråa köksluckor, det finns gott om plats för köksförvaring och plats för matlagning samt bakning. Köket är utrustat med kyl och frys, diskmaskin, bekväm och praktisk disko, inbyggd mikrovågsugn, ugn, spishäll samt fläkt ovan. Köket erbjuder platser vid köksbänken, där man kan slå sig ner på höga stolar och avnjuta sina måltider. Matplatsen invid köket erbjuder även gott om utrymme för en stor matgrupp.

Sovrum 1
Trivsamt stort sovrum med plats för en dubbelsäng och övrig möblering som önskas, fint ljusinsläpp genom två stora fönster. Här erbjuds gott om plats förvaring i stora garderober med gråa dörrar. Man når badrummet direkt via detta sovrum. 

Badrum 1
Stort helkaklat modernt badrum med stort fönster som släpper in väldigt fint naturligt ljusinsläpp. Badrummet är utrustat med WC, dusch med glasdörrar, tvättmaskin, torktumlare, handfat med kommod samt spegel ovan. På väggarna är det vitt kakel och på golvet är det grått klinker. 

Övre plan

Vardagsrum 2
När man kommer upp för den vackra spiraltrappa till övre plan nås man av den öppna sociala vardagsrummet. Här erbjuds gott om plats för soffgrupp och övrig möblering som önskas. 

Badrum 2
Stort helkaklat badrum utrustat med WC, dusch med glasväggar, handfat med kommod samt spegel ovan. På väggarna är det vitt kakel och på golvet är det grått klinker. 

Sovrum 2
Stort mysigt och rymligt sovrum med plats för en stor dubbelsäng och övrig möblering som önskas.

Sovrum 3
Trivsamt ljust och rymligt sovrum, likvärd sovrum 2 med plats för en dubbelsäng och övrig möblering som önskas. 

Förening

Allmänt om föreningen
BRF Walloxen Knivsta är en äkta bostadsrättsförening i Knivsta och föreningen äger marken. Brf Walloxen har 96 st bostadslägenheter och 4 st bostadsrättslokaler, med byggår 2021. Föreningen består av 7 byggnader. En radhuslänga med 7 st Sjöradhus, Länkbyggnad med 35 lägenheter och 4 bostadsrättslokaler, Djungelhus med 15 lägenheter, Vården med 19 lägenheter, Gamla skolan med 12 lägenheter, Bunkern med 4 lägenheter, Annexet med 3 lägenheter samt tegelhuset med en lägenhet. Föreningen ligger endast 100 meter från sjön Valloxen, har en vacker park och är omgiven av fina skogsområden. Härifrån är det en kort promenad till Knivsta centrum med serviceutbud och tågstation.

Ägande i föreningen
Delat ägande accepteras av föreningen.

Juridisk person
Föreningen accepterar juridisk person, kan godkännas efter styrelsens prövning.

Genomförda renoveringar
Inga renoveringar är genomförda då fastigheten är relativt nybyggd.

Planerade renoveringar
Föreningen planerar renoveringar av tak, fasad och några ytterdörrar som behöver bytas.

Gemensamma utrymmen
Föreningen har cykelförråd och barnvagnsförråd för medlemmar att nyttja. 

Kabel-TV & bredband
Föreningen har bredband via fiber 400/100 Mbit/s och TV med analoga mellanpaketet från KnivstaNet. 

Parkering
I föreningen finns 55 parkeringsplatser, 29 garageplatser, varav 8 har elbilsladdning samt 3 MC platser i garaget. Parkeringsplats kostar 500 kr/månad, garageplats kostar 1250 kr/mån. MC plats kostar 400 kr/mån. Kösystem tillämpas. 

Föreningens ekonomi
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar. Avstämt med styrelsen 2024-05-16.

Kontroll information
Ovanstående information kommer från årsredovisning 2022 samt kontrollerat med styrelsen den 2024-05-16. Uppgifter som är av särskild vikt för spekulant bör kontrolleras med föreningen.

Indirekt nettoskuldsättning

Indirekt nettoskuldsättning: 1 230 369 KR

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens årsredovisning 2022.

Område & kommunikation

Allmänt om området
Centralt beläget i Knivsta får du en barnvänlig miljö med naturen som granne. Hundra meter från bostaden ligger sjön Valloxen, som lockar med härliga bad på sommaren och skridskoåkning när vintern kommer. Området erbjuder ett gott utbud av förskolor och skolor, och den nya imponerande arenan för idrott och kultur, CIK, ger ytterligare möjligheter till aktiviteter. Naturen är alltid nära, med skogspartier, motionsspår och till och med en BMX-bana inom räckhåll. För de som älskar att utforska vattendrag finns även Mälaren en bit bort. 

Närservice
Serviceutbudet i Knivsta imponerar med flera banker, välkända matvarubutiker som ICA Kvantum och Willys, Systembolaget, frisörsalonger, bagerier och en rad mindre butiker. För matälskare finns det också ett antal restauranger att välja bland, där Adas Kolgrill vid stationen särskilt rekommenderas för en god lunch eller middag.

Kommunikation
Knivsta är också utmärkt för pendlare, med bekväma förbindelser till Uppsala, Arlanda och Stockholm. På bara några minuters avstånd når du E4:an med bil, medan tågstationen trafikeras av både SJ och SL. Resorna tar dig snabbt och smidigt till Stockholm på 27-29 minuter, till Arlanda på 8 minuter och till Uppsala på 10 minuter. För dem som anländer med bil finns generösa pendlarparkeringar vid tågstationen, medan parkering i Knivsta centrum regleras med p-skiva för att underlätta för besökare och invånare.

Fakta
 • Ägandeform

  Lägenhet - Bostadsrätt

 • Adress

  Margaretavägen 55

 • Postnummer

  741 44

 • Rum

  4 rum och kök

 • Byggnadsår

  1916 (nyrenoverat 2021)

 • Kommentar

  Ombyggnad/renovering år 2021

 • Tv/internet

  KnivstaNet / Fiber (400/100 Mbit/s)

 • Lägenhetsnummer

  L26

 • Byggnadstyp

  Flerfamiljshus

 • Avgift

  4 588 kr/mån

 • Ingår i avgiften

  Bredband via fiber 400/100 Mbit/s & TV med analoga mellanpaketet från KnivstaNet

 • Ingår ej i avgiften

  Obligatoriskt tillägg för vatten om 609 kr/mån samt 1254 kr/mån för värmetillägg

 • Andelstal, ägande

  1.36032 %

 • Andelstal, förening

  1.39949%

 • Pantsättningsavgift

  573 kr/pantbrev

Energi

 • Energistatus

  Ej utförd

 • Energiklass

Förening

 • Förening

  BRF Walloxen Knivsta

 • Org.nr

  769638-8441

Driftkostnader

 • Värme

  1254 kr/mån

 • El

  400 kr/mån

 • Vatten/Avlopp

  609 kr/mån

 • Driftkostnader totalt

  2263 kr/mån

 • Kommentar

  Schablonberäknad; El

Storlek

 • Boarea

  135 Kvm

 • Kommentar

  5 rok enligt lägenhetsförteckningen

Budgivning:

Kontakta mäklaren om budgivning.

Visning:

sön 2/6 0.00 - 0.00

Anmälan krävs. Kontakta mäklaren för tid och bokning.

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

2 PLANRITNINGAR

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

Anmäl till visning

  Jag har tagit del av Ambassadörs integritetspolicy.

  top arrow