Stockholm

Kommendörsgatan 33A, Östermalm

3 495 000 KR

1 Rok

20 Kvm

1 170 kr/mån

*KOMMANDE PÅ MARKNADEN*
På underbara Kommendörsgatan saluförs nu denna etta i en skuldfri förening. Högt i tak, vackert fiskbensmönstrat ekparkett samt rikligt med ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna. Lägenheten är beläget högt upp i huset med en fantastisk utsikt och insynsskyddat läge. Stilfullt kök med bänkskiva i exklusivt marmor. Optimerad kokvrå med gasspis, ugn samt gott om förvaring. Integrerad kyl och frys är belägna i allrummet. Plats för dubbelsäng, matbord eller övrig önskvärd möblemang. Generöst med förvaring i form av platsbyggda garderober samt klädkammare i allrummet. Stilfullt badrum som är utrustat med kommod, dusch och vägghängd WC. Ytterst välplanerad etta som måste upplevas på plats.

Beskrivning

Interiör

Entré
Trevlig välkomnande hall som erbjuder rymligt med plats att hänga av sig sina ytterkläder och skor. Bostaden har genomgående målade väggar och vackert fiskbensparkett, förutom i kök och badrum. 

Allrum
Trivsamt allrum som erbjuder plats för en säng, mindre soffgrupp samt matgrupp. Fint ljusinsläpp genom det stora fönstret och invid finns en praktisk garderob som erbjuder bra förvaring. Här finns även platsbyggd garderob samt inbyggd kyl och frys bredvid.  

Kök
Charmigt smakfullt kök med mörkbruna köksluckor i trä och fin bänkskiva i vit marmor. Köket är utrustat med ugn, gasspis och fläkt ovan och erbjuder gott om plats för förvaring av köksredskap samt arbetsyta för både matlagning och bakning. 

Badrum
Helkaklat rymligt badrum utrustat med vägghängd WC, dusch, handfat med kommod samt spegel ovan. Väggar är klädda i snyggt grått kakel och golvet i grått matchande klinker. 

Förening

Allmänt om föreningen 
BRF Kommendören 33 A är en äkta bostadsrättsförening i Stockholm med 48 bostäder, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen äger marken och är skuldfria. 

Ägande i föreningen
Delat ägande accepteras av föreningen.

Juridisk person
Föreningen accepterar ej juridisk person som köpare.

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd med nyttjanderätt.

Genomförda renoveringar
2022 - Elarbeten utförda samt målning av trapphuset
2022 - Ny armatur på varje våningsplan, porten har fått dörrautomatik och nytt kodlås samt kodlås till källardörren
2021 - Entré och bottenvåningen renoverades 
2021 - Nytt brythjul i hissen samt 15 nya armaturer i källaren
2020 - Nya siffror på porten, renovering av hiss
2020 - Ny värmepump, elarbeten utförda inför renoveringen
2019 - OVK samt upprustning av trädgården påbörjades
2018 - Lagning av trasigt rör i källaren
2017 - Spolning av samtliga köks- och badrumsstammar
2017 - Entré dörr återställd i originalskick samt takunderhåll 
2017 - Fiber har installerats i trapphuset
2017 - Avgasare till värmesystemet har installerats i källaren
2017 - Stamspolning av källarplanet
2017 - Armatur i hissen har bytts ut
2017 - Radiatorventiler är utbytta i 8 lägenheter
2016 - Nya elstigare i fastigheten samt en ny tvättmaskin och två nya torktumlare
2014 - Våtrumsbesiktning av samtliga badrum och kök
2013 / 14 - Målning av golv, väggar och dörrar i källaren
2012 - Renovering av föreningens toalett i källarplanet
2011 - OVK samt rengöring av ventilationskanaler
2010 - Byte av hisslinor
2009 - Målning av fönster samt nya tätningslister
2007 - Ny värmeväxlare
2007 - Renovering av tvättstugan inkl ventilation, nytt torkskåp, ny tvättmaskin, klinkergolv och målning
2003 / 04 - Renovering av entréplanet mot gården
2002 - Nya torktumlare
1999 - Trapphus (renovering av entrén), balkonger, målning av källarnedgång samt nya tvättmaskiner
1995 - Husfasad, tak samt målning av fönster
1989 / 90 - Byte av vatten- och avloppsstammar i badrum
1988 - Ombyggnation av hiss
1969 / 70 - Byte av vatten- och avloppsstammar i kök

Planerade renoveringar 
Underhållsplan finns utarbetad för föreningen. Restaurera trädgården står på tur. Genomgång av alla element samt energideklaration.

Gemensamma utrymmen
Föreningen har en tvättstuga i källarplanet med två tvättmaskiner, två torktumlare, torkskåp samt mangel. Gemensamma balkonger i anslutning till trapphuset. En trevlig grön innergård med utemöbler samt cykelställ under tak på innergården.

Kabel-TV & bredband
Föreningen är ansluten till kabel-TV via Tele2 samt bredband via ip only (fiber).

Parkering
Boendeparkering råder i området.

Föreningens ekonomi
Föreningen har beslutat att höja avgiften från 2024-10-01 med 5%. Avstämt med styrelsen 2024-07-05.

Kontroll information
Ovanstående information kommer från årsredovisning 2022 samt kontrollerat med styrelsen den 2024-07-05. Uppgifter som är av särskild vikt för spekulant bör kontrolleras med föreningen.

Indirekt nettoskuldsättning

Indirekt nettoskuldsättning: 0 KR

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens årsredovisning 2022. 

Område & kommunikation

Allmänt om området
Östermalm, ett namn som genljuder med historiska klang och nutida glamour, bär på sin egen rika berättelse. En gång känd som Ladugårdslandet, en påminnelse om de kungliga ladugårdarna som en gång strösslade över området, förvandlades det till det Östermalm vi känner idag, där urbanitet och historia samsas i en förtrollande dans.

När man vandrar genom Östermalmens gator möts man av en blandning av storslagen arkitektur och tidlösa minnesmärken. Byggnader som andas tidigt 1900-tal blandas med moderna kreationer, och på Strandvägen stoltserar Östermalms praktfulla strandallé med sitt parad av ståtliga palats. Här, vid denna välkomponerade scen, finner man Dramaten, en teater vars rötter sträcker sig tillbaka till Gustaf III:s tid, en påminnelse om områdets kulturella arv.

Men Östermalm är mer än bara sin yttre prakt. Det är en levande stadsdel, en plats där det pulserar av liv och möjligheter. Med närheten till vattnet och de luftiga parkerna blir vardagens stress lättare att hantera. Humlegården, en oas mitt i stadens hjärta, bär på historiens vingslag samtidigt som den ger plats för nutidens avkoppling och rekreation.

Östermalm är också en plats för möten och upplevelser. På Östermalmstorg, den naturliga mittpunkten i stadsdelen, flätas Nybrogatans elegans samman med Humlegårdsgatans puls. Här samlas människor för att handla, umgås och njuta av stadens rika utbud av kultur och nöjen.

Kommunikationer
Tunnelbanestationerna Östermalmstorg, Stadion, Karlaplan och Tekniska Högskolan utgör navet i Östermalms kollektivtrafiksystem. Dessa stationer kopplar samman stadsdelen med resten av Stockholms tunnelbanenätverk och möjliggör smidiga resor till alla delar av staden. Utöver tunnelbanan utgör ett omfattande bussnätverk en viktig del av Östermalms kommunikationsinfrastruktur. Flertalet busslinjer korsar stadsdelen, vilket ger invånarna möjlighet att enkelt ta sig runt både inom Östermalm och till andra delar av Stockholm.

En annan viktig länk i transportkedjan är spårvagnslinjen som går från Norrmalmstorg ut till Djurgården. Denna pittoreska spårvagnsresa tar passagerarna genom Östermalm och erbjuder en unik och charmig upplevelse samtidigt som den ger tillgång till en av Stockholms vackraste och mest populära rekreationsområden.

Hittelön

Ambassadör Fastighetsmäkleri AB erbjuder ett helt unikt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. För denna bostad utgår en ersättning om 5 000 kr. Det enda du behöver göra är att tipsa om en potentiell köpare via mail eller telefon. Köper sedan denne och affären går igenom får du ersättningen.

Fakta
 • Ägandeform

  Lägenhet - Bostadsrätt

 • Adress

  Kommendörsgatan 33A

 • Postnummer

  114 58

 • Rum

  1 rum och kök

 • Byggnadsår

  1929/30

 • Förråd

  Källarförråd

 • Tv/internet

  Tele2 / Ip only (fiber)

 • Lägenhetsnummer

  305/1305

 • Lägenhetsnummer LMV

  1301

 • Hiss

  Ja

 • Byggnadstyp

  Flerfamiljshus

 • Uppvärming

  Fjärrvärme

 • Avgift

  1 170 kr/mån

 • Ingår i avgiften

  Värme & vatten

 • Andelstal, ägande

  0,02%

 • Andelstal, förening

  1.50%

Förening

 • Förening

  Brf Kommendören 33 A

 • Org.nr

  716418-0759

Storlek

 • Boarea

  20 Kvm

Budgivning:

Kontakta mäklaren om budgivning.

Visning:

Kontakta mäklaren för visning.

15e944ad-7e75-475c-b8ed-8f2f96060402
8c9f2888-15bf-4297-937a-78e646243f45
77d5b275-2d80-4f77-96ef-7baa7b839a96
4412f7ca-bded-4035-b275-8fbc66a2fda8
80adb0c5-df48-40a2-956b-9d8d0323007a

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

Planritning

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

top arrow