Stockholm

Karlsviksgatan 9, Nedre Kungsholmen

BUD

1.5 Rok

40 Kvm

1 585 kr/mån

Våning - 1 av 5

Kommande på marknaden. Välplanerad 1,5:a (möjlig 2:a). Här finns möjlighet att skapa ditt eget drömboende! Härlig uteplats med anslutning till föreningens underbara trädgård & granne med Riddarfjärden! Ljus, rymlig och sällskaplig känsla är vad som kännetecknar detta utsökta hem. Här är den genomgående ljusa och smakfulla färgpaletten finstämd med det generösa ljusinsläppet från fönsterpartierna. Det väl tilltagna vardagsrummet där det också finns möjlighet till matplats gör det enkelt att bjuda hem familj och vänner till minnesvärda och sällskapliga stunder. Som en naturlig förlängning av rummet nås uteplatsen med fin plats för önskad sittgrupp samt odlingar för dig med gröna fingrar. Köket har fina ytor och maskinell utrustning - här kan du enkelt laga mat och samtidigt hålla dina förväntansfulla gäster och familj sällskap. Sovalkov och en bra förvaring i klädkammare. Välkommen hem!

Beskrivning

Interiör

Entré
Välkomnande rymlig och ljus hall med bra avhängningsmöjligheter. En bit in i hallen finns en klädkammare som ger bra förvaring i lägenheten. Bostaden har genomgående vitmålade väggar samt trägolv.

WC / dusch 
Helkaklat badrum i marmor-inspirerat kakel och beige klinker på golvet. Badrummet är utrustat med dusch, WC, handfat samt spegelskåp ovan där det finns bra förvaring för hygienartiklar. 

Sovalkov
Mysig sovalkov med plats för en mindre dubbelsäng, ovanför sängen finns väggmonterade skåp som ger bra förvaring samt två inbyggda garderober för optimal förvaring i bostaden. 

Kök
Köket är utrustat med kyl och frys, ugn och spis samt fläkt ovan och diskmaskin. Vita skåpsluckor, grå bänkskiva samt grått/beige kakel ovanför bänkskivan. Fint ljusinsläpp via fönstret som finns i köket. Bra förvaring för köksredskap och här finns det plats för en mindre matgrupp. Det finns även en bardisk mellan kök och vardagsrum med en öppnning och insyn till vardagsrummet. 

Vardagsrum
Stort och trevligt vardagsrum, fint ljusinsläpp via fönstret som finns samt altanöppningen och här finns självklart utgång till den fantastiska altanen mot innergården där kan man ha balkongmöbler och avnjuta sin morgonkaffe. I vardagsrummet finns det gott om plats för en stor soffgrupp samt matgrupp.

Förening

Allmänt om föreningen
Brf Gjuteriet 4 är en äkta bostadsrättsförening och äger marken. Föreningen bildades år 1986 och förvärvade fastigheten året därefter. Fastigheten bebyggdes år 1926 och består i dagsläget av 90st lägenheter varav samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har låg belåning, lån per kvm bostadsyta uppgick endast till 1576kr enligt årsredovisning 2021. Det 
finns även 2st lokaler med hyresrätt, galleri samt kontorslokal som är en bra inkomstkälla till föreningen. 

Ägande i föreningen
Föreningen accepterar delat ägande. Delat ägande godkänns med en minsta ägarandel om 1/10. Juridisk person accepteras ej. 

Avgiftsändringar
Föreningen har tagit beslut om höjd avgift om 9,3% from 1:a januari 2023 enligt mail från ordförande 2022-12-28.

Genomförda renoveringar
2022 Renovering av vädringsbalkonger 
2020-2022 OVK/ventilationsåtgärder
2020/2021 Stamspolning samt inventering av vatten- och avloppsstammar
2021 Renovering av vädringsbalkonger
2019 Obligatorisk ventilationskontroll genomförd och godkänd
2018 Upprustning av gårdar
2018 Renovering av fönster
2017 Installation av bergvärmepump
2017 Byggnation av gästlägenhet i källarplan på Karlsviksgatan 9
2017 Installation av säkerhetsdörrar till samtliga lägenheter
2016/17 Upprustning av källare och tvättstugor samt renovering av hissar och trapphus
2016/17 Omläggning av tak och renovering av fasad
2013 Byggnation av balkonger mot gården
2012 Genomförande av brandbesiktning samt installation av brandsläckare på vind och i källare
2012 Besiktning av skorstenar och ventilation inför kommande takomläggning
2012 Obligatorisk ventilationskontroll
2010 Renovering av kungsbalkonger
2007 Renovering av fönster
2005 Obligatorisk ventilationskontroll med efterföljande åtgärder
2004 Målning av tak
2001/02 Renovering av innergård
2000/01 Elstambyte
1991/92 Stambyte

Förråd
Till lägenheten hör källarförråd med nyttjanderätt. 

Tvättstuga
Föreningens medlemmar har tillgång till den gemensamma tvättstugan att disponera. 
Tvättstugan är belägen i källarplan på Fridhemsgatan 12 och Karlsviksgatan 9 utrustad med tre tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp per tvättstuga.

Parkering
I området råder boendeparkering. 

Gemensamma utrymmen
Tvättstuga, cykelförråd i källarplan på Karlsviksgatan 9 och cykelställ utanför entrén på Fridhemsgatan 12. Övernattningslägenhet i källarplan på Karlsviksgatan 9 går att hyra till en kostnad om 300kr/dygn. Gemensam innergård med möbler och grill finns att tillgå.

TV & Bredband
Bredband 1000/1000 Mbit genom Stockholms stadsnät är inkluderat i månadsavgiften. TV genom Stockholms stadsnät, eget abonnemang krävs.

Kontroll information
Ovanstående information kommer från årsredovisning 2021, föreningens hemsida samt kontroll med styrelsen den 2022-12-28. Uppgifter som är av särskild vikt för spekulant bör kontrolleras med föreningen.

Område

Allmänt om området
Absolut toppläge på nedre Kungsholmen med Norr Mälarstrands strandpromenad och populära Rålambshovsparken nedanför gatan. Här bor du med direkt närhet till såväl natur som stadspuls. Intilliggande badplatsen Smedsuddsbadet bjuder på trevligt bad- och parkliv vid Riddarfjärdens glittrande vatten. I området finns även många populära restauranger såsom Mälarpaviljongen, Orangeriet och Pontonen under sommarhalvåret. Är du sugen pa? en fika är Petité France ett guldkorn. För den motionsintresserade finns flertalet träningsanläggningar och för att inte glömma den trevliga löprundan runt Kungsholmens strandlinje. Här erbjuds även ett stort utbud av skolor såsom Eiraskolan, Kungsholmens Gymnasium och flertalet förskolor. Inom ett par minuters promenad når du Fridhemsplan med Västermalmsgallerian och fullt utbud av service och flertalet butiker.

Kommunikation
Vid Fridhemsplan finns utmärkta kommunikationer med två tunnelbanelinjer, blåa och gröna samt närhet till tre tunnelbanestation - Fridhemsplan som är den närmaste bostaden samt Rådhuset och Stadshagen. Det finns även ett flertal bussar, med den närmaste busshållplatsen Fridhemsgatan/Pononjärgatan som ligger ca 60m från bostaden. Övriga busshållplatser i närheten är Pontonjärgatan, Kronobergsgatan samt Mariebergsgatan. 

Fakta
 • Ägandeform

  Lägenhet - Bostadsrätt

 • Adress

  Karlsviksgatan 9

 • Postnummer

  112 41

 • Rum

  1.5 rum och kök

 • Byggnadsår

  1929

 • Balkong

  Altan mot innergård

 • Förråd

  Källarförråd

 • Tv/internet

  Stockholms stadsnät

 • Lägenhetsnummer

  0052

 • Lägenhetsnummer LMV

  0902

 • Våning

  - 1 av 5

 • Hiss

  Ja

 • Byggnadstyp

  Flerfamiljshus

 • Uppvärming

  Fjärrvärme

 • Avgift

  1 585 kr/mån

 • Ingår i avgiften

  Värme, vatten, kabel-TV & bredband 1000/1000 Mbit genom Stockholms stadsnät

 • Ingår ej i avgiften

  Obligatoriskt tillägg för balkong om 41kr/mån

 • Andelstal, ägande

  100%

 • Andelstal, förening

  0.78000%

 • Pantsättningsavgift

  483 kr/pantbrev

 • Överlåtelseavgift

  1208 kr

Energi

 • Energistatus

  Utförd

 • Energiprestanda

  126kWh/kvmochår

 • Energiklass

  E

 • Registrerad

  2019-06-19

Förening

 • Förening

  BRF Gjuteriet 4

 • Org.nr

  716409-9082

Driftkostnader

 • Personer i hushåll

  1

 • El

  200 kr/mån

 • Försäkring

  125 kr/mån

 • Driftkostnader totalt

  325 kr/mån

Storlek

 • Boarea

  40 Kvm

Budgivning:

Kontakta mäklaren om budgivning.

Visning:

Kontakta mäklaren för visning.

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

2 PLANRITNINGAR

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

top arrow