Smedjebacken

Hästskovägen 10, Kolpebo, Söderbärke

5 495 000 KR

10 Rok

273 Kvm Boarea

3057 Kvm Tomtarea

Årets chans att förvärva ett eget Unikt sjöställe i södra Dalarna! Detta underbara drömboende vid vatten med 2 separata villor privat placerade på direkta strandtomter med fiskerätt & privat brygga vid Barkens stand på en ljuvligt vacker plats i södra Dalarna kan bli ditt! Hela 3.057 kvm areal med 2 st villor i mycket trevliga byn Kolpebo utanför Fagersta. Det ena BESIKTADE bostadshuset på 170kvm utbyggt 2018 & totalrenoverat till perfektion med modern planlösning & fönster där gränsen mellan inne & de vykortsvackra utemiljöerna suddas ut på ett fantastiskt vis. Energisnål vattenvärme finns installerad här! Hus 2 är 103kvm under totalrenovering. Stora solbadande terrasser mot vatten där det ljuva livet kan levas fullt ut. Brygga med möjlighet att förtöja båt & bada i Barken. Genom Strömsholms kanal finns möjlighet att slussa ut till Mälaren, Stockholm & Östersjön.
Ta chansen & förvärva detta sjöställe och få ett eget paradis utöver det vanliga! Måste upplevas på plats. Varmt välkomna på visning!

Beskrivning

Interiör

Bostadshus 1, 170 kvm BOA, 7 RoK. Hästskovägen 10
Redan när man gör entré genom den vackra entrén till detta fantastiska hus välkomnas man av en stor och ljus hall med ypperliga utrymmen för avhängning och förvaring. Ett teknikrum finns även här med värmepump för den effektiva och energisnåla sjövärmen. Stort ljusinsläpp genom sidoljus & fönster och en bit in möts man av ett fantastiskt flöde genom huset som leder ut mot en fönsterdörr ut mot den majestätiskt vackert placerade uterummet och terrassen vid vattnet.
Ytterligare ett par steg in i bostaden upplevs känslan av fingertoppskänsla och kärlek till ljus & rymd när den öppna och ljusa planlösningen i den sociala vardagsrummet uppenbarar sig med med öppen planlösning mot det stora och mycket  välutrustade köket. I köket finns dessutom såväl en vacker vedspis som sparats från originalhuset vid den om och tillbyggnaden för bara några år sedan, som en härlig braskamin med maximal mysfaktor. På entréplanet finns även såväl ett sovrum med plats för hemmakontor, samt ett stort badrum med badkar, vackert helkaklat med klinkergolv i modern stil. En vacker och stabil trätrappa upp mot övre plan. 

På övre plan möts man av en stor övre hall. Här uppe finns Master bedroom samt inte mindre än ytterligare 3 väl tilltagna sovrum. Alla med rejäla fönster och smakfullt & ljust färgsatta. Många rum är belagda med skandinaviska parkettgolv. På övervpåningen är det trägolvv och sovrummen har heltäckningsmatta. Master bedroom har en fönsterdörr som leder ut till en ännu inte helt färdigställd takterrass. Hör kommer man ha en helt underbar vid utsikt över sjön Barkens glittrande & lugnande vatten som hälsar godmorgon alla årets dagar.
Stort helkaklat badrum med dusch & dubbelkommod för handfat. Badrummet är kombinerat med tvättstuga. Dessutom finns här uppe ypperliga förvaringsmöjligheter  och en stor walk in closet med snedtak. Detta rum skulle även kunna fungera som ännu ett sovrum.

Genomgående i huset så inramas det av rejäla fönster och stora skjutglaspartier som suddar ut gränsen mellan ute och inne, och där det åt varje håll är en hänförande utsikt mot vatten och naturens scenerier vilket skapar som underbara levande tavlor årets alla dagar.
Terrassen utanför vardagsrum/kök är som ett extra vardagsrum i sig under sköna dagar. Stor och mycket användbar där såväl generös loungemöbler, solstolar, grill, grönskande växter ryms. Här ute levs verkligen det goda livet!

Bostadshus 2, 103 kvm BOA, 3 RoK. Hästskovägen 8
Detta är ursprungligen ett timmerhus på ca 60 kvm som nu tillbyggts med ytterligare dryga 40 kvm föra att anpassas till en fullvärdig villa med dagens krav. Även här är miljövänlig och energisnål sjövärme indragen. Detta hus är planerat att få två sovrum, vardagsrum  kök, badrum, tvättstuga och förvaring. På bygglovet finns även ett extra rum utbyggt på ytterligare 15 kvm med matplats som ej påbörjats. Renoveringen och tillbyggnaden av detta hus är inte helt slutfört, så en köpare har full möjlighet att i ett bra skede kliva själv och påverka slutresultatet.

Detta är otroligt smakfulla hus/ fastigheter placerat på en helt fantastisk plats.
Ypperligt för till exempel släktboende eller generationsboende!
Ett hem att älska och längta till. -Eller ett fritidsboende med extra allt utöver det vanliga.

Välkommen hem!

Fastighet

Fantastiskt vackert  privat och trivsamt beläget boende helt intill sjön Barken. Hela 3.057 kvm tomt sammanlagt. I Denna totala ytan utgörs av 2 separata fastigheter (som vid önskemål även kan försäljas var för sig) som båda är strandtomter & ligger intill varandra (Hästskovägen 8 med 2.170 kvm tomt och bostad på 103kvm som är under renovering, samt Hästskovägen 10 med 887kvm tomt och bostad på 170kvm mycket smakfullt & högklassigt renoverad och till stor del nybyggd boarea) som av nuvarande ägare gjorts så att de upplevs som en unik enhet. Därav erbjuds de nu till försäljning tillsammans i ett paket. Dock kan separat försäljning diskuteras. Även en separat extra WC byggnad samt förrådsbyggnad finns. Perfekt för till exempel generationsboende. Fastigheten Hästskovägen 10 är inför försäljningen besiktigad av auktoriserad besiktningsman. Protokoll återfinns i annonsen under fliken "dokument".

Tomtytorna är idag utnyttjade som lättskött trädgårdstomt, med inslag av naturtomt. Strandtomter mdd direkt sjöläge ut mot vattnet med terrasseringar ner mot sjön. Brygga för bad, fiske och förtöjning av båta. Skyddat läge med stor uppställningsplats för bilar. Förutom bostadsbyggnaden så finns WC-byggnad på tomten idag. Bostadsbyggnaderna är båda ursprungliga äldre stugor som byggts ut för att motsvara dagens krav för permanentboende god smak. och klass. 
Interiört har det större huset på 170 kvm, som genomgått överlåtelsebesiktning idag en mycket generös hall plus 2 rum och mycket stort kök, badrum  & förråd samt ett fantastiskt uterum på entréplanet. Övre plan har hall, 4 sovrum, badrum, tvättstuga samt Walk-in Closet och förråd. Fantastiska ljusinsläpp till alla sovrum , och Master bedroom hör uppe har en fönsterdörr som ska leda ut till en ännu inte helt färdigställd takterrass ovanpå uterummet med magisk vy ut över vattnet!

Hus numer två på 103 kvm boarea är under slutförande av en totalrenovering och komemr inrymma 3 rum och kök, badrum och gott om förvaring. Även detta med fantastiskt läge. En hel del byggmaterial såsom ej ännu monterad köks & badrumsinredning följer med i köpet infört köparens färdigställande. I bygglovet för renovering och ytbyggnad av detta hus fanns även en utbyggnad i glas från köket med matplats på 15 kvm som ej ännu påbörjats.

Observera att separat försäljning av dessa två här  ihop-paketerade strandtomter kan diskuteras om intresse för detta finnes!

Detta är verkligen  helt fantastiska fastigheter vars närmast magiska lugn, harmoni, och läge få andra fastigheter kan konkurrera med...
Välkommen till Ditt nya paradis i Kolpebo!

Område

Den trevliga byn Kolpebo ligger vackert inbäddat i bergsalgens grönska och utmed sjön Barkens strand i Dalarna, alldeles nära gränsen mot Västmanland. Kolpebo ligger i Smedjebackens kommun men med Fagersta som närmsta stad med all tänkbar service butiker och restauranger, endast en kort bilresa bort. Även det vackra samhällena Vad &  Söderbärke ligger nära. Det senare med med butiker restaurang skolor och sveriges kanske vackraste folkpark. I Vad finns tågstation & en bystuga finns som är fylld av aktiviteter. Även förskola och välskött kommunal skola upp till och med årskurs 3 finns i byn.

I närbelägna Söderbärkes finns det mesta man kan önska såsom välsorterad ICA-butik som är ombud för Apotek Systembolaget och spel. Vårdcentral, skola och barnomsorg finns likaså i det idylliska samhället. Dessutom finns här en anrik skobutik, restaurang pizzeria och pub. Här finns även vackra Söderbärke Folkets Park som i folkmun kallas "Pärlan vid Barken" där den ligger otroligt vackert vid strandremsan till den glittrande sjön Barken.
Barken är även farled för Strömsholms kanal som gör att man härifrån kan ta sig hela vägen till såväl Smedjebacken i ena riktningen, som till Mälaren och vidare till Stockholm eller ännu längre om man så vill. Till Stockholm bilväg är det ca 18 mil och dit tar du dig på drygt 2 timmar med bil. Till Västerås är det drygt 8 mil.
Söderbärke är ett samhälle som verkligen sjuder av liv framåtanda, företag, föreningsliv och en rik kulturell historia.
Runt området finns härliga promenadstråk bland bär och svampar. 

Söderbärke kallas även "Porten till Dalarna" och det stämmer verkligen. För Söderbärke är verkligen en bit av det vackra genuina och  fantastiska Sverige som vi älskar!

Ännu mer närbelägna Fagersta med sina ca 13.000 invånare ligger oerhört vackert i norra Västmanland. Staden har en lång och rik industritradition inom stål och järn, vilket än idag genomsyrar näringslivet i staden med en rad världsledande företag inom denna sektor. Fagersta tätort utgörs egentligen av två  vackra bruksorter som vuxit samman, Fagersta och Västanfors som sedan 1944 är en stolt gemensam kommun.
I 
Västanfors finns ett litet centrum med en stor välsorterad matbutik, småbutiker, optiker, pizzerior och populära restauranger med mera. Här ligger även Fagersta Central som är resecentrum i Fagersta. Västanfors Hembygdsgård med sitt vackra läge i Västanfors är ett populärt utflyktsmål med museistugor, herrgårdsmuseum, handelsbod, guidade visningar och kaffestuga. Västanfors IP i stadsdelen är av tradition den givna platsen där åtskilliga generationer fått sin idrottsliga fostran och fritidsaktiviteter. Kommunal skola och god barnomsorg. dessutom finns som alternativ dem mycket populära Lindgårdsskolan. 

 Fagerstas geniala slogan är "Här får Du livstid" och ett boende i denna bygd ger verkligen skäl för denna slogan i positiv bemärkelse: -Här får Du tid över att verkligen leva!

Vill man ta sig till andra orter för mer shopping eller andra aktiviteter så ligger detta boende mycket strategiskt till så man snabbt  smidigt kan ta sig dit. Exempel:

Norberg: ca 15km

Avesta: ca 35 km

Västerås: ca 80 km

Stockholm: ca 200 km

Örebro: ca 110 km

Borlänge: ca 60 km

Säfsen: ca 80 km

Sälen: ca 220 km

Hittelön

Ambassadör Fastighetsmäkleri AB erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. För denna bostad utgår en ersättning om 10.000 kr. Det enda du behöver göra är att tipsa om en potentiell köpare via mail eller telefon. Köper sedan denne och affären går igenom får du ersättningen.

Ambassadör Fastighetsmäkleri AB - Ett bättre mäkleri helt enkelt!

Fakta
 • Ägandeform

  Småhus - Friköpt

 • Adress

  Hästskovägen 10

 • Postnummer

  777 94

 • Rum

  10 rum och kök

 • Byggnadsår

  1935

 • Fönster

  3-glas

 • Eldstad

  Vedspis, Braskammin & Öppen spis

 • Besiktigad

  Ja Hästskovägen 110

 • Byggnadstyp

  2 plansvilla + 1 plansvilla

 • Uppvärming

  Sjövärme till vattenburet system

 • Energiventilation

  Mekanisk (endast frånluft)

 • Fasad

  Trä

 • Tak

  Tegel

 • Bjälklag

  Trä/betong

 • Stomme

  Trä

 • Grundmur

  Betong

 • Murstock

  Tegel

 • Kommunalt vatten

  Enskilt vatten året om/Enskilt avlopp.

 • Plåtarbete

  Plåtisol

 • Grund

  Betongplatta & Krypgrund

 • Taxeringsvärde fastighet

  1 551 000

 • Taxeringsvärde tomt

  1 630 000

 • Taxeringsvärde totalt

  3 181 000

 • Taxeringsår

  2021

 • Värdeår

  1998

 • Taxeringskod

  220

 • 41

 • Fastighetsavgift

  17 034

 • Pantbrev, antal

  7

 • Pantbrev, summa

  5 610 000

Energi

 • Energistatus

  Beställd

 • Energiklass

Storlek

 • Boarea

  273 Kvm

 • Tomtarea

  3 057 Kvm

Budgivning:

Kontakta mäklaren om budgivning.

Visning:

sön 14/7 11.00 - 11.30

Visningsanmälan krävs. Kontakta mäklaren för bokning.

sön 21/7 11.00 - 11.30

Visningsanmälan krävs. Kontakta mäklaren för bokning.

Ha?stskovva?gen 8_08
Ha?stskovva?gen 8_64
Ha?stskovva?gen 8_27
Hogholmsgrand_39_1957_18291223
Ha?stskovva?gen 8_02

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

2 PLANRITNINGAR

Ha?stskova?gen 10 bostad 1 entre? copy

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

Anmäl till visning

  Jag har tagit del av Ambassadörs integritetspolicy.

  top arrow