Ekerö

Gärdsmygsvägen 13, Ekerö / Älvnäs

BUD

6 Rok

165 Kvm Boarea

12 Kvm Biarea

1540 Kvm Tomtarea

Kommande på marknaden. Välkommen till denna eftertraktade villa som är totalt insynsskyddad med ett väldigt bra hörnläge och härlig solig tomt i populära Älvnäs på Ekerö. Detta underbara boende disponerar en totalyta om 177 kvm och stor plan tomt om 1540 kvm. Här finns allt som man kan önska sig som generöst trädäck med pool, två fristående hus som användas som förvaringsutrymmen, lekstuga för de små, en alldeles egen båtplats 5 min från huset och en underbar plan tomt med grönskande trädgård. Här njuter vi av ett familjehus med påkostade materialval och en tanke att leva ett liv med härliga bekvämligheter. Här finns det mesta man kan önska sig såsom fyra sovrum, två badrum, tvättstuga, stort kök med fina materialval och bra matplats. Vardagsrum både på entréplan och övre plan med härligt ljus genom stora fönsterpartier & mysig braskamin. Flertal altandörrar mot altan och trädgård ger bostaden en flytande känsla av inne och ute. Bra parkeringsyta med elbilsladdare samt gott om förrådsutrymmen.

Här bor ni med direktnärhet till Mälarens vatten med båtbryggor, badrocksavstånd till Älvnäsviken och till Busvikens omtyckta badplats och till vackra naturområden. Det finns även en fantastisk lekpark på gångavstånd, bouelbana och utegym. Vintertid plogas det upp en skridskobana vid Tranholmsviken. Goda kommunikationer med buss. Eller varför inte testa den nya el färjan Candela från hösten 2024 som ska ta 25 min till Stockholms stadshus från Ekerö Centrum.

Detta boende måste upplevas på plats.

Kontakta ansvarig mäklare för privat visning.

Ansvarig Fastighetsmäklare
Mikael Bjérnhof
Ambassadör Fastighetsmäkleri

Beskrivning

Interiör

Entréplan

Entré
Välkomnande rymlig hall, här finns det gott om plats att hänga av sig sina ytterkläder och skor samt bra förvaring i garderoben. Bostaden har genomgående fint ljusinsläpp och målade väggar i behagliga kulörer.

Kök 
Underbart stilrent och ljust kök med vita köksluckor och mörk bänkskiva. Köket är utrustat med kyl och frys, diskmaskin, ugn, spishäll samt fläkt ovan. Köket erbjuder väldigt bra förvaring för köksredskap samt arbetsyta för både matlagning och bakning. Vid köksön kan man slå sig ner och avnjuta sina måltider.  

Matplats 
Invid köket finns denna trevliga matplats som har utrymme för en stor matgrupp. Härifrån nås altanen.

Altan
Fantastisk altan med pool. Här finns det plats för loungemöbler, växter och övrigt som önskas. 

Gäst-WC
Trevlig separat WC med handfat med kommod samt spegel ovan. 

Vardagsrum 1
Stort trevligt och socialt vardagsrum med en mysig öppen spis. Här finns det gott om plats för en stor soffgrupp och övrig möblering efter behov. Den öppnas spisen är välfungerande och väldigt trevlig att avnjuta under kalla höst-och vinterdagar.

Övre plan

Badrum
Stort helkaklat och modernt badrum utrustat med WC, badkar, dubbla handfat med kommoder samt en stor spegel ovan. 

Vardagsrum 2
Socialt vardagsrum som erbjuder generöst med utrymme för en stor soffgrupp, TV och övrig möblering efter behov. Här är det trevligt att slå sig ner i soffan och kolla på TV, eller läsa en bok för en avkopplande stund. 

Sovrum 1 med balkong
Fantastiskt sovrum som erbjuder gott om plats för en stor dubbelsäng, övrig möblering som önskas god förvaring i klädkammare. Här finns även en balkong som man kan avnjuta under varma vår- och sommardagar. 

Sovrum 2
Trivsamt sovrum med plats för en säng och övrig möblering som önskas.

Sovrum 3
Likvärdigt sovrum som ovan, här finns det plats för en säng och övrig möblering som önskas.

Källarplan

Tvättstuga
Praktisk tvättstuga utrustat med tvättmaskin och torktumlare. Det finns bra arbetsyta på bänken ovan tvättmaskinen- och torktumlaren. 

Badrum
Stort helkaklat badrum utrustat med WC, stor dusch, handfat med kommod samt spegel ovan. 

Sovrum 4 / Kontor
Stort sovrum och kontor som erbjuder gott om plats för en stor säng, skrivbord och övrig möblering som önskas. Här finns bra förvaring i rymliga garderober. 

Trädgård / plantering

Plan och solig tomt i ett eftertraktat hörnläge. Lummig och uppväxt trädgård är en fröjd för ögat och bjuder på en skyddad & harmonisk oas för avkoppling och underhållning. Insyningsskyddad tomt med växtlighet och blommor. Här kan man njuta av soliga dagar och stilla kvällar och svalka sig i husets pool.

 

Pool

Den härliga poolen ligger i ett soligt läge på altanen. Här finns möjlighet för hela familjen eller med goda vänner avnjuta härliga sommardagar eller varför inte ta ett värmande bad vintertid. 

Parkering

Tillhörande parkeringsyta med elbilsladdare (dubbel) av märket Zaptec.

Snickarbod / förråd

Används som förvaring idag. 

Lekstuga

Lekstuga på tomten för de små.

Förråd

Används som förvaring idag. 

Båtplats

Ca 5 min från huset finns en egen båtplats.

Övrigt gällande fastigheten

Fastigheten
Snickarbod / förråd
Förråd
Lekstuga
Båtplats ingår. Ca 5 min från huset
Parkeringsyta anslutning av fastigheten
Elbilsladdare (dubbel) av märket Zaptec
Totalyta huvudbyggnad 177 kvm
Tomt 1540 kvm

Utförda renoveringar 
2024 Målat viss del av fasad
2024 Ny balkong
2024 Nya vindskivor & ny skyddsplåt
2022 Nytt markistyg & mekanik entréplan
2022 Nytt markistyg på övre plan
2022 Ny altan
2020 Nytt staket runt altanen
2019 Ny pool
2019 Ny kyl & frys
2019 Ny diskmaskin
2019 Ny torktumlare
2011 Helt ny planlösning på entréplan
2011 Nytt kök
2011 Viss del renovering gäst wc entréplan
2011 Målat invändigt hela huset
2011 Nytt badrum övre plan

Övrigt
Överlåtelsebesiktning. Kommer snart
Energideklaration. Se under dokument
Uppmätning. Se under dokument
Brandskyddskontroll. Se under dokument
Våtrumsintyg. Se under dokument

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning EKERÖ ÄLVNÄS GA:3
GA1

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 2 375 000 kr
Mark, totalt värde: 2 718 000 kr ().
Summavärde: 5 093 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1999
Värdeår: 1999

Naturvårdsbestämmelse

vattenskyddsområde
Akt: 0125-P08/1125
Beslutsdatum: 2008-11-25
Senaste ändring: 2023-12-27

Naturvårdsbestämmelse

vattenskyddsområde
Akt: 0125-P08/1125
Beslutsdatum: 2008-11-25
Senaste ändring: 2024-04-18

Område & kommunikation

Området
Älvnäs tillhör en av de mest populära områderna på Ekerö med sin närhet till naturen, samtidigt som du är nära Ekerö Centrum där du har tillgång till restauranger, caféer, shopping, banker och mycket mer utöver det redan nämnda. Älvnäs omgärdas av vatten, vackra naturområden och promenadvägar. På västra sidan Älvnäsudden ligger Busviken som är en populär badplats. På östra sidan ligger Älvnäsviken med plogad skridskobana om vintrarna. Det finns även en fantastisk lekpark, bouelbana, nybyggt utegym med belysning, fotbollsplan, fårhage och midsommarfirande på ängen i Älvnäs där det bjuds på livemusik och dans runt midsommarstången. Förutom bilvägen till Älvnäs över Brunna Gärde finns också en "genväg", gång/cykelväg som går direkt till Närlunda. Alla vägar inom Älvnäs har ett fågelnamn. Till Ekerö Centrum är det några kilometer.

Förskola, skola för små & stora
I Ekerö kommun finns cirka 30 förskolor, både kommunala och fristående. Där de närmaste är Brunna förskola, Ekebyhovs förskola eller Birkaskolans förskola som erbjuder kontinuitet och trygghet i en inspirerande miljö, anpassad till barnens ålder och utvecklingsnivå utifrån montessoripedagogiken. För de äldre barnen finns 14 grundskolor som Närlunda som har årskurs F-6, Träkvista skola som har årskurs F-9, Birkaskolan eller Tappström skolan är också ett alternativ.

Sportaktiviteter
Det finns gott om sportaktiviteter på Ekerö för de aktiva. Det nya badhuset är populärt. På Träkvistavallens idrottsplats kan du utöva friidrott, spela fotboll, ishockey, tennis och padel. En judolokal finns även tillgänglig. Skateanläggningen om ca 700 kvm. För den golfintresserade finns tre vackra golfbanor, alla i fint skick som utmanar dig som golfare, oavsett nivå. Här spelar du längst Mälarens vatten eller i anrika och kungliga miljöer. Ekerö är en av de mest hästtäta kommunerna i Sverige med omkring 1 900 hästar. Ridsport är en av de största ungdomsidrotterna och det finns många ridskolor och ridklubbar att välja mellan. Det finns också gott om härliga vinteraktiviteter på Ekerö. Förutom plogade skridskobanor på Mälaren finns skidspår, ishockeyhallar, slalombacke och pulkabackar.

Kommunikation
Från Älvnäs kan du med buss ta dig smidigt till Brommaplan där du sedan kan ta dig vidare till Stockholm City med tunnelbana. För den bilburna tar du dig till Kungsholmen på ca 30 min med den nya fyrfältsvägen. I från Jungfrusund går en populär bilfärja som gör att du är i Slagsta vid E4:an på en kvart. I Ekerö Centrum/Tappström finns infartsparkering. Med buss tar det ca 15 min till Brommaplan. Man kan också ta pendelbåt till stan - tar 50 min till Stockholms stadshus, 25 minuter med pilotprojektet Candela som startar hösten 2024.

Ekerö
Ekerö är en kommun i stark tillväxt både vad avser befolkningen men även de näringslivs- och infrastruktursatsningar som löpande genomförs i kommunen. Bara under de senaste åren har man sett ett kraftigt ökat utbud av såväl restauranger som handel och rekreation. Breddningen av Ekerövägen med nya körfält, byggnationen av förbifart Stockholm samt satsningar på båtpendel till och från Stockholms innerstad är några av de större infrastruktur- satsningarna som genomförts och är under genomförande.

Fakta
 • Ägandeform

  Småhus - Friköpt

 • Adress

  Gärdsmygsvägen 13

 • Postnummer

  178 39

 • Rum

  6 rum och kök

 • Byggnadsår

  1999

 • Fönster

  2-glas kopplade fönster

 • Eldstad

  Braskamin

 • Besiktigad

  2024-05-31

 • Uppvärming

  Direktverkande el och luft/luftvärmepump och öppen spis med kamininsats

 • Energiventilation

  Mekanisk frånluft (via frånluftsvärmepump)

 • Fasad

  Träpanel

 • Tak

  Betongpannor

 • Bjälklag

  Trä

 • Stomme

  Trä

 • Grundmur

  Murblock

 • Kommunalt vatten

  Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp

 • Grund

  Krypgrund, souterrängkällare

 • Taxeringsvärde fastighet

  2 375 000

 • Taxeringsvärde tomt

  2 718 000

 • Taxeringsvärde totalt

  5 093 000

 • Taxeringsår

  2021

 • Värdeår

  1999

 • Taxeringskod

  220

 • 31

 • Fastighetsavgift

  9 525

 • Pantbrev, antal

  10

 • Pantbrev, summa

  6 168 000

Energi

 • Energistatus

  Utförd

 • Energiprestanda

  203 kWh/m2 och år

 • Energiklass

  F

 • Registrerad

  2024-06-05

Driftkostnader

 • Personer i hushåll

  4

 • Värme

  1433 kr/mån

 • El

  1517 kr/mån

 • Vatten/Avlopp

  934 kr/mån

 • Samfällighet

  433 kr/mån

 • Renhållning

  351 kr/mån

 • Försäkring

  882 kr/mån

 • Driftkostnader totalt

  5550 kr/mån

 • Kommentar

  Internet tilkommer

Storlek

 • Boarea

  165 Kvm

 • Biarea

  12 Kvm

 • Tomtarea

  1 540 Kvm

Budgivning:

Kontakta mäklaren om budgivning.

Visning:

Kontakta mäklaren för visning.

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

5 PLANRITNINGAR

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

top arrow