Skinnskatteberg

Erlandsbo 10, Erlandsbo, Fagersta

3 995 000 KR

4 Rok

90 Kvm Boarea

2450 Kvm Tomtarea

Mitt i Bergslagens underbara landsbygd med öppet fritt & privat läge intill grönskande hagar, trolsk skog och glittrande vatten ligger detta unika paradis som äntligen erbjuds marknaden! Här på Erlandsbo 10 kan du året runt finna den så eftertraktade enkla fritid och sanna livskvalitet som krävs för att ladda batterierna. Fungerar som åretruntboende eller fritidshus. Fastigheten har ett unikt läge i ett böljande kulturlandskap intill sjön Stora Kedjen som fiskerätt finns i. Huvudbyggnaden med åretruntstandard har en synnerligt trevlig utformning med stort härligt lantkök utrustat med alla moderniteter samt klassisk vedspis & spiskåpa bevarad. Öppen social planlösning mot vardagsrum och uterum/terrasser. Många stora fönster ger härliga ljusinsläpp och vacker utsikt. Två sovrum och ytterligare ett sällskapsrum på övre plan. Två baskaminer. På tomten finns även ett fint spahus med relax och nedsänkt jacuzzi utanför på terrassen. Sammanbyggt med detta finns ett trevligt gästhus. En praktisk länga med förråds- hobbyrums- och carport-utrymmen finns likaså. Byggnaderna är placerade så de skapar en fin gårdskänsla. Erlandsbo ligger strategiskt i Västmanland med enkelt pendlingsavstånd till större orter som Västerås och Stockholm. En så unik fastighet som denna är med sitt läge och sin sin utformning själva sinnebilden av ett klassiskt svenskt fritidshus-paradis, och erbjuds sällan på öppen marknad. Måste upplevas på plats. Varmt välkommen på visning!

Beskrivning

Interiör

HUS
Här på Erlandsbo 10,  ligger detta fantastiskta hus med underbar tomt nära vattnet. Huset är är byggt i klassisk svensk stil  på 1,5 plan som erbjuder alla bekvämligheter man behöver. Hallen är välkomnande och rymlig med gott om plats att hänga av sig sina ytterkläder och skor. Vid hallen finns ett helkaklat badrum med WC, dusch, handfat samt spegelskåp ovan. Vidare i huset möts du i husets hjärta -köket med intilliggande uterum och fantastisk terrass. Köket är utrustat med kyl och frys, diskmaskin, ugn, spis samt fläkt ovan.  Här finns även en vacker vedspis med muras fläktkåpa. Det finns det gott om plats för förvaring av köksredskap samt arbetsyta för både matlagning och bakning. Det finns rymligt med plats för en stor matgrupp, där man kan slå sig ner vid och avnjuta sina måltider. Köket är i öppen social planlösning tillsammans med vardagsrummet, där finns det generöst med utrymme för en stor soffgrupp och övrig möblering som önskas. Braskaminen är väldigt trevlig att avnjuta under kalla höst- och vinterdagar. Via vardagsrummet nås den härliga terrassen, där det finns plats för utemöbler, grill, växter och annat önskvärt.  Uterummet har även det en braskamin och på terrassen. finns en uppmurad grill. På nedre plan i huset finns även ett trivsamt stort sovrum som erbjuder gott om plats för en stor dubbelsäng och övrig möblering som önskas. På plan två möts du av ett trevligt allrum med plats för soffgrupp samt ett stort sovrum med ett härligt takfönster som släpper in fint naturligt ljusinsläpp. Dessutom fönster i gaveln med en magiskt utsikt mot sjön. Det finns gott om plats för en stor dubbelsäng och övrig möblering efter önskemål. Detta är verkligen ett fantastisk byggnad och fastighet där man trivs som fisken i vattnet. 

GÄSTSTUGA / SPAHUS
På tomten i närheten av huset finns detta fantastiska spahus med intill liggande gästhus som erbjuder rymligt och trevlig sovrum med WC. Tillgång till gästhuset har man direkt via altanens bägge sidor. Inne i spahuset finns ett härligt relaxrum, bastu samt WC och dusch. En stor altan omfamnar både gäststugan och spahuset och där finns också ett spabad som erbjuder fantastiskt avkopplande stunder under vår- och sommarhalvåret.

Fastighet & byggnader

Enskilt,  fridfullt, öppet och idylliskt placerad fastighet med sjöutsikt om hela 2.450 kvm tomtarea som i praktiken känns mycket större där dem tronar inbäddad bland beteshagar intill den vidsträckta sjön Stora Kedjen. Servitut för brygga och passage ner till den samma över en grönskande och blomstrande bestesäng.

Fastigheten är dels bebyggd med den vackra huvudbyggnaden i klassisk svensk stil som tillbyggts i omgångar och ramas in av en fantastisk terrass och inglasat uterum. Dessutom finns ett kombinerat gästhus och spahus uppdelat i två avdelningar. Dels ett väl tilltaget gästrum med egen toalett, och dels spahusavdelningen med bastu & relax samt duschar. Även denna byggnad har en smakfull terrass runt sig och nedsänkt i denna finns ett högklassigt spabad placerat med ljuvlig vy över tomten och sjön. 

Dessutom finns vid infarten till fastigheten en länga som rymmer snickeri & hobbyrum, förvaring, vedbod samt garage/carport med plats för två bilar varav en försedd med laddningsbox för elbil.

Med naturens skafferi utanför fönstret så är det fantastiskt att ha en väl fungerande jordkällare när man syltat & saftat och tagit in skörden från trädgårdslanden. Självklart finns även detta här. En stor sval och praktisk grävd jordkällare med uppmurade väggar och valv i natur- och slaggsten från bygden.

Detta är en plats som inger en ett omedelbart lugn, harmoni och livskvalitet. Välkommen hem till ditt paradis!

Område

Fastigheten ligger otroligt  fridfullt och avskilt mitt i den ljuvliga byn Erlandsbo, strax söder om Fagersta efter vägen mot Köping med underbar utsikt mot vatten. Här lever man högsta livskvalitet och har trolsk skog, glittrande vatten, fiske & bad i sjön Stora Kedjen samt levande modern landsbygd och Bergslagens magnifika industri & kulturhistoria in på knuten. Dessutom är det mycket nära om man vill ta sig till såväl vatten eller vill komma in till centrala Fagersta. Även kort restid till till exempel Västerås eller Köping. Miljön här inbjuder verkligen till en aktiv livsstil med naturens rika skafferi och rekreationsmöjligheter utanför köksfönstret. Byn Erlandsbo är känd för sin goda sammanhållning. 

Fastigheten med sitt magnifika läge och byn Erlandsbo ligger mycket strategiskt placerad med närhet till de flesta centralorter i Västmanland och med ett avstånd till Stockholm som endast är en behaglig bil eller tågresa på under 2 timmar bort. 

Endast dryga milen bort ligger centrala Fagersta och stadsdelen Västanfors. Här finns den kända & mycket välbesökta hembygdsgården med kaffestuga, handelsbod, sommarrestaurangen Hamnkrogen, hantverk, bagarstuga och museer. Intill flyter Strömsholms kanal som ett pärlband genom stan och gör det möjligt att per båt nå Smedjebacken i norr och Mälaren i söder, och vidare till Stockholm. Nära Hembygdsgården finns även camping med servering, bad, minigolf, vattenrutchbana och en av världens främsta cable-park banor för vattenskidor och wakeboard. Världsarvet Engelsbergs Bruk och Oljeön är exempel på två andra besöksmål i staden. I Fagersta finns även allt man kan behöva i form av handel, närsjukhus, och service. Här finns ishall, idrottshallar, padelhall, parkourpark & simhall med inne och utebassänger. Här finns även en mycket välrenommerad & välskött 18-håls golfbana m.m . Inom en 5 milsradie finns ytterligare ett större antal golfbanor.

Ännu närmre Erlandsbo, ligger samhället Färna som erbjuder minilivs, pizzeria samt välkända hotell, spa och restauranganläggningen Färna Herrgård. Färna har en lång historia och har varit bebott i århundraden. Området har haft betydelse både som rekreationsort, bruksort och knutpunkt för den årliga krono- och kungajakten av älg och annat vilt.

Här finns stora skogsområden som lockar till skogspromenader, svamp- och bärplockning samt jakt under rätt säsong. Om du är intresserad av friluftsliv har ett boende på hel eller deltid här mycket att erbjuda. En populär aktivitet är att vandra längs de många vandringslederna som slingrar sig genom skogarna och gös eller kräftfiske i Stora Kedjen. Vintern erbjuder möjligheter till skidåkning och isfiske.

Vill man ta sig till andra orter för mer shopping eller andra aktiviteter så ligger detta boende mycket strategiskt till så man snabbt  smidigt kan ta sig dit. Exempel:

Norberg: ca 35 km

Avesta: ca 45 km

Västerås: ca 50 km

Stockholm: ca 160 km

Örebro: ca 110 km

Borlänge: ca 100 km

Säfsen: ca 110 km

Sälen: ca 250 km

Fagersta har prisats för sin speciella slogan "Fagersta- Här får Du livstid". Och Erlandsbo 10 levererar verkligen skäl för det -HÄR får Du verkligen tid att leva, med livskvalitet, fullt ut!

Hittelön

Ambassadör Fastighetsmäkleri AB erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. För denna bostad utgår en ersättning om 5.000 kr. Det enda du behöver göra är att tipsa om en potentiell köpare via mail eller telefon. Köper sedan denne och affären går igenom får du ersättningen.

Ambassadör Fastighetsmäkleri AB - Ett bättre mäkleri helt enkelt!

Servitut

Officialservitut vattentäkt, Förmån
1904-8 - 3, 2018-10-23

Officialservitut gångväg, Förmån
1904-8 - 2, 2018-10-23

Officialservitut väg, Förmån
1904-8 - 4, 2018-10-23

Avtalsservitut avloppsledning,avloppstank, Förmån
1904IM-08/12785 - 1

Officialservitut brygga,båtplats, Förmån
1904-8 - 1, 2018-10-23

Fakta
 • Ägandeform

  Småhus - Friköpt

 • Adress

  Erlandsbo 10

 • Postnummer

  737 91

 • Rum

  4 rum och kök

 • Byggnadsår

  1860

 • Kommentar

  Löpande renoverad o underhålld

 • Fönster

  2 & 3-glas

 • Eldstad

  2 stycken Braskaminer

 • Byggnadstyp

  Fritidshus/Villa/Småhusenhet

 • Uppvärming

  Luft/luftvärmepump, direktverkande el samt två effektiva braskaminer.

 • Energiventilation

  Självdragvent / LuftluftVP

 • Fasad

  Trä

 • Tak

  Tegel

 • Bjälklag

  Trä/betong

 • Stomme

  Trä

 • Murstock

  Tegel

 • Kommunalt vatten

  Enskilt vatten året om/Enskilt avlopp.

 • Plåtarbete

  Plåtisol

 • Grund

  Platta/Plint & Krypgrund (flera byggnader på fastigheten) .

 • Taxeringsvärde fastighet

  342 000

 • Taxeringsvärde tomt

  304 000

 • Taxeringsvärde totalt

  646 000

 • Taxeringsår

  2021

 • Värdeår

  1947

 • Taxeringskod

  220

 • 34

 • Fastighetsavgift

  14 535

 • Pantbrev, antal

  9

 • Pantbrev, summa

  2 307 000

Storlek

 • Boarea

  90 Kvm

 • Kommentar

  Angiven boyta är ungefärlig. Golvytor i huvudbyggnad (ca): Vardagsrum: 25kvm, Kök/Allrum: 27kvm, Sov 1: 14 kvm, Entré: 7kvm, Hall 3kvm, Badrum: 4kvm, TV-rum:13kvm, Övre sovrum: 30 kvm. Därtill Gästhus/Spahusbyggnad om ca 40kvm och Garage/förrådsbyggnad om ca 40 kvm.

 • Tomtarea

  2 450 Kvm

Budgivning:

Kontakta mäklaren om budgivning.

Visning:

Kontakta mäklaren för visning.

Erlandsbo 10 78
Erlandsbo 10 56
Erlandsbo 10 08
Ribacken_30_2354_19695711
Erlandsbo 10 67

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

3 PLANRITNINGAR

Erlandsbo 10 entre? copy

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

top arrow