Ekerö

Domherrevägen 7B, Ekerö / Älvnäs

7 595 000 KR

6 Rok

180 Kvm Boarea

904 Kvm Tomtarea

Välkommen till en eftertraktad villa med sjöutsikt, solig tomt & ca 100 m till egen båtplats i populära Älvnäs på Ekerö. Detta underbara boende disponerar totalt 180 kvm och tomt om 904 kvm. Här finns allt som man kan önska sig som generöst trädäck, fristående hus som kan användas som kontor eller gästhus, en alldeles egen båtplats och en underbar grönskande trädgård. Här njuter vi av ett familjehus med påkostade materialval och en tanke att leva ett liv med härliga bekvämligheter. Här finns det mesta man kan önska sig såsom fyra sovrum, två badrum, bastu, tvättstuga, stort kök med fina materialval och bra matplats. Vardagsrum både på entréplan och nedre plan med härligt ljus genom stora fönsterpartier & mysig braskamin. Flertal altandörrar mot altan och trädgård ger bostaden en flytande känsla av inne och ute. Bra parkeringsyta framför huset med elbilsladdare samt gott om förrådsutrymmen.

Här bor ni med direktnärhet till Mälarens vatten med båtbryggor, badrocksavstånd till Busvikens omtyckta badplats och till vackra naturområden. Det finns även en fantastisk lekpark på gångavstånd, bouelbana och nybyggt utegym. Vintertid plogas det upp en skridskobana vid Tranholmsviken. Goda kommunikationer med buss. Eller varför inte testa den nya el färjan Candela från 1 juli 2024 som ska ta 25 min till Stockholms stadshus från Ekerö Centrum.

Detta boende måste upplevas på plats.

Välkommen på visning.

Beskrivning

Interiör

Entréplan

Entré
Välkomnande rymlig och ljus hall med goda möjligheter att hänga av sig sina ytterkläder och skor, det finns även en garderob med bra förvaring.

Badrum 1
Stort härligt helkaklat badrum med fönster som släpper in fint naturligt ljusinsläpp. Badrummet är utrustat med WC, dubbla handfat med kommod samt speglar ovan och dusch med glasdörr. Här finns gott om plats för förvaring av exempelvis hygienartiklar. 

Vardagsrum 1 / matplats
Charmigt och luftigt vardagsrum med en mysig öppen spis man kan avnjuta under höst och vinter. Här erbjuds generöst med plats för soffgrupp, TV och annan möblering som önskas samt matplats för större sällskap. Rummet får väldigt fint ljusinsläpp genom stora fönster.

Balkong
Stor härlig balkong med utsikt mot vattnet. Här finns det generöst med plats för balkongmöbler, växter och dylikt. Balkongen nås via köket och matplatsen / vardagsrummet. Här är det trevligt att påbörja dagen med en kopp kaffe i solen.

Kök
Stort stilrent och ljust kök med fantastiskt ljusinsläpp, härifrån nås även den härliga balkongen. Köket erbjuder bra arbetsyta för matlagning och bakning. Vid köksön finns fyra sittplatser där man kan slå sig ner och avnjuta sina måltider. Köket är utrustat med kyl och frys, diskmaskin, ugn, spis samt fläkt ovan. 

Sovrum 1
Rymligt trevligt sovrum som erbjuder gott om utrymme för en dubbelsäng, skrivbord och annan önskvärd möblering. Här finns även god förvaring i garderober.

Sovrum 2
Stort härligt sovrum som erbjuder gott om plats för en dubbelsäng, skrivbord och övrig möblering som önskas.

Nedre plan

Vardagsrum 2
Trevligt stort och socialt vardagsrum med direkt utgång till altanen och trädgården. Här finns en mysig och vacker kakelugn och vardagsrummet erbjuder rymligt med plats för soffgrupp och övrig möblering som önskas. Ljusinsläppet flödar in i rummet genom stora fönster.

Altan
Stor härlig altan som sträcker sig runt halva huset med grillmöjligheter och plats för önskat möblemang och växter. Här är det trevligt att umgås under vår-och sommarhalvåret. 

Sovrum 3
Trivsamt sovrum med plats för en dubbelsäng och övrig möblering som önskas, här finns även väldigt bra förvaring i rymliga garderober. 

Sovrum 4
Trevligt sovrum med plats för en dubbelsäng, skrivbord och övrig möblering som önskas.

Badrum 2 / Bastu
Stilfullt badrum med badkar och anslutning till bastu som erbjuder en härlig avslappning i vardagen. Badrummet är utrustat med WC, dusch och badkar, handfat samt spegel ovan. Bastun är rymlig och erbjuder plats för 4–6 personer. 

Tvättstuga
Praktisk och bekväm tvättstuga med groventré invid. Tvättstugan är utrustat med tvättmaskin och torktumlare. Här finns det arbetsyta samt förvaring för exempelvis handdukar, sängkläder och dylikt man skulle önska att förvara. 

Trädgård / Plantering

Fin sjöutsikt mot Busviken från husets balkong. Lummig och uppväxt trädgård är en fröjd för ögat och bjuder på en skyddad & harmonisk oas för avkoppling och underhållning. Insyningsskyddad tomt med växtlighet, frukt och blommor såsom stort äppelträd som ger mycket frukt, litet päronträd (nyplanterat), fläder, syrener, pion. Hallonbuskar, rabarber, krusbär, rosor, tre pallkragar med jordgubbar, en pallkrage med mynta och gräslök. Här kan man njuta av soliga dagar och stilla kvällar. 

Parkering

Tillhörande parkeringsyta för flera fordon i direkt anslutning av huset och elbilsladdare av märket Charge Amps 

Friggebod

Används som förvaring idag. Men kan användas som kontor eller gästhus. 

Förråd

Fristående förråd på tomten.

Övrigt gällande fastigheten

Fastigheten
Friggebod
Förråd
Båtplats ingår. Ca 100 m från huset
Parkeringsyta för flera fordon i direkt anslutning av fastigheten
Totalyta huvudbyggnad 180kvm
Tomt 904kvm

2021 Laddbox installeras för elbilar (ChargeAmps)
2020 Stenläggning framsida plus förlängning av mur mot väg (entreprenör)
2020 Fyllnadsmassa trädgård för att plana ut tomt samt så gräs
2020 Sommarvatten kopplas in på tomten, två uttag installeras på tomten
2020 Renovering förråd ute för att kunna användas som kontor på sommarhalvåret
2020 Anläggning av häck framsida (Lagerhägg)
2020 Yale doorman huvuddörrar framsida och baksida installerasÖppen fiber (säljarna använder Telia)
2019 Trall och trappa utomhus från balkong byggs av entreprenör
2019 Gräsmatta sås på baksidan
2019 Måla knutar vita på hela huset (egen regi)
2019 Anläggning av häck thuja mot granne baksida
2008 Fasad målad

Huvudbyggnaden
2022 Ny tvättmaskin LG
2022 Ny induktionshäll i kök
2022 Luftvärmepump Toshiba installerad för bättre uppvärmning hus
2022 Målning kontor/sovrum uppe
2021 Upprustning tvättstuga. Nya skåp, diskho samt målade ytskikt
2020 Renovering groventré med golvmatta, måla golv/tak
2020 Målade ytskikt samt ny kommod/spegel badrum nere
2019 Målning förråd nere samt nytt hyllsystem
2019 Ny kyl och frys köket (Siemens)
2018 Nytt badrum uppe
2018 Målat trappa
2018 Golv slipade vardagsrum uppe
2018 Sovrum tapetseras, de två sovrummen nere samt stora sovrummet uppe
2018 Nytt kök Epoq, nya vitvaror i kök
2018 Ny eldragning trefas till kök, ny eldragning kök med dimmerfunktion
2016 Värmeaggregat utbytt
2015-2017 Delar av elen är utbytt i huset. Jordfelsbrytare är installerad
2013 Uppvärmning i huset är luftburen. Systemet har genomgått renoveringar, förbättringar och översyn via entreprenör
2012 Varmvattenberedare installerad
2000 Badrum och tvättstuga i suterrängkällare samt golv i sovrum och vardagsrum utbytta/renoverade efter tidigare försäkringsskada

Övrigt
Överlåtelsebesiktning. Se under dokument
Energideklaration. Se under dokument
Brandskyddskontroll. Se under dokument
Våtrumsintyg. Se under dokument

Båtplats

Ca 100 m från huset finns en egen båtplats.

Gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning EKERÖ ÄLVNÄS GA:1
GA1

Gemensamhetsanläggning EKERÖ ÄLVNÄS GA:3
GA2

Servitut

Officialservitut väg,parkering, Last
0125-90/16 - 2

Officialservitut va, Förmån
0125-90/16 - 1, 1990-06-19

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 3 325 000 kr
Mark, totalt värde: 2 458 000 kr ().
Summavärde: 5 783 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1991
Värdeår: 1991

Naturvårdsbestämmelse

vattenskyddsområde
Akt: 0125-P08/1125
Beslutsdatum: 2008-11-25
Senaste ändring: 2023-12-27

Området & kommunikation

Området
Älvnäs tillhör en av de mest populära områderna på Ekerö med sin närhet till naturen, samtidigt som du är nära Ekerö Centrum där du har tillgång till restauranger, caféer, shopping, banker och mycket mer utöver det redan nämnda. Älvnäs omgärdas av vatten, vackra naturområden och promenadvägar. På västra sidan Älvnäsudden ligger Busviken som är en populär badplats. På östra sidan ligger Älvnäsviken med plogad skridskobana om vintrarna. Det finns även en fantastisk lekpark, bouelbana, nybyggt utegym med belysning, fotbollsplan, fårhage och midsommarfirande på ängen i Älvnäs där det bjuds på livemusik och dans runt midsommarstången. Förutom bilvägen till Älvnäs över Brunna Gärde finns också en "genväg", gång/cykelväg som går direkt till Närlunda. Alla vägar inom Älvnäs har ett fågelnamn. Till Ekerö Centrum är det några kilometer.

Förskola, skola för små & stora
I Ekerö kommun finns cirka 30 förskolor, både kommunala och fristående. Där de närmaste är Brunna förskola, Ekebyhovs förskola eller Birkaskolans förskola som erbjuder kontinuitet och trygghet i en inspirerande miljö, anpassad till barnens ålder och utvecklingsnivå utifrån montessoripedagogiken. För de äldre barnen finns 14 grundskolor som Närlunda som har årskurs F-6, Träkvista skola som har årskurs F-9, Birkaskolan eller Tappström skolan är också ett alternativ.

Sportaktiviteter
Det finns gott om sportaktiviteter på Ekerö för de aktiva. Det nya badhuset är populärt. På Träkvistavallens idrottsplats kan du utöva friidrott, spela fotboll, ishockey, tennis och padel. En judolokal finns även tillgänglig. Skateanläggningen om ca 700 kvm. För den golfintresserade finns tre vackra golfbanor, alla i fint skick som utmanar dig som golfare, oavsett nivå. Här spelar du längst Mälarens vatten eller i anrika och kungliga miljöer. Ekerö är en av de mest hästtäta kommunerna i Sverige med omkring 1 900 hästar. Ridsport är en av de största ungdomsidrotterna och det finns många ridskolor och ridklubbar att välja mellan. Det finns också gott om härliga vinteraktiviteter på Ekerö. Förutom plogade skridskobanor på Mälaren finns skidspår, ishockeyhallar, slalombacke och pulkabackar.

Kommunikation
Från Älvnäs kan du med buss ta dig smidigt till Brommaplan där du sedan kan ta dig vidare till Stockholm City med tunnelbana. För den bilburna tar du dig till Kungsholmen på ca 30 min med den nya fyrfältsvägen. I från Jungfrusund går en populär bilfärja som gör att du är i Slagsta vid E4:an på en kvart. I Ekerö Centrum/Tappström finns infartsparkering. Med buss tar det ca 15 min till Brommaplan. Man kan också ta pendelbåt till stan - tar 50 min till Stockholms stadshus, 25 minuter med pilotprojektet Candela som startar 1 juli 2024.

Ekerö
Ekerö är en kommun i stark tillväxt både vad avser befolkningen men även de näringslivs- och infrastruktursatsningar som löpande genomförs i kommunen. Bara under de senaste åren har man sett ett kraftigt ökat utbud av såväl restauranger som handel och rekreation. Breddningen av Ekerövägen med nya körfält, byggnationen av förbifart Stockholm samt satsningar på båtpendel till och från Stockholms innerstad är några av de större infrastruktur- satsningarna som genomförts och är under genomförande.

Fotografier / fotograf

Bilder av området i Älvnäs är lånade och har fotas av Hans Christiansen

Fakta
 • Ägandeform

  Småhus - Friköpt

 • Adress

  Domherrevägen 7B

 • Postnummer

  178 39

 • Rum

  6 rum och kök

 • Byggnadsår

  1991

 • Fönster

  3-glas isoler fönster

 • Eldstad

  Braskamin & kakelugn

 • Tv/internet

  Telia

 • Besiktigad

  2024-03-12

 • Byggnadstyp

  1-plans hus med souterrängkällare

 • Uppvärming

  Luftburen värme (el), luft/luftvärmepump, braskamin & kakelugn

 • Energiventilation

  Mekanisk till- och frånluft med värmeåtervinning (FTX)

 • Fasad

  Träpanel

 • Tak

  Betongpannor med underliggande läkt och underlagstak av träfiberskivor

 • Bjälklag

  Trä (vindsbjälklag), Trä/Lättbetong (mellan entréplan och souterrängkällare)

 • Stomme

  Trä

 • Grundmur

  Betong/Lättbetong

 • Kommunalt vatten

  Kommunalt vatten & kommunalt avlopp

 • Grund

  Souterrängkällare

 • Taxeringsvärde fastighet

  3 325 000

 • Taxeringsvärde tomt

  2 458 000

 • Taxeringsvärde totalt

  5 783 000

 • Taxeringsår

  2021

 • Värdeår

  1991

 • Taxeringskod

  220

 • 38

 • Fastighetsavgift

  9 525

 • Pantbrev, antal

  3

 • Pantbrev, summa

  3 400 000

Energi

 • Energistatus

  Utförd

 • Energiprestanda

  121 kWh/m² och år

 • Energiklass

  D

 • Registrerad

  2024-03-30

Driftkostnader

 • Personer i hushåll

  4

 • Värme

  1648 kr/mån

 • El

  1286 kr/mån

 • Vatten/Avlopp

  707 kr/mån

 • Sotning

  42 kr/mån

 • Samfällighet

  438 kr/mån

 • Renhållning

  134 kr/mån

 • Försäkring

  711 kr/mån

 • Övrigt

  329 kr/mån

 • Driftkostnader totalt

  5295 kr/mån

 • Kommentar

  Övrigt = fiber (Telia 250/250 mbit)

Storlek

 • Boarea

  180 Kvm

 • Tomtarea

  904 Kvm

Budgivning:

Kontakta mäklaren om budgivning.

Visning:

Kontakta mäklaren för visning.

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

4 PLANRITNINGAR

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

top arrow