Stockholm

Döbelnsgatan 42 A, Vasastan

BUD

3 Rok

91 Kvm

5 550 kr/mån

Våning 1

Kommande på marknaden.
I representativ fastighet ligger denna magnifika våning med hög designkänsla, kakelugnar och balkong.
På detta våningsplanet byggde man den pampigaste våningen som ett smycke i fastigheten och detta har tagits tillvara i varje detalj.

Lägenheten är designad av AO Interiors och vardagsrummet har en vacker och fungerande kakelugn med stora fönsterpartier och stuckaturer. Köket är från Nordiska kök och härifrån har man utgång till balkongen med vy över den grönskande gården. Badrummet är mycket sobert i beiga toner och hemmet präglas av vackra detaljer såsom speglade dörrpartier, högt i tak och takrosetter.

Välskött förening med mycket låg belåning.

Beskrivning

Lägenheten

Lägenheten har en mycket hög designkänsla och den möts man av redan när man stiger in i hallen. Hallen har ett klinkergolv i en beige ton som harmonierar med väggarnas färg och går ton i ton och det finns plats för avhängning.

Golven i lägenheten är i Chevron mönster (så kallad fransk fiskben) och hela hemmet har en harmonisk beige färgskala i olika nyanser.

Vardagsrummet är pampigt med stora fönsterpartier, en utsmyckad kakelugn som är fungerande, höga golvsocklar och takrosett. Rummet har plats för stora sällskap och vackra speglade pardörrar öppnar upp mot intilliggande rum.

Köket är mycket smakfullt och i hög klass med kök från Nordiska kök. All maskinell utrustning är dolt bakom fronter (förutom ugnen) såsom kyl/frys, diskmaskin och skåpen går hela vägen upp i tak vilket ger ett pampigt intryck.
Kaklet ovanför den rostfria bänkskivan går i olika beiga toner och man har kaklat in fläkten vilket ger ett sömlöst intryck. Fina detaljer såsom väggfast belysning ger både stämningsbelysning och god arbetsbelysning.

I köket får man plats med ett större matbord och från glasade pardörrar har man utgång till den soliga balkongen som har en fin vy över den grönskande gården.

Master bedroom är rymligt med plats för en dubbelsäng och det löper garderober längs med ena väggpartiet. En otroligt vacker kakelugn (plomberad) smyckar rummet och elementskydd i väv pryder elementen. Rummet har en vilsam atmosfär och pardörrar in mot hallen och vardagsrummet.

Det mindre sovrummet är perfekt som barnrum och har en heltäckningsmatta på golvet för hotellkänsla. I rummet finns det ett stort fönster samt garderober som erbjuder god förvaring.

Badrummet är i en klass för sig med mycket vacker inredning. Beiga målade väggar, svarta spotlights och samma beiga kakel som i köket går smakfullt igen i duschpartiet. Det finns en vägghängd spegel med väggfast belysning ovanför handfatet och en nisch är placerad bredvid duschen där man har tvättmaskin samt hyllan för förvaring och som döljs med en gardin som går i samma ton som resten av badrummet.

Sammantaget är detta en väldigt vacker våning med hög designkänsla och atmosfär på ett mycket attraktivt läge.

Området kring Döbelnsgatan är mycket centralt med närhet till Stureplans många restauranger och butiker och Odenplans pulserande stråk med stort urval av caféer och restauranger t.ex. Pascal, Tranan och L'Aaventura för att nämna några. Närområdet är gemytlig med gym såsom SATS samt matbutik och precis på Odengatan frodas ett rikt resturang- och caféliv såsom t.ex. Mahalo och Brasserie Balzac.

Kommunikationerna är goda med ett flertal bussar som går från Odengatan och Birger Jarlsgatan och T-bana på Rådmansgatan samt Odenplan.

Föreningen

Föreningen äger fastigheterna Hälsokällan 2 och 7. På fastigheterna finns fyra byggnader med 38 lägenheter och 3 lokaler. Byggnaden är ombyggd 1985 och är belägen på Döbelnsgatan 42 och Tulegatan 31 i Stockholm. Äkta förening som äger marken.

Fastigheterna är fullvärdeförsäkrade i Folksam. Hemförsäkring och bostadsrättstillägg bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna.

Föreningen har en underhållsplan som uppdaterades 2022. Lånen uppgår till 3.811 kr/kvm.

Installationer
1985 Stambyte
1985 Elstigare bytta
2015 Huskropp utvändigt
2016 Plåttaksmålning
2019 Takarbeten
2019 Rökgasfläkt
2020 Ombyggnad fjärrvärmeanslutningar
2021 Tvättstuga
2021 Stamspolning
2021 Målning
2023 Omläggning tak

Planerat underhåll:
Föreningen planerar att renovera 1-2 tak. (Döbelnsgatans tak är nyligen renoverad)

DELAT ÄGANDE
Den som köper lägenheten ska vara skriven på adressen, d.v.s. vara bosatt i lägenheten. Vid andelsförvärv, där bostadsrätten efter förvärvet innehas av förälder/rar och barn, äger dock styrelsen rätt att bevilja medlemskap även om inte samtliga ägare avser att bosätta sig där.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Föreningens tvättstuga finns i Tulegatans gathus. Städning i form av höst- och vårstädning av innergårdarna sköts av medlemmarna. Små odlingslotter finns på innergårdarna.

JURIDISK PERSON
Nej

AVGIFT
Värme, vatten samt kabel-TV genom Tele2 och bredband genom Banhof.

FÖRRÅD
Stort förråd med nyttjanderätt.

STORLEK
91 kvm enligt mätbevis standard SS 21054:2020 och 90 kvm enligt föreningens lägenhetsregister.

EKONOMI
Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar (avstämt 22/5-24). Mycket låg belåning om 3.811 kr/kvm.

 

Fakta
 • Ägandeform

  Lägenhet - Bostadsrätt

 • Adress

  Döbelnsgatan 42 A

 • Postnummer

  113 52

 • Rum

  3 rum och kök

 • Byggnadsår

  1929

 • Balkong

  Balkong

 • Tv/internet

  TV Tele2 och bredband Banhof

 • Lägenhetsnummer LMV

  1102

 • Våning

  1

 • Byggnadstyp

  Flerfamiljshus

 • Uppvärming

  Fjärrvärme

 • Avgift

  5 550 kr/mån

 • Andelstal, ägande

  2.82695%

 • Andelstal, förening

  2,80433 %

 • Pantsättningsavgift

  573 kr/pantbrev

 • Överlåtelseavgift

  1433 kr

Energi

 • Energistatus

  Utförd

 • Energiprestanda

  145 kWh/m2 och år

 • Energiklass

  E

 • Registrerad

  2019-11-15

Förening

 • Förening

  Riksbyggen Brf Tullporten

 • Org.nr

  716418-2052

Storlek

 • Boarea

  91 Kvm

Budgivning:

Kontakta mäklaren om budgivning.

Visning:

Kontakta mäklaren för visning.

Döbelnsgatan 42a-18
Döbelnsgatan 42a-8
Döbelnsgatan 42a-12
Döbelnsgatan 42a-19
Döbelnsgatan 42a-29

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

Döbelnsgatan 42 a copy

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

top arrow