Stockholm

Torbjörn Klockares Gata 23, Vasastan

3 695 000 KR

2 Rok

36 Kvm

2 688 kr/mån

Våning 3 av 3

Varmt välkommen till denna trevliga minitvåa om 36 yteffektiva kvm högst upp i huset med ett optimalt läge i Röda Bergen.

Klassiskt 20-tals hus med genomgående charm och karaktär och ligger på ett högt, insynsskyddat läge med generös takhöjd, vackra trägolv samt två fönster i fil med ett härligt ljusinsläpp, gör detta till ett synnerligen trivsamt boende av bästa klass!

Bostaden har separat sovrum, kök med gasspris samt diskmaskin och stort vardagsrum med väldigt goda förvaringsmöjligheter.
Den idylliska innergården invid fastigheten kommer väl till pass för grillkvällar och umgås.

Solid äkta förening som äger marken med låg belåning och dolda tillgångar.

Här bor ni på en av Vasastans populäraste adresser med närhet till både Torsplan och Odenplan samt Birkastan och dess generösa utbud av restauranger och caféer. Trevliga promenadstråk i det gröna har du både kungliga Hagaparken och Brunnsviken samt Vasaparken alldeles intill.

Välkommen hem!

Beskrivning

Interiör

Entré
Välkomnande rymlig hall, här finns det bra möjligheter att hänga av sig sina ytterkläder. Väggar är ljusmålade och på golvet är det grått klinker.

Kök
Stort trevligt kök med vita luckor, vitt kakel med teglelsättning samt en grå bänkskiva. Öppna hyllplan är en fin detalj för vinflaskor eller kokböcker och det finns ett skafferi i köket som medför bra förvaring. Köket är utrustat med kyl och frys, diskmaskin, inbyggd mikrovågsugn, ugn, gasspis med fläkt ovan.

Sovrum
Trivsamt sovrum med ett stort fönster som medför fint ljusinsläpp och rummet känns rofyllt då det ligger mot en bakgård. Här finns det rymligt med plats för en säng och övrig möblering. 

Vardagsrum 
Härligt vardagsrum med öppen social känsla. Otroligt fint ljusinsläpp genom stort fönster mot grannföreningens innergård. Här har man plats för både soffgrupp och större matgrupp vid bjudningar. Här finns även två inbyggda klädkammare som optimerar förvaringen i bostaden. Vackert trägolv och ljusmålade väggar.

Badrum
Helkaklat badrum utrustat med WC och skåp ovan, dusch, handfat med en stor spegel ovan. Vitt kakel på väggar och vita klinkers på golvet.

Förening

Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen Myrstacken bildades den 8 augusti 1924, och huset byggdes 1924. Föreningen äger marken och är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen upplåter 144 lägenheter med bostadsrätt, 1 lokal med bostadsrätt samt 2 lokaler med hyresrätt som är en bra inkomstkälla för föreningen. Föreningen har en god ekonomi med en låg belåning om 2 959 kr per kvm enligt årsredovisning 2021. Föreningen har i dagsläget inga beslutade avgiftsförändringar - avstämt med styrelsen 2023-01-09. 

Juridisk person
Föreningen accepterar ej juridisk person som köpare.

Förråd
Till lägenheten hör ett stort vindsförråd med nyttjanderätt.

Genomförda renoveringar
2022 Fasadrenovering inklusive renovering av balkonger
2022 OVK samt förbättringsåtgärder av ventilationen
2022 Renovering av samtliga fönster
2021 Större markarbeten på innergård
2021 Byte av avstängningsventiler
2020 Renovering övernattningsrum
2020 Renovering sop-och återvinningsrum
2020 Renovering och rengöring stengolv
2019 Ny utebelysning
2019 Ny förrådsbod
2019 Renovering cykelrum
2018-2019 Renovering tvättstuga och torkrum
2016 OVK samt förbättringsåtgärder av ventilationen, avgasningssystem
2013 Renovering av samtliga fönster, nytt kodlås, nytt styrsystem för uppvärmning
2012 Målning takplåt, utbyggnad cykelställ
2011 Renovering tak, nya sophanteringsrum, målning ytterdörrar 

Planerade renoveringar 
Föreningen har en långsiktig underhållsplan som uppdateras kontinuerlig. I planen för de närmsta fem åren återfinns en ommålning av gemensamma utrymmen och renovering av hissar.  

Gemensamma utrymmen
Föreningen har två trevliga innergårdar med grill och utemöbler samt små balkonger i trapphallarna som alla boende är välkomna att nyttja.

1 st föreningslokal med övernattningsmöjlighet kan hyras av medlemmar
1 st bastuavdelning kan bokas kostnadsfritt av medlemmar
3 st tvättstugor som kan bokas kostnadsfritt av boende
4 st cykelrum (samt 1st cykelställ utomhus på innergård)
1 st barnvagnsrum

Kabel-TV & bredband
Föreningen är ansluten till ComHems grundutbud som ingår för närvarande i månadsavgiften. Bredband 1000/1000 Mb/s från Bahnhof ingår för närvarande i månadsavgiften via ett fastighetsnät med nätverksuttag (UTP/ethernet) i respektive lägenhet. Om lägenheten inte är ansluten till fastighetsnätet kan bostadsrättshavaren få det indraget på egen bekostnad. Bostadsrättshavaren kan också välja bredband från Telenor eller ComHem och tecknar då själv abonnemang. 

Kontroll information
Ovanstående information kommer från årsredovisning 2022. Uppgifter som är av särskild vikt för spekulant bör kontrolleras med föreningen.

Besök gärna föreningens hemsida på www.myrstacken.se för mer information och årsredovisning.

Indirekt nettoskuld

Indirekt nettoskuldsättning: 103 792 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens årsredovisning 2021. 

Område och kommunikation

Läget på Torbjörn Klockares Gata räknas som ett av de mest attraktiva lägena i Vasastan, här har du närhet till allt och får det bästa av två världar med ett stort utbud av mysiga krogar och restauranger samtidigt som det är nära till härliga grönområden som bjuder på en avkopplande miljö.

Gatan är pittoresk med trevliga innergårdar och man förflyttas från storstadens och Rörstrandsgatan heta puls till något rofyllt och hemtrevligt.
Röstrandsgatans utbud av restauranger och caféer är oslagbart och där man t.ex. köper sitt morgonbröd på bageriet Lillebror, beställer sin sushi på Raw och tar en kaffe i handen på väg till jobbet på Mellqvist. 

Det finns en livsmedelsbutik, träningscenter samt hotell i närheten och kommunikationerna är mycket goda med T-bana vid St Eriksplan och där det går ett flertal bussar.

Om man vill njuta av naturen finns det rikligt utbud av trevliga parker och grönområden. Bostaden ligger intill Kunliga Hagaparken och Brunnsviken och det finns fina löpsträckor runt Karlbergskanalen och en picknick vid kanalen är en uppskattad aktivitet en sommardag.

Bara ett stenkast bort växer nu också den urbana stadsdelen Hagastaden fram där tusentals bostäder och arbetsplatser kommer att smälta samman till en modern, tät stadsdel, med en tydlig storstadskaraktär fylld av liv och rörelse. De boende i Vasastan kommer att få det bästa av två världar med både storstadspuls och närhet till citykärnan, men också till det hemtrevliga lugnet som återfinns i den ursprungliga delen Vasastaden. 

Fakta
 • Ägandeform

  Lägenhet - Bostadsrätt

 • Adress

  Torbjörn Klockares Gata 23

 • Postnummer

  113 30

 • Rum

  2

 • Byggnadsår

  1924

 • Förråd

  Vindsförråd

 • Lägenhetsnummer

  73

 • Lägenhetsnummer LMV

  1302

 • Våning

  3 av 3

 • Uppvärming

  Fjärrvärme

 • Avgift

  2 688 kr/mån

 • Ingår i avgiften

  inkl vatten, värme, bredband samt basutbud TV

 • Ingår ej i avgiften

  El och gas, tecknar eget avtal

 • Andelstal, ägande

  0.5882%

 • Pantsättningsavgift

  525 kr/pantbrev

 • Överlåtelseavgift

  1313 kr kr

Förening

 • Förening

  HSB BRF Myrstacken i Stockholm

 • Org.nr

  702001-4796

Storlek

 • Boarea

  36 Kvm

Budgivning:

Kontakta mäklaren om budgivning.

Visning:

fre 9/6, 15:30 - 16:00

Förhandsvisning, anmälan krävs

sön 11/6, 14:00 - 14:30

Välkommen på förhandsvisning

KlockaresGata23_020_IMG_3243-HDR
p5
KlockaresGata23_004_IMG_3127-HDR
hemnetskylt.
KlockaresGata23_035_IMG_3341

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

2 PLANRITNINGAR

Torbjörn Klockares Gata 23 copy

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

Anmäl till visning

  Jag har tagit del av Ambassadörs integritetspolicy.

  top arrow