Sigtuna

Skolgatan 1C, Märsta

1 395 000 KR

2 Rok

57 Kvm

3 191 kr/mån

Våning 1 av 3

ACCEPTERAT PRIS! Först till kvarn... Nu finns äntligen en fantastisk möjlighet att förvärva denna centralt belägna 2:a om 57kvm i Märsta med gångavstånd till all närservice som erbjuds i området. Lägenheten ligger i populär och välskött HSB-förening. Lägenheten har många tidstypiska originaldetaljer, ett flödande dagsljus som kom mer i genom fönster i tre väderstreck, en praktisk planlösning med bra förvaring och goda sociala ytor. Som grädde på moset kröns lägenheten av en trevlig solbadande balkong. Denna bostad kan med enkla medel och endast lätt renovering bli en verkligt skinande retropärla med låg avgift i populära kvarter. Ett hem att längta till. Måste ses. Varmt välkommen på visning!

Beskrivning

Interiör

Hall:

Stor luftig välkomnande hall med gott om förvaring och avhängning. Även plats för möblering med spegel & byrå  eller annat möblemang. Hallen har ett vackert trägolv och ljus färgsättning. Från hallen når man lägenhetens alla övriga delar.

Kök:

Praktiskt kök med god utrustning och med en matplats  med utrymme för ett rejält köksbord & stolar. Köket är färgsatt i ljusa toner och har många tidstypiska originaldetaljer. Stort fönster vid matplatsen som ger ett härligt ljusinsläpp och ger  full utsikt över liv och rörelse på gatan.

Vardagsrum:

Mycket stort vardagsrum med  flödande ljusinsläpp från såväl stort fönster som glasad fönsterdörr. Vardagsrummet har högt i tak och är mycket praktiskt utformat planlösningsmässigt för en fullskalig möblering med såväl sittmöbler, TV & stereobänk, bokhyllor och har dessutom plats för ett stort matbord med stolar. Vackert trägolv och ljus färgsättning även här inne. Från vardagsrummet når ma ut till den underbara balkongen där lån ga sköna dagar kan njutas. med utsikt mot grönskande område.

Sovrum:

Stort och praktiskt sovrum med inbyggd förvaring och plats för såväl dubbelsäng och sängbord &förvaringsmöbler. Dessutom finns här plats för en egen kontorshörna för hemmaarbete. Sovrummet har även det ett stort fönster och har dörr mot såväl hallen som direkt in till köket

Badrum:

Rejält och fräscht badrum med badkar/dusch, handfat, kommod och WC. Helkaklade väggar och klinkergolv. Vädringsfönster. 

Förening

Allmänt om föreningen
HSB BRF Ärlinghundra är en äkta bostadsrättsförening i Märsta, Sigtuna som äger marken. Föreningen äger 1 fastighet med 50 st bostadsrättslägenheter på adresserna Skolgatan 1A, Skolgatan 1B, Skolgatan 1C, Skolgatan 1D, Skolgatan 1E, Skolgatan 1F samt Skolgatan 1G. I föreningen finns även 13 st hyreslägenheter om 691 m² och 227 m² hyreslokaler. Fastigheten är byggd år 1954. Belåningsgraden i HSB BRF Ärlinghundra ligger inom vad som är normalt, belåning per kvm - ca 10.000 kr. Föreningen godkänner ej juridisk person. 

Genomförda renoveringar

2021-  markarbeten runt fastigheten för att förnua närmiljö och grönområden
2019-  Samtliga förnster byttes till 3-glas, Fasad, tak och balkongrenovering
2018 - installation av sopkärl, brandvarnare i samtliga lägenheter & branddörr mellan pannrum och källare
2017 - byte av expansionskärl och värmeväxlare
2009 - målning av en del fönster i fastigheten
2008 - tvättstugor renoverades med ny maskinell utrustning
2006 - stambyte samt renovering av alla badrum
2002 - byggnadens grund mot gatan dränerades samt isolerades


Parkering
Det finns 27 st p-platser samt 8 st garageplatser. Till alla platser tillämpas ett separat kösystem.

Gemensamma utrymmen
Lägenhetsförråd finns i källaren. Det finns två tvättstugor med totalt 4 tvättmaskiner, 2 st torktumlare och 2 st torkskåp. Separat mangelrum med mangel samt separat torkrum.

Fastighet

Mycket välskött och underhållen fastighet centralt belägen i Märsta. På senare år har många nybyggda hur tillkommit i närområdet och  stora insatser har gjorts för att skapa en grönskande och trevlig närmiljö omkring  Skolgatan.

Område

Allmänt om området
Här bor du centralt i Märsta och har nära till både kommunikationer och när-service. Det finns både lägenheter, radhus och villor i området. I Märsta Centrum finner du Coop, Willys, Lidl, Systembolaget, bank, apotek, gym, butiker, cafeér och restauranger. Intill tågstationen finns också ett mindre centrum som heter Sätuna med mataffär, bank, restauranger och café.

Kommunikationer
Från bostaden till Märsta station tar du dig på en kort promenad, där det går bussar till Sigtuna och Arlanda. Från stationen kan man fortsätta med pendeltåg till Stockholm eller ta fjärrtåg till Uppsala eller Stockholm. Från Märsta Centrum tar du dig ut på motorvägen med bil på ca 5 minuter.

Service
Centralt i Märsta ligger SATS och Vid Valsta Centrum finns Valsta sporthall och Vikingahallen som ligger intill Arlanda-gymnasiet är ytterligare en sporthall i området. Midgårdsvallen är en modern idrottsarena intill Vikingahallen som har både fotbollsplaner, BMX-bana, plan för amerikansk fotboll och friidrottsbanor. Midgårdsbadet som invigdes år 2010 ligger intill Midgårdsvallen och är Nordens första biologiskt renade utomhusbad. 2014 öppnade även en helt ny simhall i anslutning till Midgårdsbadet där det utöver bassänger finns relaxavdelning, småbarnspool och annat som hör en modern badanläggning till.

Förskolor & Skolor 
Förskolan Märstadal ligger på Porsgrunnsgatan, på Tingvallavägen ligger Tingvalla och på Ängsvägen ligger Skogsgläntan. Förskolan Solbacken finns på Ringvägen, på Skolgatan ligger Tallholma och på Tallstigen ligger föskolan Smedjan. Skolor som ligger i närheten är Ekillaskolan (7-9) som ligger på Stockholmsvägen samt Centralskolan (F-6) som ligger på Skolgatan. På Nymärsta Kulle ligger Bergius (7-9). Märstas gymnasieskola ligger i Valsta och heter Arlandagymnasiet.

Hittelön

Ambassadör Fastighetsmäkleri AB erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. För denna bostad utgår en ersättning om 4.000 kr. Det enda du behöver göra är att tipsa om en potentiell köpare via mail eller telefon. Köper sedan denne och affären går igenom får du ersättningen.

Fakta
 • Ägandeform

  Lägenhet - Bostadsrätt

 • Adress

  Skolgatan 1C

 • Postnummer

  195 34

 • Rum

  2 rum och kök

 • Byggnadsår

  1954

 • Förråd

  Källarförråd

 • Tv/internet

  Kabel-TV via ComHem samt bredband via Tele2

 • Lägenhetsnummer

  1001

 • Lägenhetsnummer LMV

  1001

 • Våning

  1 av 3

 • Byggnadstyp

  Flerfamiljshus

 • Uppvärming

  Vattenburen fjärrvärme från en undercentral

 • Avgift

  3 191 kr/mån

 • Ingår i avgiften

  Värme, vatten och kabel-TV

 • Andelstal, ägande

  1.55431%

 • Andelstal, förening

  0.00000%

Energi

 • Energistatus

  Utförd

 • Energiprestanda

  187kWh/kvm/år

 • Energiklass

 • Registrerad

  2008-09-16

Förening

 • Förening

  HSB BRF Ängshundra i Märsta

 • Org.nr

  769629-2379

Storlek

 • Boarea

  57 Kvm

Budgivning:

Kontakta mäklaren om budgivning.

Visning:

sön 29/5, 12:00 - 12:45

Välkommen på visning

Skolgatan 1C 06
Skolgatan 1C 1112
Skolgatan1C5 1503 16347595
Skolgatan 1C 10
Skolgatan 1C 09

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

Skolgatan 1C copy

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

Anmäl till visning

  Jag har tagit del av Ambassadörs integritetspolicy.

  top arrow