Stockholm

Skebokvarnsvägen 251, 2 tr, Högdalen

2 195 000 KR

2 Rok

57.5 Kvm

3 752 kr/mån

Våning 2 av 3

Ytterst välplanerad och genomgående lägenhet med ljusinsläpp från två olika väderstreck samt en rymlig balkong med plats för utemöbler och växter. Social och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum där trevliga middagar kan spenderas. Plats för ett större matbord och soffgrupp. Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och garderober. Stort fönsterparti som ger ett härligt ljusinsläpp i rummet. I hallen finns det gott om plats för avhängning av ytterkläder samt generöst med förvaring i form av garderober. Ljus och trivsam bostad med närhet till natur och grönska. Stabil och välskött HSB-förening med låg belåning på 2 088 kr/kvm. Välkommen på visning!

Beskrivning

Interiör

Hall
Ljus och välkomnande hall med gott om plats för avhängning av skor och kläder. I anslutning till hallen finns det ytterligare förvaring i form av garderober.

Vardagsrum
Plats för större matbord, soffgrupp eller annan önskvärd möblemang. Social och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum där trevliga middagar kan avnjutas. I anslutning till vardagsrummet nås balkongen med plats för utemöbler och växter. Rikligt med ljusinsläpp från det stora fönsterpartiet samt från balkongen. 

Kök
Charmigt kök med bevarade originaldetaljer. Gott om förvaring i form av över och underskåp samt generöst med arbetsyta med kakel ovan. Utrustat med diskmaskin, ugn, spisplattor och fläkt.

Sovrum
Plats för dubbelsäng, garderober eller skrivbord samt övrig önskvärd möblering. Stort fönsterparti som ger ett vackert ljusinsläpp.

Badrum
Stilfullt helkaklat badrum med fönster som ger ett härligt ljusinsläpp. Ljusgrått klinker samt blått kakel. Utrustat med handdukstork, wc, spegelskåp, dusch, handfat samt en liten avlastningsbänk med marmorskiva. 

Förening

Allmänt om föreningen
HSB BRF Magelungen är en äkta bostadsrättsförening i Stockholm, grundad 1954. Föreningen omfattar 501 bostadsrätter och 40 lokaler. Föreningen innehar marken med tomträtt och äger samt förvaltar byggnaderna på fastigheterna Ledstången 1 (med omförhandling 2025-04-01), Skärmväggen 1 (med omförhandling 2035-04-01) och Skärmväggen 2 (med omförhandling 2025-04-01). Föreningen har en låg belåning som uppgår går endast till 2 088 kr per kvadratmeter enligt årsredovisningen för 2023. Föreningen är välskött och har två heltidsanställda fastighetsskötare.

Ägande i föreningen
Delat ägande accepteras av föreningen, med minsta ägarandel om 10%.

Juridisk person
Föreningen accepterar ej juridisk person som köpare.

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd och en matkällare med nyttjanderätt.

Genomförda renoveringar
2020 Nytt bokningssystem för bastun
2018/19 Ombyggnad av lokal till lägenhet
2018 Fortsatt utbyggnad av LED-belysning i låghusen
2017/18 Utbyte av hissystem i höghusen
2017 OVK-besiktning i låghusen
2017 LED-belysning i höghusen
2016 Ny gästlägenhet
2016 Uppdatering av UC
2016 Byte värmeväxlare
2014 Tilläggsisolering vindar låghus samt värme injustering
2013 Nya garageportar samt värmeåtervinnande ventilation i höghusen
2008 Tilläggsisolering av fönster
2005/06 Källsortering av hushållssopor införs. Enhetsmätning av el införs
2001/03 Nya balkonger i låghusen.
2001/03 Omfärgning av fasader på låghusen
2001/2003 Stambyte samt ny el med jordfelsbrytare

1995/98 Helrenovering av tvättstugorna
1998/99 Ombyggnad av hissar i de fyra höghusen & bredbandsuppkoppling installeras i alla lägenheter
1993/94 Omläggning av samtliga tak på låghusen
1992/93 Ny fasadbeklädnad och tilläggsisolering samt nya balkonger på höghusen


Planerade renoveringar
Det finns inga planerade renoveringar i dagsläget. Föreningen håller på med en utredning för fönsterbyten i enlighet med föreningens underhållsplan.

Gemensamma utrymmen
Föreningen har en trevlig övernattningslägenhet med ingång från port 271 som går att hyra för 300 kr/natt. I anslutning till rummet finns gym och bastu. På Skebokvarnsvägen 265 finns föreningens samlingslokal som rymmer upp till 50 personer och som går att hyra för 300 kr/tillfälle + 500 kr i depositionsavgift. Föreningen har även cykel- och barnvagnsrum som finns i anslutning till byggnadernas entréer. 

Tvättstuga
Föreningen har fyra tvättstugor (vid port nr 257, 273, 282, 296, i tvättstugan 273 finns grovtvättmaskin).

Kabel-TV & bredband
Föreningen är ansluten till kabel-TV samt bredband via Tele2. Bredband erbjuds även via Telenor.

Parkering
Föreningen har 35 stycken garageplatser som kostar 750 kr/mån och 117 stycken parkeringsplatser med motorvärmeuttag som kostar 300 kr/mån. Ansökan om tilldelning av dessa görs på fastighetsexpeditionen, Skebokvarnsvägen 265, ingång från gatan. Väntetid garagekön f.n. ca 6-7 år och för p-plats ca 2 år. Garage och P-platser är inte knutna till lägenhet. Förhyrd plats återgår till föreningen vid avflyttning. För garagen gäller hyreslagen och för P-platser arrendelagen Kostnadsfri datumparkering längs med gatorna finns i området. I området finns också flertalet 7-dygns parkeringar.

Föreningens ekonomi
Föreningen har för närvarande inga beslutade avgiftsförändringar. Det är dock troligt att sådana förändringar kan komma att ske, men beslut om detta kommer att fattas i samband med budgetarbetet för 2025. Avstämt med styrelsen 2024-05-28. 

HSB
Föreningen kräver att man blir medlem i HSB Stockholm för att kunna erhålla medlemskap i bostadsrättsföreningen. Kostnad för detta är 500 kr/person, vilken återfås när man går ur HSB. Man betalar dessutom en avgift om 300 kr/hushåll och år.

Kontroll information
Ovanstående information kommer från årsredovisning 2023 samt kontrollerat med styrelsen den 2024-05-28. Uppgifter som är av särskild vikt för spekulant bör kontrolleras med föreningen.

Indirekt nettoskuldsättning

Indirekt nettoskuldsättning: 98 466 KR

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens årsredovisning 2023.

Område & kommunikation

Allmänt om området
Högdalen erbjuder närhet till centrum med alla dess bekvämligheter och har en av Europas största skateparker. Området växer snabbt med nybyggnation och bevarar även sin charm från 1950-talet med tidstypisk arkitektur. Här finns ett stort utbud av servicebutiker, sporthall, second hand-butiken Andra Varvet, frukt- och gröntstånd.

Nära tillgång till rekreation finns vid sjön Magelungen, perfekt för bad på sommaren, samt Bandängsparken som är idealisk för utflykter med barnen. På mindre än 5 minuters promenad når du Högdalens breda serviceutbud som inkluderar matbutiker, restauranger, bibliotek, simhall och gym. Området erbjuder också skolor, dagis och grönområden.

Kommunikationer
Här bor du med utmärkta kommunikationer. Med tunnelbanans gröna linje når du Södermalm på cirka 13 minuter och T-centralen på cirka 19 minuter. Flera busslinjer trafikerar området med destinationer till Älvsjö station, Liljeholmen, Farsta Centrum, Skarpnäck och Huddinge sjukhus.

Hittelön

Ambassadör Fastighetsmäkleri AB erbjuder ett helt unikt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. För denna bostad utgår en ersättning om 5 000 kr. Det enda du behöver göra är att tipsa om en potentiell köpare via mail eller telefon. Köper sedan denne och affären går igenom får du ersättningen.

Fakta
 • Ägandeform

  Lägenhet - Bostadsrätt

 • Adress

  Skebokvarnsvägen 251, 2 tr

 • Postnummer

  124 53

 • Rum

  2 rum och kök

 • Byggnadsår

  1956

 • Balkong

  Balkong

 • Förråd

  Källarförråd

 • Tv/internet

  Föreningen är ansluten till kabel-TV samt bredband via Tele2. Bredband erbjuds även via Telenor.

 • Lägenhetsnummer

  0257

 • Lägenhetsnummer LMV

  1204

 • Våning

  2 av 3

 • Byggnadstyp

  Flerfamiljshus

 • Uppvärming

  Fjärrvärme

 • Energiventilation

  Självdrag

 • Avgift

  3 752 kr/mån

 • Ingår i avgiften

  Värme, vatten & kabel-TV (basutbud)

 • Andelstal, ägande

  0.183%

 • Andelstal, förening

  0.183%

 • Pantsättningsavgift

  573 kr/pantbrev

 • Överlåtelseavgift

  1 433 kr

Energi

 • Energistatus

  Utförd

 • Energiprestanda

  122kWh/m2ochår

 • Energiklass

  E

 • Registrerad

  2019-04-09

Förening

 • Förening

  HSB Brf Magelungen

 • Org.nr

  702001-3798

Driftkostnader

 • Personer i hushåll

  1

 • El

  85 kr/mån

 • Försäkring

  130 kr/mån

 • Driftkostnader totalt

  215 kr/mån

 • Kommentar

  Föreningen har ett gemensamt elabonnemang med individuell mätning och debitering av el vilket innebär att medlemmarna debiteras för den egna faktiska elförbrukningen.

Storlek

 • Boarea

  57.5 Kvm

Budgivning:

Budgivare 1

2 195 000 kr

Visning:

ons 26/6 18.00 - 18.30

Välkommen på visning!

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

Anmäl till visning

  Jag har tagit del av Ambassadörs integritetspolicy.

  top arrow