Stockholm

Norra Stationsgatan 111, 7 tr, Vasastan

BUD

2 Rok

75 Kvm

3 990 kr/mån

Våning 7 av 7

Kommande på marknaden. Välkommen till denna vackra och ljusa tvåa med vindskaraktär om 75 kvm högst upp i huset med hiss. Lägenheten är välplanerad med social planlösning och är ett insynsskyddat boende med fönster i tre väderstreck, ljusa väggar, goda förvaringsmöjligheter och ett underbart ljusinsläpp. Lägenheten måste upplevas på plats.

Utanför porten kan ni ta del av allt som staden har att erbjuda. Med kort promenad från Vasastan och Birkastan med stort utbud av restauranger, affärer, service och utmärkta kommunikationer. Promenadavstånd till Hagaparken och vackra Brunnsviken. Närhet till förskolor och skolor.

Kontakta ansvarig mäklare för privat visning.

Ansvarig Fastighetsmäklare
Mikael Bjérnhof
Ambassadör Fastighetsmäkleri

Beskrivning

Interiör

Entré
Trevlig välkomnande hall med goda möjligheter att hänga av sig sina ytterkläder och skor, det finns också gott om förvaring i rymliga garderober. Bostaden har genomgående ljusmålade väggar samt parkettgolv.

Badrum
Stilfullt badrum utrustat med WC, badkar, handfat med kommod samt spegelskåp ovan. I badrummet finns även en tvättpelare som tillför bekvämlighet och en praktisk vardag. Det finns gott om förvaringsutrymme för hygienartiklar. 

Kök
Stort smakfullt och modernt kök utrustat med kyl och frys, diskmaskin, integrerad mikrovågsugn, ugn, spishäll samt fläkt ovan. Köket erbjuder gott om plats för köksredskap samt arbetsyta för både matlagning och bakning. Här finns även generöst med utrymme för en stor matgrupp där man kan slå sig ner och avnjuta sina måltider vid. 

Sovrum
Ljust och stort trivsamt sovrum med plats för en dubbelsäng och övig möblering som önskas. Här finns även väldigt bra förvaring i stora garderober. 

Vardagsrum
Stort socialt och sällskapligt vardagsrum som erbjuder gott om plats för en stor soffgrupp och övrig möblering efter önskemål och behov. 

Walk-in closet 
Invid det trevliga vardagsrummet finns denna rymliga och praktiska walk-in closet, här finns otroligt bra förvaring.

Förening

Allmänt om föreningen
BRF Skålen 27 är en äkta, solid bostadsrättsförening med 45 st bostäder, varav fyra upplåtes med hyresrätt som är en dold tillgång, då de på sikt kan säljas av föreningen och kan ge stora kapitaltillskott. Föreningen har också en lokal som är en bra inkomstkälla och en väldigt låg belåning om 5026 kr/kvm enligt årsredovisning för 2023. Föreningen är tomträttshavare av marken. 

Ägande i föreningen
Delat ägande accepteras av föreningen.

Juridisk person
Föreningen accepterar ej juridisk person som köpare.

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd med nyttjanderätt.

Genomförda renoveringar
2022/23 Takmålning, målning av taken på bägge husen
2022 Stamspolning, spolning av stammar i bägge husen
2022 Laddstolpar, 10 st laddstolpar för elbil installerade i vårt egna garage
2021 OVK och byte av utrustning i tvättstuga
2020 OVK Besiktning
2019 Hissbyte
2015 Stamspolning
2015 Renovering av entréer
2014 Nytt låssystem
2012 Helrenovering av tvättstuga med nya maskiner

Planerade renoveringar
Föreningen planerar byte av VVC rör.

Gemensamma utrymmen
Föreningen har en tvättstuga, skyddsrum, cykelförråd-och barnvagnsrum samt ett uthyrningsrum som kan bokas av medlemmar för 150 kr/natt.

Kabel-TV & bredband
Föreningen är ansluten till kabel-TV via Tele2 samt bredband via Stokab.

Parkering
Föreningen har 14 stycken bilplatser i garaget samt 8 stycken garageplatser i närliggande garage. Pris per månad i föreningens garage är om 1765 kr/mån samt 2415kr/mån i det närliggande garaget. Det finns en kölista på ca 10 personer. I övrigt råder boendeparkering i området.

Föreningens ekonomi
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar. Avstämt med styrelsen 2024-06-15.

Kontroll information
Ovanstående information kommer från årsredovisning 2023 samt kontrollerat med styrelsen den 2024-06-15. Uppgifter som är av särskild vikt för spekulant bör kontrolleras med föreningen.

Indirekt nettoskuldsättning

Indirekt nettoskuldsättning: 358 170 KR

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens årsredovisning 2023.

Område & kommunikation

Allmänt om området
Välkommen till norra Vasastan, mitt i mellan Birkastan och Hagastaden. Gröna barnvänliga Norrbackatäppan direkt bakom huset, med lekplats och picknickberg.

Hagastaden är en levande stadsdel som knyter ihop Stockholm med Solna. Här finns Coop, hemköp, Systembolaget och flera butiker, kultur, parkområden och tunnelbana 2028.

Vasastan som ligger på gångavstånd är en hemtrevlig stadsdel full av parker, små butiker, mysiga restauranger och intressanta upplevelser. Shoppingen i Vasastan har mycket att erbjuda, inte minst om du gillar unika vintagebutiker och second hand eller antikviteter. För barnfamiljer finns härliga parkerna, stora grönområden och Vasaparken. 

Birkastan, där ett brett utbud av trevliga restauranger och designbutiker väntar. För en fantastisk pizza, besök Birkastans pizzeria, en populär destination för matälskare. Ta en paus på Mellqvist eller Bröd & Salt för en kaffe och en god smörgås, eller prova Stockholms bästa sushi på Raw på Rörstrandsgatan. Om du gillar indisk mat, rekommenderar vi varmt Shanti på Karlbergsvägen eller den klassiska oxfiléplankan på Dalanisse.

Kommunikationer
På gångavstånd från porten har du all kommunikation på Sankt Eriksplan.

Fakta
 • Ägandeform

  Lägenhet - Bostadsrätt

 • Adress

  Norra Stationsgatan 111, 7 tr

 • Postnummer

  113 64

 • Rum

  2 rum och kök

 • Byggnadsår

  1986

 • Förråd

  Källarförråd

 • Tv/internet

  Tele2 / Stokab

 • Lägenhetsnummer LMV

  1702

 • Våning

  7 av 7

 • Hiss

  Ja

 • Byggnadstyp

  Flerbostadshus

 • Uppvärming

  Fjärrvärme

 • Avgift

  3 990 kr/mån

 • Ingår i avgiften

  Värme, vatten & bredband

 • Andelstal, ägande

  2.22442%

 • Andelstal, förening

  2.25956%

 • Pantsättningsavgift

  1433 kr/pantbrev

 • Överlåtelseavgift

  573 kr

Förening

 • Förening

  BRF Skålen 27 i Stockholm

 • Org.nr

  769606-2830

Storlek

 • Boarea

  75 Kvm

Budgivning:

Kontakta mäklaren om budgivning.

Visning:

Kontakta mäklaren för visning.

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

top arrow