Sigtuna

Munkholmsvägen 39, Sigtuna / Munkholmen

15 900 000 KR

6 Rok

177 Kvm Boarea

30 Kvm Biarea

1308 Kvm Tomtarea

Drömvilla med magisk utsikt mot vattnet och Sigtuna stad på populära Munkholmen med bästa läge. Huvudbyggnaden på två plan omfattar totalyta om 207kvm och tomt om 1308kvm. Vacker fastighet med högt läge på en soldränkt tomt i sydväst med makalös sjöutsikt. Huset är byggt i modern stil med påkostade och genomtänkta materialval samt stora fönsterpartier, altaner och balkonger med utsikt mot vattnet. På fastigheten finns en stor härlig tomt, underbart poolområde och garage. Detta är en fastighet helt i en klass för sig och måste upplevas på plats. Välkommen på visning.

Beskrivning

Interiör

Entréplan

Entré
Välkomnande rymlig och ljus hall med goda möjligheter att hänga av sig sina ytterkläder och skor, invid hallen finns även en garderob bakom skjutbara spegeldörrar som medför väldigt bra förvaring. Hallen får riktigt med ljusinsläpp genom fina välvda fönster som finns på vardera sidan vid ytterdörren. Utanför ingången till huset finns två trevliga uteplatser. 

Allrum / Vardagsrum 1 
Charmigt och luftigt vardagsrum med en mysig öppen spis man kan avnjuta under höst och vinter. Här erbjuds generöst med plats för stor soffgrupp, TV och annan möblering som önskas. Rummet får väldigt fint ljusinsläpp genom stora fönster.

Sovrum 1 
Rymligt trevligt sovrum som erbjuder gott om utrymme för en dubbelsäng, skrivbord och annan önskvärd möblering. Kan med fördel användas som ett kontorsrum eller ett gästrum. 

Sovrum 2
Stort härligt sovrum med generöst utrymme för en stor dubbelsäng och övrig möblering som önskas. Här flödar väldigt fint ljusinsläpp in genom stora fönster längst väggen som också erbjuder fantastisk utsikt mot vattnet. 

Badrum 1 / Bastu
Stilfullt helkaklat badrum med bastu som erbjuder en härlig avslappning i vardagen. Badrummet är utrustat med WC, dusch med glasväggar, handfat med kommod samt spegel ovan. Bastun är rymlig och erbjuder plats för 4-6 personer. 

Tvättstuga
Praktisk och bekväm tvättstuga med matkällare/vinkyl och groventré invid. Tvättstugan är utrustat med tvättmaskin och torktumlare samt ho. Här finns det gott om arbetsyta samt förvaring för exempelvis handdukar, sängkläder och dylikt man skulle önska förvara. Finns även ett kylskåp och liten diskmaskin installerad.

Övre plan

Matplats
När man kommer upp till övre plan möts man av en rymlig härlig matplats som erbjuder gott om utrymme för en stor matgrupp. Här finns möjligheten att sätta sig ned och njuta av sina måltider i sällskap med nära och kära, samtidigt som man kan blicka ut över vattnet. Matplatsen är i en härlig social öppen planlösning med kök och vardagsrum. 

Kök
Stort stilrent ljust Kvänum kök med fantastiskt ljusinsläpp genom stora fönster, härifrån nås även den ena balkongen. Köket erbjuder bra arbetsyta för matlagning och bakning. Vid köksön finns fyra sittplatser där man kan slå sig ner och avnjuta en måltid. Köket är utrustat med kyl och frys, diskmaskin, 3 ugnar, vinkyl, spis samt fläkt ovan. Samtliga vitvaror är från Gaggenau förutom diskmaskinen som är Miele.

Balkong 1
Härlig balkong med plats för balkongmöbler, växter och dylikt. Denna balkong nås direkt via köket och erbjuder underbar utsikt mot vattnet. 

Allrum / Vardagsrum 2 
Trevligt stort och socialt sovrum med direkt utgång till balkongen. Här finns det rymligt med plats för en stor soffgrupp och övrig möblering som önskas. Ljusinsläppet flödar in i allrummet genom stora fönster. Fantastisk utsikt ut mot vattnet. 

Badrum 2
Stort härligt helkaklat badrum med fönster som släpper in fint ljusinsläpp. Badrummet är utrustat med WC, dubbla handfat med kommod samt speglar ovan, dusch med glasdörr samt badkar. 

Balkong 2
Fantastiskt härlig balkong som nås direkt via vardagsrummet, även denna balkong erbjuder gott om utrymme för balkongmöbler och en underbar utsikt mot vattnet. Här är det trevligt att avnjuta en middag med sitt sällskap och se på den fina solnedgången, eller varför inte avnjuta sin frukost i solen? 

Sovrum 3
Trevligt rymligt sovrum med plats för en dubbelsäng och övrig möblering som önskas. Här flödar fint ljusinsläpp genom stora fönster och härifrån nås även altanen. 

Sovrum 4
Stort trivsamt sovrum med plats för en stor dubbelsäng och övrig möblering som önskas. Även detta rum har fint ljusinsläpp genom stora fönster. 

Pool

Härlig pool som ligger i ett soligt läge med magiskt poolområde. Utsikten från poolen är mot vattnet. Här finns möjlighet för hela familjen eller med goda vänner avnjuta härliga sommardagar. 

Trädgård / Plantering

Den lummiga och uppväxta trädgården är en fröjd för ögat och bjuder på en skyddad & harmonisk oas för avkoppling och underhållning. Insyningsskyddad tomt med växtlighet i form av häckar, träd och blommor här kan man njuta av soliga dagar och stilla kvällar.

Parkering

Tillhörande parkeringsyta för flera fordon i direkt anslutning av fastigheten.

Garage

Garaget är ett eget område i larmet och kan därför larmas av/på separat med kod, app eller bricka. Uppvärmning sker med egen luftvärmepump och håller 23 grader. Indraget vatten. Entrédörr samt gångdörr i garaget har kodlås med styrning via larmets app, liksom garageporten.

Övrigt gällande fastigheten

Fastigheten
2012 Pool
1996 Garage
1996 Parkeringsyta för flera fordon i direkt anslutning av fastigheten
Totalyta huvudbyggnad 207kvm
Tomt 1308kvm

Huvudbyggnaden
2022 Sovrum och gillestuga i souterrängskällare renoverad
2022 Målning invändigt
2021 Badrummet på entréplan renoverades
2014 Entréhall renoverades
2012 Hela övre plan invändigt renoverad
2012 Badrum på övre plan renoverades
2010 Bergvärme installerad
2010 Fasad målad
2010 Mekanisk frånluft med värmeåtervinning installerad

Säkerhetssystem i absolut världsklass. Certifierat av SSF upp till larmklass 3
Huset är larmat runtom, så att man får förvarning ifall någon närmar sig huset med bild verifiering.
Komplett skalskydd, samtliga öppningsbara dörrar/fönster som är nåbara är larmade med magnetkontakter dessutom finns glaskrossdetektorer.
Komplett försåtskydd med rörelsedetektorer (IR & Micro) i huset och garaget.
Överfallslarm.
Larmet är kopplat till Securitas via IP & GSM.
Inomhus och utomhussirener.
Entrédörr samt gångdörr i garaget har kodlås med styrning via larmets app, liksom garageporten.
Vi larm skickas sms, pushmeddelanden och e-post.
GSM-Sändaren roamar och kopplar upp sig mot samtliga operatörer (banksäkerhet).
Till-/frånkoppling sker via app, kod eller passerbricka.
Sidoentrén till huset har en Yale Doorman.
Tomten är inhängnad med lågt stängsel.

CCTV/Kameraövervakning
Runt huset och garaget finns komplett kameraövervakningssystem med lagring, totalt 9 kameror (HD). Självklart kan man se live och inspelat material direkt i appen. 

Nätverk
Fiber 1000/1000. I hela huset och garage finns kabeldraget nätverk med switchar på lämpliga ställen. Linksys Velop Mesh Wi-Fi 6 som med råge täcker hela fastigheten inkl. nere vid sjön. 

Ljussystem Sonos
Finns möjlighet att behålla 1st Soundbar, 2st Sub, 4st Play 3:or, 4st Play 1:or.

Belysning
Plejd finns installerat i alla rum samt poolbelysning med styrning via app. Samtlig nattbelysning runt om huset samt garage är sammankopplad och styrs av larmets astro-ur och kan självklart styras via appen.

Övrigt
2024 Överlåtelsebesiktning. Se under dokument
2024 Energideklaration. Se under dokument
2024 Radonmätning. Se under dokument
2023 Brandskyddskontroll. Se under dokument.
2021 Våtrumsintyg. Se under dokument.

Servitut

Officialservitut väg, Förmån
01-SAO-90 - 2, 1944-06-29

Ledningsrätt vatten och avlopp, Last
0191-90/50 - 1, 1990-08-21

Officialservitut väg, Förmån
01-SAO-150 - 1

Officialservitut väg, Förmån
01-SAO-90 - 1, 1944-06-29

Byggnadsbeskrivning

SMÅHUSENHET, HELÅRSBOSTAD FÖR 1-2 FAMILJER (220) (220)
Byggnad, totalt värde: 3 532 000 kr
Mark, totalt värde: 5 400 000 kr ().
Summavärde: 8 932 000 kr

Taxeringsår: 2021
Byggår: 1996
Värdeår: 1996

Området & kommunikation

Allmänt om området
Munkholmen tillhör en av de mest populära platserna i Sigtuna med sin närhet till naturen, samtidigt som du bara är några minuter ifrån Sigtuna stad där du har tillgång till restauranger, caféer, shopping, banker och mycket mer utöver det redan nämnda. 

Förskola, skola för små & stora
Det finns flertalet förskolor i Sigtuna där de närmaste är Munkebo förskola och Ur och Skur Videknopparna där man är ute i den vackra naturen varje dag samt gör regelbundet utflykter till främjartorpet Embarsboda i Rävsta. För de äldre barnen finns grundskolorna S:ta Gertruds skola upp till årskurs 6, S:t Pers skola och Väringaskolan. Högstadierna heter S:t Olofs skola och Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket. Det finns även fyra gymnasieskolor i Arlanda-gymnasiet, Märsta Praktiska Gymnasium, Sveriges Ridgymnasium och riksinternatet Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket.

Sportaktiviteter
Det finns gott om sportaktiviteter i Sigtuna för de aktiva. Det nyrenoverade Fritidscenter är ett populärt badhus. I Prästängshallen kan du spela basket, innebandy, tennis och handboll och Sigtuna Bike Park i Stadsängarna. En judolokal finns även tillgänglig. I samma område hittar du Midgårdsvallen där du har både naturgräs och konstgräsplan. För den golfintresserade finns en utmärkt 18-hålsbana hos "Sigtuna Golfklubb" som blev årets golfklubb 2015. Det finns det gott om härliga vinteraktiviteter i Sigtuna. Förutom plogade skridskobanor på Mälaren finns skidspår, en slalombacke och pulkabackar.

Kommunikation
Från Munkholmen kan du med buss ta dig smidigt till Sigtuna stad och Märsta pendeltågsstation där du sedan kan ta dig vidare till Stockholm City, Arlanda och Uppsala. För den bilburna tar du dig enkelt ut på E4 via väg 263 där du sedan tar dig smidigt in till Stockholm City på cirka 40 minuter. 

Fakta
 • Ägandeform

  Småhus - Friköpt

 • Adress

  Munkholmsvägen 39

 • Postnummer

  193 40

 • Rum

  6 rum och kök

 • Byggnadsår

  1996

 • Fönster

  3-glas isolerfönster

 • Eldstad

  Braskamin

 • Besiktigad

  2024-01-31

 • Byggnadstyp

  1 1/2 plansvilla

 • Uppvärming

  Bergvärme & braskamin

 • Energiventilation

  Mekanisk frånluft med värmeåtervinning

 • Fasad

  Träpanel

 • Tak

  Betongpannor

 • Bjälklag

  Trä

 • Stomme

  Trä

 • Grundmur

  Betong

 • Kommunalt vatten

  Kommunalt vatten året om/Kommunalt avlopp.

 • Grund

  Soterrängkällare

 • Taxeringsvärde fastighet

  3 532 000

 • Taxeringsvärde tomt

  5 400 000

 • Taxeringsvärde totalt

  8 932 000

 • Taxeringsår

  2021

 • Värdeår

  1996

 • Taxeringskod

  220

 • 34

 • Fastighetsavgift

  9 287

 • Pantbrev, antal

  10

 • Pantbrev, summa

  7 150 000

Energi

 • Energistatus

  Utförd

 • Energiprestanda

  154 kWh/m² och år

 • Energiklass

  E

 • Registrerad

  2024-02-05

Driftkostnader

 • Personer i hushåll

  4

 • El

  4200 kr/mån

 • Vatten/Avlopp

  460 kr/mån

 • Sotning

  42 kr/mån

 • Renhållning

  480 kr/mån

 • Försäkring

  700 kr/mån

 • Driftkostnader totalt

  5882 kr/mån

 • Kommentar

  Bredband/TV tillkommer

Storlek

 • Boarea

  177 Kvm

 • Biarea

  30 Kvm

 • Tomtarea

  1 308 Kvm

Budgivning:

Kontakta mäklaren om budgivning.

Visning:

Kontakta mäklaren för visning.

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

4 PLANRITNINGAR

Entréplan

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

top arrow