Stockholm

Krukmakargatan 2, 5 tr, Södermalm

7 750 000 KR

3 Rok

76 Kvm

3 709 kr/mån

Våning 5 av 5

Ytterst välplanerad vindslägenhet med absolut toppläge invid Mariatorget. Total golvyta om 81 kvm, högst upp i huset med insynsskyddat läge samt rikligt med ljusinsläpp. Öppen och social planlösning mellan vardagsrum och kök. Välutrustat kök med bra med förvaring och arbetsbänk.Två trivsamma sovrum med plats för dubbelsäng, skrivbord och förvaring i form av garderober. Ljus och välkomnande hall med klädkammare och garderober som skapar bra med förvaring. Filosofen Emanuel Swedenborg hade sin skrivstuga på föreningens innergård. Idag finns originalskrivaren som utställning på Skansen som är beläget på Kungliga Djurgården. Lägenheten är belägen i ett anrikt område där Swedenborgsgatan är döpt efter Emanuel Swedenborg. Denna fastighet med unik arkitektur räddades i sista stund från rivning i samband med ockupationen av kvarteret Mullvaden. Vindslägenheten är uppmätt till 76 kvm Boa plus 5 kvm ej mätvärt utrymme (begränsad takhöjd under snedtak). Se mätbevis under fliken dokument.

Beskrivning

Interiören

Hall
Ljus och välkomnande hall med gott om plats för avhägning och förvaring. Utrustat med säkerhetsdörr, dimbara lampor samt garderobsektion. I anslutning till hallen finns en rymlig klädkammare som skapar generöst med förvaring.

Vardagsrum
Plats för soffgrupp, matbord eller annan önskvärd möblering. Social och öppen planlösning mot köket. Fantastiskt ljusinsläpp från fönsterpartierna med utsikt över takåsar. Höst upp i huset med fritt och insynsskyddat läge. 

Kök
Stilfullt kök i trä. Gott om förvaring i form av över och underskåp samt generöst med arbetsyta samt glasskiva ovan arbetsbänk. Utrustat med integrerad diskmaskin, dubbel diskho, kyl/frys, ugn, spis samt fläkt. Öppen och social planlösning mot vardagsrummet, finns gott om plats för större matbord.

Sovrum 
Plats för dubbelsäng, sängbord, skrivbord samt garderober som skapar förvaring. Högst upp i huset med fritt insynsskyddat läge och fantastisk utsikt över takåsar.

Sovrum 2
Plats för dubbelsäng, sängbord och garderob som skapar förvaring. Fönster mot innergården, ingen insyn och fantastisk utsikt över takåsar då lägenheten är belägen högst upp i huset.

Badrum
Stilrent helkaklat badrum med vitt kakel och grått klinker. Utrustat med badkar och handduk, wc och handfat i vitt porslin, badrumsskåp, handdukstork samt spegel med belysning ovan.

Övrigt
Lägenheten har ingen terass idag men grannen har skickat in en bygglovsansökan för terass och fått den godkänd.

Föreningen

Allmänt om föreningen
BRF Mullvaden Första 20 är en äkta bostadsrättsförening Stockholm som äger 1 fastighet.
Föreningen upplåter 
26 lägenheter med bostadsrätt, 1 lägenhet med hyresrätt samt 2 lokaler med hyresrätt.
Den totala bostadsytan uppgår till 1 993 kvm och den totala lokalytan uppgår till 215 kvm.
Föreningen har låg belåning, lån per kvm bostadsyta uppgår till 4 407 kr år 2021.
Fastigheten uppfördes år 1890.
Bostadsrättsföreningen registrerades år 1999.
Den ekonomiska förvaltningen sköts av Valorem Bostadsrättsförvaltning.
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Brandkontoret.

Juridisk person
Föreningen accepterar ej juridisk person.

Indirekt nettoskuldsättning
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har ej varit möjlig att räkna fram då bostadsrättens andelstal av årsavgift ej tillhandahållits av föreningen. 

Ägande
Delat ägande accepteras av föreningen. 

Förråd
Ett källarförråd med nyttjanderätt tillhör lägenheten. 

Genomförda renoveringar
2021 - byte av tilluftsaggregat till lokal 
2021 - renovering, fläktar på yttertak
2021 - OVK besiktning 
2020 - renovering av trapphus
2020 - ommålning, marmoreringsmålning av bröstningar och dörrar samt dekorationsmåleri i tak
2020 - byte av säkerhetsdörr till samtliga lägenheter 
2018 - renovering av hisskorg
2018 - ommålning av fönster, utvändigt etapp 1 omfattande 2 våningsplan 
2018 - målning av gallergrindar till lokaler
2018 - entréparti, renovering 
2018 - upprättande av energideklaration
2018 - översyn och reparation samt ommålning av trapphusets dekormålning 
2017 -  ny gallergrind till hiss 
2016 -  renovering av vädringsbalkonger 
2016 - ventilationsrengöring 
2016 - montering av snörarskydd
2016 - byggnation av 1 st balkong 
1986/87 - stambyte 

Planerade renoveringar
Utbyte av avloppsrör i källare, utredning kring detta pågår i dagsläget. I övrigt har föreningen planerat ommålning av fönster inom 1-2 år. 

Gemensamma utrymme
Föreningen har en trevlig stor grönskande innergård med planteringar, lekplats, utemöbler och en replika av vetenskapsmannen Emanuel Swedenborgs lusthus. Lusthuset kan hyras av medlemmarna. Föreningen har också en tvättstuga som är gemensam med flera föreningar och har ett eget hus på gården. I huset finns dubbla cykel-och barnvagnsförråd i anslutning till hissen samt soprum, grovsoprum, källsorteringsrum.

Kabel-TV & bredband
Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband från ComHem. Finns är indraget i fastigheten.

Parkering
Boendeparkering råder i området.

Ekonomi
Föreningen har i dagsläget inga beslut tagna kring avgiftsförändring, kontrollerat med ordförande 2022-12-19.

Kontroll information
Ovanstående information kommer från årsredovisning 2021 samt från styrelsen, kontrollerat 2022-12-19. Uppgifter som är av särskild vikt för spekulant bör kontrolleras med föreningen.

Nettoskuld

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning har ej varit möjlig att räkna fram då bostadsrättens andelstal av årsavgift ej tillhandahållits av föreningen. 

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningen.

Området / Kommunikation

Välkommen till ett område att trivas i. Omtyckt läge med närhet till både Mariatorget och Mariaberget. Flertalet smickrande utsiktspunkter med Ivar Los park och Monteliusvägen som de mest populära, där du kan avnjuta utsikten av Riddarfjärden med Stadshuset och Stockholms City i bakgrunden. Här bor du i ett lugnt område med härliga promenadstråk, samtidigt som du har närhet till Södermalmspulsen runt knuten. Här finns även brett utbud av trendiga restauranger och barer i området såsom klassiska Rival på Mariatorget, Häktet på Hornsgatan med brett cocktailutbud och A BOWL vid Blecktornsgränd med inspiration från Asien och mellanöstern. Det finns också närhet till livsmedelsbutiker, bland annat ICA. 

Kommunikationen är smidig, du kan enkelt ta dig runt i Stockholms innerstad med ett flertalet bussar. Tunnelbanan finns också vid nära räckhåll som tar dig in till City på några minuter. Från City finns fler anslutningar såsom pendeltåg. 

Hittelön

Ambassadör Fastighetsmäkleri AB erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. För denna bostad utgår en ersättning om 5.000 kr. Det enda du behöver göra är att tipsa om en potentiell köpare via mail eller telefon. Köper sedan denne och affären går igenom får du ersättningen.

Fakta
 • Ägandeform

  Lägenhet - Bostadsrätt

 • Adress

  Krukmakargatan 2, 5 tr

 • Postnummer

  118 51

 • Rum

  3 rum och kök

 • Byggnadsår

  1890

 • Förråd

  Källarförråd

 • Tv/internet

  Com hem / Fiber

 • Lägenhetsnummer

  10453-623

 • Lägenhetsnummer LMV

  1501

 • Våning

  5 av 5

 • Hiss

  Ja

 • Byggnadstyp

  Flerfamiljshus

 • Uppvärming

  Fjärrvärme

 • Energiventilation

  Mekanisk från- och tilluft med (FTX) värmeåtervinning

 • Avgift

  3 709 kr/mån

 • Ingår i avgiften

  Värme & vatten

 • Andelstal, ägande

  4.9819%

 • Pantsättningsavgift

  525 kr/pantbrev

 • Överlåtelseavgift

  1313 kr

Energi

 • Energistatus

  Utförd

 • Energiprestanda

  132kWh/m2ochår

 • Energiklass

  E

 • Registrerad

  2019-10-13

Förening

 • Förening

  BRF Mullvaden Första 20

 • Org.nr

  769604-9795

Driftkostnader

 • Personer i hushåll

  1

 • El

  500 kr/mån

 • Driftkostnader totalt

  500 kr/mån

Storlek

 • Boarea

  76 Kvm

 • Kommentar

  Vindslägenheten är uppmätt till 76 kvm Boa plus 5 kvm ej mätvärt utrymme (begränsad takhöjd under snedtak). Se mätbevis under fliken dokument.

Budgivning:

Kontakta mäklaren om budgivning.

Visning:

sön 29/1, 13:00 - 13:45

Välkommen på visning!

mån 30/1, 18:00 - 18:30

Välkommen på visning!

_G5A5237
_G5A5209-Redigera
_G5A5222-Redigera
_G5A5255
_G5A5214-Redigera

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

Anmäl till visning

  Jag har tagit del av Ambassadörs integritetspolicy.

  top arrow