Stockholm

Kellgrensgatan 10, vån 5, Kungsholmen / Hornsbergs strand

BUD

3 Rok

78.5 Kvm

5 985 kr/mån

Våning 5 av 13

Kommande på marknaden. Välkommen till denna moderna gaveltrea högt upp i huset med solig balkong i söderläge. Lägenheten är perfekt anpassad för er som uppskattar en kombination av ett högkvalitativt boende med alla praktiska bekvämligheter. Ni har en öppen och social planlösningen mellan kök och vardagsrum som tar er till lägenhetens generösa balkong som blir en naturlig förlängning av bostadens sociala yta. Här har ni dessutom två väl tilltagna sovrum varav master bedroom har en väldigt rymlig walk in closet samt ett fint badrum med tvätt- och torktumlare. Genomgående för bostaden är rikligt med ljusinsläpp från två väderstreck, hög standard och generöst med förvaring.

Föreningen har garage i huset och höga intäkter från lokaler. Nära till restauranger, badbryggor, lekparker, förskolor och Lindhagens galleria med Ica Maxi mm och ca 100m till tunnelbanan. Ni har dessutom nära till grönska och trivsamma promenadstråk samt badplatser.

Kontakta ansvarig mäklare för privat visning.

Ansvarig Fastighetsmäklare
Mikael Bjérnhof
Ambassadör Fastighetsmäkleri

Beskrivning

Interiör

Entré
Välkomnande hall med goda möjligheter att hänga av sig sina ytterkläder och skor, här finns även rymliga garderober som optimerar förvaringen. 

Badrum
Stort helkaklat badrum utrustat med WC, dusch med glasvägg, tvättmaskin, torktumlare, stort handfat med kommod samt spegel med belysning ovan. Ovan tvätt- och torktumlare finns bra arbetsyta och högskåp som tillför bra förvaring i badrummet. 

Kök
Stort fantastiskt kök med mycket bra förvaringsutrymme för köksredskap samt arbetsyta för både matlagning och bakning. Köket har via köksluckor, svart bänkskiva och är utrustat med kyl och frys, diskmaskin, mikrovågsugn, ugn, spishäll samt fläkt ovan. 

Vardagsrum
Härligt och socialt vardagsrum i öppen anslutning tillsammans med köket, här är det trevligt att umgås med sitt sällskap samtidigt som man lagar mat. Vardagsrummet erbjuder rymligt med utrymme för soffgrupp och övrig möblering som önskas och det är väldigt fint ljusinsläpp genom stora fönster. Direkt via vardagsrummet nås bostadens balkong.

Matplats 
Invid vardagsrummet finns en rymlig matplats som erbjuder generöst med utrymme för en stor matgrupp där man kan slå sig ner och avnjuta sina måltider med sitt sällskap i bekvämlighet. 

Balkong
Stor härlig balkong som erbjuder gott om plats för balkongmöbler och växter. Här är det trevligt att slå sig ner och avnjuta morgonkaffet i solen. 

Sovrum 1
Stort trivsamt sovrum med plats för en stor dubbelsäng och övrig möblering som önskas. Invid sovrummet finns ett förråd med en direkt öppning via sovrummet som i dagsläget nyttjas som ett walk-in closet, här finns det mycket plats för förvaring. Via detta sovrum nås även balkongen och här är väggarna målade i en fin behaglig mörkgrön kulör. 

Sovrum 2
Mysigt och rymligt sovrum som i dagsläget används som ett barnrum, kan med fördel användas som ett vanligt sovrum eller ett kontorsrum. Här finns plats för en säng och övrig möblering som önskas. Här är väggarna målade i en fin behaglig ljusgrön kulör.

Förening

Allmänt om föreningen
BRF Gladan är en äkta bostadsrättsförening i Stockholm som har 187 bostäder, samtliga upplåtna med bostadsrätt samt tre lokaler som inbringar fina intäkter till föreningen där hyresgästerna är Pysslingen förskolor, Notello Rolls och Phils Burger. Föreningen är tomträttshavare av marken. Tomträttsavtalet är omförhandlat för år 2023. Tomträttsavtalet löper i 5 år. Föreningen har god ekonomi, med stark kassa och god amorteringstakt på lånen.

Ägande i föreningen
Delat ägande accepteras av föreningen, med minsta ägarandel om 10%.

Juridisk person
Föreningen accepterar ej juridisk person som köpare.

Förråd
Det finns förråd till uthyrning.

Försäkring 
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i PROINOVA AGENCY AB.

Genomförda renoveringar
2022 - Utbyte av tröga hissknappar 
2022 - Boning av golv entréer 
2021 - OVK 
2020 - Byte av garageport 
2019 - Inredning och växter till innergårdar 
2018 - Laddboxar för elbil 
2017 - Spaljé undre innergård 
2017 - Installation av städ- och serviceuttag vid undre innergård 
2017 - Nya växter och planteringar vid undre innergård 
2017 - Uppgradering till LED belysning i hissarna

Planerade renoveringar 
2024 - OVK
2027 - OVK
2027 - Stamspolning
2029 - Energideklaration
Fastigheten är i gott skick och inga större renoveringar planeras för tillfället.

Gemensamma utrymmen
Föreningen har en trevlig gård med planteringar och utomhusmöbler. Föreningen har även cykelrum och barnvagnsrum för medlemmar att nyttja. 

Kabel-TV & bredband
Föreningen är ansluten till kabel-TV via Sappa samt bredband via Bahnhof. 

Parkering
Föreningen har ett garage där en garageplats går att hyra för 1 550 kr/mån. Det finns 10 st laddplatser, kostnad för en plats med laddning är 1 650 kr/mån + den el man förbrukar. Det finns även varmgarage i tre plan med ca 160 platser för bil och 6 platser för moped/mc. Platserna kan hyras av både medlemmar och externa företag samt privatpersoner. Tillgång för medlemmar prioriteras. I övrigt råder boendeparkering.

Föreningens ekonomi
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar. Avstämt med styrelsen 2024-05-XX.

Kontroll information
Ovanstående information kommer från årsredovisning 2022 samt kontrollerat med styrelsen den 2024-05-XX. Uppgifter som är av särskild vikt för spekulant bör kontrolleras med föreningen.

Indirekt nettoskuldsättning

Indirekt nettoskuldsättning: 1 566 309 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens årsredovisning 2022.

Område & kommunikation

Allmänt om området
Kungsholmen, med sina distinkta kvarter, är ett mångsidigt område med varierad karaktär. Uteställen med Riddarfjärdens vy, gröna promenadvägar och soliga badklippor ger området sin charm. Lilla Essingen har en småstadskänsla medan Fridhemsplans omgivning erbjuder stadspuls. Blandad bebyggelse, från sekelskifteslägenheter till nybyggen, präglar Kungsholmen som lockar med sina många tilltalande platser.

Mysiga caféer och restauranger finns överallt, inklusive det anrika Café Fix nära Fridhemsplan. Längs Hantverkargatan flödar restauranglivet mot det pittoreska Kungsholmstorg, där det även står Stockholms Rådhus i nationalromantisk stil. Norr Mälarstrand bjuder på avkopplande promenader med utsikt över fjärden, medan Rålambshovsparken och Smedsuddsbadet är livfulla platser under soliga dagar. Kungsholms Strand erbjuder vackra promenader längs Karlbergssjön, med populära stopp som Västermalms båtklubb och det historiska Karlbergs Slott. Fridhemsplan är centrum för shopping och service, med Västermalmsgallerian och närliggande gym samt vårdcentraler. Kronobergsparken ger en fridfull kontrast mitt i stadens puls.

Hornsberg, en gång ett industriområde, har förvandlats till ett modernt bostadsområde med butiker och matställen längs Ulvsundasjöns strand. Fredhäll erbjuder badmöjligheter och vackra klippor för kvällssolen. Österut vid Klara sjö ligger Kungsklippan, som erbjuder grönskande parker och möjlighet till kanotturer. St Eriksområdet, nära Kungsholms Strand, är en nyare del av området med parker, lekplatser och restauranger. Skolorna inkluderar specialiserade som Stockholms musikgymnasium och internationella restaurangskolan.

Kommunikation
Tunnelbanan (blå och grön linje) och flera busslinjer gör kommunikationen smidig över hela Kungsholmen och resterande stadsdelar i innerstaden. Det är också smidigt att cykla.

Fakta
 • Ägandeform

  Lägenhet - Bostadsrätt

 • Adress

  Kellgrensgatan 10, vån 5

 • Postnummer

  112 51

 • Rum

  3 rum och kök

 • Byggnadsår

  2015

 • Balkong

  Balkong

 • Förråd

  Det finns förråd till uthyrning

 • Tv/internet

  Sappa / Bahnhof

 • Lägenhetsnummer

  1053

 • Lägenhetsnummer LMV

  1503

 • Våning

  5 av 13

 • Hiss

  Ja

 • Byggnadstyp

  Flerfamiljshus

 • Energiventilation

  Till och frånluftsventilation (FTX)

 • Avgift

  5 985 kr/mån

 • Ingår i avgiften

  Vatten, värme, bredband (1Gbit/s) från Bahnhof & kabel-TV (utbud Sappa mera)

 • Andelstal, ägande

  0.55175720%

 • Andelstal, förening

  0.56284000%

 • Pantsättningsavgift

  573 kr/pantbrev

 • Överlåtelseavgift

  1433 kr

Energi

 • Energistatus

  Utförd

 • Energiprestanda

  85 kWh/m2 och år

 • Energiklass

  C

 • Registrerad

  2019-06-05

Förening

 • Förening

  BRF Gladan

 • Org.nr

  769625-8057

Storlek

 • Boarea

  78.5 Kvm

Budgivning:

Kontakta mäklaren om budgivning.

Visning:

Kontakta mäklaren för visning.

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

Kellgrensgatan 10 copy

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

top arrow