Stockholm

Högbergsgatan 67, 4 tr, Södermalm

7 150 000 KR

2 Rok

68 Kvm

765 kr/mån

Våning 4 av 6

Fantastisk funkislägenhet med låg avgift och balkong i söderläge! Ett stenkast från Mariatorget och Medborgarplatsen finner du denna välbevarade 2:a (möjlig 3:a). Rymlig hall med bevarade funkisgarderober i original och generös förvaring. Helkaklat badrum med vitt kakel, inkaklat badkar samt vackert golv av kolmårdsmarmor med golvvärme. Möjlighet att bygga tvättpelare/separat dusch i intilliggande garderober. Kök med vackra gröna toner med omsorgsfullt bevarat originaldetaljer. Arbetsbänk i marmor och vitvaror i rostfritt stål samt vinkyl. Matplats med härligt ljusinsläpp från flera fönster. Härifrån har man även utgång till balkongen som sträcker sig hela vägen mot sovrummet. Stora fina fönster med marmorbänkar ger härligt ljus till det insynsfria sovrummet som går i samma sobra gråa toner som hallen och har gott om plats för såväl dubbelsäng. Ljust vardagsrum med gott om plats för soffgrupp samt matgrupp. Föreningen har en gemensam bokningsbar takterrass med utemöbler och grill.

Beskrivning

Interiör

Hall
Genom säkerhetsdörren tar du dig in i välkomnande rymliga hallen, här finns bevarade originalgarderober som medför väldigt bra förvaring i lägenheten. Ljust ekparkett på golvet och målade väggar i grått. 

Kök
Stort kök med gröna köksluckor. Här finns det rymligt med förvaring för köksredskap och stort skafferi med ventil. Köket är utrustat med kyl och frys, diskmaskin, vinkyl med två separata fack, ugn och induktionshäll. Vitvaror av rostfritt stål, marmor-bänkskivor. Invid köket finns en trevlig separat matsalsdel som ligger omgiven av fantastiska fönsterpartier och utgång mot balkong. Klinker på golvet samt grönmålade väggar.

Vardagsrum
Stort ljust vardagsrum med generösa fönster som ligger i vinkel mot köket, här finns det gott om plats för soffgrupp samt matgrupp. För den som så önskar går rummet att dela av för att skapa ännu ett sovrum. Ljust ekparkett på golvet samt vitmålade väggar.

Sovrum
Trevligt sovrum med ingång från hallen, här finns det gott om plats för dubbelsäng samt tillhörande sängbord och annan möblering. Stora fönster medför väldigt fint ljusinsläpp. Målade väggar i grått samt ljust ekparkett på golvet. 

Badrum
Charmigt helkaklat badrum renoverat i retrostil i samband med stambytet år 2010. Badrummet är utrustat med WC, kombinerad dusch och badkar, handfat samt spegel ovan. På golvet ligger kolmårdsmarmor försedd med golvvärme.

Balkong
Härlig avlång balkong med utsikt över Södermalm. Det finns plats för balkongmöbler och växter, här är det härligt att avnjuta morgonkaffet i solen. 

Föreningen

Allmänt om föreningen
BRF Josephinagården är en äkta bostadsrättsförening på Södermalm, Stockholm. Föreningen äger 1 fastighet med 34 bostadsrättslägenheter, 2 hyresrätter (dolda tillgångar) och en större lokal i två våningsplan som hyrs ut till skolverksamhet och inbringar ca 1,9mkr i intäkter.

Avgiftsändringar
Föreningen har inte tagit några beslut om avgiftsförändringar, enligt mail från styrelsen (2022-10-07).

Ägande i föreningen 
Delat ägande accepteras av föreningen, med krav på minst 10% för den som ska bo i lägenheten.

Juridisk person
Föreningen accepterar ej juridisk person.

Andrahandsuthyrning
Uthyrning i andra hand inkl AirBnB kräver styrelsens samtycke. Begäran om samtycke ska vara skriftlig och innehålla skälet för begäran, tidsperiod och vem som ska hyra lägenheten.

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd med nyttjanderätt. 

Genomförda renoveringar
2021 - renovering av andra hälften av fönstren i huset
2021 - klottersanering utfördes vid behov
2020 - renovering av fönstren i huset
2018 - ventilationskontroll (OVK) godkänd
2018 - byte av tryckstegringspump i undercentralen
2018 - byggnation av gårdhus
2017 - ventilationsarbete - två nya fläktar
2017 - underhåll av utrustning i tvättstugan
2017 - installation av ny gårdsbelysning
2017 - renovering av trapphus
2016 - balkongrenovering
2015 - renovering av hiss
2014 - uppfräschning av takterrassen
2014 - renovering av tvättstugan
2014 - byggnation av cykelrum
2011 - renovering av fönster
2010 - ny fjärrvärmecentral
2010 - el-dragningar
2010 - VA stammar kök
2010 - VA stammar badrum

Planerade renoveringar
Föreningen gör en översyn på energibesparingar utöver det är inga större renoveringar är planerade. 

Gemensamma utrymmen
Föreningens medlemmar har tillgång till en gemensam takterrass med grill med sol från kl 14.00 till solnedgång, stor tvättstuga utrustad med tvättmaskiner, torktumlare samt mangel, ett övernattningsrum (kostnad 200 kr/natt) samt ett cykelrum. Gården har återställts efter originalritningar och har utemöbler och grill. I gårdshuset finns cykel - och barnvagnsförvaring.

Kabel-TV och bredband
Kabel-TV (basutbud) via Bredbandsbolaget/Com Hem och Bredband levereras av Telenor. Från och med 1 mars 2023 har föreningen ingått ett 5-årigt avtal med Banhof som innebär att bredband 1000/1000 Mbit/s + router (Wifi 6) kommer kosta 105 kr per månad och hushåll.

Parkering
I området råder boendeparkering. 

Kontroll information
Ovanstående information kommer från årsredovisning 2021 samt från styrelsen, kontrollerat 2022-10-07. Uppgifter som är av särskild vikt för spekulant bör kontrolleras med föreningen.

Området / Kommunikation

Allmänt om området
Högbergsgatan 67 ligger i hjärtat av Södermalm, här har du nära till allt du kan tänka dig behöva. Den matglada har ett flertal av Stockholms mest populära restauranger nära sig. Ramaca, La Perla samt Restaurang Timmermans 1857 för att nämna några. Du har även Stockholm bästa kaffeutbud, Johan & Nyström och Drop Coffee bara ett stenkast bort. Du har även nära till ett flertal livsmedelsbutiker samt saluhallen. I närheten hittar du kulturkvarteret Mariaberget, där du uppe på toppen hittar väldigt vackra promenadstråk med en vacker utsikt över Riddarfjärden. Övriga aktiviteter så som filmstaden Söder och Folkoperan hittar du en kort promenad bort.

Kommunikation
Här har du bra kommunikation med gångavstånd till både Mariatorgets tunnelbanestation, röda linjen och Stockholms Södra pendeltåg. Du har även alternativet till ett flertal bussar. Skulle du föredra att cykla kan du även göra det, in till city tar det ungefär 15 minuter. Detta är verkligen ett toppenläge. 

Hittelön

Ambassadör Fastighetsmäkleri AB erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. För denna bostad utgår en ersättning om 5.000 kr. Det enda du behöver göra är att tipsa om en potentiell köpare via mail eller telefon. Köper sedan denne och affären går igenom får du ersättningen.

Fakta
 • Ägandeform

  Lägenhet - Bostadsrätt

 • Adress

  Högbergsgatan 67, 4 tr

 • Postnummer

  118 26

 • Rum

  2 rum och kök

 • Byggnadsår

  1953

 • Balkong

  Balkong samt gemensam takterass

 • Förråd

  Källarförråd

 • Tv/internet

  Telenor

 • Lägenhetsnummer

  1016

 • Lägenhetsnummer LMV

  1403

 • Våning

  4 av 6

 • Hiss

  Ja

 • Byggnadstyp

  Flerfamiljshus

 • Uppvärming

  Fjärrvärme

 • Energiventilation

  Mekanisk från- och tilluft med (FTX) värmeåtervinning.

 • Avgift

  765 kr/mån

 • Ingår i avgiften

  Värme, Vatten

 • Ingår ej i avgiften

  Från och med 1 mars 2023 tillkommer en obligatorisk avgift om 105 kr per månad som avser bredband.

 • Andelstal, ägande

  3.60986%

 • Andelstal, förening

  3.61494%

 • Pantsättningsavgift

  483 kr/pantbrev

 • Överlåtelseavgift

  1208 kr

Energi

 • Energistatus

  Utförd

 • Energiprestanda

  166kWh/m²ochår

 • Energiklass

  E

 • Registrerad

  2020-02-13

Förening

 • Förening

  Brf Josephinagården

 • Org.nr

  716411-7355

Driftkostnader

 • Personer i hushåll

  1

 • El

  380 kr/mån

 • Försäkring

  300 kr/mån

 • Driftkostnader totalt

  680 kr/mån

Storlek

 • Boarea

  68 Kvm

Budgivning:

Kontakta mäklaren om budgivning.

Visning:

Kontakta mäklaren för visning.

DSC_4690
e265afd4-3783-493f-a567-4213bbf0077e
f0d9a2b0-0e74-4c71-92c7-18d69848149c
b0e43f1a-0f38-4b72-afae-f137ef00f3e1
Unknown 2

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

2 PLANRITNINGAR

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

top arrow