Stockholm

Heleneborgsgatan 40, Södermalm

7 100 000 KR

2 Rok

83 Kvm Boarea

7 Kvm Biarea

5 780 kr/mån

Välkommen till denna exceptionella etagelägenhet i en vacker 20-tals fastighet. Med ett lugnt läge mot förenings innergård ligger detta boende som upplevs modernt och unikt. Denna bostad disponerar en totalyta om 90 kvm som erbjuder genomgående moderna inslag med 20-tals attribut. Entréplan med öppen yta för vardagsrum eller kanske ett hemmakontor och ett stort härligt badrum. Det övre planet finns vardagsrum, sovrum (möjlig 3:a), matplats, kök och bostadens andra badrum. Bekvämligheter såsom två badrum, två vardagsrum, tvättmaskin samt diskmaskin i köket och gott om förvaring i garderober.

Hornstull är ett underbart område på Södermalms västra spets som är ett av de trendigare delarna av Stockholm. Här finns mängder av restauranger, barer och kaféer. Bra kommunikationer med tunnelbana eller bussar. Samt nära vatten och natur på Reimersholme eller Långholmen. För den båtintresserade finns både Reimers Båtsällskap och Heleneborgs Båtklubb. Under sommarhalvåret kan man paddla kajak. Vintertid nyttjar du isen för skridskoåkning ut mot Riddarfjärden. Denna bostad och område måste upplevas på plats.

Kontakta ansvarig mäklare för privat visning.

Ansvarig Fastighetsmäklare
Mikael Bjérnhof
Ambassadör Fastighetsmäkleri

Beskrivning

Interiör

Nedre plan

Entré
Trevlig välkomnande ingång via nedre plan. Här finns det plats att hänga av sig sina ytterkläder och skor. Det är även härifrån som den härliga uteplatsen nås. 

Allrum
Stort sällskapligt allrum med plats för soffgrupp och övrig möblering som önskas. 

Badrum
Stort helkaklat badrum utrustat med WC, stort platsbyggd badkar, handdukstork, dusch, handfat med kommod samt spegel ovan. 

Föreningens uteplats
Stor härlig uteplats, här kan man ha en stor matgrupp, grill och övrigt man skulle önska och avnjuta tiden med sitt sällskap på bästa sätt. 

Övre plan

Entré
Trevlig och välkomnande hall med goda möjligheter att hänga av sig sina ytterkläder och skor. 

Badrum
Helkaklat rymligt badrum utrustat med WC, dusch, handdukstork, tvättmaskin, handfat samt spegel ovan. 

Vardagsrum
Stort härligt vardagsrum som erbjuder rymligt med plats för soffgrupp och övrig möblering som önskas. Invid vardagsrummet finns en klädkammare som optimerar förvaringen. Det är fint ljusinsläpp genom det stora fönstret och det är även öppen social planlösning tillsammans med köket. Här är det trevligt att umgås samtidigt som man lagar mat.

Kök
Trevligt fullt utrustad kök med rymlig matplats för en matgrupp. Köket är ljust och erbjuder bra arbetsyta för både matlagning och bakning samt förvaring för köksredskap. Köket är utrustat med kyl och frys, diskmaskin, ugn, gasspis samt fläkt ovan. 

Sovrum
Mysigt sovrum med plats för en dubbelsäng, väldigt fint naturligt ljusinsläpp genom det stora fönstret. 

Förening

Allmänt om föreningen
BRF Borren 36 är en äkta, solid bostadsrättsförening som äger marken med 35 st bostäder, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har också en väldigt låg belåning om 2396 kr/kvm enligt årsredovisning för 2023.

Ägande i föreningen
Delat ägande accepteras av föreningen.

Juridisk person
Föreningen accepterar ej juridisk person som köpare.

Förråd
Till lägenheten hör ett källarförråd med nyttjanderätt.

Genomförda renoveringar
2023 Byte dörr mellan trapphus och trädgård
2022 Ny stenläggning i trädgården i stället för grus
2021 Resterande fönster renoverades
2020 Granitgolvet i hela trapphuset polerades
2019 Ny entrédörr monterad
2019 Ny plantering på sidan mot privatgatan anlades
2019 Drygt hälften av alla fönster renoverades
2018 Trapphuset målades om
2017 Sopkärlen flyttades ut till trädgården och nytt sophus inköptes
2017 Ny grind till trädgården installerades
2016 Nya tvättmaskiner och torktumlare i tvättstugan
2016 Installerades postboxar i trapphuset på bv
2014 Nytt torkskåp till tvättstugan
2013 Installerat fibernät i huset
2013 Ny värmecentral
2011 Renoverades tak och vindsvåning samt kungsbalkongerna
2010 Renoverades trädgården
2005-2006 Renoverades fasaden
1990-talet byttes stammarna och tvättstugan renoverades
1980-talet byttes elstigarna samt lades taket om

Planerade renoveringar
Inga beslutade planerade renoveringar finns i dagsläget. 

Gemensamma utrymmen
Föreningen har en trevlig gemensam trädgård, tvättstuga och två cykelrum för medlemmar att nyttja. 

Kabel-TV & bredband
Föreningen är ansluten till kabel-TV via Tele2 samt bredband via Stockholms stadsnät. Föreningen har ett gemensamt abonnemang på bredband (1000/1000) via Stockholms Stadsnät som ingår i avgiften. 

Parkering
Boendeparkering råder i området. 

Föreningens ekonomi
Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar. Avstämt med styrelsen 2023-05-31. Diskuterar eventuellt 10% höjning till hösten.

Kontroll information
Ovanstående information kommer från årsredovisning 2023 samt kontrollerat med styrelsen den 2023-05-31. Uppgifter som är av särskild vikt för spekulant bör kontrolleras med föreningen.

Indirekt nettoskuldsättning

Indirekt nettoskuldsättning: 192 224 kr

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Andelen beräknas som andelstalet för avgifter multiplicerat med föreningens nettoskuldsättning. Den består av räntebärande skulder med avdrag för räntebärande tillgångar och likvida medel. Underlagen för beräkningen kommer från föreningens årsredovisning 2023.

Området

Hornstull är en oslagbar kombination av stadspuls och naturskönhet, vilket skapar en unik atmosfär som få andra platser i Stockholm kan erbjuda. Här finns nära till grönområden, badplatser och ett varierat utbud av lokala caféer, restauranger och nöjesliv. Biografen Bio Rio är ett populärt utflyktsmål där det nya Indio Kitchen lockar besökare. Andra favoriter inkluderar Forma, Judit & Bertil, Debaser, Bitza, Pang Pang, Tjoget och Barbro. Hornstull bjuder även på en mängd matbutiker och restauranger som tillfredsställer alla smaker och preferenser, oavsett om du föredrar hämtmat eller att äta ute.

Klassiska restauranger som Indian Garden på Heleneborgsgatan, Lasse i Parken, Chelas och Tocayo på Verkstadsgatan (som förvandlas till gågata under sommaren), samt Mbargo och Ramblas, är bara några av de många alternativen. Tantolunden är det största grönområdet i Hornstull och lockar med sina vackra parkområden, badplatser och charmiga koloniområden längs Årstaviken. Högalidsparken, som omger den vackra Högalidskyrkan, är också en populär plats för avkoppling och lek.

Längre österut i området breder Långholmen ut sig med sina rekreationsmöjligheter, inklusive Långholmens värdshus, caféer, badstränder och orörd natur. Här kan besökare njuta av avkopplande dagar med fika, promenader och simning. För den som uppskattar panoramautsikter finns Pålsundsparken och Skinnarsviksparken med sina hisnande vyer över Riddarfjärden. Hornstull är verkligen en plats som förenar det bästa av stadsliv och grönskande natur, vilket lockar både lokalbor och besökare att återvända gång på gång.

Fakta
 • Ägandeform

  Lägenhet - Bostadsrätt

 • Adress

  Heleneborgsgatan 40

 • Postnummer

  117 32

 • Rum

  2 rum och kök

 • Byggnadsår

  1929

 • Förråd

  Källarförråd

 • Tv/internet

  Tele2 / Stockholms stadsnät

 • Lägenhetsnummer LMV

  1102

 • Hiss

  Ja

 • Byggnadstyp

  Flerfamiljshus

 • Uppvärming

  Fjärrvärme

 • Avgift

  5 780 kr/mån

 • Ingår i avgiften

  Värme, vatten, kabel-TV (basutbud) & bredband 1000/1000 från Stockholms stadsnät

 • Andelstal, förening

  4.76503%

 • Pantsättningsavgift

  573 kr/pantbrev

 • Överlåtelseavgift

  1433 kr

Energi

 • Energistatus

  Utförd

 • Energiprestanda

  167kWh/m2ochår

 • Energiklass

  F

 • Registrerad

  2020-06-05

Förening

 • Förening

  Brf Borren 36

 • Org.nr

  716417-8704

Driftkostnader

 • Personer i hushåll

  2

 • El

  659 kr/mån

 • Försäkring

  286 kr/mån

 • Driftkostnader totalt

  945 kr/mån

Storlek

 • Boarea

  83 Kvm

 • Kommentar

  88 kvm enligt lägenhetsförteckningen

 • Biarea

  7 Kvm

Budgivning:

Kontakta mäklaren om budgivning.

Visning:

Kontakta mäklaren för visning.

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

2 PLANRITNINGAR

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

top arrow