Stockholm

Garvar Lundins Gränd 4, Nedre Kungsholmen / Norr Mälarstrand

4 695 000 KR

1,5 Rok

48 Kvm

1 581 kr/mån

Våning 0,5 av 5

Accepterat pris 4.695.000kr! Välkommen till denna magnifika totalrenoverade bostad i SKULDFRI FÖRENING invid Norr Mälarstrand. 48 välplanerade kvadratmeter som erbjuder genomgående vackra detaljer som bevarad 20-talscharm med moderna inslag. Generös takhöjd om ca 3m, goda förvaringsmöjligheter och ett underbart ljusinsläpp. Socialt planerad lägenhet som präglas av exklusiva materialval. Här bor du med allt du kan önska dig i form av stort modernt kök som bjuder in till härliga middagar, kontorsdel för hemmakontor och mysigt sovrum men god förvaring i garderobsvägg. Alla tänkbara bekvämligheter såsom stiligt badrum med badkar, tvättmaskin och diskmaskin i köket. Bostaden har ett genomgående vackert ljust originalgolv som är behandlat med omsorg och sobra färgtoner på väggarna. En genomtänkt bostad som har allt och lite till.

Beskrivning

Interiör

Entré
Ljus och välkomnande hall. Här finns det plats för både förvaring och dekor. På höger sida finns en platsbyggd garderob och längre in i hallen finns en till. Till vänster finns en hatthylla med krokar. Väggar i en ljus nyans och det vackra golvet likaså. 

Kök 
Otroligt fint och modernt kök. Luckorna i vitt. Väggarna i en beigegrå kulör och golvet är i en ljusare nyans. Köket är utrustat med kyl/frys, spis med en modern fläkt, ugn, diskmaskin och tvättmaskin. Gott om förvaring samt bänkyta. Väldigt social yta tack vare den öppna planlösningen och köksön. Köksön spelar en multifunktionell roll då det finns bra plats för förvaring i den, tillför mer bänkyta vid matlagning och användning som matbord, då det finns god plats för stolar. Här kan den matglada känna sig kreativ i en trevlig köksmiljö.

Arbetshörna/kontor
Intill köket finns det en praktisk kontorsdel. 

Vardagsrum
Ljus och mysigt vardagsrum. Här finns det plats för soffgrupp och övrig möblering. Fint ljusinsläpp från de stora vackra fönstret. Vacker takrosett runt taklampan. Ljusa väggar och ljust golv. Social planyta mot köket. 

Sovrum
Mysigt sovrum med plats för 180cm säng. Bra med förvaring tack vare ett flertal garderober. Väggar och golv följer i de ljusa nyanserna. Praktisk och elegant skjutdörr.

Badrum
Stilrent och minimalistiskt badrum med grå/beiga toner på väggar och golv. Badrummet är utrustat med WC, handfat/kommod med lådor, spegel ovanför, avhängare för handduk samt ett väldigt vackert badkar. 

 

Föreningen

Allmänt om föreningen
Elegant fastighet anno 1928 med hiss. BRF Vattuormen 35-40 är en äkta, skuldfri bostadsrättsförening som äger marken. Föreningen består av 105st bostadsrättslägenheter och sex hyreslägenheter som är en dold tillgång, då de på sikt kan säljas av föreningen och kan ge stora kapitaltillskott.

Skuldfri förening
Föreningen är skuldfri.

Avgiftsändringar
Inga avgiftsändringar är beslutade bekräftat med styrelsen 2022-10-11.

Ägande i föreningen 
Delat ägande är godkänt i föreningen. Föreningen kräver att den som ska bo i lägenheten äger minst 10 procent av lägenheten.

Juridisk person
Juridisk person accepteras ej som köpare.

Förråd
Källarförråd med nyttjanderätt. 

Genomförda renoveringar
2022 Stamspolning
2019 Fönster renoverade
2016 Målning av yttertak samt taksäkerhetsåtgärder
2015 Stamspolning
2015 Målning av trapphus
2013 Renovering av föreningens två fjärrvärmecentraler och installation av nya termostater i samtliga lägenheter
2011-2012 Renovering av takvåningsterrasser
2009 Rökkanaler renoverade (10 års garanti)
2003-2004 Vissa balkonger är nybyggda
1995-1996 Ombyggnad. Omfattade följande:
- Stambyte badrum/WC
- Stambyte kök
- Ny el-dragning
- Renovering tak
- Renovering fasad
- Tvättstuga och trapphus

Planerade renoveringar
Det finns inga planerade renoveringar bekräftat med styrelsen 2022-10-11.

Gemensamma utrymmen
I föreningen finns det tvättstuga, cykelparkering och innergård.

Kabel-TV och bredband
Kabel-TV levereras via Com Hem (kabel-TV-uttag) och bredband via Telenor samt Telia.

Garage
I området råder boendeparkering. 

Kontroll information
Ovanstående information kommer från årsredovisningen 2021, föreningens hemsida samt styrelsen kontrollerat 2022-10-11. Uppgifter som är av särskild vikt för spekulant bör kontrolleras med föreningen.

Området / Kommunikation

Allmänt om området
Garvar Lundin Gränd är den enda gränden på Norr Mälarstrand det ger ett lugnt läge. Här bor du på nedre Kungsholmen med ett toppenläge då du har Norr Mälarstrands strandpromenad och Riddarfjärden precis intill dig. Här får du den perfekta blandningen av stadspuls och natur. Ett stenkast bort hittar du Rålambshovsparken där det finns bland annat en lekplats, skateboardpark, hundpark, utegym och boule. Den matglada hittar flertalet mysiga och populära restauranger i närheten. Trattorian, Meno Male och Vinfolket för att nämna några. Du har också närmsta mataffär knappa 5 minuter bort. I närheten hittar du även Kungsholmstorg, Fridhemsplan och Västermalmsgallerian med ett utbud av flera livsmedels och klädbutiker.

Kommunikation
Bra kommunikationer med närmsta tunnelbana Rådhuset, blåa linjen, och ett flertal bussalternativ. Du kan även promenera till Fridhemsplan där du utöver blåa linjen även har den gröna. Till Stockholm city tar det knappa 10 minuter med buss/tunnelbana och knappa 20 minuter att gå. Från Stockholm City kan du därefter ta dig vidare via pendeltåg och andra tunnelbanelinjer. 

Hittelön

Ambassadör Fastighetsmäkleri AB erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. För denna bostad utgår en ersättning om 5.000kr. Det enda du behöver göra är att tipsa om en potentiell köpare via mail eller telefon. Köper sedan denne och affären går igenom får du ersättningen.

Fakta
 • Ägandeform

  Lägenhet - Bostadsrätt

 • Adress

  Garvar Lundins Gränd 4

 • Postnummer

  112 20

 • Rum

  1,5 rum och kök

 • Byggnadsår

  1928

 • Förråd

  Källarförråd

 • Tv/internet

  Com hem

 • Lägenhetsnummer

  0019

 • Lägenhetsnummer LMV

  1001

 • Våning

  0,5 av 5

 • Hiss

  Ja

 • Byggnadstyp

  Flerfamiljshus

 • Uppvärming

  Fjärrvärme

 • Avgift

  1 581 kr/mån

 • Ingår i avgiften

  Värme, Vatten

 • Andelstal, ägande

  0.00726100%

 • Pantsättningsavgift

  473 kr/pantbrev

 • Överlåtelseavgift

  1183 kr

Energi

 • Energistatus

  Utförd

 • Energiprestanda

  154kWh/m²ochår

 • Energiklass

  F

 • Registrerad

  2020-04-21

Förening

 • Förening

  Brf Vattuormen 35–40

 • Org.nr

  716418-6533

Driftkostnader

 • Personer i hushåll

  2

 • El

  636 kr/mån

 • Försäkring

  99 kr/mån

 • Gas

  226 kr/mån

 • Driftkostnader totalt

  961 kr/mån

Storlek

 • Boarea

  48 Kvm

Budgivning:

Kontakta mäklaren om budgivning.

Visning:

Kontakta mäklaren för visning.

Intresserad av bostaden?

Verkar den här bostaden vara något för dig? Skicka en intresseanmälan så hör vi av oss till dig och kan berätta mer om bostaden, hålla dig uppdaterad om visningstider, berätta om budgivningen samt svara på alla möjliga frågor du kan tänkas ha.

Skicka intresseanmälan

Dags att sälja din nuvarande bostad?

Behöver du hjälp att sälja din nuvarande bostad finns vi här för dig. Vi har bred erfarenhet och gör alltid det där lilla extra för att du ska få en så lyckad försäljning som möjligt. Vi har Sveriges effektivaste marknadsföring inom mäklarbranschen. Tack vare vårt ambassadörsnätverk når vi ännu fler potentiella köpare.

Sälj med oss

Bli en ambassadör

Vet du någon som skulle gilla denna bostad?

Ambassadör Fastighetsmäkleri erbjuder nu ett helt nytt koncept i mäklarbranschen - hittar du en köpare till denna bostad får du ta del av mäklararvodet. Det enda du behöver göra är att tipsa oss om en potentiell köpare via mail, telefon eller kontaktformulär. Om affären går igenom får du ersättningen.

top arrow